25 kotona korjattavaa hoitoa niveltulehdukseen, jotka toimivat tehokkaasti

Yksi yleisimmistä ongelmista, joita miljoonat ihmiset kokevat ympäri maailmaa, on niveltulehdus. Tämä tila johtuu niveltulehduksesta, jäykkyydestä ja kovasta kivusta. Niveltulehduksesta kärsiminen tarkoittaa kurjuutta. Heräät aamulla vain kokeaksesi kipeitä ja valittavia niveliä. Älä masennu! Niveltulehduskipuihin on monia luonnollisia kotihoitoja, jotka voivat rauhoittaa niveliäsi ja saada sinut takaisin raiteilleen! Lue lisää näistä upeista menetelmistä.

Koti korjaustoimenpiteitä niveltulehdus

Niveltulehduksen syyt:

Niveltulehdus on rappeuttava sairaus, joka hyökkää niveliin. Nivelrikko johtuu ikään liittyvistä tekijöistä tai kudosten säännöllisestä kulumisesta, mutta nivelreuma on autoimmuunisairaus. Tässä tilassa kehon immuunijärjestelmä olettaa kehon omien nivelten olevan vieraita kappaleita ja hyökkää niitä vastaan. Se johtaa nivelten tulehdukseen ja lopulta niiden tuhoutumiseen.

Niveltulehduksen oireet:

Jos kärsit niveltulehduksesta, sinulla on todennäköisimmin seuraavat oireet:

 • Nivelkivut.
 • Jäykkyys nivelissä.
 • Tulehdus.
 • Punaisuus nivelissä.
 • Vähentynyt liikkuvuus.

Niveltulehduksen ehkäisy:

Monien valitettava uutinen on, että niveltulehdusta ei voida estää. Tekijät, kuten geenit, elämäntapa, lisäävät niveltulehduksen riskiä. Voit kuitenkin pienentää sen mahdollisuuksia noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​vinkkejä:

 • Syö tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti kalsiumia ja omega-rasvahappoja.
 • Vietä vähintään 20-30 minuuttia varhain aamulla auringonsäteiden alla saadaksesi D-vitamiinia.
 • Pidä painosi hallinnassa vähentääksesi nivelten painetta.
 • Vältä vammoja tai traumoja kiinnittämällä huomiota liikkeisiisi.
 • Suorita harjoituksia säännöllisesti nivelten vahvistamiseksi.
 • Käy säännöllisesti lääkärintarkastuksissa niveltulehduksen varhaisten merkkien havaitsemiseksi.

Paras koti korjaustoimenpiteitä niveltulehdus:

1. valkosipuli:

Valkosipuli

Valkosipuli on luonnollinen lääke niveltulehdukseen. Valkosipulin tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet auttavat niveltulehduksen hoidossa sekä vähentävät kipua ja turvotusta. Sinun tarvitsee vain syödä 3-4 valkosipulinkynttä joka päivä aikaisin aamulla. Tämä antaa sinulle halutut tulokset kriisistä.

2. Hanki hieronta niveltulehdukseen:

hieronta kotiin korjaustoimenpiteitä niveltulehdus

Hellävarainen hieronta nivelissä joka päivä on täydellinen tapa parantaa nivelten verenkiertoa ja vapauttaa painetta lihasjäykkyyteen. Tämä auttaa vähentämään kipua ja turvotusta. Hanki 15-20 minuuttia hierontaa päivittäin haluamasi mukavuuden saavuttamiseksi. Viestit ovat hyvin yksinkertainen luonnollinen lääke niveltulehduksen hoitoon polvinivelessä.

3. Kurkuma:

Kurkuma

Kurkuma on paras niveltulehdushoito kotona. Kurkumiinin entsyymit ja kurkuman tulehdusta ehkäisevät edut tekevät siitä täydellisen kodin korjaustuotteen niveltulehduksen hoitoon (1). Voit ottaa markkinoilla saatavilla olevia kurkuma -lisäravinteita ja kapseleita tai sekoittaa hieman kurkumaa lasilliseen haaleaa vettä ja kuluttaa joka ilta. Kurkuma voi myös sisällyttää ruokiin eduksi.

