25 καλύτερα σχέδια Rajasthani Mehndi για το 2021!

Το Mehandi είναι ένα ουσιαστικό μέρος του ινδικού μας πολιτισμού. Παίζει σημαντικό ρόλο στο γάμο και σε άλλες ευοίωνες τελετουργίες. Όχι μόνο το mehndi αλλά και η χρήση του κουρκουμά περιγράφεται επίσης στα πρώτα ινδουιστικά βεδικά τελετουργικά βιβλία. Αρχικά το Mehendi χρησιμοποιήθηκε μόνο στις παλάμες και τα πόδια των γυναικών, αλλά με την πάροδο του χρόνου, γίνεται μέρος των τελετουργιών που επιτρέπεται να εφαρμόζουν ακόμη και οι άνδρες σε τελετές ή άλλες τελετουργίες. Η χρώση με πάστα mehndi είναι παρούσα στα θρησκευτικά μας έθιμα, τα οποία δείχνουν μια συμβολική αναπαράσταση της «αφύπνισης του εσωτερικού φωτός».

Rajasthani Mehndi Σχεδιάζει με τις καλύτερες εικόνες

Υπάρχουν πολλές ινδουιστικές τελετουργίες που ακολουθούνται με την εφαρμογή του Mehendi στα χέρια και τα πόδια. Φεστιβάλ όπως το Karva Chauth, το Vat Purnima, το Diwali, το Bhai Dooj και το Teej περιλαμβάνουν τελετουργίες εφαρμογής του Mehendi. Σε αυτά τα φεστιβάλ, γυναίκες και κορίτσια οποιασδήποτε ηλικίας εφαρμόζουν το Mehendi στις παλάμες τους. Η Henna χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως μορφή διακόσμησης κυρίως για ινδουιστές νύφες. Μερικοί άνθρωποι οργανώνουν έναν σχεδιαστή Mehendi για τόσο σημαντικές τελετουργίες, ώστε όλοι να έχουν και τα δύο χέρια γεμάτα με καλά σχέδια Mehendi, αλλά μερικοί άνθρωποι συχνά αρραβωνιάζονται δείχνοντας τη δημιουργικότητά τους κάνοντας τον εαυτό τους. Υπάρχουν διαφορετικές ποικιλίες και σχέδια της τέχνης Mehndi, και μια από τις πιο όμορφες και περίπλοκες μορφές τέχνης mehndi είναι η Rajasthani Mehndi.

rajastani mehndi σχεδιάζει κύρια 2

Τα σχέδια mehndi Rajasthani περιλαμβάνουν κυρίως τον λαϊκό χορό, την παράδοση, τις μορφές τέχνης, τη δημιουργικότητα και τα χρώματα του πολιτισμού Rajasthani. Τα σχέδια ή η τέχνη του Rajasthani mehndi δείχνουν τις μοναδικές αναπαραστάσεις της χέννας με τη χρήση λουλουδιών, φύλλων (ειδικά φύλλων μάνγκο καθώς πιστεύεται ότι είναι ευοίωνες), σχέδια σε σχήμα παγώνι κ.λπ. που αντικατοπτρίζουν τον ινδικό πολιτισμό και παράδοση.

Τα σχέδια Rajasthani Mehndi εφαρμόζονται είτε στα χέρια είτε στα πόδια είτε και στα δύο σύμφωνα με την επιλογή σας. Λόγω του πολυάσχολου προγράμματος όλων, οι άνθρωποι επιλέγουν την κατάλληλη επιλογή που αγοράζει έναν έτοιμο κώνο Mehendi. Ωστόσο, σε πολλές αγροτικές περιοχές της Ινδίας, οι γυναίκες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι αλέθουν τα φρέσκα φύλλα χέννας σε άλεση λίθων με πρόσθετο λάδι, τα οποία δεν είναι τόσο εκλεπτυσμένα όσο έρχονται οι κώνοι χέννας με επαγγελματικό τρόπο, αν και εξακολουθούν να δίνουν πολύ πιο σκούρα χρώματα και παραμένουν στα χέρια. παρατεταμένη περίοδο. Τα σχέδια mehndi Rajasthani είναι πολύ περίπλοκα. Συχνά το όνομα ή τα αρχικά του γαμπρού κρύβονται κάτω από τα μοτίβα Mehendi.

