Trädgårdsskötsel och landskapsarkitektur: Många företag letar desperat efter skickliga arbetare

specialister på trädgårds- och landskapsarkitektur önskas

De många specialisterna inom trädgårdsarbete och landskapsarkitektur är sanna mästare i sitt hantverk. Du designar med träd och häckar, blommor och buskar och förtrollar varje trädgård. Oavsett om det är en stor eller liten trädgård, kan nästan alla trädgårdar förvandlas till en grön oas av välbefinnande av specialister. När man tittar på sådana kärleksfullt designade trädgårdar kan tanken uppstå inte bara att dröja kvar i dem, utan att vara kreativ själv.

Bra karriärmöjligheter inom trädgårdsarbete och landskapsarkitektur

trädgårdsodling och landskapsarkitektur gaertner gör yrkesutbildning

I vilket fall som helst är chansen att få jobb inom trädgårdsarbete och landskapsarkitektur god. Alla som har mycket kärlek till naturen och till jobbet utomhus kommer att hitta många lediga platser i denna bransch. Eftersom det behövs akut personal här. Vi söker inte bara specialister som har lärt sig yrket som en del av en lärlingsutbildning. Laterala deltagare från en mängd olika yrken kommer också att hitta en ny möjlighet här. Yrket är särskilt intressant för arbetssökande och alla som vill byta karriär.

Omorientera dig professionellt – trädgårdsarbete och landskapsarkitektur erbjuder många möjligheter

trädgårdsodling och landskapsarkitektur skapar trädgårdsväg växt rabatt

Arbetsområdet för de anställda och specialister inom trädgårdsarbete och landskapsarkitektur är stort. Spektrumet sträcker sig från att planera och utforma kolonialträdgårdar till parker. Det är också möjligt att specialisera sig inom ett av de enskilda områdena. Allt börjar med grundläggande utbildning som en del av en omskolning. Här tar du första kontakten med träd, buskar och blommor på så kallade minikonstruktioner. Du lär dig redan de första stegen som krävs för det praktiska slutprovet.

Framgång i hanteringen av anläggningar och goda jobbutsikter

trädgårdslandskapsarkitektur principer lärande utbildning

För att bli framgångsrik i det nya yrket är det naturligtvis viktigt att vänja sig vid växter. Till skillnad från andra yrken arbetar du med levande material här. Målet med trädgårdsarbete och landskapsarkitektur är inte att ge ett resultat för tillfället. Snarare borde förutsättningarna skapas för att trädgården ska utvecklas genom tillväxt. För att göra detta måste du till exempel veta vilka växter som blommar under vilken säsong, vilka växter som harmoniserar med varandra och hur man trimmar växter korrekt.

Trädgårdsskötsel och landskapsarkitektur – kreativ sysselsättning med goda långsiktiga utsikter

trädgård landskapsarkitektur tulpaner trädgårdsväg gatstenar

Under kursen lär sig deltagarna också hur man vattnar och gödslar ordentligt. Kunskap om markens natur och dess korrekta behandling förmedlas också. Blivande specialister lär sig hur man sköter om gräsmattan på rätt sätt och hur man tar bort ogräs på ett hållbart sätt utan att skada gräsmattan och naturen. Eftersom vintertiden inte är en paus för de anställda inom trädgårdsarbete och landskapsarkitektur, finns det också mycket arbete att göra under denna tid, vilket också lärs ut i kursen.

Perspektiv och kvalifikationer

trädgård landskapsarkitektur blommor vård utbildning

Med Grundkurs inträdet i trädgårdsodling och landskapsarkitektur börjar. Efter godkänd tentamen är olika alternativ öppna. Du börjar som hjälpare, till exempel i en blomsterhandelsbutik eller i en damm- och trädgårdsföretag. Andra yrkesmål inkluderar till exempel en hantverkare eller en tekniker inom trädgårdsarbete och landskapsarkitektur, en specialist jordbrukschef för trädvård och renovering, och natur- och landskapsspecialist och specialist jordbrukschef för golfbana och sportgräsunderhåll.

Kurser och statsbidrag inom trädgårdsarbete och landskapsarkitektur

trädgård landskapsarkitektur blommor vård lärande

Om du inte vill eller inte kan slutföra en lärlingsutbildning har du möjlighet att gå en kurs inom detta område på ett av utbildningsinstituten som WBS Training. Sådana kurser är bl.a. finansieras av staten med utbildningskuponger. Om du vill kontrollera dina chanser att få sådan finansiering bör du träffa rådgivarna från WBS Training så snart som möjligt. Federal Employment Agency är också kontaktpunkten för information om detta på alla platser.