9 kuukautta raskaana – oireet ja kehitys

Matka kuukaudelta 1 kuukaudelle 9 ei olisi aina ollut helppo. Tietenkin se olisi myös täynnä muistoja, mutta suurimmaksi osaksi olisit asunut tiukkojen rajojen alla. Kuitenkin yhdeksäntenä raskauskuukautena nämä kokemukset eivät olisi sinulle uusia. Kehosi olisi hyvin sopeutunut kaikkeen, mitä saatat kohdata nyt. Kuitenkin on joitain asioita, jotka sinun on pidettävä mielessä 9 kuukauden raskausjakson aikana. Esittelemme ne kaikki tässä artikkelissa. t ensin, heti sulautumisen jälkeen, vauva muodostuu termiksi, jota kutsutaan blastosystiksi.

9. raskauskuukausi

Tämä blastosysteemi on pieni hedelmöittynyt munasolu, joka etsii paikkaa kohdun seinissä kiinnittyäkseen. Blastokystia kutsutaan viiden päivän ikäiseksi hedelmöitetyksi munasoluksi, joka istuttaa istutusmenetelmän kautta istukan kohdun seinämään ja prosessi kasvaa. Sitten hän muuttuu alkioksi, mutta tällä hetkellä hän on edelleen hankalassa olemuksessaan ilman asianmukaista ihmismuotoa. Sikiö muodostuu vasta toisen kuukauden saapuessa.

Mitä ajatella tästä yhdeksännestä raskauskuusta:

Kun vauvan täydellisen nimen valitseminen on yhä tärkeämpää, tarve todella antaa lapsesi nähdä maailman valo kasvaa nyt kiihkeästi. Hän on kärsimätön ja sinä valmistaudut itseesi. Kun kehosi jättää hienoja merkkejä ja vihjeitä, raskauden viimeinen kuukausi tulee varmasti olemaan ikimuistoinen sinulle. Se ei aina ole vaikeita aikoja, jotka ihminen muistaa, vaan erän suloisimmat hetket. Kuten aika, jolloin vauva potkaistiin ensimmäistä kertaa, syövytetään hänen sydämeensä enemmän kuin aika, jonka hänen täytyi käsitellä usein virtsaamista.

Kuinka monta viikkoa on 9 kuukautta raskaana?

Kun olet 9 kuukautta raskaana, olet 36. raskausviikolla. Tämä tarkoittaa, että olet vain 4 viikon päässä toimituksesta.

9 kuukauden raskausopas: vauvan kasvu

Tämän kuun loppuun mennessä vauva olisi asettunut ylösalaisin ja valmistautunut synnytykseen. Se voi kuulla äänesi, vastata sinulle ja on valmis huutamaan, kun hän on poissa. Tässä ovat viimeiset muutokset, jotka ultraääni poimii aiemmin tässä kuussa.

1. Lapsivesi muutos:

Koska on melkein aika kuvitella hyvin, että vauva sisällä on nyt valmis ja valmis työntämään tiensä ulos. Mutta ennen sitä on huolehdittava tietyistä asioista, esimerkiksi vauvan ihon parantamisesta. Kun hänet muodostettiin, hän oli vain ulkomaalainen muoto nesteen täyttämässä pussissa kohtuun. Tätä nestettä kutsutaan lapsivesiksi, joka suojaa ihoa. Kun iho on nyt uusi ja erittäin herkkä, syntyy tarve erottaa se nesteestä. Siksi kun iho on muodostettu, juusto, kuten valkoinen vaha, peittää ihon ja sen ympäristön. Lapsivesi laskee äkillisesti kokonaisuudessaan.

2. Iho:

Varhaisessa vaiheessa iho on pehmeä ja väritön pigmenttien puutteen vuoksi. Nyt viimeisen oljen viimeisen kuukauden aikana aine, lääketieteellisesti vernix caseosa, haihtuu pois, ja siksi kerran kirkas lapsivesi on nyt paksua ja maitomaista.

3. Vauva asennossa:

Pikkusi on nyt ottanut soturiasennon, jota hän käyttää muutaman päivän kuluttua työntääkseen itsensä pois äidin kohdusta. Tämä asema on nyt hänen itsensä aiheuttama, kun hän kääntyy ylösalaisin ja kulkee enemmän kohti lantion aluetta levottomaksi lähteäkseen. Tässä asennossa hän taivuttaa polviaan ja vetää ne lähelle rintaansa ja kädet ylhäällä valmiina murtautumaan.

