Cocktailklänningar för speciella tillfällen – traditionen bakom den fashionabla klassikern

Om du letar efter en traditionell och festlig klänning, finns det ingen väg runt en cocktailklänning. Naturligtvis, som namnet antyder, är dessa klänningar också lämpliga för cocktailfester. Denna typ av kvällsklänning kan dock bäras för alla tillfällen. Men du bör ta hänsyn till att det finns cocktailklänningar i olika varianter på marknaden och naturligtvis också i olika färger. För varje typ finns det en annan rekommendation angående val av färg.

Vad är cocktailklänningar?

En underbar cocktailklänning med gnistrande applikationer på toppen

Cocktailklänningar är idealiska sommarklänningar, eftersom de inte når mer än kalvarna. Som redan nämnts kan färgen på cocktailklänningarna samordnas för varje tillfälle. Det är dock troligare att de traditionella klänningarna finns i en nyans av svart eller mörkröd. Du kan imponera med den lilla svarta definitivt.

I allmänhet är pastellfärger mycket efterfrågade nuförtiden. Fokus bör dock inte bara ligga på färgen, utan också på snittet. Det finns många varianter här. Om cocktailklänningen bärs till en fest, rekommenderas mer vågade urringningar. En mer elegant klänning bör användas till bal.

Klassisk för alla tillfällen

rosa cocktailklänning i kombination med sandaler, handväska och smycken

Cocktailklänningar är vanligtvis figurkramande och ganska tighta, vilket resulterar i det feminina utseendet. Dessa klänningar är dock inte provocerande eftersom det kroppskramande snittet elimineras genom en subtil klyvning.

Oavsett om det gäller ungdomsvigning, konfirmation, bröllop, fest eller examen. En cocktailklänning är lämplig för nästan alla tillfällen. Även ljusa färger med skarpa mönster är möjliga – men inte för varje förfrågan.

Dessa cocktailklänningar är trendiga

Cocktailklänningar med spetsar och utskärningar är trendiga

Det vanliga mönstret på en cocktailklänning är alltid på modet. Men som med alla bitar finns det andra modeller och dessa kommer och går. För att undvika faux pas om detta bör man vara bekymrad över mode.

Cocktailklänningar med blommönster

På sommaren är cocktailklänningar med blommönster ganska lämpliga. De är också lämpliga för födelsedagsfester, grillar eller till och med bröllop (beroende på klädkoden). Klänningen kan kombineras med pumpar eller sandaler. Skorna bör färgkoordineras i enlighet därmed.

Cocktailklänningar med spets

De kommer nog aldrig att gå ur modet Cocktailklänningar med spets komma. De ser extremt ädla ut och rekommenderas starkt för allvarliga problem. Spetscocktailklänningen ska inte bäras med en spetsjacka – det här kan se för lekfullt ut eller helt enkelt “för mycket”.

Cocktailklänningar med utskärning

Cocktailklänningar med cut-out är för särskilt modiga bärare, eftersom mer hud visas här än vad som vanligtvis är fallet med dessa klänningar. Diskreta smycken och enkla skor, som bör färgkoordineras, är särskilt lämpliga här.

vit elegant cocktailklänning med off-shoulder och bälte

Cocktailklänningar utan axel

Alltid en modetrend på fester: cocktailklänningar utan axel. Rekommenderas särskilt på sommaren eftersom de ser eleganta och luftiga ut. Nyckelbenet och ryggen är utsatta och ser därför väldigt elegant ut. Helst bärs också diskreta smycken och pumpar eller chokers.

Färgglada eller svartvita?

Som ofta är fallet bör färgvalet skräddarsys för tillfället. För färgglatt kan definitivt vara en nackdel – men svartvitt kan vara precis detsamma. Färgglada cocktailklänningar är iögonfallande på fester av nästan alla slag, du kan också bära iögonfallande smycken.

Vilka smycken kan bäras med den?

röd axelbandslös cocktailklänning med halsringning och strass

Vackra korta cocktailklänningar i kombination med rätt smycken går aldrig ur modet. När det gäller detta bör dock också uppmärksamhet ägnas åt rätt färg. Vita smycken passar inte alla kvinnor. Hårfärgen spelar också en roll, förutsatt att den passar perfekt.

Ett stort urval av smycken som är lämpliga för cocktailklänningar finns i specialbutiker eller i onlinebutiker. Men smycken behöver inte alltid bäras, detta är ett särdrag hos dessa klänningar. Här är mindre – mestadels – mer. Strass och blygsamma smycken av trä är fortfarande särskilt populära.

Tillbehör är fortfarande ett måste

Glänsande höga klackar och en handväska prydd med pärlor och strass

Tillsammans med ett elegant bälte kan en cocktailklänning (till exempel som balklänning eller balklänning) framstå som mycket mer glamorös och tidlös. I allmänhet uppnås en individuell design genom tillbehör, som kan förbättras ytterligare med ytterligare tillbehör.

I allmänhet gäller emellertid mottot “Var uppmärksam på de mjukade detaljerna. Detta ordspråk är särskilt värdefullt som en kvällsklänning. Speciellt när det gäller att välja rätt handväska och skor. Dessa tillbehör kan anpassas till klänningen genom att välja färgen.

En smal hals kan betonas genom att hänga örhängen och diamantörhängen – förutsatt att de är tillräckligt subtila – säkerställer ett seriöst utseende. Du bör också vara uppmärksam på om det är en V-ringning eller rund halsringning. Beroende på situationen kanske inte alla tillbehör är lämpliga.

När det gäller en rund halsringning är de typiska isade halsband (även i flera rader) lämpliga. Med V-halsen är fokus i allmänhet på mitten. Här är pärlhalsband, som också är V-formade, idealiska.

Ett asymmetriskt halsband är vanligtvis lämpligt för cocktailklänningar utan axel. Detta bör dock inte alls vara för filigran och kan vara så länge din egen smak önskar. Den populära vattenfallets halsringning brukar också ses i dessa klänningar. Här ska halsbandet alltid förbli subtilt – så ganska oansenligt. Om guld, silver, blå nyans eller liknande avgörs enligt materialet.

Kvinnan bär axelbandslös, lång cocktailklänning för julfest