Väggplattor för köket – 20 inspirationer och inredningstips

Väggplattor för kök modern-grå-mönster-sluttande tak-svart-bas skåp-väggklocka

De Väggplattor för kök De finns i många olika utföranden och storlekar och kan anpassas till alla möbler. Med rätt köksplattor för väggen kan du kombinera estetik och fördelar i rumsdesign. I denna artikel presenterar vi de olika möjligheterna för väggplattor och några fina designidéer för köket.Låt detta inspirera dig och hitta den bästa designen för ditt eget kök!

Väggplattor för kök i modern stil

Väggplattor för kök modern-marmor-vit-köksskåp-fläkt

Oavsett om det är modernt, klassiskt, medelhavet eller rustikt – kökets väggplattor passar alla inredningsstilar och erbjuder många designalternativ. Tack vare ett stort urval av material kan du ställa in ditt kök individuellt och efter din personliga smak. För moderna kök rekommenderas antingen ljusa naturliga nyanser eller ett mörkt färgschema som är färgkoordinerat med inredningen. Marmorerade väggplattor i ett effektivt läggningsmönster passar perfekt till minimalistiska kök i vitt och blir ett riktigt blickfång i interiören.

Stora väggplattor för kök

Väggplattor för köket beige-stora-kakel-modernt-interiör-kök-ö-vitt

En annan slående inredningsidé för kök i modern stil är de stora väggplattorna. Plattornas stora format väcker omedelbart uppmärksamhet och kan fås i nästan alla utseenden. Välj en ljus nyans som beige eller ljusgrå för att skapa en naturlig atmosfär.

Väggpaneler för köket – 30 idéer för en köksspegel med skillnad

35 idéer för kökets väggdesign – kakel, glas eller sten

Stänkskydd för köket – 90 häftiga idéer för köksstänk

Köksplattor i en ovanlig form för väggen

Väggplattor för köket grå-modern-intressant-form-köksspegel-idé-häll

Om du tycker att de vanliga läggningsmönstren är lite tråkiga kan du skapa en attraktiv effekt med väggplattor för köket i olika former. Matta eller glansiga färger kommer att få fram den ovanliga formen på plattorna och öka deras effekt. Låt din kreativitet gå fri och välj ett iögonfallande mönster för köket.

Inred köket i grått

Väggplattor för kök modern-minimalistisk-mosaik-grå-klinker-golv

Den grå färgen på inredning kallas vanligtvis kall, men den har en obestridlig elegans, särskilt i köket. De grå köksfronterna och väggplattorna kombineras vackert med vitvaror i rostfritt stål och finns i många olika toner som ljusgrått, antracit, mörkgrått och andra.

Grå väggplattor för kök med köksskåp i trä

väggplattor-kök-mosaik-vit-grå-köksskåp-trä-köksö

Som en central punkt i lägenheten bör köket vara inrättat så att det alltid är en trevlig atmosfär. Köksfronter av ljust trä kompletteras optiskt med en kakelspegel i vitt och grått, som är klätt med mosaikplattor.

Köksplattor för vägg och köksö

väggplattor-kök-grått-kök bakvägg-kök ö-trägolv-väggmonterade skåp-vit

En kombination av samma plattor för köksbakväggen och köksön representerar en kreativ och original inredningstank för köket. Du kan antingen använda exakt samma köksplattor för båda eller bara välja en liknande färg eller struktur.

Väggplattor för köket i vitt – tunnelbana

väggkakel-kök-vitt-golv-kakel-mönster-röda-stolar-vit-tak-tak

Klassikern bland väggplattorna för köket är de så kallade tunnelbana. Tidigare användes de bara som väggbeklädnad för tunnelbanestationer i Europa och Nordamerika, men nu blir de allt viktigare i modern kök och badrumsdesign.

Alternativ för inredning med vita tunnelbana

väggplattor-kök-vitt-svart-kaklat-spegel-röda-väggar-taklampor

Kakelspegeln av tunnelbana erbjuder många alternativ för att designa köket. Om du väljer de klassiska vita blanka plattorna kan de kombineras vackert med färgade eller mörka väggar och möbler. Mörkare väggplattor för köket kräver dock mindre underhåll och utgör också ett bra beslut.