4. Nukkuminen pois:

Nyt vauvasi on varmasti keksinyt paljon erilaisia ​​nukkumismalleja. Hänellä on nyt suosikki nukkumistyyli, jossa hän voi jopa kuorsata hieman. Ultraäänellä voit saada hänet suosikkiasentoonsa. Haukottelu ja luksuminen refleksitoimintana on nyt kehittynyt ja päättynyt, minkä vuoksi hän voi nyt selviytyä jopa kohdun ulkopuolella.

5. Ihonhoito:

Viimeisen kuukauden aikana vauvalla on nyt enemmän rasvaa kerran luuston rakenteen alla. Hän muuttuu yhä pulleammaksi joka hetken kuluttua, ja hänen kehonsa pehmeät languorat ovat nyt varjostuneet. Myös hänen päänahansa hiukset ovat nyt saaneet sille kuuluvat pigmentit. Aiemmin roikkuva iho täyttyy nyt.

6. Runko:

Tässä vaiheessa lapsesi keho alkaa kehittää vasta -aineita, jotka auttavat suojaamaan häntä alttiilta sairauksiltaan. Painonnousu on nyt hidastunut, ja tämä johtuu lähinnä siitä, että hänen ruumiinsa on nyt tarpeeksi vahva. Kädet ja lihakset ovat nyt vahvat ja hänen päänsä alkaa edetä alas lantion alueelle. Kuitenkin, koska kohdunkaula ei ole laajentunut tarpeeksi, tämä prosessi vie aikaa supistusten käynnistämiseksi. Lapsesi kehon luut ovat kehittyneet, vaikka ne eivät ole tarpeeksi vahvoja vahingoittamaan sisäelimiäsi hänen tullessaan ulos.

9. raskauskuukausi

9 kuukauden raskaana olevat oireet: kuinka päästä niistä yli?

Äiti käy tavalliseen tapaan muutoksia 9. raskauskuukauden aikana. Seuraavat asiat tapahtuvat.

A. Useat supistukset:

Supistusten määrä ja määrä lisääntyvät nyt. Näitä supistuksia kutsutaan Braxton Hicksin supistuksiksi, joissa supistukset tuntuvat kehon tapana kertoa sinulle, että olet valmis. Nämä ovat kivuttomia, mutta vaivaavia, ja niihin liittyy lihasten kiristämistä alavatsan alueella. Yleensä se alkaa kuukauden puolivälissä ja supistuminen vaihtelee 30 sekunnista noin minuuttiin. No, se ei ole syy huoleen, koska se on vain kehosi mekanismi, joka valmistautuu tulevaan seuraavaan tilanteeseen. Jos kuitenkin supistusten lisäksi tunnet paljon kipua, ota heti yhteys lääkäriisi ja tarkista komplikaatiot.

Ternimaitot:

Ternimaitojen määrä on lisääntynyt nyt, kuten aiemmin kerran kuukaudessa tehty tarjous, tapahtuu nyt säännöllisin väliajoin, jolloin tässä kuussa suurin osa päivistä herää märkään. Tämä on kehosi eritys rintoistasi, jonka maku on makea ja jonka oletetaan olevan vauvan ensimmäinen maito. Mikään ei ole huolestuttavaa rintojen vuotamisesta, vain sinun on tarkistettava tilanteesi, jotta se ei tule kiusalliseksi. Pehmustettuja rintaliivejä on käytettävä tämän tilanteen välttämiseksi ennen kotoa lähtöä.

Jos huomaat rintaliivit verinäytteisenä, ilmoita siitä välittömästi lääkärille. Roikkuneet rinnat ja venytysmerkit ovat ongelma näinä päivinä, ja voit voittaa ne käyttämällä löysästi istuvia rintaliivejä ja yrittää hieroa vatsa -aluetta oliiviöljyllä ja E -vitamiinilisillä aina, kun ne ovat vapaita, koska niiden tiedetään estävän ihon venymistä ja tarjoaa pitkän ajan korjaustoimenpiteitä.

Väsymys ja unettomat yöt:

Tässä on outo yhdistelmä, jossa saatat tuntea itsesi väsyneeksi päivällä, mutta kun yrität nukkua yöllä, sinusta tuntuu, että sinua huolestuttaa. Tämän seurauksena syntyy tämä outo yhdistelmä. Ilman väsymystä silti tarvitset lepoa joka kerta ja väsyt myös henkisesti tunteidesi ja aivojesi vuoksi. Nämä ongelmat voidaan ratkaista huolehtimalla hyvinvoinnistasi ja noudattamalla perheenjäsentesi ohjeita, jotka ovat jo kohdanneet nämä tilanteet ennen sinua. Lisäksi sinun on rentouduttava aina kun mahdollista.

