Flytande möbler – 11 futuristiska designobjekt

Flytande möbler-lampor-lampor-glödlampor-futuristisk-futuristisk-design

Futuristiska och extraordinära möbler lockar definitivt uppmärksamhet och fungerar som ett blickfång. Designers å sin sida tänker alltid på något nytt som kommer att imponera och inspirera. Små och stora flytande möbler eller fortfarande kallas svävande, är bara ett exempel på de många iögonfallande designobjekten som dekorerar hemmet och ger variation.

Flytande möbler och hemtillbehör – futuristisk design

Flytande möbler-futuristisk-design-bord-trä-kub-fast-vardagsrum

Objekt kan verkligen flyta och de magnetiska krafterna gör det möjligt. Fortfarande kända som levitation, avvisar magneter varandra när de pekar på varandra med samma pool. Magnetkraften ska kompensera vikten av ett föremål, balansera laddningen eller polariteten, utan direktkontakt med marken eller något annat fast föremål. Speciella permanentmagneter används för detta ändamål.

Flytande möbler – bord av träbitar 

Flytande möbler-futuristisk-design-bord-massivt trä-kub-modernt

Designers skapar stabila jämviktspositioner och för konstnärliga föremål till svävning. Få en överblick över 10 flytande möbler och hemtillbehör.

Dekonstruktivism i arkitektur – oregelbundna strukturer

Mästerverk av modern arkitektur – Shanghai Natural History Museum

Designer stol som en symbol för flödande dekonstruktivism – Betula Chair

Bord av flytande träbitar

Flytande möbler-futuristisk-design-trä-massiv-kub-bord-detaljerad vy

Ett ingenjörskontor (RPR) i Brooklyn, New York, hanterar ovanliga föremål och möbler som rör sig, lyser upp eller är programmerade för att utföra automatiska operationer.

Elementen kan lutas vid utskrift 

Flytande möbler-bord-futuristisk-design-trä-tryck-övning

Det vi kallar “kub” -bordet, fungerar som en soffa eller sidobord och liknar Rubuk -kuben. Den består av 27 träbitar av samma storlek som är anslutna till varandra. Magneter som stöter bort varandra är integrerade i de enskilda elementen. Stålanslutningar håller kuberna på ett visst avstånd från varandra och så stannar varje bit i ett läge, sedan kuben hel.

Flytande möbler kan också lutas?

flytande-möbler-bord-futuristisk-design-trä-kub

En av de roliga sakerna med detta utsmyckade objekt är att det kan lutas. När de trycks in ger de enskilda kuberna något och sedan återgår de till sin rätta position.

Futuristisk möbel av massivt trä

flytande-möbler-futuristisk-design-bord-trä-material-detaljerad-vy

Små föremål kan placeras på detta flytande bord, men inte överbelastade – totalvikten får inte överstiga 2,25 kilo.

Flytande möbler – “kub” bord

flytande-möbler-futuristisk-design-bord-vardagsrum-massivt trä kuber

Kubbordet kan tillverkas enligt kundens egna önskemål och finns i olika träslag samt i två storlekar:

  • som sidobord – 46,99 x 46,99 x 46,99 centimeter; 15,8 kg vikt
  • som ett soffbord 96,52 x 46,99 x 46,99 cm centimeter; 31,7 kg vikt

Flytande möbler och hemtillbehör – Flyte -lampor

flytande-möbler-futuristisk-design-armatur-lampa-glödlampa-attraktiv

Under de senaste åren har själva glödlampan, utan skärm eller andra tilläggsdelar, blivit mycket populär. Attraktiva överdimensionerade glödlampor med något överdrivna former fungerar som minimalistiska lampor, särskilt efterfrågade i industriell stil. Puristiska och mycket reducerade lampor står också för stadsdesign och är populära bland yngre, aktiva stadsbor.

Flyter genom magneter – attraktiva små lampor

flytande lampor-futuristisk-design-café-belysning

Flyte är små lampor av den typ som beskrivs ovan – inte flashiga, men speciella. Magneter är integrerade i träbasen och i den nedre delen av uttaget, vars stolpar stöter bort varandra. Så glödlampan får sväva något. Ljuset slås på och av genom att röra vid träytan.

Lampor med flytande lampskärm från Moco Loco 

flytande-möbler-futuristisk-design-lampa-armatur-svart-silhuett

Moco Loco designade två bordslampor med den typiska silhuetten av en lampskärm. Men det första intrycket är fel i det här fallet. Silhouette och Eclipse är två extraordinära lampor, vars lampskärmar delvis flyter i luften.

