9 kotihoitoa nenän verenvuotoon: syyt ja oireet

Onko sinulla äkillinen verenvuoto nenästäsi? Aiheuttaako se sinulle huolta ja ahdistusta? Älä huoli! Nenäverenvuoto on yleinen sairaus, joka vaikuttaa moniin ihmisiin. Useimmat näistä jaksoista ovat vaarattomia, ellei sinulla ole usein verenvuotoja, mikä osoittaa vakavan sairauden. Nenäverenvuotoja esiintyy, kun verta vuotaa nenän verisuonista ja sitä kutsutaan lääketieteellisesti nenäverenvuotoksi. Tämä artikkeli näyttää, kuinka voit lopettaa ne kotona käyttämällä näitä kotihoitoja nenäverenvuotoon.

Kotihoito nenäverenvuotoon

Sisällysluettelo:

 • Kodin korjaustoimenpiteitä nenäverenvuodon pysäyttämiseksi
 • Nenäverenvuotojen syyt
 • Nenäverenvuodon oireet
 • Nenäverenvuodon ehkäisy
 • Usein kysytyt kysymykset

Kotihoito nenäverenvuodon lopettamiseksi:

Löydämme 9 parasta kotilääkettä nenäverenvuotoon.

1. Käytä omenaviinietikkaa:

Kotihoito nenäverenvuodon pysäyttämiseksi

Omenaviinietikan käyttö on ikivanha nenäverenvuoto. Liota puuvillapallo tai mittari tähän nesteeseen ja aseta se vuotavan sieraimen eteen, sinun on hengitettävä tämän etikan tuoksu. Ihannetapauksessa, laita se vuotavaan nenään muutaman minuutin ajan, jotta tuoksu pysyy päällä ja sitten Poista se.

2. Pehmopaperin käyttäminen:

Pehmopaperin käyttäminen

OSTA TÄSTÄ

Voit muuntaa pehmopaperista tulpan kääntämällä sitä ylöspäin saadaksesi kynän paksuuden ja asettamalla tämän laajennuksen ylähuulen sisäpuolen ja ikenien väliin, suoraan hampaiden yläpuolelle. Pidä pehmopaperia tässä asennossa, kunnes verenvuoto lakkaa. Tämä on yksi testatuista menetelmistä verenvuodon pysäyttämiseksi.

3. jää:

Jää- kotilääkkeitä veriseen nenään

Toinen kotihoito nenäverenvuodon pysäyttämiseksi on jää. Ota murskattu jää pussiin ja levitä se vaurioituneelle alueelle, purista sitä hieman, kunnes verenvuoto lakkaa. Se vähentää tulehdusta ja supistaa verisuonia, jolloin verenvuoto pysähtyy.

4. Haju sipuli:

Haista sipuli - paras lääke nenäverenvuotoon

Juuri leikattu sipuli on toinen hyvä lääke nenäverenvuotojen hoitoon. Sen sijaan, että söisit sen, leikkaa tuore sipuli ja hengitä sen tuoksu. Tuoreen sipulin tuoksussa oleva rikin haju on erinomainen veren sakeuttamiseen ja verenvuodon estämiseen. Tämä on yksi intialaisista kotihoidoista nenäverenvuotoon, jota voidaan käyttää myös lapsille.

5. Vesi:

vesi - luonnolliset lääkkeet nenäverenvuotoon

Jos haluat lopettaa nenäverenvuodon, vesi on yksi parhaista kotihoidoista. Se auttaa paitsi veren puhdistamisessa, mutta jos henkilö juo paljon vettä, nenäverenvuoto on epätodennäköisempää. Nesteytyksen pysyminen on avain nenän verenhukan hallitsemiseen.

6. suola:

suola

Tämä tuote löytyy jokaisesta kotitaloudesta ja ehkäisee tehokkaammin verenvuotoa. Ihmiset harjoittavat nenän kastelua käyttämällä suolaliuosta pitämään nenän kalvot pehmeinä ja kosteina. Tämä on yksi parhaista kotihoidoista aikuisten nenäverenvuotoon.

7. Höyry:

höyry - nenäverenvuoto hoito kotona

Höyry on myös erittäin hyödyllinen verenvuodon pysäyttämisessä ja se on helppo valmistaa kotona. Potti kuumaa kiehuvaa vettä on täynnä höyryä, jota voidaan käyttää kääntämällä tämä kuuma vesipannu ja peittämällä sitten kasvot kattilalla suurella pyyhkeellä.

