Gör om köket – praktiska idéer för köksförvaring och ordning i köksskåpet

göra om köksidéerna praktisk köksförvaring köksö utan väggskåp öppna hyllor funktionella armaturer och inredning

Kökrenovering är ofta en konstant kalibrering mellan vad du vill och vad utrymmet tillåter när du gör om ditt kök. Det finns dock några uppgraderingar eller tillagda funktioner att tänka på om du vill skapa mer utrymme eller system för dina köksredskap. Om du vill få ut det mesta av ditt köksutrymme och göra om köket är det dags att lura skåp, lådor och öar med några platsbesparande idéer.

Tänk på de små vrårna för att skapa tillräckligt med plats och ordning i köksskåpet eller skafferiet. Ditt kök kan kännas fräscht, organiserat och helt klart tack vare genomtänkta förvaringsalternativ. I den här guiden har vi några förslag och exempel som du kan överväga innan du gör en ombyggnad eller gör om ditt kök.

Gör om köket – utdragbar låda under diskbänken

göra om köksidéerna praktisk köksförvaring köksutrustning utdragbar låda trä tvättmedel diskmedel

Utrymmet under diskbänken kan vara en Bermuda -triangel. Förvara dina saker där på egen risk. En utdragbar låda kan vara en bra lösning i detta avseende för att hålla denna normalt röriga del snygg och städad. Om du gör om ditt kök kommer det att bli lättare att hitta och ta tag i tvättmedel eller handtvål som du har kvar.

Inbyggd papperskorg med låda

göra om köksidéerna praktisk köksförvaring köksutrustning låda inbyggd soptunna

En praktisk inbyggd soptunna under diskbänken kan vanligtvis också vara mycket funktionell. När allt kommer omkring kan vi alla vara utrustade med en sådan här i köket. Fristående soptunnor kan också vara ett bra alternativ, men dessa måste anpassas snyggt om du ska bygga om ditt kök. I följande exempel visar vi dock återigen ett utdragbart lådeskåp med soptunnor, eftersom denna variant är ännu mer funktionell och bekväm. Organisationssystemet har två djupa vingar där soporna och återvinningsbehållarna placeras diskret och praktiskt.

Anpassad besticklåda

göra om köksidéerna praktisk köksförvaring köksutrustning utdragbar låda trä bestickbricka bestickinsats

Du kan säkert hitta och köpa en lämplig bestickinsats för en låda av trä, bambu eller med lock på Ikea eller andra möbelaffärer. Men om du gör om ditt kök måste du införliva det i designen och anpassa det till dina behov. Detta lagringsalternativ kan ibland kännas som en nödvändig lyx. Med tillräckligt med fack som är kvalitativt tillverkade och bearbetade kan du hålla dina köksredskap, dina bestick eller dina kryddor redo i en snyggt uppdelad låda bredvid diskbänken.

Skåp under köksbänken eller bänkskivan

Gör om köksidéerna praktisk kök förvaring kök ö funktionell utrustning utrustning snyggt i köksskåpet pall

En köksö kan inte bara spara utrymme. Faktum är att deras främsta funktion borde vara att ge dig en större arbetsyta och bättre köksförvaring. Med optimerade versioner finns det tillräckligt med utrymme och skåp på varje sida, även där du kanske har installerat sittplatser. Det är därför lämpligt att använda varje kvadratcentimeter potentiellt lagringsutrymme. Du kan skapa ett underland för förvaring i ditt eget kök, till exempel genom att använda skåpdörrar med rabatter. Dessa döljer det extra lagringsutrymmet för föremål som sällan används.

Omdesigna köket – funktionella enheter

göra om köksidéerna praktiskt köksförvaringsalternativ

Att skapa ordning i köksskåpet är inte alltid en lätt uppgift. Den moderna köksutrustningen garanterar mer komfort och funktionalitet samtidigt, särskilt om du måste göra om ett litet kök. Istället för att välja en fullständig version av köksskåpet kan du till exempel koncentrera dig på det väsentliga. Begränsa dig därför endast till den köksutrustning du behöver. Beroende på ditt hushåll kan du välja enheter som inte tar upp så mycket plats, men som fortfarande är multifunktionella.