4. perunamehu:

Perunamehu

Jos mietit, miten niveltulehdusta hoidetaan luonnollisesti, kokeile perunamehua! Yksinkertainen tapa vähentää niveltulehdusongelmia turvallisesti ja luonnollisesti on ottaa kuppi tuoretta perunamehua aikaisin aamulla ennen aamiaista. Se auttaa sinua lievittämään kipuja, tulehdusta ja niveltulehduksen turvotusta (2). Tämä on paras kotihoito niveltulehdukseen

5. seesaminsiemenet:

seesaminsiemeniä

Seesaminsiemenet ovat turvallinen ja luonnollinen aine, jota käytetään tehokkaasti kotihoitona niveltulehdukseen. Tämän on tarkoitus olla yksi hyvistä ja tehokkaimmista tavoista vahvistaa luita ja niveliä ja hoitaa niveltulehdusta. Tutkimuksen mukaan seesaminsiemenet ovat hyödyllisiä polven nivelrikkoa sairastaville potilaille ottamalla 40 grammaa päivässä (3). Liota kourallinen seesaminsiemeniä vedessä yöllä ja juo tämä vesi varhain aamulla siementen kanssa.

6. Liikunta:

Kävely

On välttämätöntä noudattaa aktiivista liikuntaa. Tämä voi olla jotain niin yksinkertaista kuin kävely 30 minuuttia tai jopa jotain ammattimaista, kuten fysioterapiaa. Tämä auttaa lihaksia vahvistumaan ja parantaa verenkiertoa nivelissä, mikä helpottaa painetta ja turvotusta ja kivun hoitoa.

7. Käytä vaihtoehtoista kuuma-/kylmähoitoa:

Home korjaustoimenpiteitä niveltulehdus jääpussi

Jääpussin levittäminen vaurioituneelle alueelle pyyhkeen avulla ja sen jälkeen kuumavesipussin levittäminen on yksi oikeista menetelmistä niveltulehduksen hoidossa. Tämä on tehtävä joka päivä parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

8. Akupunktio niveltulehdukseen:

Koti korjaustoimenpiteitä niveltulehdus akupunktio

Akupunktio on taidetta painostaa teelusikallisia pisteitä kehosta. Nämä auttavat monin tavoin ja moniin terveydellisiin olosuhteisiin. Sama pätee niveltulehdukseen ja on yksi tunnetuista kotihoidoista. Palkkaa ammattilainen joka päivä akupunktioon saadaksesi tulokset.

Varotoimenpiteet: Jos olet raskaana oleva nainen, akupunktio ei ehkä ole turvallinen menetelmä, koska se voi muuttaa kehon toimintoja.

9. Cinnamon Wonders:

Kaneli

Tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet ja korkeat antioksidanttitasot kanelissa tekevät siitä täydellisen kotilääkkeen moniin terveysongelmiin, mukaan lukien niveltulehdus (4). Hunajasta ja kanelijauheesta valmistettu tahna voidaan levittää niveltulehduksen vaurioituneelle alueelle tai muuten sekoittaa hunajaa, kanelijauhetta ja haaleaa vettä ja juoda joka päivä. Molemmat menetelmät ovat hyödyllisiä ongelmalle.

10. Inkivääritee:

Inkiväärin teejuuri

Inkivääri on aina hyvä lääke tulehduksen ja kivun vähentämiseen, koska sen luonnollinen tulehdusta ehkäisevä ominaisuus antaa sinun pitää itsepäinen kipusi kurissa. Lisäksi inkivääri on tehokkaasti hyödyllinen polven nivelrikon (5). Siitä voidaan valmistaa teetä saattamalla se kiehuvaksi veden kanssa tai yksinkertaisesti tekemällä siitä tahna ja käyttämällä sitä jokapäiväisissä elintarvikkeissa. Voit myös valmistaa tahnaa inkivääriä ja hunajaa ja levittää sitä kärsineelle niveltulehdusalueelle.

11. Piparminttuöljy:

Piparminttuöljy

Minttu pitää hengityksen raikkaana ja aistisi viileänä ja tekee täsmälleen saman tulehtuneelle alueelle, tässä piparminttuöljyä voidaan käyttää eteerisenä öljytuotteena. Hiero sitä varovasti niveltulehdusalueelle ja hiero sitä hyvin. Mintun öljy sisältää tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, jotka sisältävät turvotusta, kipua ja punoitusta kyseisellä alueella. Piparminttuöljyn sijasta voit myös valita piparmintuteetä.

12. Kalaöljylisät:

kalaöljylisäaine

Niveltulehdusalueet, kuten nivelet tai yleisimmin polvet, turpoavat ja aiheuttavat kipua ja jäykkyyttä. Kodin korjaustoimenpiteitä niveltulehdukseen ovat kalaöljy, jota voidaan saada nestemäisessä muodossa tai yksinkertaisesti kapseleina. Kalaöljy sisältää omega-3-rasvahappoja, joka on jatkuva tulehduksen lähde, joka vähentää välittömästi kipua ja turvotusta sisältä.