8. E -vitamiinilisät:

E -vitamiinilisät

Jos haluat tietää, miten ehkäistä nenäverenvuoto luonnollisesti, vastaus on E -vitamiinilisä. Monet kotitaloudet pitävät tätä lisäainetta kotona eri tarkoituksiin, yksi niistä on estää nenän vuotaminen. Ota kapseli ja rikko se, ulos tuleva geeli toimii täydellisenä kosteusvoiteena, jota voidaan käyttää halkeileviin ja repeytyneisiin verisuoniin, jotka aiheuttavat veren vuotamista.

9. Vihreiden lehtivihannesten syöminen:

vihreät lehtivihannekset - kotiin korjaustoimenpiteitä nenäverenvuotoon kesällä

Verenvuodon lopettamiseksi tulisi syödä vihreitä lehtivihanneksia, joissa on runsaasti K -vitamiinia. Syynä tähän on se, että K -vitamiinin tiedetään olevan elintärkeää hyytymiselle. Näiden vihannesten syöminen estää verta repeämästä kapillaareja, koska ne hyytyvät helposti.

Nenäverenvuotojen syyt:

Nenässä on suuri määrä verisuonia, mikä tekee niistä alttiita verenvuodolle. On monia tekijöitä, jotka vaikuttavat nenäverenvuotoon, mukaan lukien yleiset ja vakavat syyt:

Yleiset syyt:

 • Kuiva tai kylmä ilma
 • Allergiset reaktiot
 • Hengitysteiden infektiot
 • Kemialliset ärsyttävät aineet
 • Nenän poiminta
 • Aivastelu Toistuvasti
 • Aspiriinin ottaminen suurina annoksina

Vakavat syyt:

 • Korkea verenpaine
 • Verenvuoto -ongelmat
 • Syöpä
 • Hyytymisongelmat

Nenän verenvuodon oireet:

Seuraavassa on joitain nenäverenvuodon yleisimpiä oireita:

 • Äkillinen verenvuoto yhdestä tai kahdesta sieraimesta.
 • Tunne virtaavasta nesteestä kurkun takana.
 • On halu niellä usein.

Nenäverenvuodon ehkäisy:

Ellei nenäverenvuoto liity vakavaan traumaan tai sairauteen, voit estää oireet noudattamalla seuraavia varotoimia:

 • Vältä nenän poimimista.
 • Estä ilman kuivuminen käyttämällä kotona kostutinta.
 • Suolaliuoksen käyttö voi pitää nenän kalvot nesteytettynä.
 • Älä käytä liikaa dekongestantteja, koska ne voivat kuivata nenän.
 • Juo runsaasti vettä pysyäksesi nesteytettynä.

Nämä nenäverenvuotoa parantavat lääkkeet antavat sinulle heti helpotusta tästä “verisestä” tilasta. Koska ne ovat täysin luonnollisia menetelmiä, voit olla varma sivuvaikutusten vähäisyydestä tai olemattomuudesta. Jos sinulla on edelleen verenvuotoa näiden ohjeiden noudattamisesta huolimatta, sinun on välittömästi mentävä lääkäriin ja pyydettävä hänen asiantuntija -apuaan. Usein esiintyvät verenvuodot ovat vaarallisia, eikä niitä voida parantaa tavallisilla kotihoidoilla.

Usein kysytyt kysymykset:

1. Mitkä ovat erilaiset nenäverenvuodot?

Nenäverenvuoto johtuu nenän ontelon verenvuodosta. Nenän verenvuotoja on kahta tyyppiä – etu- ja takaosa. Etuosassa sieraimen seinämien verisuonet repeytyvät aiheuttaen veren menetyksen. Nenäverenvuodossa nenäontelon takana olevat valtimot repeytyvät. Tämä on vakavampi tila ja johtaa vakavaan veren menetykseen.

2. Ketkä ovat alttiimpia nenäverenvuotoon?

Vaikka nenäverenvuoto voi hyökätä kenenkään kimppuun, lapset ja raskaana olevat naiset ovat alttiimpia niille. Tutkimukset osoittavat, että 2–10-vuotiailla lapsilla on suuri verenvuotomahdollisuus. Raskaana olevat naiset ovat myös alttiita nenän verenvuodolle lisääntyneen verenkierron vuoksi. Jopa 50-80-vuotiaat vanhukset ovat myös alttiita tälle oireelle.

3. Onko yleistä, että nenäverenvuoto tulee molemmista sieraimista?

On harvinaista, että joku kokee nenäverenvuotoa molemmista sieraimista. Verenvuoto kahdesta sieraimesta ei kuitenkaan ole vaarallista. Voit kokeilla mitä tahansa näistä kodin korjaustoimenpiteistä saadaksesi helpotusta näistä oireista. Jos verenvuoto ei lakkaa, sinun on mentävä lääkäriin ja suoritettava perusteellinen lääkärintarkastus.