Suonikohjut:

Tässä vaiheessa veren tilavuus kasvaa ja myös hormonitasot ovat kohonneet. Tämä voi usein johtaa suonien turvotukseen, jolloin niiden sinertävänpunainen väri tulee näkyvämmäksi. Tämä on suonikohjujen yleinen määritelmä. Ne eivät yleensä ole kivuliaita ja lähinnä geneettisiä. Suonikohjut kestävät pitkään ja pahenevat jokaisen raskauden jälkeen. Hämähäkki- ja suonikohjuja ei pidä sekoittaa niiden samanlaisista oireista huolimatta. Suonikohjujen voittamiseen ei ole pysyvää ratkaisua, mutta sen pitäisi auttaa paljon, jos vältetään pitkää istumista samassa asennossa tai seisomista pitkiä tunteja.

Kevyen harjoittelun pitäisi myös olla oikea tapa. Kompressiosukat ja kylmäpussit ovat joitakin muita ratkaisuja väliaikaisen helpotuksen aikaansaamiseksi. Paras tapa välttää näiden suonien muodostumista on nukkua sivuttain, kun mahdollista, ja antaa verenkierron pysyä normaalina. Ota yhteys lääkäriisi, jos mikään yllä olevista ratkaisuista ei vaikuta tehokkaalta.

Veden rikkoutuminen:

Tämä on tärkein riski, jonka kohtaat tässä vaiheessa ja vesi katkeaa keskellä tyhjää tai vielä pahempaa julkisella paikalla. Useimmilla naisilla on yleensä ajoitus veden rikkoutumiselle, ja lääkäri päättää usein tehdä tämän keinotekoisesti. Tuskin 15% naisista katkaisee veden ennen supistusten alkamista. Voit voittaa tämän tilanteen pysymällä kotona ja vältä rasittavaa toimintaa. Vältä taipumista ja asentoja, jotka vaarantavat raskauden.

9 kuukauden raskaana oleva toiminta:

Suurin osa raskauden yhdeksännen kuukauden ensimmäisestä puoliskosta menee vauvan saapumista odotellessa. Toinen puoli siitä kuluu yrittäen kiirehtiä lääkärin klinikoille ja valmistautua synnytykseen. Voit tietysti olla aikaisin tai myöhässä, mutta voit joka tapauksessa odottaa vaivaa ja huolta. Ja kipu- hyvin paljon.

9 kuukauden raskaushoito:

 • Synnytyksen merkit: Selvitä ja ymmärrä todellinen työ ja väärät supistukset. Synnytyksen merkkejä ovat verenvuoto emättimestä ja vesitauko. 9 kuukauden raskauskipu on yleistä, ja sinun on ymmärrettävä tämä tunne perusteellisesti.
 • Imetys: nyt on opittava imetyksen perusteet. Sinun on perehdyttävä siihen.
 • Vauvan todiste: Vauvan todiste kotiisi. Kun vauva tulee, voi olla vaikeaa tehdä mitään myöhemmin. Aloita peittämällä huonekalusi tai minkä tahansa muun laitteen terävät reunat.

9 kuukauden raskaushoito: ruokavalio ja liikunta

Alla on ruokavalio ja harjoitukset 9 kuukauden raskauden aikana.

Ruokavalio:

1. A -vitamiini:

Ruoka, kuten pinaatti, porkkana ja bataatti, tulisi lisätä ruokavalioosi, koska ne pitävät näkösi kurissa. Hyvin etukäteen vihannekset auttavat lapsesi verkkokalvon ja sarveiskalvon kehittymisessä.

2. Folaattipitoiset elintarvikkeet:

Koska rauta on välttämätöntä ja varmasti lääkärisi on antanut sinulle lisäravinteita, voit silti muuttaa ruokavaliota huoletta. Folaattipitoiset ruoat välttävät vauvan vikoja yhdeksään kuukauteen asti, joten voit lisätä ruokavalioon appelsiineja, parsakaalia, munia, papuja ja perunoita.

3. C -vitamiini:

Yhdeksännen kuukauden ajan sinun pitäisi antaa itsellesi kaikki hedelmät ja vihannekset, joita kehosi tarvitsee pysyäkseen terveenä. Tärkeä ravintoaine, joka on lisättävä samaan luetteloon, ovat hedelmät, kuten appelsiinit, sitruuna ja vihannekset, kuten parsakaali.