13. Epsom -suola niveltulehdukseen:

Suola epsom

Runsaasti magnesiumsulfaattia sisältävä Epsom -suola on jälleen yksi kotihoito niveltulehdukseen, mutta tällä kertaa eniten tarvitset hyvää liotusta. Magnesiumsulfaatti on mineraalihiukkanen, jota on käytetty kautta aikojen parantamaan kipua, punoitusta ja turvotusta. Lisää kulhoon haaleaa vettä puoli teelusikallista Epsom -suolaa ja sekoitettuasi seoksen muutaman kerran, kasta käsipyyhe, väännä se ja pidä se levitettynä.

14. Leikkaa painoa:

kotihoito niveltulehdukseen

Lihavuus ja niveltulehdus eivät kulje käsi kädessä. Niveltulehdus uhkaa pääasiassa niveliä ja luurakennetta, ja niveltulehduksen aikana on luonnollista, että luusi heikkenevät ja ovat epävakaita. Raskaspaino lisää luun painetta ja voi pahentaa tilannetta, mukaan lukien luun halkeamat tai luun taivutus pysyvästi. Vähennä lihavuutta ja yritä pitää itsesi kunnossa.

15. Rypälemehu:

kotihoito niveltulehdukseen

Viinirypälemehu tunnetaan tulehdusta lievittävästä lääkkeestään, ja siksi se löytää jälleen tiensä takaisin tähän artikkeliin, jossa käsitellään polven niveltulehduksen kotihoitoja. rypälemehua voidaan käyttää paikallisen ruokakaupan käytävällä martissa valmiiksi pakatussa pullossa tai yksinkertaisesti tehdä kotona. Jos mehu ei ole vaihtoehto, voit aina syödä vain normaaleja viinirypäleitä ja pitää nivelten turvotuksen poissa.

16. Omenasiiderietikka:

Omenasiiderietikka

Cocktail välttämättömistä mineraaleista ja ravinteista, omenaviinietikka sisältää itsessään magnesiumia, kalsiumia ja kaliumia, kaikkia tarvittavia aineita, joita tarvitset niveltulehduskipusi parantamiseksi. omenaviinietikka auttaa myös rakentamaan sidekudoksia ja vahvistamaan niveliäsi.

17. Alfalfa niveltulehdukseen:

Sinimailanen

Alfalfa on enemmän kuin vain lääke niveltulehdukseen. Yrttiominaisuuksiensa lisäksi sinimailanen on kastettu välttämättömistä mineraaleista ja voi auttaa vahvistamaan kudoksia ja niveliä, jotka pitävät nivelet ja luukuidut yhdessä. Alfalfa vahvistaa luita ytimestä, jolloin saat helpotusta jäykistä tuskallisista nivelistä. Keitä sinimailanen siemenet vedessä, siivilöi ja juo.

18. Yrttiöljy:

Yrttiöljy

Yrttiöljy on yksi parhaista kotihoidoista käsien ja jalkojen niveltulehdukseen. Voit joko ostaa yrttiöljyjä, jotka on jo valmistettu ja pakattu kaupallisesta lähteestä, tai yksinkertaisesti tehdä itsellesi ratkaisu käyttämällä yrttejä ja mausteita, kuten Bhringraj, laventeli, neilikka, sarviapila ja vastaavat. Tämän yrttiöljyn olennaiset ominaisuudet rauhoittavat niveltulehduksen tulehtuneita punaisia ​​alueita ja helpottavat kipua välittömästi.

19. Fysioterapia:

Fysioterapia

Luonnolliset lääkkeet niveltulehdukseen sisältävät myös fysioterapiaa. Tätä varten saatat oppia joitain parhaita fysioterapialiikkeitä vakaasta lähteestä tai yksinkertaisesti ottaa apua ammattilaiselta, joka auttaisi sinua saamaan nivelet kuntoon ja liikkumaan.

20. Katajanmarjan tee:

Katajanmarjan tee

Katajanmarja sisältää sisällön, jonka tunnistamme terpeeniksi. Tätä partikkelia käytetään yleensä tukahduttamaan tiettyjä valkosoluja ja verihiutaleita, jotka yleensä reagoivat kipuun ja tulehdukseen ja reagoivat siihen. Katajanmarjat voi siivilöidä ja keittää teeksi. Lisää teelusikallinen hunajaa ja anna heidän huolehtia tulehtuneista nivelistäsi.

