Fitness hemma: vilken utrustning behöver du för ett bra hemmapass?

Fitness hemma träning hantlar hemma

Gymmet är inte den perfekta träningsplatsen för alla. Många känner sig bara inte bekväma i gymmet och hittar alltid ursäkter som den långa resan eller det dåliga vädret. För att undvika sådana besvär kan du också träna hemma. Men vad behöver du för ett riktigt effektivt hemmapass? Vi sammanfattar den nödvändiga utrustningen samt fördelarna och nackdelarna med fitness hemma i artikeln.

För- och nackdelar med hemträning

Träningsmatta för hemträning

Alla vet att träning och kondition är bra för hälsan och bör vara en del av allas liv. Men den långa restiden till gymmet, de ofta överfulla fitnessstudiorna och de höga avgifterna avskräcker även entusiastiska fitnessälskare. Komforten i dina egna fyra väggar, å andra sidan, erbjuder flexibla träningstider och du behöver inte ta hänsyn till andra. Dessutom, om du har en bra träningsrutin kan hemträningar vara lika effektiva som de i gymmet. Hemträningen är också väldigt billig – allt du behöver göra är att investera i några få utrustning.

Tips Hem Träningsutrustning Utrustning

Å andra sidan har fitness hemma också nackdelar. Eftersom det inte finns någon tränare kan felaktigheter i utförandet av övningarna inte korrigeras, vilket kan leda till skador. Därför rekommenderas särskilt nybörjare inte att göra ett intensivt hemmaträning. Ofta försvinner också motivationen att träna när du kommer hem efter en lång dag på jobbet. Platsbristen i de flesta stadslägenheter kan också ses som en stor nackdel. Så alla måste själva avgöra om träningen hemma eller i studion är bättre.

Fitness hemma: vilken typ av utrustning behöver du?

Hemträningsutrustning kettlebell sneakers

För ett effektivt hemmapass spelar rätt utrustning naturligtvis också en avgörande roll. Du kan bara träna med din egen kroppsvikt, men med lite träningsutrustning eller praktiska motionscyklar önskad effekt kan uppnås snabbare.

Fitness hemma träningstol stationär cykel

Oavsett om du förvandlar ett helt rum i lägenheten till ett privat gym eller bara använder golvet i vardagsrummet, behöver du utrustning. Du hittar fitnessutrustning för hemmet online till exempel på gorillasports.de köp. Det är viktigt att koncentrera sig på det väsentliga. Det är bäst att använda utrustning som kan träna flera muskelgrupper. Detta sparar inte bara pengar, utan också utrymme.

Kardiomaskiner är bland de mest populära maskinerna för uthållighetsträning. Dessa erbjuds också för hemmabruk och gör konditionsträning möjlig när som helst. Steppers, ellipticals och stationära cyklar är alla effektiva, men de tar mycket plats i rummet. Det är därför lämpligt att bara välja en av dem för att inrätta ditt eget gym.

Hem Fitness Tips Fördelar Nackdelar

Små sportutrustningar som hantlar, magrullar, träningsbollar etc. är väldigt billiga, men är ändå perfekta för effektiv helkroppsträning. Möblerna hemma kan tjäna dig lika bra. En robust stol kan till exempel göra underverk för ett hemmapass och används i många träningsprogram.

effektiva träningstips hemma

Många tror att du kan träna i din pyjamas hemma. Bekväma kläder och bekväma tränare är dock ett måste för bra träning och kan också ha en positiv effekt på motivationen. Bekväma sportkläder som en sport -bh och leggings för kvinnor tillåter maximal rörelse under träning och minskar därmed risken för skador. Den passar både hemma och på gymmet. I grundutrustningen ingår också en träningsmatta och en handduk för optimal hygien hemma.