9 kotilääkettä pölyallergian voittamiseen

Saako sana “pöly” sinut sairaaksi? Aivastatko jatkuvasti pölylle altistuessasi? Pölyallergia on kiusallinen ongelma, joka voi saada sinut tuntemaan olosi kurjaksi. Jopa yksinkertaisimmat toiminnot, kuten talon lakaiseminen tai siivoaminen, voivat johtaa aivasteluun, vuotavaan nenään ja kutiaviin silmiin. Pölyallergia johtuu pienistä mikroskooppisista bugeista, joita kutsutaan pölypunkkeiksi, jotka voivat aiheuttaa tuhoa kehossamme. Ennen kuin aloitat nuuskaamisen uudelleen, opi käsittelemään tätä ongelmaa joidenkin näiden tehokkaiden pölyallergisten kotihoitojen avulla.

Pölyallergia

Mikä aiheuttaa pölyallergiaa?

On lähes mahdotonta kuvitella paikkaa ilman pölyä. Siivousprosessissa tämä pöly nousee maanpinnan yläpuolelle ja tulee kehoomme sieraimien kautta. Pöly on täynnä miljoonia pölypunkkeja, jotka ovat näkymättömiä paljaalle silmälle. Ne aiheuttavat astmaa ja muita hengitysvaikeuksia kehon sisällä. Kun olet allerginen pölylle, kehon mekanismi, joka vie vieraita kappaleita aivastamalla, on sattumanvarainen. Se voi ärsyttää sisäistä järjestelmää ja saada sinut äärettömään aivasteluun.

Pölyallergian oireet:

Seuraavat ovat merkkejä pölyallergiasta:

 • Jatkuva aivastelu
 • Vuotava nenä
 • Punaiset, kutiavat silmät kyyneleillä
 • Hengenahdistus
 • Hengityksen vinkuminen
 • Kutina tunne
 • Ärsytys sieraimissa

Pölyallergian ehkäisy:

Jos olet altis pölyallergialle, sinun on toteutettava seuraavat varotoimenpiteet sairastumismahdollisuuksien pienentämiseksi:

 • Pidä kotisi tahrattoman puhtaana
 • Minimoi altistuminen pölylle
 • Vähennä pölyä vetävien verhojen tai verhojen määrää talossa
 • Käytä ilmanpuhdistinta pölyn suodattamiseen
 • Vältä lemmikkejä, koska niiden turkikset voivat myös aiheuttaa allergioita
 • Käytä naamaria, kun lakaiset tai pölyt pöydän

Tehokkaimmat kotilääkkeet pölyallergialle:

1. Declutter The House:

Yksi parhaista asioista on pitää pöly poissa allergiasta. Vain tämä voi auttaa sinua oikeassa hoidossa kriisin oireista. Häivyttämällä talon voit varmistaa, että tavaraa on mahdollisimman vähän ja kaikki on järjestetty hyvin, jotta pysyt poissa pölystä. Tämä on tehokkain pölyallergiahoito kotona.

2. Imuroi talo:

Tavallisen luudanvarren korvaaminen pölynimurilla on yksi parhaista pölyallergiasta helpottavista kodin korjaustoimenpiteistä. Käyttämällä pölynimuria kaikkialla talossa päivittäin estät pölyn kerääntymisen tiloihin. Se ei ainoastaan ​​auta sinua hoitamaan pölyallergiaa, vaan myös estämään sen melko laajasti. Se on yksi mainitsemisen arvoisista korjaustoimenpiteistä.

3. Pidä alhainen kosteus:

Kosteus vain pahentaa meitä ympäröivän pölyn kertymistä taloon. Paras tapa pitää allergia poissa ja hoitaa sitä hyvin on pitää talon alhainen kosteus ja pitää se mahdollisimman kuivana. Tämä pölyallerginen kotihoito auttaa sinua ottamaan askeleen kohti toipumista. Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää ilmastointilaitetta tai ehkä ilmankuivainta.

4. Käytä kasvonaamaria:

Niille, joilla on pölyallergia ja jotka haluavat hoitaa ongelman, paras tapa on käyttää kasvonaamaria, jotta se ei pahenna missään tilanteessa. Tämä auttaa toipumaan allergiasta ajoissa tekemättä mitään.