4. kalsium:

Kalsium on tärkeä tuote lapsesi kehitykselle. Se on rikas lähde luun kehittymiselle. Siksi se on megaruoka, jonka lääkärit ovat määränneet vierailustasi lähtien. Tuotteet, kuten jogurtti, juusto ja kerma, sisältävät runsaasti kalsiumia, ja niitä tulisi nauttia vain kahdesti viikossa ja enintään. Muut vihannekset, kuten seesaminsiemenet, kaurapuuro, on otettava useammin.

5. liha:

Useimmat vähärasvaiset lihat ovat turvallisia kuluttaa raskauden aikana, vaikka valkoista lihaa, kuten kanaa, pitäisi nauttia enemmän. Vauvan terveys on etusijalla kuin maku, joten vältä äyriäisiä ja sianlihaa, koska ne voivat olla kohtalokkaita vauvalle. Liha pitää lapsesi painon terveenä ja estää alipainoisen syntymän.

Harjoittele:

Yhdeksännen kuukauden harjoittelujärjestelmän tulisi olla sama kuin ensimmäisen kuukauden. Suurimman osan siitä pitäisi olla perus, eikä sinun pitäisi liikkua tai taipua liikaa.

1. Nukkuminen:

Yhdeksän kuukauden kuluttua sinulla on vaikeuksia nukkua ja löytää oikea lepoasento. Sängyssä heittäminen pitää sinut sitoutuneena ja hikisenä.

2. Kävely:

Kävely on paras harjoitus kaikille raskauskuukausille, voit olla täysin luotettava siihen. Pysy aktiivisena kävelemällä kotona, josta on hyötyä sinulle.

3. Kegel -harjoitukset:

Kyllä, saatat olla lähestymässä toimituspäivääsi, mutta näiden harjoitusten tekeminen kuukausien ajan ja myös tässä kuussa auttaa lantion lihasten joustavuutta ja parempaa kuntoa supistusten soiton aikana..

4. synnytystä edeltävä jooga:

Jooga on paras harjoitus kaikille, mutta raskauden aikana se on silti turvallista tehdä, koska se parantaa kehosi joustavuutta ja kestävyyttä Voimaa, mikä antaa sinulle paremman mielen ja fyysisen voiman toimitusaikana.

5. Uinti:

Voit helposti valita uimisen laihtumiseen ja säilyttää tasaisen painonnousun. Uinti on helppo harjoitus ja varmistaa, että nivelesi ei testata jo heikon terveytesi vuoksi.

Seksi raskauden aikana yhdeksäntenä raskauskuukautena:

Jos sinusta tuntuu, että olet valmis synnyttämään vauvasi, seksi voi olla ritari loistavassa haarniskassa, koska se voi usein laukaista supistuksia, kuten tiedetään. Raskaita asentoja on kuitenkin vältettävä, koska ne voivat aiheuttaa ongelmia. Pieni läheisyys on hyvä niin kauan kuin tiedät ja ymmärrät supistumisen ja synnytyksen riskit. Sinun ei tarvitse huolehtia lapsestasi, hänen säkkinsä pitää hänet turvassa.

9 kuukauden raskaana oleva vatsa ja vauva:

Tässä vaiheessa vauva putoaa alaspäin lantioon. Kunnes hän itse tulee ulos, se vain lisää painoaan ja kerää rasvaa kyynärpäiden, polvien ja hartioiden ympärille. Yhdeksän kuukauden raskaana oleva vauva on yleensä pää alaspäin. Joskus vauva voi myös olla rikkoutumisasennossa jalat ylöspäin. Lääkäri yrittää peruuttaa tai kuten useimmissa tapauksissa, keisarileikkaus valitaan.

Yhdeksännen kuukauden raskauden skannaus näyttää, että vauva on suunnilleen pienen vesimelonin kokoinen. 9 kuukauden raskauden vauvan paino on noin 3,3 kg ja korkeus 50,7 cm. Vauvan keuhkot ovat täysin kehittyneet ja hän on luultavasti jopa valmis hengittämään.

Vatsa tulee olemaan erittäin suuri, mikä tekee unestasi erittäin vaikeaa. Et ehkä pysty löytämään mukavaa asentoa vatsaasi kohdistuvan paineen vuoksi. Kuitenkin, kun vauva putoaa alas, se poistaa paineen keuhkoistasi ja tekee hengittämisestä hieman helpompaa.

Väsymys ja kärsimättömyys ovat yleisin ongelma.

