Sekretessskydd för trädgården – skärm av stadens utomhusområde

Tips idéer klätterväxter hög horisontell staket terrass

Att designa en liten trädgård mitt i storstaden kan vara en skrämmande uppgift. Ägarna till denna stadsvilla i New York har en bakgård som de absolut ville förvandla till en oas mitt i storstaden och de beställde arkitekterna från Robin Key Landscape med uppgiften. Samtidigt bör dock utomhusområdet vara välskärmad – huset ligger i ett tätbefolkat distrikt. Den rätta Sekretessskärm för trädgården var därför avgörande.

Sekretessskärm för trädgården – högt trästaket med klätterväxter

Perenner Prydnadsgräs Planter Trä Trappbetong

Först och främst byggde husägarna ett högt trästaket – detta skyddade trädgården från omvärlden. Invånarna ville absolut ha ett grönt utomhusområde – och för att spara utrymme valde de en vertikal trädgård. Staketet var planterat med murgröna. Frodiga vintergröna växter ger Sekretessskärm för trädgården och få bakgården att se mysig och inbjudande ut. Den gröna vegetationen slappnar av sinnena – där kan husägarna koppla av efter en lång dag på jobbet i staden. Flera bänkar av betong och trä erbjuder tillräckligt med sittplatser för familjen och deras gäster – så ingenting står i vägen för en sällskaplig kväll utomhus. De olika nivåerna ger trädgården struktur och liv. Själva terrassen låg med betongplattor – extremt hållbar och lättskött, golvet är perfekt för familjer med husdjur.

Sekretessskydd för trädgården – staketet av naturmaterial förbättrar visuellt utomhusområdet

Ivy vinstockar inomhus träd stenläggning bord

Det horisontella staketet är en perfekt variant för små trädgårdar. Den kan planteras snabbt och enkelt – murgröna, vinstockar eller magnifika vindar kommer att göra trädgårdsstaketet till ett exklusivt trädgårdselement. Kombinationen mellan murgröna och klätterrosor ser ädel ut och ger färgstänk in i trädgården. Samtidigt fyller de en extra funktion – de skyddar trädgården från vinden.

Sekretessskärm för trädgård med horisontellt staket av trä och vintergröna klätterväxter

Idéer sekretess skärm hög staket bakgård urban villa klätterväxter

Mysig trädgårdsbänk erbjuder tillräckligt med sittplatser för alla familjemedlemmar

Trä staket bänk husdjur hund i trädgården sekretess skärm

Terrassen är belagd med betongstenar

skapa rum träd sittgrupp trädgård bänk gatstenar