Regnkläder för barn: Denna regnkläder håller dig varm och torr

På regniga höstdagar behöver unga och gamla bra regnkläder. Särskilt barn bör skyddas väl från topp till tå. Regnkläderna för barn ska vara funktionella, praktiska och ändå färgglada och glada. Vi berättar i artikeln vilka plagg som passar. Utflykter på stranden eller i skogen är mycket roliga, även i regn och vind.

Regnkläder för barn från 5 år: regnjackan

Barngummistövlar och paraply för barn med regnkläder

Det finns vanligtvis två typer av regnjackor: De vanliga regnjackorna är mycket tunna och tillverkade av PVC eller polyester. De erbjuder bara regn- och vindskydd, men håller dig inte varm. Fördelen: Dessa jackor kan kombineras med en matchande jacka eller väst. Så barnet är väl förberett för växlande väder. Det finns också en andra variant och det här är de så kallade vattentäta jackorna, som består av två lager. Det övre lagret är tillverkat av polyester, det nedre tyget. Dessa jackor kan också vara fodrade.

Regnkläder för barn Tips om vad man ska ha på sig Regnrock och stövlar

Oavsett vilken av de två varianterna du väljer, bör regnjackan definitivt kunna göra en sak: nämligen skydda mot regn och vatten. Men inte allt vattentätt är alltid vattentätt. Den europeiska standarden EN 343 ger mer klarhet om vilka tyger som kan beskrivas som vattentäta. Vattenpermeabiliteten hos en textil bestäms med hjälp av ett speciellt test. Vatten pressas på regnjackan under tryck. Om mer än tre droppar tränger in i tyget anses det inte längre vara vattentätt. Trycket med vilket vattnet pressades på manteln kallas “vattenspelaren”. Ju högre vattenkolonnens värde desto bättre skydd mot regn. En regnjacka beskrivs redan som vattentät från 1300 millimeter, stämpeln finns på insidan av plagget. Detta värde är dock inte tillräckligt och kan inte ge skydd vid kraftigt regn. Regnkläderna är indelade i fyra kategorier, i det följande förklarar vi skillnaderna för dig.

Utomhuskläder för barn

1.500 millimeter vattenspelare erbjuder endast begränsat skydd, nämligen mot duggregn. Även om detta värde är tillräckligt i Tyskland för att beteckna regnjackan som vattentät, är den inte lämplig för att spela på fuktig mark eller för att gå i kraftigt regn.

Det står på stämpeln 4000 millimeter vattenspelare, då betyder det att regnjackan effektivt kan skydda barnen från kraftigt regn och våt mark.

Ett värde mellan 4.000 och 10.000 millimeter har regnkläder av hög kvalitet, som också skyddar mot mycket kraftigt regn och dåligt väder.

Värden som handlar om 10 000 millimeter professionella skyddskläder.

Regnkläder för barn med gummistövlar och ett paraply

Plagget kan också behandlas med en impregneringsspray så att vattnet inte tränger in i regnjackan så snabbt. En regnjacka som anses vattentät skyddar inte bara mot vatten, utan också mot starka vindar.

Speciellt med barn ska regnjackan inte bara ge regnskydd, utan också vara andningsbar. Barn är mycket aktiva och svettiga och behöver kläder som drar bort denna fukt från huden och utåt. För att bestämma ett tygs andningsförmåga mäter tillverkarna fuktigheten i gram per kvadratmeter i 24 timmar. Detsamma gäller här: ju högre värde, desto mer andas kläderna. Regnjackor av hög kvalitet är därför försedda med membran.

Rainwear Barns regnrock med glada mönster tips

Regnjackan anses andas från 1000 g / m² / 24h. Dessa ytterkläder är dock endast lämpliga för kortvarig användning och rekommenderas för låg till måttlig fysisk aktivitet.

Om du vill köpa regnkläder för barn som kan bäras i timmar, bör du välja en regnjacka med ett värde av cirka 3000 g / m² / 24h.

Kläder med ett värde över 5000 g / m² / 24h är lämpliga för tung fysisk ansträngning som jogging.

Värden över 10 000 garanterar hög andningsförmåga för professionella idrottare.

Regnkläder för barn, regn- och vindjackor och stövlar

Vi har redan nämnt att regnjackorna kan ha flera lager. Nu ger vi dig en översikt över varianterna:

1. Fodrade regnjackor. Yttermaterialet är polyester, insidan av regnjackan är fodrad med ett mjukt tyg. Fodret ökar komforten.

2. Regnjackan i tre lager är tillverkad av ett robust yttre material som polyester, ett membranskikt och foder. Det är extremt bekvämt och erbjuder bra skydd även i kraftigt regn. Regnjackan i tre lager räcker som ytterkläder och du behöver inte ta på dig en extra väst eller jacka under barnet.

3. Softshelljackorna är inte vattentäta. Framför allt skyddar de mot nötning som orsakas av friktion medan du spelar. Däremot är hardshell regnjackorna mer robusta och vattentäta.

Regnkläder för barn från 5 år: lerbyxorna

Regnkläder för barn med tofflor och blusar i varmt höstväder

Ler- eller regnbyxorna tillsammans med regnjackan gör den perfekta dräkten för kalla och regniga höstdagar. Plagget finns i två versioner: byxorna med axelremmar är perfekta för de kalla höstmånaderna oktober och november. Byxan håller dig inte varm och bärs därför från sensommaren till början av hösten. Om det redan finns snö bör föräldrar välja byxor med hårt skal. Eftersom is och snö ställer höga krav på barnkläder och byxorna måste klara tuffare förhållanden. Men innan du investerar mycket pengar i regnkläder bör du ställa dig frågan: var, hur ofta och hur länge bärs det? Om barnet leker i sandlådan i en timme om dagen, behöver de inte hårda byxor. Ett par lerbyxor av polyeten är då helt tillräckliga. Om barnen går på ett skogsdagis bör de vara klädda därefter.

