Sockellock för köket: vilken färg eller utseende ska man välja?

Sockelöverdrag för kök -färgfritt stål-kakelgolv-svart-stänkskydd

Ett Sockel för köket är pricken över i: et för en lyckad köksdesign. Det ger det inredda köket pricken över i: et och förbinder det även visuellt med golvet. Golvlisten förhindrar att smuts och damm samlas under köket och döljer också den fula utsikten över golvet. Men vilken golvlist ska du välja till ditt kök??

Sockel för köket – praktisk och dekorativ

Bottenplatta för köksgrå-basenheter-vägg-enheter-ek-vit-kaklad spegel

Med en sockel för köket ser rummet alltid snyggt ut och mycket mer inbjudande. Av denna anledning bör du inte klara dig utan dessa användbara tillbehör. Sådana remsor finns i många olika modellvarianter och kan också enkelt tas bort igen när som helst.

Fäst sockeln för köket

sockel-kök-rostfritt stål-ö-vit-grå-köksenhet

Endast de monterade sockelpanelerna ger ett nytt kök ett harmoniskt utseende. Monteringen kräver knappast några manuella färdigheter. För det mesta har golvlistarna redan skurits till rätt längd och höjd. Om dessa tillbehör saknas kan du också köpa remsorna individuellt från möbelbutiker, järnaffärer, köksstudior eller online.

Sockelhöjd för köket

Sockelbeklädnad för köksaluminium-grå-träfronter-ljus-orange-stänkskydd

Varje köksunderrede har vanligtvis sockelfötter. Förutom standard bashöjd på 15 cm finns det även andra bashöjder som 10 cm, 17 cm, 20 och 22 cm. En låg sockel har fördelen att du har mer lagringsutrymme i kroppen.

Utformningen av kökslisten

sockel-kök-ljus-blå-enhetlig-look-glas-stänk-skydd-blomma-motiv

Sockelpanelen ska naturligtvis i första hand anpassas till ditt inredda kök. Urvalet av olika material och dekorer är naturligtvis riktigt stort. När du designar det, tänk på att golvlisten inte bara ska matcha köksmöblerna utan även golvet.

Grundpanel i karossfärg

sockel-kök-grå-slaktkropp-färg-matt-svart-fronter

Golvlisten skapar en visuellt enhetlig köksfront och är vanligtvis gjord av samma material som köksmöblerna. Men du kan också experimentera med färgerna. Den grå köksdelen och den matchande golvlisten i exemplet ovan visar verkligen de högkvalitativa mattsvarta köksfronterna.

Baspanel i svart

Sockelöverdrag för kökets svart-bakvägg-valnöt-look

Det finns knappast någon annan färg som skapar så mycket djup som svart. Med en svart sockelpanel och ett mörkt golv är ljusa basenheter särskilt effektiva. För en ännu bättre effekt bör väggdesignen också hållas mörk.

Baspanel i rostfritt stål

Sockelöverdrag för kök rostfritt stål-aluminium-look-träfronter-vit-bänkskiva-stänkskydd

Om du har en ugn och kylskåp i rostfritt stål skulle det vara en bra idé om rostfritt stål kunde hittas igen någonstans i ditt kök. Vad sägs om en rostfri sockelpanel för ett kök? Det glänsande materialet kombinerar också vackert med ett svart, vitt eller grått kök.

Köksmöbler och golvlist av samma trä

sockel-köksfronter-trä-ljus-vitt-golv-fiskbensmönster

Oavsett om det är ek, ask, bok eller valnöt, med ett varmt utseende, förvandlar trä köket till en mysig plats. Köksmöbler och golvlister passar perfekt ihop när båda är gjorda av samma trä.

Golvlister och golv går perfekt ihop

Sockel för kök valnöt-trä-vit-front-marmor-bänkskiva

Ett mörkt trägolv i köket skapar en perfekt kontrast till de vita köksfronterna och bänkskivan i marmor. I kombination med en golvlist i samma färg skapar det ett särskilt mer komplett och tilltalande intryck.

högre bas med mönster 

sockel-kök-ö-fot-kakel-diamantmönster-golv-liknande

Ett särskilt vackert element för det moderna köket-vardagsrummet är en fristående köksö. Det skapar en visuell åtskillnad mellan matlagningsytan och vardagsrummet och erbjuder samtidigt gott om plats och eventuellt också förvaringsutrymme. Du kan ge denna centrala köksö ett mycket speciellt utseende med en dekorativ bas.

Listerspegel

sockel-kök-spegel-parkett-ek-grå-vägg-design-marmor-optik

En golvlist med spegelutseende skulle vara den perfekta runda finishen för ditt nya golvbeläggning i köket. Det förstorar köket visuellt och får det att se lättare ut. Sockelpanelen kan också kombineras med en kökets bakre vägg av en spegel – ett bra alternativ till tillverkat eller tryckt glas.

trendiga baspaneler gjorda av speglar

Sockel för kök -spegel-svart-front-vit-bänkskiva

Trendiga spegelsockelpaneler sätter en effektiv accent under varje kök och låter dem flyta i luften. Om du har bestämt dig för ett svart kök är denna detalj perfekt. Speglar reflekterar ljuset, vilket gör att rummet ser ljusare och mycket mer inbjudande ut.

Speglar reflekterar ljuset 

sockel-kök-spegel-svart-fronter-grå-parkettgolv

Spegelelement är mycket populära inom inredning eftersom de skapar vackra optiska effekter och ser väldigt dekorativa ut. Spegelytor är också mycket enkla att rengöra eftersom de har samma värdefulla egenskaper som glas.

