Hållbar matta av filt: “Nuancen” är gjord av ullrester

Mattan gjord av filtremsor i olika färger stenlook

Förra året presenterade den spanska mattillverkaren GAN i samarbete med den begåvade designern Patricia Urquiola en samling mattor för utomhusområden som väckte sensation. Under 2019 kommer du att överraska oss igen med ett spännande projekt. Din “Nuances” -kollektion är ett utmärkt exempel på modern, sofistikerad och samtidigt hållbar design. Endast ullrester användes vid tillverkningen av mattorna, som först blandades och sedan bearbetades till filtdetaljer.

Hållbar design: matta i filt med marmorlook

Mattan är gjord av filtränder blå gräsgröngrå marmorlook

Patricia Urquiola hade länge velat göra en matta av filt. Naturmaterialet får en behaglig känsla och kan bearbetas utan problem. För att uppnå det tilltalande marmorutseendet som kännetecknar mattorna från “Nuances” -kollektionen kombinerade designern rester av ull med olika densiteter. Resultatet är imponerande: mattytan är förvirrande lik en bänkskiva i marmor.

Så snart den attraktiva ytan skapades fortsatte designern att experimentera med former och färger. Geometriska mönster och ränder ger mattorna ett puristiskt utseende, stiliserade vågor skapar ett grafiskt mönster. De tre modellerna från kollektionen erbjuds med en ton-i-ton-stoppad pall. Det kan effektivt iscensättas beroende på rumsförhållanden och dina egna preferenser.

Filtmatta: det finns ett urval av tre färgpaletter

Mattan i filtrosa pastellfärger ottomanska golvtrender

När det gäller färgerna finns det tre färgpaletter att välja mellan. Färgen “Burgund” ändras från en vinröd till rosa. De varma nyanserna lossnar på det annars puristiska utseendet på mattan. Den grå färgen harmoniserar perfekt med bärnyanserna och låter dem fira sin stora entré som en ensemble.

Mattan gjord av filt, ottomansk klädsel

Designen “Naiad” är inspirerad av ett kustlandskap och presenteras därför i azurblått, mörkblått och gräsgrönt. Eftersom vågmönstren kommer från samma färgfamilj fungerar de särskilt harmoniskt tillsammans. I detta fall är grå igen den perfekta kombinationspartnern.

Känd randig mattpallkollektion

Jordens och lavans färger tjänade som inspirationskällor för ”Volcano”. De svarta, blåa och beige färgerna bestämmer mattans moderna och samtidigt hemtrevliga utseende.

Sy ihop mattan av filtbeige detaljer

Mattan är gjord av filtremsor av rosa färg

Sy ihop mattan av filtgrönblå detaljer

Mattan i filtmarmor ser detaljer i olika färger

Mattan är gjord av filtränder blå svart beige

Mattan gjord av filtremsor i olika längder

Mattan gjord av filt olika detaljer tips tricks

Samlingen är uppe Gan mattor tillgängliga