Integrerade vitvaror

göra om köksidéerna praktisk köksförvaring kök ö funktionell enhet utrustning inbyggd diskmaskin diskmaskin

En köksö med en integrerad diskmaskin på ena sidan, som är byggd i form av en låda, skulle till exempel vara en lämplig variant för detta. Sådan diskning låter dig inte bara utnyttja utrymmet optimalt, utan bevarar också kökets enkla design. På så sätt löser du också problemet med överhäng, som stora glas och krukor. Dessutom slipper du böja dig, vilket kan vara en lättnad för ryggproblem.

göra om köksidéerna praktisk köksförvaring kök ö funktionell utrustningsutrustning inbyggd kylfunktionslådor

I andra änden av ön finns två inbyggda lådor som fungerar som kylutrymmen. Detta gör det enkelt att snabbt laga frukost på en dynamisk morgon. Dessa ger också tillräckligt med kylutrymme för lagring av mat som en stor familj konsumerar dagligen.

Använd värmande lådor

göra om köksidéerna praktisk köksförvaring kök ö funktionell utrustningsutrustning inbyggd uppvärmningslåda

Det här kan verka som en extravaganza, men när du måste mata flera barn som är engagerade i olika aktiviteter, blir det mycket enklare att planera måltider. På grund av de motstridiga scheman för de små kan en värmande låda bli din lojala kökshjälpare med tiden.

Walk-in skafferi

omforma kök idéer praktisk köksförvaring köksutrustning skafferi hållbara produkter lagra köksutrustning

Inte varje kök har plats för ett separat skafferi, men om det inte är fallet för dig kan ett walk-in skafferi vara en värdefull investering. Du kan få detta inbyggt i en lämplig nisch och utrusta det med vinglas, hållbara produkter och fristående köksredskap, till exempel.

Ett grovkök

göra om köksidéerna praktisk köksförvaring köksutrustning grovkök kvast garderob kylskåp trapphus

Om du vill inkludera en tvättstuga i din köksplanerare kan du utrusta ett lämpligt hörn under trapphuset med kvastar och andra hushållsartiklar. I korridoren intill köket kan du eventuellt installera två dörrar bakom vilka en kvastskåp kan döljas. Med rätt belysning är du väl rustad för din dagliga rutin.

Hyllor utan skåpdörrar

Gör om köket Idéer praktisk köksförvaring köksö utan väggskåp öppna hyllor funktionell utrustning porslin översvämmat med ljust rum

När du gör om ditt kök försöker du i princip lägga till något nytt i det. Av denna anledning kommer du tekniskt sett inte att få någon eftermontering i ett kök utan väggskåp. Men en snygg inredning utan väggar kan också vara ett praktiskt alternativ.

göra om köksidéerna praktisk köksförvaring köksö utan väggskåp öppen hylla funktionellt rostfritt stål innox gjutjärnsgasspis

Du kan också avsevärt minska kostnaden för dyr köksförvaring samtidigt som rummet får ett snyggt utseende. Öppna kökshyllor håller också dina dagliga köksredskap väl ordnade, och glasfat ger köket en lätt översvämmad och luftig atmosfär. Du kan också förvara dina köksredskap inom räckhåll med en sådan hylla av trä eller rostfritt stål.

göra om köksidéerna praktiska köksförvaringsalternativ köksfat ägg spishäll köksredskap köksredskap

Nya köksdesignidéer praktisk köksförvaring köksutrustning utdragbar låda träbesticklåda bestickinsats bambu kryddhållare

Gör om köksidéerna praktisk köksförvaring köksö utan väggskåp öppen hylla funktionell rostfritt stål gjutjärnskran

redesigna köksidéerna praktisk köksförvaring köksö utan väggskåp öppen hylla funktionell rostfri ugn kylskåp bänkskiva