Gabionstaket i trädgården – ta med en bit natur in i ditt hem!

Gabion-staket-vy-bullerskydd-skiljeväggsskydd

Vill du ha ett naturligt utseende i din trädgård? Det skulle vara fullt möjligt och vi är redo att hjälpa dig att uppnå detta utseende. Egentligen kommer vi att gå mycket praktiskt och inte bara tänka på det estetiska. Om du följer vårt råd har du möjlighet att kombinera integritet och bullerskydd, skiljeväggar och lutningsskydd i ett och samtidigt föra in en bit ren natur i din trädgård! Är du redan nyfiken? Ja? Idag vill vi diskutera de många möjligheterna, en Gabions staket i trädgården att använda.

Gabionstaket i trädgården som blickfång

Gabion-staket-integritetsskydd-modern-egendom-med-vatten-område

Vad är ett Gabion -staket? Här bör vi också slå upp ordlistan: ordet gabion kommer från italienska, där “gabbione” betyder något som en stor bur. Populärt är gabioner kända som trådkorgar som är fyllda med stenar.

Så idag pratar vi om idéer gjorda av tråd och sten och hur du kan använda dem för att skydda och försköna din trädgård. Eftersom gabionstaket för närvarande är trendigt har gabioner blivit på modet och de ersätter framgångsrikt den klassiska trädgårdsväggen av betong. Om de är dekorerade av vintergröna växter kommer de lätt att skriva in sig i vilket trädgårdslandskap som helst. Om du läser texten noga kommer du definitivt att märka: Estetik möter alltid säkerhet eller tvärtom. Så är det alltid med gabionstaket, eftersom det först och främst måste avgränsa och skydda din egendom och först sedan dekorera trädgården. Men ett gabionstaket är alltid så slående, det är det absoluta blickfånget i varje trädgård, så du kan aldrig sätta den estetiska aspekten i bakgrunden här.

Gabionstaket i trädgården som en skyddande vägg

Gabion-staket-ogenomskinligt-hög-entré-trädgård-grind-trä

Ett gabionstaket kan sättas upp snabbt och enkelt. Den är utan tvekan stabil och hållbar. Naturstenens fyllning kännetecknas av hållbarhet. Med ett sådant stenstaket kan du stänga in din trädgård eller avgränsa fastigheten och verkligen säkra den största integriteten där. Bakom ett tjockt gabionstaket är du väl skyddad från nyfikna ögon, eftersom det är helt ogenomskinligt. Så det fungerar perfekt som en sekretessskärm. Ett sådant träns fungerar också som ett utmärkt skydd mot buller och vind i trädgården. Precis bredvid kan du skapa en liten grön oas där du kan koppla av, där du kan vila perfekt skyddad från nyfikna ögon, läsa en bok i fred eller njuta av ditt eftermiddagskaffe. Är det inte så romantiskt och praktiskt på samma gång?

Gabionstaket som en skiljevägg

Gabion staket-design-natursten fyllning-röda-paneler-dekorativa

från Badec Bros (Pty) Ltd.

Ett stengärde kan också fylla denna funktion – det kan avgränsa ett visst område från din trädgård, skilja det från resten av fastigheten. Om du vill designa ett speciellt område i trädgården kan du använda ett gabionstaket igen – säkert, stabilt och vackert! Behöver du också ytterligare argument? Åh ja såklart! Hållbar och långvarig! En sådan partition kan verka ännu mer attraktiv om du odlar klätterväxter där och använder andra vintergröna. Detta förstärker det naturliga utseendet på gabionstaketet och gör det lättare att integrera det i det totala trädgårdsutseendet.

Gabionstaket i trädgården som ett trädgårdsdesignelement

Landskap design gabion staket i trädgården natursten varianter

Vill du designa din trädgård individuellt? Visst är det så! Specialmarknaden erbjuder dig många alternativ för detta, det finns lämpliga erbjudanden för alla smaker och varje budget. Din trädgårdsgabion kan användas som en bänk, istället för en väggpanel kan den stå där och locka allas uppmärksamhet. I specialbutikerna hittar du många designelement för din trädgård – bekväma höjda sängar, utsökta kottar, graciösa pelare eller klassiska kub- eller trapetsformade gabioner. Dessa kommer att ge en unik, mycket individuell touch till din trädgårdsdesign. Låt din fantasi springa vilt och skapa din egen personliga oas av välbefinnande i trädgården, där du helt enkelt kan njuta av din fritid!

När vi pratar om personlighet och omisskännlighet i trädgårdsdesign kan vi inte hoppa över de mycket moderna gabionformerna – gabioner i form av en örtsnigel / örtspiral! De är alltid gjorda efter mått och är en fantastisk dekorativ utomhusattraktion! Örtspiralerna planteras, stenarna är en bra förutsättning för tillväxten av de växter som har valts ut för spiralen. En vattenzon har också tillhandahållits nedan för bevattning. Så man har också tänkt på de minsta detaljerna, med målet att alla ska trivas i sin egen trädgård.

Gabionstaket som lutningsskydd

Gabion staket-låg-natursten fyllning-lutning skydd

Möjligheterna att skapa en individuell höjdpunkt på din fastighet visar sig vara mer än förväntat. Du kan också använda ett gabionstaket som ett lutningsskydd. Det finns olika lösningar för detta, som är perfekt anpassade till kraven för respektive plats. Även här har du valet och kan fylla din gabion stödmur med olika typer av sten, det beror på dina preferenser. I princip har stenarna olika korn, färger och storlekar. Detta ger gabionstaketet en omisskännlig individuell karaktär! Så det blir ett riktigt blickfång i din trädgård! Men som vi sa tidigare, estetik och säkerhet går hand i hand här! Så vi måste betona igen: ett gabionstaket ger dig maximal säkerhet, det är du säker på att vara övertygad om! Ett sådant staket kännetecknas av maximal stabilitet och hållbarhet, är lättskött och väderbeständigt.

Tja, vill du designa din trädgård individuellt och bygga ett gabionstaket där?

Gabion -staket skyddar integriteten

Gabion-staket-trädgård-damm-design-privat-oas-av-lugn

Gabions som matchar den moderna trädgårdsdesignen 

modern-trädgård-design-gabion-staket-i-trädgården-damm-område

Gabionväggar med grönska

Gabion-staket-grönt-idéer-lutning-fäst-skiljevägg-trädgård

Trädgårdsvägg av natursten och trä 

Gabion-staket-trä-staket-i-trädgården-mycket ogenomskinlig-resistent

Gabion-staket-i-trädgården-sekretess-skärm-pool-område-grusväg

Gabion -staket - fyllning av natursten - lutningsskydd - designidéer

dekorativa-design-element-trädgård-staket-gabions-fyllning av natursten

Gabion-staket-i-trädgården-sekretess skärm-buller skydd-partition vägg-grön

trädgård-fäktning-idéer-gabioner-med-natursten-fyllning-grön

modern-gabion staket-stål galler-rost-look-trädgård design-idéer

Designer utomhusutrymme