Exklusiva mattor inspirerade av klimatförändringar: The Reverence Collection

matta design ovanlig form vågor färger

Klimatförändringar är ett växande problem som fortfarande underskattas av många länder runt om i världen. Den Brooklynbaserade konstnären Fernando Mastrangelo använde klimatförändringar som att bryta isskivor, förångande sjöar och andra fenomen som inspiration för sin nya samling designermattor. De eleganta golvbeläggningarna representerar konsekvenserna av klimatförändringarna och återspeglar de största problemen med global uppvärmning. Kollektionen kallades Reverence och innehåller många exklusiva mattor med speciella mönster.

Konstnären designade den ovanliga samlingen för tapettillverkaren Edward Fields. Först och främst presenterar vi Swell -mattan, som imponerar med sin ovanliga form. De böjda linjerna representerar glaciärernas föroreningar under årtiondena och är i linje med tidigare verk av designern.

Exklusiva mattor klimatförändringarna bryter mot svarta linjer

Mattorna i kollektionen kännetecknas främst av abstrakta former och pastelltoner och passar perfekt in i alla moderna lägenheter. Designern kallade denna matta Break och förknippade den med de isbrytande ytorna. De stora, grå bitarna bryts igenom av tjocka, svarta linjer och påminner om de smältande istorken i havet.

rund matta exklusivt designmönster

Exklusiva mattor i ovanliga former kan sätta underbara accenter och ha en stark inverkan på rummet. Bristmattan är utformad som en topologisk bild av ulmande lava som strömmar ut i havet. Effekten betonas ytterligare med den strukturerade ytan.

mattdesign klimatförändringar bryter mönster pastellfärger

Fracture är en matta som har ett framgångsrikt samspel mellan delikat rosa och olika nyanser av grått. Designen visar de så kallade kanjonerna, vars lager har uppstått under tusentals år. Höga och låga högar skapar en behaglig känsla och skapar mattans eleganta utseende.

mörk matta accentuerad svart grå

För dem som föredrar de mörkare nyanserna designade Mastrangelo mattan Ten Thousand Years. Dess strukturerade yta påminner om vulkaniska stenar och den mörka färgen skapar en dramatisk effekt i rummet.

exklusiva mattor ribbad struktur beige

Eftersom konstnären hämtar sin inspiration från naturen, återskapade han de sintrade terrasserna i Yellowstone National Park när han designade denna matta. Han namngav den exklusiva mattan Silent Waters och designade den med en korrugerad yta. Gulgröna nyanser harmoniserar underbart med elegant beige och ger rummet värme och mysighet.

mattstrukturerad designer mastrangelo -kollektion

Salt är ett material som har använts i designerns arbete i mer än ett decennium. Han började med målningar av salt och nu integrerar han motivet i sina mattdesigner. Denna modell kallas Sal Y Mar och skildrar samspelet mellan hav och salt.

designer matta pastellfärg gröna linjer kolumner

Línea är en matta som konstnären förknippar med gjutcement. Detta skapar flera lager med en speciell färggradient. De gröna nyanser som Mastrangelo valde för denna design skapar en naturlig känsla och ger den en ny touch.

Exklusiva mattor kan ge alla rum en ny, speciell känsla och förändra rymdkänslan i en positiv riktning. Designern Fernando Mastrangelo har kombinerat det högkvalitativa utseendet med en meningsfull design och skapat denna vackra samling av eleganta mattor.

* Du kan läsa mer om designern på hans hemsida.