Παραδοσιακά και όμορφα σχέδια Rajasthani Mehndi:

Εδώ καταχωρήσαμε 25 κορυφαία σχέδια Rajasthani mehndi μαζί με εικόνες για όλες τις περιστάσεις σας.

1. Μοτίβα Rajasthani Mehndi για νύφες:

Μοτίβα Rajasthani Mehndi για νύφες

Τα σχέδια Mehendi μερικές φορές περιλαμβάνουν λίγα περίπλοκα μοτίβα που εφαρμόζονται στις νύφες πριν από τις γαμήλιες τελετές. Οι νύφες και τα χέρια και τα πόδια είναι γεμάτα με βαριά σχέδια. Αυτά τα σχέδια συχνά δείχνουν εικόνες νύφης και γαμπρού ή μπορεί να περιλαμβάνουν ποικιλίες σκιασμένων μοτίβων λουλουδιών και φύλλων. Στο Rajasthan, οι γαμπροί έχουν σχέδια που είναι συχνά τόσο περίτεχνα όσο αυτά για τις νύφες. Το πλήρες χέρι mehndi φαίνεται ακόμα πιο υπέροχο όταν συνοδεύονται από πολύχρωμα βραχιόλια.

2. Σχεδιασμός Rajasthani Bridal Mehndi για γεμάτα χέρια:

Rajasthani Bridal Mehndi Design for Full Hands

Αυτό είναι το τυπικό νυφικό σχέδιο mehndi Rajasthani για γεμάτα χέρια με πολύ περίπλοκες λεπτομέρειες. Το αριστερό χέρι περιέχει μια εικόνα ενός πρίγκιπα Rajasthani που αντιπροσωπεύει τον γαμπρό και το δεξί χέρι έχει μια εικόνα μιας πριγκίπισσας που αντιπροσωπεύει τη νύφη. Δεδομένου ότι το χέρι είναι γεμάτο με λεπτομερή σχέδια, οι άκρες των δακτύλων αφήνονται ανοιχτές. Αυτή η εικόνα νύφης και γαμπρού μπορεί να σχεδιαστεί οπουδήποτε στα χέρια, όπως στις παλάμες ή τον καρπό ή τα χέρια. Αυτό το Rajasthani Mehandi είναι κατάλληλο για να διακοσμήσει τα πόδια της νύφης με σεντόνια και μοτίβα πουλιών. Είναι ένα από τα καλύτερα σχέδια Rajasthani mehndi.

3. Εύκολα σχέδια Rajasthani Mehendi:

Εύκολα σχέδια Rajasthani Mehendi

Μία από τις συνηθέστερες και ευκολότερες μορφές του σχεδίου Rajasthani Mehendi είναι η κατασκευή παραδοσιακών μοτίβων όπως το περίγραμμα φύλλων μάνγκο που είναι γεμάτο με μικρά τετράγωνα. Τα φυλλώδη μοτίβα προσθέτουν περισσότερη πινελιά στα σχέδια. Αυτός ο σχεδιασμός είναι ακόμη κατάλληλος για οποιαδήποτε οικιακή λειτουργία παρά για μεγάλες περιστάσεις όπως οι γάμοι. Αυτά τα σχέδια μπορούν να επεκταθούν σε όλο το μήκος του χεριού, καθιστώντας το πολύ κατάλληλο για τη νύφη και τους πιο στενούς της φίλους!!!

4. Σύγχρονα ινδικά σχέδια νυφικού Rajasthani Mehandi:

Σύγχρονα ινδικά σχέδια νυφικού Rajasthani Mehandi

Τώρα, αυτό είναι ένα εξαιρετικά καλλιτεχνικό μοντέρνο ινδικό σχέδιο Mehendi. Πολύ προσεγμένο με λίγα μεγάλα μοτίβα λουλουδιών και πολύ μεγάλο. Δείτε πώς τα λουλούδια και τα φύλλα έχουν απόχρωση από μόνα τους και πώς οι μπάντες αναδεικνύουν την πληρότητα του σχεδίου. Ο σχεδιασμός γίνεται καλύτερος και πυκνότερος προς τον καρπό και μέχρι τον αγκώνα.

