Levande trend 2021: idéer om hur man designar öppna kökshyllor

När det gäller köksdesign är öppna kökshyllor levande trenden 2021. Tidigare var de en nödlösning när det saknades plats, nu har de blivit ett viktigt inslag i köket-vardagsrummet. För på de öppna kökshyllorna finns det inte bara plats för funktionella redskap och porslin, utan också vaser, hemtillbehör, färgade glas och självgjorda tallrikar. Hur man dekorerar dem så att allt ser lugnt och snyggt ut kommer vi att berätta för dig i artikeln.

Levande trend 2021: dekoration för flytande kökshyllor

Dekoration för flytande kökshyllor med keramik och bilder

Flytande kökshyllor är ett riktigt blickfång om de är korrekt iscensatta. Allt som har ett dekorativt värde kan placeras på det: från vintagevaser till träskålar och målningar i små format. Om du fortfarande har bra porslin eller porslin kan du visa det på kökshyllorna.

Öppna hyllor dekorerar idéer med konst och rotting och keramik

För att dekorationen ska se lugn ut bör du tänka på färgpaletten i förväg. En neutral varm träfärg tillsammans med vitt och duvblått är perfekt för vintageköket. Färgtrioen ger en touch av romantik från svunna tider in i köket. Små oljemålningar eller retrobilder av stranden och havet passar perfekt till det.

flytande kökshyllor dekorerar idéer för små kök

Deco i koppar, guld och terrakotta är modernt. Enligt mottot “motsatser lockar” kan du kombinera dekorativa föremål med matt och blank yta. I slutändan finns det spännande kontraster som lockar uppmärksamhet. En vägg i antracit eller annan mörk färg utgör den perfekta bakgrunden för den eleganta ensemblen.

Flytande kökshyllor med älvlampor som dekorerar idéer och levande trender 2021

För köket i industriell stil finns växtkrukor av glas och metall, belysta bokstäver av trä och dekorationer av naturmaterial i glas. Så att de flytande kökshyllorna också ser charmiga ut på kvällen kan du belysa dem med en rad ljus. Dra helt enkelt ljuskedjan mellan de dekorativa föremålen.

Country haj stil dekoration med öppna kökshyllor

Välj för de shabby chica vägghyllorna flaskor av frostat glas, dekorationer med havsglas, ritningar med naturmotiv i träramar och koppar med blommotiv. Flera vita pelarljus och keramiska tallrikar med repor och tecken på användning ger pricken över i: et.

Öppna kökshyllor dekorerar idéer och levande trender 2021

En dekoration i rosa, vitt och guld är lekfullt och charmigt. Motiv som fjärilar, fåglar och blommor samt riktiga krukväxter ger en touch av naturen in i huset och ger dekorationen visshet.

Dekorera öppna kökshyllor med keramik och kopparrätter

Nästa arrangemang ger också köket en härlig touch. Kopparrätter, en tavla med förgylld ram och en enkel betongvas med lagergrenar bildar en charmig trio. Perfekt för kök med vita fronter som annars skulle se för sterila och tråkiga ut.

Dekoration för flytande kökshyllor i vintagestil

Gamla, nya och hemlagade produkter harmoniserar perfekt i vintageköket. Kombinera keramiska rätter med blommotiv från loppis med vanliga vita tallrikar och hemgjorda dekorationer i syltburkar. Ta helt enkelt bort klistermärkena från glasen och fyll glasen med musslor, sand eller kryddor, kaffe och salt. Lim ett nummer på varje glas i slutet. Säsongens ängsblommor i en keramisk vas passar perfekt till detta.

Levande trend 2021: dekorera öppna kökshyllor med lerplattor

Levande trend 2021 arrangerar tallrikar av lera som hänger på öppna kökshyllor

Handgjorda lerätter ger det moderna lantköket en charmig touch. Vare sig hemlagad eller från den lokala keramiken är varje lertallrik unik. Servisen imponerar med en brun nyans och kan även handmålas efter dina önskemål.

Levande trend 2021 i öppna, öppna hyllor i köket och kaklade speglar och självgjorda tallrikar

Inte gammaldags: Färgglada lerplattor är inte bara dekorativa, utan skär också en bra figur som en tallrik. Lerporslin med en vågig kant ger en touch av nostalgi till bordet och passar perfekt med den avslappnade chicen i lantköket.

