Väggdesign i matsalen: 25 originaldesigner och idéer

Väggdesign i matsalen deco-svart-vit-foton-abstrakt-kurnstwerk

Så att du verkligen kan koppla av under middagen och komma bort från den hårda dagen på jobbet, det är inte bara viktigt att ha en utsökt måltid, men naturligtvis också att du känner dig bekväm i den. Förutom möblerna kan den rätta göra detta Väggdesign i matsalen bidra. Och vi kommer nu att presentera dig för några idéer. Så om du känner dig obekväm i din matsal eller bara letar efter inspiration för en ombyggnad, kommer följande exempel på väggdesign i matsalen definitivt att hjälpa dig.

Exempel på väggdesign i matsalen

matsal-vägg-färg-grönt-trä-matbord-vita-möbler

Denna matsal utstrålar elegans. Detta uppnås genom en elegant grönblå väggdesign i matsalen, som också får en vit accent av en vägglist och av de vita, eleganta stolarna. Allt detta kombineras med naturligt trä, så att en härlig atmosfär skapas.

Väggdesign i matsalen – vackra idéer för varje stil

vägg-design-matsal-ränder-mönster-grädde-grön-vägg-tallrik

Du kan få en fin effekt om du väljer ett randigt mönster för väggdesignen i matsalen. Det har en lugnande effekt, förutsatt att du använder naturliga färger. I detta exempel valdes två olika nyanser av beige för detta.

ljusa färger i matsalen

matsal-vägg-färg-orange-gul-stolar

Men ljusa färger kan också vara mycket lämpliga för väggdesignen i matsalen. Gula stolar valdes ut för att matcha den orange väggen. Resten av interiören är ljusgrå och vit, vilket skapar en modern atmosfär. Matsalen och vardagsrummet är åtskilda från varandra med en effektiv rumsavdelare.

svart stenmur i kombination med en varm orange ton

matsal-vägg-design-antracit-mot-tegel-vit-högglans-möbler

Vad tycker du om denna väggdesign i matsalen gjord av en svart stenvägg i kombination med en varm orange ton? Vita, högglansiga möbler kan enkelt användas för att förfina det avslappnade utseendet på väggarna.

effektiv väggdesign

matsal-dekoration-svart-grädde-vägg-dekoration-marylin-monroe

Du kan också se en riktigt effektiv väggdesign i matsalen i det här exemplet. Huvudfärgerna är svart och vitt. Den svarta väggen pryds av ett porträtt av Merilyn Monroe och ett utsmyckat mönster i silver. Det senare upprepas igen i taket runt ljuskronan, bara den här gången i svart. Sammantaget ser matsalen väldigt elegant och modern ut.

två naturmaterial i kontrast

matsal-väggbeklädnad-sten vägg-planka golv-fribärande stolar

Två naturmaterial möts här, nämligen trä och sten. Den senare användes för att dekorera väggen i matsalen, medan träet bildar golvet och fungerar som en skjutdörr. Sammantaget utstrålar matsalen modern enkelhet, som bara bryts av det slående ljuset.

Idé för matsal i barock eller elegant stil 

lyx-matsal-klassisk-stil-vägg-dekoration-klädsel-look

En intressant väggbeklädnad pryder denna matsal. Den imiterar sittdynor och har också ett ädelt mönster, vilket gör den perfekt för en matsal i barock eller elegant stil. Varma pastellfärger i beige användes för möbler och golv, liksom för väggdesign i matsalen.

mörkt trä väggpanel

matsal-väggbeklädnad-trä-väggpaneler-inramade foton

En väggdesign i matsalen av trä skapar en mysig atmosfär. I det här exemplet är det dock särskilt vackert eftersom träet är tillverkat av olika färger och skapar intressanta effekter. Eftersom träet är mycket mörkt i det här fallet valdes en ljus färg för taket för att inte göra matsalen för överväldigande.