5. Νυφικά σχέδια Rajasthani Mehndi για κορίτσια:

Νυφικά σχέδια Rajasthani Mehndi για κορίτσια

Δεν υπάρχει κανένας κανόνας ότι πρέπει να είναι ο γάμος σας μόνο για την εφαρμογή του Mehendi! Οι φίλοι των νυφών μπορούν να επιλέξουν σχέδια σύμφωνα με την επιλογή τους. Οι περισσότεροι φίλοι της νύφης επιλέγουν ένα λιγότερο περίπλοκο και απλό σχέδιο από τη νύφη. Λίγα λουλούδια και φύλλα φτιαγμένα όμορφα μπορούν να ολοκληρώσουν μια λαμπερή αλλά παραδοσιακή εμφάνιση.

6. Κυκλικά μοτίβα Rajasthani Mehandi:

Κυκλικά μοτίβα Rajasthani Mehandi

Εκτός από παγώνια, μοτίβα λουλουδιών ή φύλλων κυκλικά μοτίβα με λίγες σκιασμένες μερίδες είναι επίσης κατάλληλα για πολλές περιπτώσεις. Αυτά τα σχέδια είναι μερικές φορές δύσκολο να δημιουργηθούν καθώς το Mehendi δείχνει αμέσως τα χρώματά του. Εδώ δεν θα έχετε την ευκαιρία να αφαιρέσετε το εφαρμοσμένο Mehendi και να το σχεδιάσετε ξανά. Τα κυκλικά σχέδια mehndi ή οι στρογγυλές κατασκευές απαιτούν ακρίβεια και είναι καλύτερο να εφαρμόζονται αυτά τα σχέδια μόνο από καλλιτέχνες Mehendi.

7. Τα πόδια και τα δάχτυλα κάλυψαν τα σχέδια Rajasthani Mehendi:

Τα πόδια και τα δάχτυλα κάλυψαν τα σχέδια Rajasthani Mehendi

Γενικά, εστιάζουμε στις παλάμες ή τα πόδια στο μεσαίο τμήμα ξεχνώντας εντελώς τα δάχτυλα. Για μια ολοκληρωμένη εμφάνιση, είναι σημαντικό να σχεδιάσετε κάτι και στα δάχτυλα. Τα δάχτυλα των χεριών καλύπτονται από τα βαριά σχέδια, αλλά αφήνοντας τα δάχτυλα των ποδιών το κάνουν να φαίνεται ελλιπές. Οι άκρες των δακτύλων μπορούν να καλυφθούν με απλές γραμμές ή τελείες δίνοντάς του μια παραδοσιακή εμφάνιση Rajasthani. Η ίδια η νύφη μπορεί να εφαρμόσει αυτό το απλό μοτίβο mehndi.

8. Όμορφο σχέδιο Rajasthani Mehendi:

Όμορφο σχέδιο Rajasthani Mehendi

Για να κάνετε ένα σχέδιο να φαίνεται πιο όμορφο, πρέπει να προσέχετε τις γραμμές. Αυτές οι γραμμές όχι μόνο βοηθούν στην ολοκλήρωση ενός μοτίβου, αλλά με την πάχυνση αυτών των γραμμών δημιουργείται βάθος και σκοτάδι στα μοτίβα δημιουργώντας ένα ορατό περίγραμμα. Τέλεια σκίαση των πετάλων για να κάνει το σχέδιο να φαίνεται εξαιρετικά κομψό και σούπερ αριστοκρατικό και νυφικό!