21. Meijerit:

Maitotuotteet kotiin korjaustoimenpiteitä niveltulehdus

Maitotuotteet ovat vakaa kalsiumin lähde, mineraali, joka on korkea luuston vahvistamisen ja joustavuuden kannalta. Lasi maitoa joka aamu tai juustoa aamiaisen kanssa auttaa. Tämä on yksi parhaista kotihoidoista nivelrikkoon.

22. Kirsikat niveltulehdukseen:

Kirsikat

Kirsikat ovat myös hyvä kotihoitolähde niveltulehduksen hoidossa. kaliumilla ja magnesiumilla rikastettuja kirsikoita pidetään luonnon kipulääkkeinä. Kalium vähentää kovasti turvotusta, kun taas magnesium toimii sisäpuolella kivun vähentämiseksi.

23. Voikukan lehdet:

Voikukka lehdet: kotilääke niveltulehdukseen

Voikukka -teen sanotaan olevan yksi tehokkaista kotihoidoista nivelreumalle. Liota voikukkalehtiä lämpimässä vedessä ja tee siitä höyryävä kuppi teetä voikukanlehtiä rauhoittaa aistejasi yhdessä tulehtuneen alueen kanssa ja antaa nivelillesi joustavamman.

Varotoimet: Voikukkalehtitee on diureetti ja voi aiheuttaa liiallista virtsaamista. Juo sitä äärimmäisen varovasti.

24. Eukalyptusöljy:

Eukalyptusöljy

Eukalyptusöljy ei huolehdi ensisijaisesti niveltulehduksestasi, mutta tuskallisen päivän aikana tämä kasviperäinen lääke voi olla sinulle kätevä. eukalyptus on eteerinen öljy, joka sisältää useita ravintoaineita, joista yksi voidaan tunnistaa kipulääkkeeksi tai kipua lievittäväksi.

25. Cayenne -tahna:

kotihoito niveltulehdukseen Cayene Pepper

Se on kuuma ja sitä käytetään usein astioissa maun ja mausteen lisäämiseksi. Cayennea voidaan kuitenkin käyttää myös pitämään nivelet loitolla kipua ja punoitusta vastaan. Se on yksi parhaista luonnollisista kotihoidoista polvien niveltulehdusongelmaan.

Nyt kun olet oppinut nämä luonnolliset lääkkeet niveltulehduskipuihin, on aika kokeilla niitä kotona. Suurin osa ainesosista saa helposti paikallisilta markkinoilta. Sinun on kuitenkin muistettava, että näitä menetelmiä ei saa käyttää korvaavana lääkkeenä niveltulehduksen hoitoon. Niiden täytyy kulkea käsi kädessä tavallisten lääkkeiden kanssa. On myös suositeltavaa kysyä neuvoa lääkäriltä, ​​ennen kuin kokeilet niitä kotona.

Usein Kysytyt Kysymykset:

1. Voivatko lapset olla alttiita niveltulehdukselle?

Joo! Niveltulehdus voi hyökätä jopa lapsiin, mikä on nimeltään Juvenile Idiopathic Arthritis (JIA). Näillä lapsilla on samat oireet kuin aikuisilla, kuten nivelkivut, tulehdus, jäykkyys, turvotus ja jopa kuume. Tämäntyyppinen niveltulehdus on vaarallisempi, koska se voi johtaa nivelten kudosten pysyviin vaurioihin ja saattaa lopulta muodonmuutoksia.

2. Kuinka diagnosoida niveltulehdus?

Niveltulehdus on oireinen sairaus, joka voidaan tunnistaa potilaan kokemien oireiden perusteella. Perusteellisen fyysisen tarkastuksen ohella lääkäri ottaa huomioon myös sukututkimuksen, röntgenkuvat ja verikokeet. Näiden tietueiden avulla on helppo ymmärtää, minkä tyyppinen niveltulehdus sinulla on ehdottaa sinulle sopivaa hoitokurssia.

3. Onko se hyvä käyttää kun minulla on niveltulehdus?

Joo! Itse asiassa liikuntaa suositellaan niveltulehduspotilaille. Lämmittelyvenytysten, uinnin tai minkä tahansa fyysisen harjoituksen suorittaminen voi helpottaa nivelliikkeitä ja vähentää jäykkyyttä. Nämä toiminnot voivat vahvistaa kudoksia ja pitää tilasi hallinnassa. Voit kokea rauhoittavan tunteen harjoituksen jälkeen.