Öppna kökshyllor skapar idéer med tallrikar av lera

Tallrikar i mörka färger ger det moderna franska köket en speciell karaktär. Du kan sätta ihop en färgglad blandning av ljusa och mörka nyanser, eller så kan du välja det svartvita utseendet.

öppna kökshyllor dekorerar tallrikar av lera

Lerätter med färggradienter är helt klart i trend och är idealiska för kök i modern japansk stil. Det naturliga materialet bildar en naturlig duo tillsammans med trä och lossnar de tydliga linjerna i köksskåpen med sina attraktiva färger.

Keramikplattor av lera och som dekoration i köket Wohtnrend 2021

Saker kan bli riktigt färgglada i retroköket. De vita skåpen och den vita kakelspegeln utgör den perfekta bakgrunden för insamling av värdefulla lerrätter. Stort, litet, målat, glansigt eller matt – allt kan finnas på de öppna kökshyllorna.

Öppna kökshyllor som hänger idéer för dekoration med lerplattor

Runda, enfärgade tallrikar, koppar och skålar ser alltid elegant ut. Gruppera rätterna efter färg. Den lite slingrande formen och den matta finishen är förbindelselementet mellan grupperna.

Levande trend 2021 öppna kökshyllor som hänger i köket

Förresten, de senaste åren har en annan trend smugit sig in i köksdesigners hjärtan. I Storbritannien byggs allt fler kök helt utan skåpdörrar. Det finns plats för porslin, bestick och tillbehör på hyllorna. Sådana kök har en fördel: kocken har alltid överblick och kan snabbt hitta allt han behöver. För att det inte ska se för kaotiskt ut bör du välja köksredskap av samma material.

Organisera öppna kökshyllor som hänger framför fönstret med tallrikar

Inte bara lerätter kan visas. Du kan också ordna keramiska eller porslin stengods uppsättningar på öppna hyllor. Det är dock viktigt att de ser ut som om de är handgjorda. Även om de faktiskt är massproducerade.

öppna kökshyllor av natursten och tallrikar av lergods

Levande trend 2021: Färgglada glasfat som accent och möjlig kombinationspartner

Levande trend 2021 arrangerar färgade glasfat på öppna kökshyllor

Färgglada glasfat ger en touch av lyx och sofistikering till vardagen. Glasögon med en mönstrad yta eller med fasade bägare visar mycket karaktär. Skapa mjuka färggradienter genom att placera glasögon i flera nyanser från samma färgfamilj.

öppna kökshyllor och färgglada glasfat levande trend 2021

Fortsätt på liknande sätt som lerplattorna och ordna glasen efter färg, form eller storlek. Om du grupperar glasögonen efter färg skapas en spännande “regnbåge” -dekoration som kan krydda de vita hyllorna i det minimalistiska köket.

Glas- och lerskål och keramik på öppna kökshyllor

Färgade glasfat kan också grupperas med klart glas, keramik, metall eller porslin. Vårt tips: Prova olika varianter. Se till att alla glas, muggar, koppar och tallrikar är tydligt synliga. Annars kommer hyllorna att se trånga och kaotiska ut.

färgglada glasflaskor och burkar och porslinstengods på vita minimalistiska kökshyllor

För det puristiska eller skandinaviska köket är det bäst att välja en neutral färgpalett med jordiga nyanser och blå havstoner. Sandfärg, koppar, turkos, duvgrå och himmelblå får dig att drömma om tomma stränder med gyllene sand och ge inredningen en maritim touch.

färgade glasfat på öppna hyllor i retrokök

Levande trend 2021: köksredskap i koppar

Att visa köksredskap i koppar i köket

Kokkärl av koppar är helt klart i trend. Om du inte har kokkärl och krukor från dina morföräldrar kan du enkelt hitta dem i butikerna nuförtiden. Och nu till ett rimligt pris. Koppar, krukor och tekannor är inte bara mycket hjälpsamma när du lagar mat och dryck, de är också absoluta blickfång.

Att visa köksredskap i koppar i köket

Koppar av koppar passar särskilt harmoniskt in i köket i modern industriell stil. Metallen visar sig vara en absolut allroundare och kan enkelt kombineras med guld, mässing, antikt silver och till och med rosaguld.

