Suonikohjut raskauden aikana: Täydellinen opas!

Mitä ovat suonikohjut ja ovatko suonikohjut raskauden aikana yleisiä? Suonikohjut ovat turvoksissa, suuret siniset tai violetit verisuonet, jotka on havaittu lähellä jalkoja tai kehon alaosaa. Ne näkyvät ihon pinnalla, ja useimmat tulevat äidit kärsivät tästä tilasta.

Mutta onko suonikohjujen raskausaika huolestuttava? Kuinka huolehtia siitä huolellisesti ja mitä menettelyä on noudatettava näiden turvonnut pintojen käsittelyssä? Kerromme sinulle kaiken siitä. Tiedä kaikki tieteelliset ja lääketieteelliset tosiasiat suonikohjuista raskauden aikana, mistä ne voivat johtua, miten niitä hoidetaan ja paljon muuta!

suonikohjuja raskaus

Mitä ovat suonikohjut?

Ennen kuin perehdymme tämän tilan yksityiskohtiin, kerro meille tarkasti suonikohjut, joista puhumme. Nämä suonet ovat epätavallisen turvoksissa ja raskaita sinisiä tai vihreitä, violetteja laskimoita, jotka näyttävät köyden kaltaisilta läheltä kehon alaosaa. Yleisin ulkonäkö voidaan havaita lähellä jalkoja, lantion alueita, pakaroita ja muualla.

Suonikohjujen tai suonikohjujen tila raskauden aikana on melko yleinen naisilla. Tutkimuksen mukaan noin 20 prosentilla naisista todetaan suonikohjuja raskauden aikana (1). Mutta mitä on tutkittava, on se, että jos odotetaan tiettyä tilanvaihetta, jota voidaan hoitaa yleensä, tai paheneeko se.

Suonikohjujen syyt raskauden aikana?

Raskauden aikana, kun naisten kohtu kasvaa, paine laskimoiden alaosassa kasvaa. Nämä suonet palaavat ja auttavat virtaamaan verta sydämeesi, ja kun niihin kohdistuva paine kasvaa raskauden aikana, suonikohjujen tila voi ilmetä. Vaikka ehto voi ilmetä raskaana oleville ja ei-raskaana oleville naisille, useimmissa tapauksissa ne voivat kuitenkin vähentyä tai kadota synnytyksen jälkeen (2).

Muita syitä voivat olla progesteronipitoisuuden nousu raskauden aikana ja veren tason nousu, mikä suurentaa raskaana olevien naisten laskimoita (3).

Suonikohjujen oireet raskauden aikana:

Useimmiten suonikohjut eivät ehkä ole näkyvissä tai havaittavissa hyvin varhaisessa vaiheessa. Ne näkyvät, kun ne kasvavat suuremmiksi ja pullistuvat. Yleiset oireet tilassa ovat seuraavat. (4)

 • Kipu suonien ja jalkojen lähellä, voimakas kipu ja raskaus
 • Täyteys lähellä jalkoja ja kehon alaosaa
 • Väsymys
 • Näkyvästi turvonneet suonet
 • Pigmentaatio
 • Kouristukset reiden tai vasikoiden lähellä
 • Kutina
 • Jalkojen levottomuus

On tiedettävä, että oireet voivat vaihdella henkilöstä toiseen. Yleisimpiä ja säännöllisiä oireita ovat kuitenkin kipu ja voimakas kipu, turvonneet suonet ja täyteys.

Miten hoitaa suonikohjuja raskauden aikana?

Ennen kuin tiedät Vulvar Varicosities -hoidon raskauden aikana, tarvittavat kokeet ja testit suoritetaan tilan vakavuuden määrittämiseksi. Veren virtaus ja paine tarkistetaan, turvotus, kehon pinnan värin muutokset jne. Diagnoosi sisältää myös sukututkimuksen, aiempien potilastietojen, aktiivisuustasojen, ultraäänen ja röntgenkuvien tarkistamisen.

Suonikohjujen tavanomainen hoito sisältää: (5) (6) (7)

 1. Käytä puristussukkia paineen ja turvotuksen vähentämiseksi. Nämä auttavat puristumaan ja sopimaan vereen siirtyäkseen kohti sydämen aluetta.
 2. Muita lääketieteellisiä toimenpiteitä ovat flebectomia ja skleroterapia lääkärien neuvojen ja valvonnan alaisena.

Kotihoito suonikohjuille raskauden aikana:

 • Nosta jalat säännöllisesti ja nosta niitä ylöspäin vähintään viidentoista minuutin ajan.
 • Lihavuuden ja painon vähentäminen voi helpottaa suonikohjuja raskauden aikana.
 • Aktiivinen ja hyvässä kunnossa pysyminen on ratkaisevaa hoitomenettelyissä.
 • Kävely tai uinti lyhyen ajan joka päivä ilman epäonnistumista.
 • Istuminen jalat ylösalaisin mahdollisimman paljon voi myös vähentää kipua ja tuntea helpotusta jaloissa suonikohjujen raskauden aikana.
 • Lääkärit ja lääketieteen ammattilaiset suosittelevat, ettei istu tai seiso pitkiä aikoja.

