9 Τελευταία μεγάλα σχέδια Mangalsutra με εικόνες

Το “Mangalsutra” κυριολεκτικά μεταφράζεται σημαίνει “ευοίωνο νήμα”. Το Mangalsutra έχει πολύ μεγάλη σημασία στην ινδουιστική παράδοση και κουλτούρα. Είναι το κόσμημα, ίσως το πιο σημαντικό, που δηλώνει το γάμο μιας γυναίκας. Είναι ισοδύναμο με το «γαμήλιο δαχτυλίδι» στη δυτική κουλτούρα. Τα πιο σημαντικά μέρη ενός mangalsutra είναι οι μαύρες χάντρες σε μια χρυσή αλυσίδα με ένα μενταγιόν στη μέση. Αυτά έχουν διαφορετικές έννοιες και σημασία για τους διαφορετικούς πολιτισμούς που αποτελούν την Ινδία. Τα πιο απλά από τα Mangalsutras έχουν αυτά τα τρία μέρη, σίγουρα.

Παραδοσιακά και ελκυστικά μεγάλα σχέδια Mangalsutra σε χρυσό:

Σήμερα, μια σειρά σχεδίων έχουν εμφανιστεί στο Mangalsutra, στην επιχείρηση κοσμημάτων. Εδώ είναι τα κορυφαία 9 μεγάλα σχέδια mangalsutra σε χρυσό που είναι σε τάση αυτή τη στιγμή.

1. Παραδοσιακό Mangalsutra Μαράθι:

Παραδοσιακό Μαράθι Mangalsutra

Πρόκειται για μια περίπλοκη μενακάρι με μοτίβο mangalsutra που προσθέτει μόνο στη γοητεία όταν φοριέται πάνω από την παραδοσιακή ενδυμασία του Μαχαράστρια, όπως το paithani ή το nauvari sarees. Τα μεγάλα σχέδια mangalsutra σε χρυσό θυμίζουν τα παλιά χρόνια καθώς και όμορφα μοντέρνα.

2. Σχέδιο Mangalsutra με τέσσερις αλυσίδες:

Σχέδιο Mangalsutra με τέσσερις αλυσίδες

Αυτός είναι ο μεγάλος σχεδιασμός mangalsutra με τέσσερις αλυσίδες είναι μια νέα τάση που φαίνεται όμορφη, ενώ εξοικονομεί την ταλαιπωρία να φοράτε οποιοδήποτε άλλο κόσμημα. Είναι τόσο χορταστικό και ικανοποιητικά όμορφο γύρω από το λαιμό που δεν θα θέλετε να φορέσετε κανένα άλλο κολιέ!

3. Andhra Mangalsutra Pustelu:

Andhra Mangalsutra Pustelu

Αυτό είναι ένα παραδοσιακό σχέδιο Mangalsutra Andhra. Οι κοραλλιογενείς χάντρες έχουν ιδιαίτερη σημασία σε αυτόν τον πολιτισμό, σηματοδοτώντας τη ζωή και την αγάπη της γυναίκας για τον άντρα της. Αυτό είναι ένα κόσμημα με περίτεχνα σχέδια που κάθε γυναίκα θα ήθελε να κατέχει.

4. Ταμιλ παραδοσιακός σχεδιασμός Mangalsutra:

Παραδοσιακό σχέδιο Ταμιλ Mangalsutra

Οι μαύρες ή κοραλλιογενείς χάντρες στο mangalsutra του πολιτισμού Ταμίλ, δεν έχουν τόσο μεγάλη σημασία όσο το μενταγιόν. Αυτό είναι ένα παραδοσιακό ταμίλ μεγάλο σχέδιο Mangalsutra σε χρυσό που δείχνει το sivalingam-lakshmi-kasu στο thali που είναι ένα σημαντικό θεϊκό άβαταρ του καλού γάμου. Αυτό το στερεό χρυσό σχέδιο mangalsutra είναι πραγματικά το μόνο στολίδι που θα μπορούσε να χρειαστεί μια γυναίκα.

5. Telugu Traditional Mangalsutra Design:

Τελούγκου Παραδοσιακό σχέδιο Mangalsutra

Ο παραδοσιακός σχεδιασμός του Τελούγκου με μεγάλη μαγγαλσούτρα εδώ, είναι ένα κομμάτι πολύπλοκα σχεδιασμένο μενταγιόν με ένα θεϊκό άβαταρ ή σημαντικό «μουρτί» πάνω του, με τριπλή αλυσίδα χρυσού που υφαίνεται γύρω του με μαύρες ή κοραλλιογενείς χάντρες σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό είναι ένα άλλο κομμάτι που πρέπει οπωσδήποτε να έχει.

6. Wati Design στο Mangalsutra:

Wati Design στο Mangalsutra

Το σχέδιο «wati» ή «katori» στο mangalsutra, αποτελείται από μια χρυσή αλυσίδα με μαύρες ή κοραλλιογενείς χάντρες με κρεμαστό κόσμημα που μοιάζει με δύο στρογγυλά δοχεία χρυσού προσαρτημένα σε μια γωνία. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό σχέδιο σε πολλούς πολιτισμούς, που υποδηλώνει την πληρότητα του έγγαμου βίου της νύφης.

7. Σύγχρονος σχεδιασμός χρυσού και διαμαντιού Mangalsutra:

Σύγχρονο σχέδιο χρυσού και διαμαντιού Mangalsutra

Μια άλλη νέα τάση στα σχέδια Big Mangalsutra σε χρυσό είναι το διαμάντι και το χρυσό. Ενώ η αλυσίδα είναι παραδοσιακή μονή ή τριπλή με μαύρες χάντρες ή κοραλλιογενείς χάντρες, το μενταγιόν έχει μοτίβα χρυσού και διαμαντιού που ρέουν μεταξύ τους καθιστώντας το ένα πιο όμορφο κόσμημα.

8. Σχέδια διπλής χρυσής αλυσίδας Mangalsutra:

Σχέδια διπλής χρυσής αλυσίδας Mangalsutra

Ορισμένα νέα μεγάλα σχέδια mangalsutra έχουν διπλή χρυσή αλυσίδα αντί για μία με μαύρες χάντρες. Ο σχεδιασμός διπλής χρυσής αλυσίδας έχει μαύρες χάντρες, αλλά είναι λιγότερο σε muber και έχει σχεδιαστεί για να αναδεικνύει την παχιά διπλή χρυσή αλυσίδα και το περίπλοκο κρεμαστό κόσμημα.

9. Σχέδια Mangalsutra της Βόρειας Ινδίας:

Σχέδια Mangalsutra της Βόρειας Ινδίας

Τα βόρεια ινδικά σχέδια Mangalsutra γενικά κλίνουν περισσότερο προς ασημένια ή διαμαντένια κομμάτια. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πολύ όμορφα σχέδια σε χρυσό, όπου το μενταγιόν είναι ένα μεγάλο χρυσό περίπλοκο μοτίβο με μικρά στολίδια γύρω από την κύρια πλάκα. Αυτό πρέπει να έχει κάθε γυναίκα.

Το Mangalsutra είναι ίσως το πιο σημαντικό κόσμημα που μπορεί να κατέχει μια Ινδή γυναίκα. Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλά μοδάτα σχέδια mangalsutra, ωστόσο, τα πιο δημοφιλή είναι τα μεγάλα σχέδια mangalsutra σε χρυσό.