Innovativ designbänk absorberar regnvatten

vattenbesparande designer bank mars arkitekter trendiga

MARS Asia har beställts av BMW Guggenheim Lab med en innovativ design som kommer att utveckla storstäderna i en annan riktning. de Designerbänk övertygar med ett innovativt koncept: det absorberar regnvatten genom funktionella kuddar. “Vattenbänken” är ett anpassningsbart, modulärt system som har utformats enligt de traditionella idéerna för en Chesterfield -soffa. Det återspeglar den speciella atmosfären i ett privat vardagsrum.

Designerbänken imponerar med sin originalitet och effektivitet

innovativa designer vattenbank mars arkitekter trendiga

Den otraditionella möbeln presenterades först som en prototyp i en serie små detaljer som betonar multifunktionalitet och hållbarhet i stadsplanering. de Designerbänk svarar på uppkomsten av vattenberoende i stadslandskap. “Vattenbanken” gör parker och offentliga platser oberoende av kranvatten och gör dem användbara igen, särskilt efter regnet. Den effektiva produkten förhindrar effekterna av översvämningar och torka. Det flexibla vattenhanteringsnätverket gör detta möjligt.

Konstruktion av den funktionella designerbänken

innovativ designerbänk modern vattenabsorberande effektiv

Den rena estetiken är inspirerad av artonhundratalets stil. Grundmaterialet i detta projekt är återvunnen polyeten. Bänkens yta har fått en klädselstruktur. Eftersom regnvattnet lagras minskar fukten och ytan förblir torr och perfekt för bekvämt sittande. Designerbanken erbjuds med tre olika lagringskapaciteter – 500, 1000 och 1800 liter. Det kan också användas för andra urbana scenarier. Stora mängder naturresurser används ofta för grönområden. I detta fall är bänken väl lämpad för trädgårdar eller växthus eftersom den kan användas som vattentank. Det är den bästa lösningen för lekplatser och offentliga parker. Mumbai, den mest befolkade staden i Indien, valdes ut för den innovativa produktens testplats. De första vattenbankerna installerades i två parker efter en årlig prototypfas. Nöjda medborgare säger att den funktionella Designerbänk från MARS Asia absorberar regnvattnet och förskönar de gröna områdena i staden med elegans.

Innovativa sittplatser i regnväder

designerbänk trendigt regnvattenabsorberande mumbai

Designbänken är enkel att installera

moderna designer bank mars arkitekter absorberar vatten