Huvtröjan är en mångsidig! Men vem har utformat det bekväma och snygga klädseln?

Huvtröjan (hoodie på engelska) är en mångsidig och populär bland alla. Men vem kom på den härliga idén att designa en så bekväm och snygg klädsel? Dessutom passar den för nästan alla tillfällen, är lättskött och väldigt mysig! Ta bara på den och outfiten är klar! – Lätt! Få klädesplagg kan göra detta.

Huvtröja med huva för kvinnor med rumpficka färgstark och moderiktig

Dyra designertröjor kan nu ses på supermodeller på världens catwalks. För bara dödliga, å andra sidan, finns det prisvärda varianter i många outletbutiker, särskilt för designer mode. Huvtröjan är lika populär bland båda könen och en viktig del av varje garderob. Men detta oansenliga plagg har en lång historia …

Var kom huvan från? – En enkel tygbit med en komplex historia

Hoodie Tröja med huva skapades av kåpan - standarduniformen för munkar i kloster av den kristna tron

Den som ser luvtröjan som ett nymodigt designerverk, funktionellt och populärt, ett grundläggande mode i en mängd olika färger och storlekar, har fel. Även om luvtröjan räddar dig från många morgonkris framför spegeln, kommer den från en tid då majoriteten av befolkningen var mindre orolig för en känsla av stil i vardagen: Den älskade luvtröjan är en uppfinning från medeltiden : I detta oansenliga stycke manifesterar sig Jersey eller bomullstyg 1500 år av mänsklig historia. Den skapades i varianten av den så kallade “kåpan” som standarduniform för munkar i kloster i den kristna tron. Om du tittar på filmen “Rosens namn”, Du har förmodligen nu en klar bild av den ursprungliga huvan framför dina ögon: Långa kappor med huva, bruna mantlar med sladdar runt höfterna, användes i klostrets isiga väggar för att skydda mot drag och kyla. Avgrunden var ett vittnesbörd om ödmjukhet och en symbol för ödmjukhet inför Gud, eftersom vanans enkla natur var en del av klostrets vardagliga kultur. Den så kallade Kukulle var redan under romartiden känd som Cuculla. Huvtröjan som du känner den, gjord av grå bomull med dragsko i huven och en ficka på magen, uppfanns först 1930 av “Knickerbocker Knitting Company”. Numera är detta företag känt som Champion.

Från kåpan till huvan: varifrån har huvan sitt namn??

Hoodie berättelse trollkvinna i en huva klänning

Huvtröjan har inte bara utvecklats ytterligare när det gäller utseendet, utan också vad gäller dess funktioner. Kylskyddet har ersatts av livförsäkringen. Huven uppfyllde behovet av att dölja sitt ansikte. Enligt legenden utnyttjade särskilt en grupp människor den överdimensionerade huven: Robin Hood och hans anhängare. Under sina räder fick han inte erkännas som fredlös och fredlös. Huven hjälpte till att skydda hans identitet. Namnet på allroundstycket härrör därför från det engelska ordet “huva” för huva. Roligt faktum: Outlaw of Sherwood Forest Robin Hood består av en engelsk lek med ord. Robin och Hood bör ge den mest kända hoodie-bäraren av den premoderna och självutnämnda rättvisekämpen. Om du tror på en annan teori är Robin Hood bara ett samlingsbegrepp för fredlösa. Om du älskar den här onda stilen eller har drömt om hur Altair du letar efter från “Assassin’s Creed“Om du sitter ovanför stadens tak kommer du att tycka om Demobazas stilar: Med dessa huvor med huva är du inte på något sätt underlägsen de fredlösa när det gäller styling.

Arbete, arbete – vad har jag på mig idag? Huvtröjan som en universell lösning

Hoodie -historia Det amerikanska företaget Champion anses vara uppfinnaren av designen vi känner till idag

I början av 1930-talet fungerade huvtröjan bara som självskydd mot desperata försök att hitta ett praktiskt och lämpligt klädesplagg för den kommande arbetsdagen. Det amerikanska företaget Champion anses vara uppfinnaren av designen vi känner till idag. Den funktionella tröjan med huva är designad för idrottare som var tvungna att skydda sig från att svalna under pauser i träningen. Detta resulterade i det praktiska plagget för arbetare som var tvungna att arbeta i kylmiljöer som fryshus. Den varma, vidklädda tröjan var särskilt idealisk för den afroamerikanska samhällsklassen: länge tycktes sport och tyvärr narkotikahandel vara det enda sättet för svarta att få sociala framsteg i Amerika-huvtröjan var väldigt praktiskt för båda. Marginalisering blev ett uttryck för svalka.

Nördarnas klädkod: huvan som en algoritm för effektivitet

Huvtröja med luva för män med mössa och glasögon

Särskilt en del av befolkningen såg hoodien som det mest praktiska och irrelevanta du kunde ta på dig: nördarna. Naturligtvis var internetikonerna och grundarna inte ghettobarn, utan mestadels mycket intelligenta elitstudenter. Men som utvecklare och pysslare tänker nördar mer praktiskt och bryr sig i allmänhet inte mycket om mode. I den framväxande digitala tidsåldern bär “Masters of Universe” huvtröjor: Digital modernitetens stjärnor, som Mark Zuckerberg (Facebook), Larry Page (Google), Kevin Systrom (Instagram), Dick Costolo (Twitter), byggd med innovativa koder och tvivelaktiga klädkoder miljarder imperier. Förresten, mössan passar också perfekt med huvan. Enkel och enkel design, den här hatten ser till att du kan hålla huvudet fritt för bästa kognitiva prestanda även på kalla dagar.

Det kommer att bli varmt: Från fryshuset till catwalken!

Hoodie story Street -stilen är oumbärlig för en hoodie

I början av 1970 -talet uppstod fenomenet gangsterromantik i New York. Huvtröjan blev ett uttryck för tillhörighet och ingen gatustil kunde föreställas utan den. Kända rappare som Kayne West eller 50 Cent bär den fortfarande som ett varumärke. Kläderna, som tidigare var reserverade för den amerikanska arbetarklassen, blev ett måste som måste vara i toppklass och hittades snart på toppdesigners catwalks. Senast senast har den avslappnade tröjan med huva kommit dit du kan förvänta dig den: i garderoben hemma.

Visa mig dina huvtröjor! – Tröjan för alla

Huvtröja som ett allsidigt moderiktigt plagg för kvinnor

Historien har bevisat det: hoodies är ett måste! Oavsett om det är ett toppdesignartikel eller casual homewear kan du inte klara dig utan den bekväma huvan. Om du inte vill spendera enorma summor på high-fashion tröjor eller märken som Moschino, Lagerfeld eller Superdry kan du använda tricks och säkra högkvalitativa designvaror i outletbutiken. Det finns redan ett stort utbud i butikerna på nätet Huvtröjor för män, t.ex. från Superdry som Huvtröjor för kvinnor till salu för varje tillfälle och naturligtvis också för vind och väder. Vad du kanske inte vet: Hoodies, som skor, är flockdjur och känner sig snabbt ensamma i garderoben. På jakt efter fler troféer och fynd kan dina favoritartiklar i garderoben se fram emot nykomlingar.

Huvtröja i vitt i kombination med gråa jeans och vita sneakers

Bildkällor:

san4ezz_shutterstock_1519326986

Dean Drobot_shutterstock_1488931751

elements.envato.com

unsplash.com