9. Flower Rajasthani Mehendi Design:

Λουλούδι Rajasthani Mehendi Σχέδιο

Αν πιστεύετε ότι τα μοτίβα λουλουδιών είναι πολύ συνηθισμένα και θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να καλύψετε ολόκληρη την παλάμη σας με σχέδιο φύλλων παρόμοιο με αυτό που φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Εδώ οι άκρες των δακτύλων είναι γεμάτες με χέννα. Αυτό το σχέδιο Mehndi από την άλλη διατηρείται πολύ βασικό με μόνο γωνιακά σχέδια.

10. Σχέδια Mehendi των ποδιών Rajasthani:

Τα σχέδια Rajasthani Mehendi

Όποιο και αν είναι το σχέδιο που επιλέγουμε για την εφαρμογή του mehndi, είτε για χέρια είτε για πόδια, τα σχέδια του mehndi πρέπει πάντα να ακολουθούν τον καθρέφτη που αντανακλά την τέχνη, πράγμα που σημαίνει ότι και τα δύο χέρια πρέπει να είναι πανομοιότυπα μεταξύ τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα σχέδια mehndi Rajasthani θεωρούνται η πιο δύσκολη μορφή τέχνης.

11. Παραδοσιακά σχέδια Rajasthani Mehandi:

Παραδοσιακά σχέδια Rajasthani Mehandi

Αυτό είναι ένα παράδειγμα παραδοσιακού σχεδίου Rajasthani mehndi. Το χέρι και ο καρπός είναι γεμάτοι με σχέδιο φύλλων παγώνι και μάνγκο που το κάνουν να φαίνεται πιο κομψό και όμορφο.

12. Σχεδιασμός Rajasthani Hand Mehndi για κάθε περίσταση:

Rajasthani Hand Mehndi Design για κάθε περίσταση

Ένα σχέδιο που γεμίζει την παλάμη είναι πιο κατάλληλο για μια λεπτή και μακριά παλάμη. Η παλάμη μπορεί να γεμίσει με πολύ περίπλοκα φύλλα πέπλου, λουλούδια και φύλλα. Ωστόσο, μπορείτε να αποφύγετε τη μορφή τέχνης αντανάκλασης καθρέφτη σε αυτό το τυπικό σχέδιο καθώς χρειάζεται πολύς χρόνος για να σχεδιάσετε ένα τόσο λεπτομερές σχέδιο. Αυτό το σχέδιο Rajasthani mehndi για χέρια είναι ιδανικό για κάθε περίσταση.

13. Απλά Rajasthani Shaded Flowers Mehandi:

Απλό Rajasthani Shaded Flowers Mehandi

Εάν δεν είστε τόσο καλοί στο σχέδιο, δοκιμάστε καλύτερα για διασταυρούμενες γραμμές ή κουτιά. Συμπεριλάβετε μερικά απλά σκιασμένα λουλούδια και προσπαθήστε να τα ενώσετε με άλλα μοτίβα με τη βοήθεια άλλων τύπων αραβικών σχεδίων. Μπορείτε ακόμη να γεμίσετε μερικά κουτιά ή να τα σκιάσετε για να δώσετε μια πιο δραστική εμφάνιση στο πλήρες σχέδιο mehndi.

14. Ολόκληρα πόδια καλυμμένα σχέδια Rajasthani Mehandi:

Ολόκληρα πόδια καλυμμένα σχέδια Rajasthani Mehandi

Σε αυτό το σχέδιο, ολόκληρα τα πόδια καλύπτονται με το μοτίβο του πέπλου με παραδοσιακά μοτίβα παγώνι που ακολουθούνται από ευθείες γραμμές μέχρι το μοσχάρι. Μπορείτε να διατηρήσετε χώρο μεταξύ των σχεδίων καθώς τείνουν να δίνουν στο δέρμα σας μια πιο δίκαιη εμφάνιση.

15. Angular Shaded Rajasthani Mehndi Patterns:

Angular Shaded Rajasthani Mehndi Patterns

Αυτός ο βαρύς σχεδιασμός mehndi είναι ολοκληρωμένος με τη βοήθεια γωνιακών μοτίβων και γεμάτος με πολύ περίπλοκες λεπτομέρειες. Εδώ οι άκρες των δακτύλων παραμένουν απλές καθώς η παλάμη γεμίζει με τόσο βαρύ σχέδιο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λάμψεις ή λίγες χρωματιστές πέτρες για να κάνετε το σχέδιό σας να φαίνεται πιο μοναδικό και όμορφο.