Planerar köksbelysningen

sockel-kök-led-remsa-grå-högglans-fronter-ö

Belysningen måste planeras lika noggrant som de andra aspekterna av köket. För få eller felaktigt placerade ljuskällor kan leda till bländning, skuggor och otillräcklig belysning. Förutom en optimalt upplyst arbetsplats är lätta accenter också viktiga.

Infällda lampor i golvlisten

sockel-kök-led-infällda-ljus-vita-fronter-högglans-svart-bänkskiva

Med sockelbelysning i köket kan du skapa en stämningsfull atmosfär. Det finns ett stort urval av färger, former och lamptyper. Du kan integrera enskilda halogen-, energibesparande eller LED-lampor i köksbasen eller välja indirekt belysning med LED-remsor.

Färgade ljus

sockel-kök-led-infällda-ljus-blå-trä fronter

Med spännande färgförändringar är du redo för nästa fest! RGB -ränder eller blå LED -infällda lampor skapar underbara effekter i ditt eget kök. Så du håller dig ganska flexibel med färgerna.

LED -remsor 

golvlist-kök-led-aluminium-golvlister-svart-fronter

En riktig blickfång för ditt nya golv i köket! LED -remsorna finns i olika utföranden, färger och ljusintensitet: för limning eller skruvning, varmvitt eller kallvitt, vitt eller med färgbyte etc. Tack vare modern LED -teknik är energibehovet särskilt lågt.

enhetlig diffus ljusfördelning i basområdet

sockel-kök-led-remsa-vitt-kök-marmor-look bänkskiva

Montering av infällda lampor kräver manuell skicklighet, medan självhäftande LED-remsor är mycket enkla att applicera. Dessa är också billigare än enskilda halogen- eller LED -lampor. Beroende på längd och design kan en enkel LED -remsa inklusive strömförsörjningsenhet, kabel och fjärrkontroll kosta mindre än 30 euro.

indirekt belysning får kök att lysa

sockel-kök-led-remsa-vit-kök-flottör-ljus-golvbräda

En LED -ljuslist på kökssockeln skapar stämningsfullt permanent ljus under dagen och ytterligare belysning för orientering på kvällen. Som indirekt belysning förvandlar de varje kök till ett mysigt rum.

Planera noggrant belysningen i köket

sockel-kök-led-remsor-matlagning ö

Självhäftande LED-remsor är mycket enkla att installera. Anslut först ljusskenan med kabeln och anslut den till transformatorn. Fäst sedan remsorna till önskad plats. Lägg kablarna och andra element. Transformatorn placeras bakom bottenplattan eller i underskåpet. Anslut nätkontakten till uttaget, slå på och du är klar!

bra idé för små kök

sockel-kök-låda-förvaringsutrymme-skapa-bakformar

Med sockellådor kan du använda det värdefulla förvaringsutrymmet under det inredda köket. Lådornas dimensioner bör helt enkelt anpassas till de konventionella skåpdimensionerna. Du kan använda hela skåpets djup för att stuva köksformer eller små köksredskap.

Lister för golvlister

sockel-kök-låda-husdjur-sugkoppar

Sockellådorna har inte samma höjd som konventionella lådor, men de är utmärkta för att förvara små föremål som servetter eller kökshanddukar. Var bara uppmärksam på höjdmåtten när du planerar.

Vinlagring med skillnad

sockel-kök-lådor-vinförvaring-annorlunda-låg

Smala linjer av rostfritt stål fungerar ofta som handtag för lådremsorna. Vid första anblicken är de inte ens synliga eftersom de är fästa direkt under konventionella köksutdrag.

Kakelspegel och golvlister matchade i färg

Sockel-kök-kaklat-spegel-gul-kombination-vita-fronter-trägolv

Färgade bakre väggar i köket skapar också en intressant kontrast och kan, i kombination med en färgad golvlist, påverka atmosfären i köket i hög grad. Tack vare de två soliga gula accenterna har det vita köket en extraordinär karaktär.

Krydda golvlisterna själv med självhäftande film

bottenpanel-kök-gör-det-själv-krydda-folier-färgglada

Visst, din lista över köksrenoveringsidéer är lång och dyr. Sockelpaneler kan hjälpa till här! Ge ditt kök ett modernt och smakfullt utseende genom att krydda den gamla kökslisten.

färgstark accent för vitt kök

bottenpanel-kök-gör-det-själv-krydda upp-färgade folier

Med självhäftande film och washi -tejp kan du ge din gamla golvlist en helt ny touch. Det håller inte så länge, men det ser superfräscht ut.

Golvlist i mässing

sockel-kök-guld-optisk-lim-folie-vitt-kök

Självhäftande folier är idealiska för hantverk, design och renovering! De finns i nästan alla tänkbara färger och i många intressanta dekorer. Detta låter dig också dölja eventuella skador på sockelpaneler som redan har installerats.

Krydda Ikea -köket

sockel-kök-gör-det-själv-krydda upp-lim-film

Du kan också ta reda på behandlingsteknikerna för att applicera limfilmen professionellt och utan bubblor. Våt bearbetning rekommenderas för släta ytor. Detta gör det lättare att bearbeta filmen och förhindrar att bubblor kommer in.

Låda gömd bakom sockeln

golvlister-kök-gör-det-själv-handtag-golvlister-mässing-guld-look

Om du letar efter billiga renoveringsidéer för ditt kök, överväg att byta lådhandtag. Det här vita köket med mässingsfärgade accenter ser till exempel väldigt elegant ut. Självhäftande folier finns fortfarande i färgerna koppar, guld och krom.