Vinkkejä stressin voittamiseen yhdeksännen kuukauden raskauden aikana:

 • Pidä sairaalapussi pakattuna, koska vauvan kellot alkavat soida milloin tahansa. Tästä on niin paljon apua viime hetken huolen pakoon.
 • Emotionaalinen matkasi tulee hullummaksi. Oikea ajatus pitää stressisi loitolla on ajatella positiivisesti kaikesta ympärilläsi.
 • Lämpimät kylpyammeet ja kevyt musiikki vievät nukkumisesi pitkälle, eikä mikään vähennä stressiä enemmän kuin uni.
 • Älä anna ensimmäisen lapsesi tuntea olonsa syrjäytyneeksi koko asian suhteen, koska hänen surunsa voi olla syy stressiisi myöhemmin.
 • Kehosi muuttuu paljon tässä vaiheessa, jotta raskaus sujuu tasaisesti, asiakirjat ja tarkastustietueet ovat ympärilläsi, joten et stressaa siitä myöhemmin.

Lääketieteelliset hoidot ja tarkastus:

Lääketieteellisissä tarkastuksissa on täydellinen rutiini, ja sinun on täytynyt tehdä ne viimeisen kuuden kuukauden aikana ja olisit tottunut menettelyihin. Nyt on jäljellä vain joitakin tarkastuksia, jotka voidaan tehdä vauvan asennon tai epämuodostumien määrittämiseksi. Suurin osa oireistasi katoaa itsestään ilman hoitoa, mutta muutamat yleisimmistä tarvitsevat lääkkeitä, jotka eivät ole vuorovaikutuksessa raskautesi kanssa tai vahingoita vauvaasi. Jotkut näistä lääkkeistä ovat:

1. kuume: Parasetamoli tai asykloviiri. Lääkärin kuuleminen olisi fiksu liike.

2. närästys: Antasidit.

3. Ummetus: Vältä laksatiiveja ja mineraaliöljyä. Voit ottaa lääkkeitä, kuten Metamucil.

4. Yskä: Dekstrometorfaani.

Vinkkejä yhdeksännen kuukauden raskauteen:

Seuraavassa on joitain varotoimenpiteitä ja vinkkejä yhdeksän kuukauden raskaudesta.

 • Yhtäkkiä istuminen tai seisominen tai asennon muuttaminen tässä vaiheessa voi johtaa verenpaineen laskuun ja verenkierron katkeamiseen. Tee se hitaasti.
 • Juo enemmän vettä ja nuku enemmän kuin tavallisesti, jotta kehosi saa tarvitsemansa loput, koska pian asiat etenevät. Nesteytyksen pysyminen on erittäin tärkeää.
 • Alkoholin, tupakoinnin ja huumeiden tulee pysyä tiukasti poissa ruokavaliokaaviosta.
 • Älä anna kantaa raskaita esineitä. Tämä voi olla erittäin haitallista vauvalle.
 • Muista lopettaa epäterveellinen ruoka ruokavaliosta. Se sisältää myös viiniä ja hiilihydraatteja.
 • Vesi saattaa rikkoutua. Pidä siis puhelimesi ja desinfioitu liina aina ympärilläsi.
 • Keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin päätät ottaa tabletteja tai lääkkeitä yksin.

Nukkuma -asema 9 kuukauden raskaana olevalle naiselle:

Nukkuma -asento vartalollesi on tällä hetkellä vasemmalla puolella. Vaikka ymmärrämme, että voi olla hyvin vaikeaa nukkua millä tahansa puolella, on erittäin terveellistä säätää itsesi vasemmalle puolelle. Tämä varmistaa, että vauva saa riittävästi ravinteita ja kehosi saa hyvän verenkierron.

Raskaus tekee nyt loppukierroksia puolestasi ja olet todennäköisesti siellä. Mahdollisesti kahden viikon kuluttua näet elämäsi pienen. Valmistaudu, ja useimmat eivät ahdistu. Paras tapa vähentää tätä olisi ymmärtää kehoasi ja koko prosessia.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

Q1. Kuinka turvallista on matkustaa 8 kuukauden raskaana ollessa?

V: Emme suosittele matkustamista. Kun olet raskaana 9 kuukautta, sinun odotetaan lepäävän paljon ja ole aina valmis synnytykseen. Poikkeusmahdollisuudessa työ synnyttää, kun matkustat etkä voi tehdä asialle mitään, se voi olla erittäin riskialtista ja kohtalokasta.

Q2. Onko ok harrastaa seksiä 9 kuukauden raskaana ollessa??

V: Kyllä, mutta tämän on oltava erittäin varovainen. Sinun ei pitäisi painaa vatsaa tai kehoa yleensä.

Q3. Milloin kannattaa kääntyä lääkärin puoleen?

V: Jos sinulla on verenvuotoa emättimestä tai jos vesi katkeaa, on tärkeää kiirehtiä lääkäriin. Ymmärrä myös supistukset ymmärtääksesi, oletko jo synnytyksessä.