Levande trend 2021 hänger koppar i koppar över ugnen

I inramningen av det klassiska köket med bänkskivan i vit marmor, vita fronter och kakelspegeln ser kopparrätterna alltid fantastiska ut.

Kokkärl av koppar i moderna köksidéer

Kopparrätterna rör sig glamoröst tillbaka på de öppna hyllorna. Diskret doserad och tillsammans med högkvalitativa marmorskålar gör grytorna och kokkärlen att köket ser särskilt elegant ut.

Kokkärl av koppar som dekoration i vintagekök bland levande trender för 2021

Även i vintageköket ser krukorna, tekannorna och kokkärlen väldigt bra ut i en rödbrun kopparton. Kopparrätter hjälper till att markera de öppna hyllorna. Kombinera den med tillbehör av obehandlat trä. Detta ger köket en nostalgisk touch.

Kokkärl Koppar Pinterest Trender för köksidéer för öppna vägghyllor

Det vita köket ser för sterilt och tråkigt ut? Använd koppar, eftersom materialet kan värma upp alla interiörer och få det att se mysigt ut.

Levande trend 2021: köksredskap i koppar på flytande trähyllor

Korrekt vård är avgörande för att kopparrätter ska behålla sin attraktiva glans efter varje användning. De som rengör och polerar pannan noggrant kommer att njuta av sina rätter under lång tid. Men även om tiden är knapp och du bara hoppar över polering då och då, ser kopparkrukorna fortfarande attraktiva ut. I detta fall bildas en ljus patina, metallen tappar sin lyster och blir mörkare.

Levande trend 2021: tallrikshyllor i köket

Tallrikshylla i köket för dekorationsidéer

Inget sätt gammaldags: tallrikshyllor är mer aktuella än någonsin och den levande trenden 2021 par excellence. Om du vill ge ditt kök en individuell touch, men tyvärr inte har plats för öppna hyllor, kan du välja det platsbesparande alternativet.

Pinterest idéer och levande trender för kompakt tallrikshållare 2021

Förresten, inte bara tallrikar skär en bra figur på tallrikshyllan: det finns också plats för små växter, böcker och till och med den nya skärbrädan av massivt trä. Slutresultatet är en charmig, eklektisk ensemble som automatiskt lockar ögonen. När det gäller tallrikshyllan gäller tumregeln: ju mer eklektisk dekorationen är, desto enklare ska hyllan själv vara. Det är bäst att välja hyllor i neutrala färger med en enkel konstruktion.

Pinterest living trend 2021 tallrikshylla i köket

Så att tallrikshyllor passar harmoniskt in i interiören, bör de samordnas med kökets stil. I det puristiska köket räcker det till exempel med en enkel trälist.

Tallrikshylla för trendigt landkök 2021 på Pinterest idéer

I vintageköket med angränsande matplats kan en tallrikshylla hängas ovanför byrån eller bredvid frukostbaren. Så du har alltid disken inom räckhåll på morgonen.

Tallrikshylla i träkök integrerar idéer

Om du för närvarande håller på att designa ett kök kan du också planera plats för ett tallrikshylla. För att skapa en sammanhängande köksimage kan du få den gjord av samma material som köksskåpen.

Tallrikshylla i köket i retrostilidéer

Öppna hyllor ger köket mer karaktär och erbjuder många dekorations- och designalternativ. Framför allt är det viktigt att du matchar hyllans färg till köket och ordnar tillbehören på ett sådant sätt att ensemblen framstår som harmonisk. Du kan inte bara visa din favorit porslin, men också familjebilder, kokböcker, vaser och hemlagade föremål. Möjligheterna är bara oändliga. Så låt din kreativitet gå fri.

Puristiska tallrikshyllor i antracitgrått arrangerat med vita tallrikar, skärbräda och gröna grenar

Kompakt tallrikshylla på Pinterest Trends för 2021

Platsbesparande tallrikshylla på ett köksskåp

Tallrikshylla med bokstäver och tallrikar för köket

Rustik tallrikshylla i vintage- eller lantköket

Romantisk tallrikshylla för kök och dekorationsidéer i lantlig stil

öppna kökshyllor skapar idéer