Väggbeklädnad i rosa

vägg-design-matsal-3d-vägg-tallrikar-rosa-indirekt-belysning

Denna väggdesign i matsalen är mycket extravagant. Den rosa väggbeklädnaden har ett optimistiskt mönster och passar perfekt med lampan i rosa glas. Det ljusa golvet möjliggör ett mörkt färgval för möblerna, så att i slutändan skapas en härlig atmosfär som passar dig som gillar att sticka ut.

mintgrön tapet med toppliknande mönster

matsal-landstil-massivt trä-matsal-möbler-gröna tapeter

Bakgrundsbilder är mycket lämpliga för väggdesignen i matsalen, vilket ska utstråla en mysig atmosfär. Om det här mönstret fortfarande är vackert är det ännu bättre. I detta fall utstrålar tapeten med sitt mintgröna och vapenliknande mönster en kunglig atmosfär. För att rummet inte ska se för pompöst ut valdes enkla trämöbler med en enkel men väldigt vacker design.

väggfärg-matsal-mörkblå-svart-trämöbler

Vid första anblicken verkar denna matsal monokrom med sina blå väggar och mörka möbler. Stämningen är dock avslappnad av trägolvet och de vita gardinerna. Som du kan se kan en enkel väggdesign i matsalen också se underbar ut. Så om du inte gillar krusiduller är det här ett bra alternativ för dig.

väggdesign i matsalen-stora-konstverk-matchande-färg

Du kan också markera en vanlig vit vägg utan mycket ansträngning. I detta exempel användes en stor bild helt enkelt för att designa väggen i matsalen. Du kan köpa den här eller så kan du helt enkelt måla en själv om du är lite konstnärligt begåvad och du får ett unikt exemplar.

vägg-design-matsal-blommor-vägg-klistermärke-brun-vägg-färg

Lika okomplicerat och inte nödvändigtvis förknippat med renoveringsarbete är en vacker väggklistermärke som du kan använda för väggdesignen i matsalen. Eftersom de finns i en mängd olika mönster kan du hitta den rätta för vilken stil som helst. I det här fallet pryder ett vitt, romantiskt blommönster en av väggarna i matsalen.

matsal-vägg-design-brun-mosaik-kakel

En riktigt imponerande väggdesign i matsalen användes för denna skiljevägg, som delar matsalen och vardagsrummet i två områden. Både marmorkanten och de små mosaikstenarna, som har arrangerats på ett effektivt sätt, ger hela matsalen en ädel atmosfär, som bara förstärks av det mörka trägolvet, de vita läderstolarna och glasbordet. En idé som vi kan rekommendera att efterlikna!

väggdesign i matsalen helt klädd i trä

Träväggbeklädnaden, som valdes här för väggdesignen i matsalen, får rummet att se ljust och vänligt ut trots det svarta golvet. Mycket spelas också med spegeleffekten. Möblerna är delvis gjorda av blank metall och en av väggarna pryds av en stor spegel. Detta borde få matsalen att se större ut.

väggdesign i matsalen-väggpaneler-marmor-optik-svart-vitt-bröllopsfoto

Marmor ger dig en tveklöst elegant väggdesign i matsalen. Här pryddes detta dessutom med ett bröllopsfoto i svartvitt. Väggen i baren som tillhör matsalen var i sin tur utformad med olika trälister som bildar ett intressant randigt mönster.

modern-matsal-svart-vägg-måla-konstverk

Var inte rädd för en svart vägg. I samband med tillräckligt ljusa möbler och dekorer kan detta representera en stor färgeffekt. I detta fall valdes vita stolar för att matcha den svarta väggdesignen i matsalen, samt ett ljust golv, en köksbänk i vit marmor och en ljus väggmålning som blir en stor accent på den mörka väggen.

väggdesign-matsal-accentvägg-rödmålad-vägghyllor

En trevlig väggfärg i korall är idealisk för att krydda upp en vit matsal utan att väggdesignen i matsalen blir för påträngande. Utöver detta markerades väggen med riktigt originella vägghyllor. Resultatet: en inte alltför enkel matsal där du kan må bra.

matsal-vägg-design-mosaik-mönster-belysta-hyllor

Vad tycker du om detta imponerande mosaikmönster som väggdesign i matsalen? Det är en underbar idé, tycker du inte? Både färgerna och mönstret lekte med och ett sannare blickfång skapades. Var bara försiktig så att du inte låter den vackra väggen hålla dig distraherad medan du chattar under middagen.

väggdesign i matsalen hyllor belysning vaser trägrenar

väggdesign i matsalen moderna väggbilder rosa svarta takbjälkar indirekt belysning

väggdesign i matsalen väggmålningar färgglada moderna orientaliska mattan röd

väggdesign i matsalspanelerna 3d design vit rund matbord

väggdesign i matsalen 3d väggpaneler vita svarta möbler