Mosaikväggplattor för kök

väggplattor-kök-modernt-kök-klinker-mosaik-kök bakvägg-elegant

Eleganta mosaikplattor är alltid trendiga och är ett blickfång i interiören. Oavsett om de är enfärgade eller har ett speciellt utseende – de små, blanka plattorna kommer att försköna och fräscha upp ditt kök. Det enorma utbudet av mönster möjliggör individualitet och kreativitet i köksdesign.

Ovanlig kökskakelmosaik

väggplattor-kök-mosaik-brun-kök-kakel-bänkskivor-spis

Om du vill ha en speciell kakelspegel av mosaikplattor med flera färger, bör köksfronterna och bänkskivorna ha ett liknande färgschema. Dessutom ska de vara svartvita och ha en enkel design så att inredningen inte är för kitschig.

Kök inrättat i mörka toner

vägg-kakel-kök-mosaik-kök-kakel-mörk-möbler-bänk-sten

Om du har valt mörka toner för ditt kök kan du skapa en fin kontrast med en matchande kakelspegel. Mosaikplattor i två till fyra olika färger ser särskilt vackra ut i kombination med de mörka möblerna och skapar en underbar helhetsbild.

Medelhavsväggplattor för köket

Väggplattor-kök-medelhavsstil-kök-spegel-blå-bänkskivor

Kakelarbete talar för den grekiska medelhavsstilen i Medelhavet och tillsammans med ljusa färger tar den populära södra stilen in i dina egna fyra väggar. Vill du skapa en sådan atmosfär i ditt kök? Kombinera vita möbler med provplattor och blå bänkskivor för att ge rummet en medelhavsstil.

Väggplattor med mönster för kökets bakvägg

väggplattor-kök-mönster-blå-kök bakvägg-häll-grå-skåp

De populära väggplattorna med mönster påminner också om lägenheter i lantlig stil. De ger intressanta färgaccenter och motiv i rumsdesign och används bäst i kombination med vanliga köksfronter.

Vintage inredning med lapptäcke väggplattor för kök

väggplattor-kök-lapptäcke-mönster-vit-inredning-diskbänk-lavendel

Om du gillar lappmönstret kan du använda det för att designa dina köksväggplattor. Du kan krydda vilken monokrom inredning som helst och lägga till mer färg. Emellertid rekommenderas lapptäckta köksplattor endast för kök med enfärgad inredning, annars finns det risk för ett snyggt helhetsutseende.

Kakelplattor i lantlig stil

väggplattor-kök-medelhavs-möbler-kakel-mönster-kök-spegel-spis

När du väljer lappplattor bör du fortsätta noggrant och välja färgerna exakt. Rätt kombination av färger är ett måste här. Vårt tips: Innan du lägger väggplattorna till köket, välj några olika varianter och kontrollera hur de kombineras med köksfronterna. Först då kan du avgöra vilken variant du gillar mest.

Färgglatt kök med väggplattor

väggplattor-kök-grönt-färgglatt-interiör-öppet-vardagsrum-grönt-vägg

Ljusa färg accenter i interiören skapar ett gott humör och är särskilt iögonfallande. Oavsett om lägenheten är liten eller stor – en rolig färg kommer att fräscha upp alla rum. Gröna väggplattor till köket är till exempel ett stämningsfullt blickfång och påminner om naturen.

Matcha färgen på väggplattor för köket med inredningen

väggplattor-kök-röd-färg-accent-grå-bänkskivor-kök-skåp

För en mer dramatisk effekt kan du lägga röda väggplattor i köket. De kombinerar vackert med fronter i mörkgrått eller svart och passar bra till kök i modern eller minimalistisk stil.

Inred köket i vitt och blått

väggplattor-kök-litet-vitt-kök-skåp-kakel-färg-accent-mörkblått

Tunnelplattor i vilken färg som helst fungerar bra som kakelspegel och stänkskydd i köket. Men om du väljer en mörkare färg som blå eller grön, bör den helst kombineras med vita fronter.

Retro kök med väggplattor

väggplattor-kök-retro-inredning-vit-ljusgrön-vintage-stil

Om du gillar retroköken från de amerikanska filmerna kan du också skapa ditt eget kök i den här stilen. Vita tunnelbana och fronter i pastellfärger som grönt, blått, rosa eller gult rekommenderas. Kombinera med matchande golvplattor för att skapa det perfekta retroköket.