Flytande möbler och futuristiska hemtillbehör – Eclipse lampa

flytande-armatur-lampa-futuristisk-design-lampskärm-förmörkelse

Lampfoten och formerna på Silhouette liknar de klassiska modellerna med svarvade delar, medan de i Eclipse verkar transparenta och mycket reducerade.

Flytande möbler – säng som flyter av magnetiska krafter

flytande-säng-design-magnet-futuristisk-minimalistisk

Den flytande sängen eller fortfarande kallad “magnetisk”, ett verk av den nederländska arkitekten Janjaap Ruijssenaars, som inspirerar med sin futuristiska design. Med hjälp av andra specialister har designern arbetat med detta designobjekt i sex år.

Flytande säng – design av Janjaap Ruijssenaars

flytande-säng-magnet-minimalistisk-futuristisk-design

Den rektangulära liggande ytan svävar i luften och hålls i ett optimalt läge av robusta stålkablar. Den flytande sängen rymmer upp till 907 kilo. Liknande konstruktion kan användas som matbord eller som flytande paviljong.

Flytande möbler – marmorbord

flytande-möbler-futuristisk-design-bord-marmor-pyramid-konstruktion

Det pyramidformade marmorbordet Lythos ser ut som dess topp svävar i luften. Den totala vikten av det till synes massiva bordet är cirka 40 kilo, vilket ger intryck av mycket mer. Hemligheten är gömd i den ihåliga konstruktionen, som är klädd med marmorplattor.

Flytbord Lythos designat av Toni Grilo

flytande-möbler-futuristisk-design-bord-konstruktion-pyramid-marmor

Det extraordinära bordet, som simulerar en pyramid som pekar nedåt, är i jämvikt just vid denna punkt.

Flytande möbler – bord av Ingo Maurer

flytande-möbler-futuristisk-design-matbord-stolar-svart-vit-ingo-maurer

Den världsberömda tyska designern Ingo Maurer ställer fortfarande ut sina verk under 2013 – det flytande bordet. Det är mer en matsal som består av fyra stolar och ett bord, eller rättare sagt – en bordsskiva.

Futuristisk möbel med enkel design

flytande-möbler-futuristisk-design-matbord-minimalistisk-ingo-maurer

Bordsskivan saknar ben, fötter eller stödstruktur. Hon håller fast vid stolarnas speciella armstöd. Bordet finns i en rektangulär eller rund design.

Flytande möbler – soffa och dagbädd Cloud

flytande-säng-möbler-futuristisk-design-mjuk-vit-moln

Dagsängen Cloud fick inte sitt namn för ingenting. Det ser ut som ett riktigt, mjukt moln som flyter i luften. De magnetiska krafterna låter den bekväma, vita soffan stå utan extra stöd.

Flytande bokhylla i jämvikt 

flytande-hylla-böcker-futuristisk-design-rektangulär-kreativ

Bokhyllan Equilibrium från Malagana Design ser ut som om böckerna är på väg att falla eller att de helt enkelt faller ihop. Men den tål upp till 54 kilo, trots sin fina konstruktion. Hela hyllan består av flera individuella rektangulära fack som staplas ovanpå varandra, men inte raka, men lutade och fixerade i hörnet.

Flytande möbler som höjdpunkter i huset

flytande-bokhylla-möbler-futuristisk-design-rektangulär-modern

Futuristiska designmöbler inspirerar och blir rätt smycke i inredningen. Hitta en åt dig. Det borde inte riktigt flyta, det kan bara ge det intrycket.

Hoshinchu bonsai träd som flyter i luften

flytande-bonsai-träd-magnet-skål-rotkula-avstånd

De japanska formgivarna från Hoshinchu -teamet har skapat en fascinerande produkt som heter “Air Bonsai”. De roterande bonsai -träden flyter magiskt över en magnetbas. Plattformen kallas “Energibasen” medan de små klumparna av mossa som bonsai är planterad kallas den lilla stjärnan. En svamp och en magnet är integrerade på undersidan. Basen levereras med elnät och använder elektriska och permanenta magneter för att skapa bonsai -trädens flytande tillstånd.

flytande-dekoration-föremål-bonsai-träd-magnet-krafter

Flytande bonsai träd dekoration hem porslin bas magnet