Regnkläder för barn i alla åldrar: gummistövlar

Regnkläder med gummistövlar och byxor

Wellington stövlar är ett absolut måste när det regnar, eftersom de garanterat håller dina fötter torra och skyddar dem mot fukt och lera. Precis som regnjackan finns gummistövlarna tillgängliga med och utan innerfoder. Allt beror på vädret, vilken modell som ska bäras. På sommaren och hösten svettas barnfötter betydligt mer och innerfodret suger upp svett. Till slut håller barnens fötter våta hela dagen.

Regnkläder för barn: sydvästlig regnmössa

Regnkläder för barn sydvästra regnhatten är praktisk och skyddar mot regn

Sydväst användes ursprungligen av sjömän som huvudbonader i dåligt väder. Tack vare deras breda rand kan inget regnvatten rinna in i kläder. Numera är regnhatten gjord av många material. När du köper bör du se till att det övre materialet är vattentätt och att sömmarna är svetsade. Impregnerad bomull är till exempel ett alternativ. Det kan inte skydda hundra procent från regn, men tyget andas. Ett annat alternativ är polyester. Ett justerbart stormband med propp bidrar också till bärkomforten.

Regnkläder för barn mellan 1 och 3 år: regnet totalt sett

Regnkläder för barn-tips-vad ska man ha på sig i dåligt väder

Det finns en annan variant för spädbarn och småbarn mellan 1 och 3 år: regnet totalt sett. Den är idealisk för krypande barn och för barn som gillar att leka medan de sitter. För plagget gör mål med en avgörande fördel. Till skillnad från regndräkten kan ingen fukt tränga in mellan regnjackan och lerbyxorna. I bästa fall har regnet övergripande huva. En dragkedja i full längd gör det lättare att ta på och elastiska manschetter på ärmen och byxfickorna ökar komforten och möjliggör fri rörlighet. Regnkläderna är vattenavvisande och skyddar mot vind, men håller dig inte varm. Barnet bör därför bära byxor eller strumpbyxor och en tröja under.

Regnkläder och barnsäkerhet

Barnens regnkläder för promenader i skogen

Rätt regnkläder ska inte bara skydda barnen från fukt och vind. Precis som med ytterkläder bör föräldrar också fästa vikt vid säkerheten. Det är därför de flesta regnjackor och byxor har reflekterande remsor så att barnen syns tydligt både i skogen och på gatan. Om dessa saknas kan synligheten ökas med starka färger. Barn älskar färgglada kläder i ljusa färger ändå. Under tiden har regnjackorna, lerbyxorna och gummistövlarna blivit riktiga blickfång. De är rikt dekorerade med olika tryck och är inte på något sätt sämre än vanliga barnkläder när det gäller mode.

Regnkläder för barn: du bör vara uppmärksam på detta vid rengöring

Barnens regnkläder färgglada stövlar och regnjacka och paraply

Det är självklart att barnens regnkläder blir mycket smutsiga. Det är därför desto viktigare att alla kläder städas dagligen. Samtidigt är regnkläder väldigt känsliga och du bör vara uppmärksam på några saker med varje tvätt. Om inte annat anges av tillverkaren kan du tvätta regnkläderna försiktigt. Följ bara några grundläggande regler:

  • Använd endast flytande milt tvättmedel eftersom det inte innehåller blekmedel, enzymer eller optiska vitmedel som kan skada textilierna.
  • Använd inte sköljmedel.
  • Tvätta regnkläderna vid låg temperatur. 30 grader Celsius har visat sig vara optimalt.
  • Undvik att centrifugera tvätten för kraftigt. En centrifugeringshastighet mellan 600 och 800 har visat sig vara optimal.
  • Det är bäst att lufttorka dina regnkläder istället för att lägga dem i torktumlaren. Högre temperaturer kan skada textilierna.
  • Om det behövs kan du återimpregnera barns regnkläder efter tvätten. Det finns speciella sprayer för detta ändamål.

Regnkläder för barn: Tack vare många färg- och tryckalternativ har regnjackan blivit ett riktigt uttalande

Regnkläder för tjejer söta rosa gummistövlar och regnrock

Många tillverkare erbjuder regnjackor och paraplyer med samma mönster

Utomhuskläder för barn för utflykter på hösten

Vid skiftande väder och duggregn kan de små bara bära regnjacka och gummistövlar

Regnkläder för barn vad man ska ha på sig regnjacka tips

Regnjackorna i djärva färger syns tydligt

Barnkläder för regniga dagar

Inte allt vattentätt är alltid vattentätt: Det finns flera värden som du bör vara uppmärksam på när du köper regnkläder

Regnkläder för barn väljer regnjackor Köptips till föräldrar

Det finns några saker att tänka på när du köper en regnjacka

Rainwear barnflicka med gula gummistövlar och regnrock

På sensommaren räcker det bara med gummistövlar

Barnens regnkläder med gummistövlar och paraply

Regnkläder för småbarn

Regnkläder Barn regnbyxor eller allroundare vad man ska ha på sig