Jos tila ei ole monimutkainen ja useimmissa tapauksissa suonikohjut häviävät muutaman kuukauden kuluttua synnytyksestä. Jos ne eivät katoa vuoteen, lääkärit voivat suositella leikkausta sairaan suonen tai suonien poistamiseksi. Joissakin naisissa suonikohjujen tila voi kehittyä uudelleen, ja tässä tapauksessa hoitoa on jatkettava.

Miten estää suonikohjuja raskauden aikana?

Suonikohjujen tila ei ehkä ole täysin estettävissä. Saatat ihmetellä, miten estää suonikohjuja raskauden aikana! Tilan välttäminen ei välttämättä ole täysin mahdollista. On kuitenkin olemassa tiettyjä varotoimia, joita voi ottaa säännöllisesti ja noudattaa välttääkseen sekä etsiäkseen apua turvotuksen varalta. (8)

 • Älä istu ja pysy paikassa pidempään. Liiku aina ja ole aktiivinen.
 • Käytä tukiletkua, jos sinulla on raskas paino tai tarvitset tukea. Älä laiminlyö tai jätä huomiotta kaikenlaisia ​​kipuja ja turvotusta jalkojen lähellä.
 • Älä käytä liian tiukkoja vaatteita kehon alaosan ympärillä, erityisesti vyötäröllä ja lantion alueilla.
 • Älä käytä korkokenkiä tai korotettuja jalkineita hinnalla millä hyvänsä.
 • Syö terveellisesti ja riittävästi – syö kuituja sisältäviä elintarvikkeita. Ota nesteitä ja hedelmiä säännöllisesti. Vältä roskaa ja syö hyvää proteiiniruokaa.

Yllä luetellut ehkäisyvinkit voivat olla vain varotoimia. Ne eivät kuitenkaan täysin takaa tilan välttämistä.

Milloin minun pitäisi neuvotella lääkärin kanssa suonikohjuista raskauden aikana?

Suonikohjujen vakavuus voi vaihdella henkilöittäin ja tapauskohtaisesti. Ota heti yhteys lääkäriisi tai hakeudu lääkärin hoitoon,

 1. Koe voimakkaita kipuja ja sietämätöntä kipua jalkojen tai kehon alaosan lähellä.
 2. Kehitä haavaumat jalkojen lähelle.
 3. Onko punoitusta tai voimakasta turvotusta ja kouristuksia.
 4. Jos iho muuttaa väriä voimakkaasti.
 5. Jos huomaat tai koet tilan pahenevan päivä päivältä.

Ovatko suonikohjut vakavia?

Jos ajattelet, onko suonikohjujen komplikaatioita raskauden aikana, älä huoli! Turvonneet tai suonikohjut voivat tuntua epämukavalta tai kutiavalta. Ne eivät kuitenkaan voi olla vakavia useimmissa tapauksissa. Useimmat hoitovaihtoehdot sisältävät kotihoitoja ja -menettelyjä, ja tila voi jopa kadota synnytyksen jälkeen.

Kuitenkin harvoissa tapauksissa voi olla verihyytymiä, kipua, kouristuksia ja punoitusta. Tässä tapauksessa tarvitaan välitöntä huomiota. Suonien lähelle kehittyvä raskas hyytymä voi johtaa vakaviin komplikaatioihin, mutta tämä ei ehkä ole tyypillinen tapaus. Siksi on suositeltavaa huomata säännöllisesti turvonneiden suonien tila.

Toivomme, että olet antanut sinulle tarpeeksi tietoa suonikohjujen tilasta, oireista, syistä ja hoitovaihtoehdoista raskauden aikana. Kerro meille, mitä mieltä olet! Muista neuvotella lääkärisi kanssa ennen lääkkeiden ottamista.

Usein kysytyt kysymykset:

1. Mitä ruokia kannattaa välttää, jos sinulla on suonikohjuja??

V: Niiden, joilla on suonikohjuja, tulisi välttää seuraavia ruokia puhtaan ja terveellisen ruokavalion vuoksi.

 • Paistettuja ruokia, friteerattuja ruokia ja rasvaisia ​​ruokia
 • Raskaat ja puhdistetut hiilihydraatit
 • Lisättyä sokeria ja puhdistettua sokeria
 • Alkoholi ja tupakointi
 • Suola ja runsas natriumin saanti

2. Millä raskauskolmanneksella suonikohjut voivat yleensä vaikuttaa raskaana oleviin naisiin?

V: Vaikka suonikohjut ovat yleinen ja normaali sairaus, jonka naiset kokevat raskauden aikana, useimpien uskotaan kärsivän turvotuksesta ja kivusta raskauden toisen kolmanneksen aikana.

3. Mitä testiä tai lääketieteellistä toimenpidettä yleensä noudatetaan suonikohjujen tilan havaitsemiseksi?

V: Lääketieteen ammattilaiset tutkivat enimmäkseen jalkasi, turvonneen osan ja ottavat ultraäänen verenkierron kunnon tarkistamiseksi. Tämä voi auttaa ymmärtämään kehon turvotuksen vakavuutta tai tilaa.

Vastuuvapauslauseke:

Tiedot ja opas suonikohjujen tilasta raskauden aikana annetaan vain tiedoksi. On suositeltavaa olla tekemättä itsehoitoa ja neuvotella välittömästi terveydenhuollon tarjoajan tai lääketieteen ammattilaisen kanssa lisäohjeiden, diagnoosin ja hoidon saamiseksi.