5. Ilmansuodattimet:

Käytä markkinoilla olevia ilmansuodattimia kotona sekä autossasi ja työtilassasi. Tämä pitää pölyn loitolla ja antaa keholle aikaa toipua ongelmasta. Se on tehokas idea seurata ilman paljon vaivaa. Investointi on ehdottomasti tuloksen arvoinen.

6. Pidä liinavaatteet pestyinä:

Liinavaatteet ja pehmeät kalusteet on vaihdettava aika ajoin ja pestävä mieluiten antiseptisestä nesteestä. Tämä auttaa poistamaan pölyn, joka voi vain pahentaa sinua. Se on yksinkertainen ja luonnollinen hoito pölyallergialle.

7. Ota Steam:

pölyallergia

Höyryn ottaminen auttaa avaamaan täytetyn nenän, mikä on yksi allergioiden oireista, mukaan lukien pöly. Ota kuuma vesi kylpyammeeseen ja hengitä höyryä peittämällä pää pyyhkeellä. Tämä auttaa varmistamaan nopeat hoitotulokset.

8. Juo paljon vettä:

Juo runsaasti vettä

Yksi suosituimmista pölyallergiahoidon kotihoidoista on Vesi! Vesi auttaa huuhtelemaan myrkkyjä ja pölyhiukkasia järjestelmästä, mikä itse asiassa aiheuttaa allergian. Juominen 10-12 lasillista tavallista ja suodatettua vettä auttaa sinua täällä ihanteellisella tavalla. Sillä on myös paljon muita etuja.

9. Lepää:

levätä

Lepo ja kunnollinen uni kerää energiaa kehoon torjumaan vieraita hiukkasia ja estämään allergian kehosta. Säännöllisten päiväunien ohella yritä nukkua häiriöttömästi 8-9 tuntia joka päivä, kunnes ongelma lakkaa.

Toivomme, että nämä vinkit ja kodin korjaustoimenpiteet pölyallergiasta voivat auttaa sinua taistelemaan tämän aivastavan ongelman kanssa. Pölyallergia voi vaikuttaa elämänlaatuun ja saada sinut tuntemaan olosi rajoittuneeksi. Puhtaan kodin ylläpitämisen lisäksi Ayurvedassa tai homeopatiassa on lukuisia lääkkeitä, jotka vahvistavat immuunijärjestelmääsi ja suojaavat sinua pölyallergioilta. Ota yhteyttä kokeneeseen lääkäriin, joka auttaa sinua selviytymään pölystä ilman pelkoja!

Usein Kysytyt Kysymykset:

1. Kuinka kauan pölyallergian oireet kestävät ihmisessä?

Pölyallergia voi aiheuttaa ihmisessä vakavia reaktioita, joihin kuuluvat aivastelu, vuotava nenä, punoitus ja ärsytys. Nämä oireet kestävät yleensä noin 30 minuutista 1 tuntiin. Yksi temppu syklin katkaisemiseksi on roiskuttaa vettä kasvoillesi ja yrittää pestä pois kaikki pölyhiukkaset. Tämä voi heikentää reaktioita ja saada sinut tuntemaan olosi paremmaksi. Äärimmäisissä tapauksissa saatat joutua ottamaan allergeenin.

2. Voiko pöly saada ihon kutinaksi?

Pölyssä olevat pölypunkit hyökkäävät yleensä hengityselimiä vastaan ​​eivätkä ole kovin tehokkaita iholla. Ihmiset, joilla on ekseema tai ihoallergia, ovat kuitenkin alttiita voimakkaalle kutinaan joutuessaan pölyyn. Ne aiheuttavat kauheaa kutinaa, jota seuraa punoitus ja kipeät haavat. Ekseemapotilaita kehotetaan peittämään kehonsa kunnolla pölyn estämiseksi.

3. Voiko pölyallergian kääntää pysyvästi?

Pölyallergia kehittyy tyypillisesti varhain lapsuudessa, mikä voi pahentua ajan myötä. Ei ole helppoa päästä eroon pölyallergiasta pysyvästi. Pölyn vaikutuksia voidaan kuitenkin vähentää vahvistamalla immuunijärjestelmää oikealla ruokavaliolla, liikunnalla ja terveellisillä elämäntapoilla. Ongelman havaitseminen varhaisessa vaiheessa ja tarvittavien varotoimien toteuttaminen voivat myös auttaa sinua ratkaisemaan ongelman.