IBM kvantdatorer – Den nya “Q System One” är ett tekniskt framsteg

ibm q system en kvantdator med modern design nuvarande glaskasten.jpg

Q System One är en fin teknik, men framtiden för IBMs kvantdator är fortfarande lite avstängd. I det ansträngande loppet för att bygga en kvantdator i praktiken håller teknikföretag humöret uppe genom att heja på varje milstolpe – hur liten den än är. En av de mest högljudda konkurrenterna är IBM, som nyligen presenterade IBM “Q System One” på CES. Det är en 20-bitars IBM-kvantdator som är byggd för stabilitet, men ändå har en iögonfallande design.

Den nya IBM -kvantdatorn i korthet

ibm kvantdator q system en huvudenhet i isolerat rum med ram

Quantum computing anses vara en av de mest lovande tekniker som finns tillgängliga idag. Detta beror främst på att datorer som IBM kvantdator kan bearbeta mer data exponentiellt än konventionella enheter. Av denna anledning har de potential att förändra hela branscher i denna riktning. Du kan till exempel effektivisera flyg- och militära system, beräkna riskfaktorer för bättre investeringar eller kanske till och med hitta botemedel mot cancer och andra sjukdomar.

En närmare titt på upphängning för ibm -kvantdatorer av ädelmetaller och material

“Data kommer att vara världens mest värdefulla naturresurs”, sa IBM: s ordförande vid konsumentelektronikutställningen i Las Vegas, där företaget lanserade sitt Q System One. Förvänta dig inte att en kommer att vara på ditt kontor när som helst snart. Datorn är endast tillgänglig för betalande kunder. Utvecklare kan komma åt maskinens strömförsörjning via IBM Cloud hemifrån eller från kontoret.

kontrollcenter för ibm -kvantdator med bärbar dator och serverteknik i laboratoriet

Tillverkaren IBM utropar sitt Q -system som “världens första fullt integrerade universella kvantdatorsystem som utvecklats för vetenskapliga och kommersiella ändamål”. Detta är dock en beskrivning som kräver mycket sammanhang. Q System One kan vara utformat för kommersiellt bruk, men det är inte riktigt klart för det ännu.

En närmare titt på upphängningen för ibm -kvantdatorer gjorda av ädelmetaller

Så IBM -kvantdatorer som Q System One är fortfarande mycket experimentella enheter. De kan inte överträffa klassiska datorer för användbara uppgifter. Faktum är att din bärbara dator troligen kommer att vara mer kapabel när det gäller datoranvändning i verkliga världen. Det är dock mer ett verktyg för forskningsarbete. Vi kan beräkna hur kvantbyggstenar faktiskt fungerar, bit för bit.

Innovativ teknik för specifika ändamål

teknikens framsteg med kvantdatorprocessorer och miniräknare

Datorer lagrar idag data i binär kod. IBMs kvantdator är dock mycket kraftfullare eftersom den använder kuber för att lagra data så att nollor och enheter är närvarande samtidigt. Denna lilla sak tillåter sådana datorer att göra exponentiella beräkningar på en gång. Detta gör dem tillräckligt kraftfulla för otroligt komplexa uppgifter som läkemedelsidentifiering, intensiv dataanalys och till och med genererar okrossbara koder.

behållare för ibm -kvantdatorn i datacenteret med andra enheter i laboratoriet

Denna snygga dator är innesluten i ett glasrum 2,7 meter högt, 2,7 meter brett och 2,7 meter högt. Glaslådan skapar en hermetisk miljö, med IBM -kvantdatorn som det första försöket att importera denna teknik till affärsvärlden. De så kallade quitesna förlorar sina egenskaper utanför de specifika förhållandena. Kvantdatorn måste också förvaras i en vibrationsfri miljö och elektromagnetisk strålning under noll.

processor för kvantdator närbild

Det nya systemet från IBM utvecklades för att möta denna utmaning med en integrerad kvantdator. Han kommer att bestämma allt detta för kundens räkning – därav skrovet som håller allt i form. Denna relativa instabilitet är dock anledningen till att inte installera IBM Q System One på ditt eget kontor. Detta är definitivt ett stort steg framåt. Det betyder dock inte att du helt enkelt kan beställa datorn och få den levererad hem till dig.

Bred framtid för IBM kvantdatorer

vice president för ibm presenterar den nya tekniken med kvanta

“IBM Q System One är ett viktigt steg mot kommersialisering av kvantdatorer”, säger Senior Vice President för Hybrid Cloud och chef för IBM Research. “Det här nya systemet är avgörande för att utöka kvantberäkningen utanför forskningslaboratoriets väggar medan vi arbetar med att utveckla kvantapplikationer för företag och vetenskap.”

anställda vid konstruktion av ibm -kvantdatorer

Senare i år öppnar IBM sitt första Quantum Computing Center för kunder i Peking och New York. I detta laboratorium kan människor använda molnbaserade kvantdatasystem liksom andra högpresterande datorsystem. IBM är inte det enda företaget som arbetar med kvantdatorer medan tekniken inte är redo för massdistribution.

CPU -kvantberäkningsprocessorteknologi utvecklar Intel Google Microsoft

Google undersöker också hur kvantdatorer kommer att vara mer robusta och kunna identifiera och korrigera fel. Microsoft arbetar också med utvecklingen av hybridkvantdatorer som kombinerar ny teknik med traditionella processorer. Intel är en annan jätte som vill ha en lika stor andel i sådana datorprocessorer.