16. Ρατζαστάνι Σχέδια Mehandi για Νύφες:

Τα σχέδια Rajasthani Mehandi για τις νύφες

Σε έναν γάμο Rajasthani, τα πόδια της νύφης καλύπτονται με mehndi. Τα σχέδια mehndi ποδιών καλύπτουν ολόκληρα τα πόδια μέχρι το μοσχάρι και μπορεί κανείς να δει τον καθρέφτη που αντανακλά το σχέδιο. Είναι μια ιδανική επιλογή για να βάψετε τα νύχια που ταιριάζουν στο ντύσιμο ανάλογα με την ημέρα.

17. Dulha Dulhan Rajasthani Mehndi Σχέδιο:

Dulha Dulhan Rajasthani Mehndi Design

Ο διάσημος σχεδιασμένος Rajasthani Mehendi γίνεται πιο όμορφος σχεδιάζοντας την εικόνα της νύφης και του γαμπρού. Οι εικόνες σχεδιάζονται στην παλάμη και όταν οι δύο παλάμες ενώνονται με τη νύφη και τον γαμπρό μπορούν να φανούν μαζί, το οποίο είναι το κύριο θέμα αυτού του σχεδίου. Από τη μια πλευρά η εικόνα της νύφης και η άλλη με την εικόνα του γαμπρού αναδεικνύει τη διάθεση του γάμου. Το πιο συχνά προτιμώμενο σχέδιο από τις νύφες.

18. Barat Rajasthani Mehndi Design:

Barat Rajasthani Mehndi Design

Αυτός ο τύπος σχεδίου απεικονίζει την τελετή του γάμου σε μια μορφή τέχνης. Αυτός ο σχεδιασμός αναδεικνύει την εικόνα του Doli και της διαδικασίας Barat. Η παραδοσιακή τελετή αναδεικνύεται υπέροχα σε αυτό το είδος σχεδίου. Για να σχεδιάσετε αυτήν την εικόνα απαιτεί πολύ χρόνο και υπομονή. Αλλά οι άνθρωποι Rajasthani είναι γνωστοί για την ταχύτητα και την καλλιτεχνική δουλειά τους όταν πρόκειται για Mehndi.

19. Περίπλοκο μπροστινό σχέδιο Rajasthani Mehndi:

Front Hand Rajasthani Mehndi Design

Αυτός ο τύπος σχεδίου φαίνεται περίπλοκος όταν φαίνεται, αλλά δεν είναι παρά μια ακτίνα γραμμών που σχηματίζει ένα μοτίβο. Οι λουλουδάτες εικόνες δεν χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον τύπο σχεδίου. Φαίνεται καλό με ινδική εθνική φθορά και συμπεριφέρεται σαν βραχιόλια.

20. Περίπλοκο σχέδιο πλήρους χεριού Rajasthani Mehndi:

Πλήρες σχέδιο Rajasthani Mehndi Design

Είναι ένα μοτίβο που συνδυάζεται με καμπύλες γραμμές και τελείες, το οποίο αναδεικνύει πολύπλοκο σχεδιασμένο έργο. Ο σχεδιασμός περίπλοκου πλήρους χειρός mehndi απαιτεί τεράστια συγκέντρωση και υπομονή. Αυτός ο τύπος σχεδίου χρησιμοποιείται συχνότερα για τις νύφες λόγω του πλούτου που αναδεικνύεται από το σχέδιο.

21. Peacock Pattern Mehndi Design:

Peacock Pattern Mehndi Design

Ο Mehndi είναι ένας παραδοσιακός τρόπος διακόσμησης γυναικείων χεριών που προσθέτει στο σχέδιο mehndi είναι το σχέδιο παγώνι που είναι ένα από τα παλαιότερα και παραδοσιακά σχέδια που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια του γάμου ή σε οποιαδήποτε εορταστική περίσταση. Ο σχεδιασμός παγώνι καλύπτει ολόκληρη την παλάμη μαζί με άλλα λουλουδάτα σχέδια που ενώνουν το σχέδιο παγώνι.

22. Σχεδιασμός καθρέφτη Rajasthani Mehndi:

Mirror Design Rajasthani Mehndi

Ένα από τα πιο διάσημα σχέδια mehndi Rajasthani είναι ο σχεδιασμός καθρεφτών. Σε αυτόν τον τύπο, το ίδιο σχέδιο επαναλαμβάνεται και στα δύο χέρια που αντανακλά σαν καθρέφτης. Είναι ένα από τα πιο σκληρά σχέδια που πρέπει να δημιουργηθούν αφού το ίδιο σχέδιο πρέπει να επαναληφθεί το οποίο χρειάζεται πλήρη συγκέντρωση και ο σχεδιασμός καλύπτει όλο το χέρι στην παλάμη συνεχίζοντας μέχρι το πάνω χέρι.

23. Krishna Radha Rajasthani Mehndi Σχέδιο:

Krishna Radha Rajasthani Mehndi Design

Ένα άλλο εκπληκτικό σχέδιο Rajasthani Marwari είναι η απεικόνιση του Κρίσνα και της Ράντα σε μια μορφή τέχνης, σχεδιάζοντάς τα στο χέρι κατά τη διάρκεια του γάμου τέσσερις της νύφης. Αντιπροσωπεύει τον πολιτισμό και την ενότητα μεταξύ του ζευγαριού που έχει απεικονιστεί. Η εικόνα συνδυάζεται με λουλουδάτο ή παγώνι σχέδιο που αναδεικνύει μια ομορφιά από μόνη της χωρίς κανένα χρώμα.

24. Rajasthani Mehndi Design Only On Fingers:

Rajasthani Mehndi Design Only On Fingers

Άνθρωποι που είναι μεγάλοι που θέλουν να κρύψουν τις ρυτίδες τους ή που τους αρέσει να διακοσμούν το μπροστινό χέρι μόνο τότε είναι το καλύτερο σχέδιο. Σε αυτόν τον τύπο σχεδιασμού mehndi, τα δάχτυλα του μπροστινού χεριού είναι σχεδιασμένα με φύλλα ή σχέδιο με μοτίβα λουλουδιών με την απαιτούμενη απόσταση που απεικονίζει το σχέδιο Rajasthani.

25. Karva Chauth Rajasthani Mehndi Σχεδιασμός:

Karva Chauth Rajasthani Mehndi Design

Αυτή τη μέρα των εορταστικών κυριών ντύνονται με μεγαλοπρεπή τρόπο όπως μια νύφη που προσθέτει στην ομορφιά τους και διακοσμεί τα χέρια τους με ένα σχετικά απλό σχέδιο mehndi. Σχεδιασμός Rajasthani με μοτίβο αραβικού σχεδιασμού όπου το mehndi εφαρμόζεται στην παλάμη και μεταφέρεται σε ένα από τα δάχτυλα.

Ένας συνδυασμός νέου με παλιό σχεδιασμό αναδεικνύει ένα εκπληκτικό μοτίβο που είναι μοντέρνο τις τελευταίες ημέρες. Η διατήρηση της παράδοσής μας είναι ο κύριος λόγος πίσω από τις νέες μεθόδους συνδυασμού που ταιριάζουν στο στυλ της νεότερης γενιάς, καθώς η μόδα διαφέρει από τα παλιά. Αυτή η τροποποίηση είναι απαραίτητη για να διατηρήσουμε τις αξίες και τον πολιτισμό μας, ο οποίος έχει χαιρετιστεί από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η δοκιμή ενός απλού σχεδίου Rajasthani σε αραβικό στυλ θα είναι μια καλή αρχή, καθώς είναι λιγότερο χρονοβόρα και εύκολο να σχεδιάσετε πρώτα στα χέρια άλλων ανθρώπων από ό, τι να το δοκιμάσετε αρχικά στον εαυτό σας.