Σημασία Shakti Mudra, βήματα που πρέπει να κάνετε και οφέλη

Η σημερινή ζωή περιβάλλεται από πολύ άγχος και εντάσεις. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό το άγχος. Μπορεί να είναι θέματα που σχετίζονται με την εργασία σας, πίεση από συνομηλίκους, επιπλοκές προσωπικής σχέσης και ομοίως. Όλα αυτά έχουν πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην κανονική μας ζωή.

Η κατάσταση της υγείας και της ευημερίας μας επηρεάζεται άσχημα. Ως αποτέλεσμα, μακροπρόθεσμα υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές στην υγεία. Αλλά αυτό είναι πολύ αργότερα στο μέλλον. Ξέρετε τι συμβαίνει βραχυπρόθεσμα; Αρχίζετε να παγιδεύεστε στην αϋπνία. Έχετε μείνει μόνο με τις πλευρές στο κρεβάτι. Και πιστέψτε με κορίτσια δεν υπάρχει τίποτα πιο οδυνηρό από το να μην μπορείτε να κοιμηθείτε τη νύχτα; Λοιπόν, τι να κάνετε σε αυτήν την κατάσταση?

Σημασία Shakti Mudra, βήματα και οφέλη:

Εδώ έχουμε μια mudra ειδικά σχεδιασμένη για αϋπνία η οποία ονομάζεται Shakti Mudra ή Shakti Chalana Mudra που σημαίνει, εκτελεί βήματα και οφέλη με εικόνες.

Shakti Mudra - Πώς να το κάνετε και να βελτιώσετε τα οφέλη

Η έννοια του Shakti Mudra:

Τώρα, ας ξεκινήσουμε με την έννοια του Shakti Mudra που ονομάζεται επίσης Shakti Chalana Mudra. Είναι στην πραγματικότητα μια χειρονομία στη γιόγκα που στοχεύει στη μείωση των διαταραχών του ύπνου σας. Στην πραγματικότητα, το Shakti mudra στοχεύει στη βελτίωση και ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής σας ευεξίας. Το Shakti είναι στην πραγματικότητα ένα άλλο όνομα της θεάς Durga που μοιάζει με δύναμη και δύναμη. Έτσι, αυτό το χέρι shakti mudra στοχεύει επίσης στην ενίσχυση της εσωτερικής σας δύναμης και δύναμης, ώστε να έχετε σταθερότητα στη ζωή μακροπρόθεσμα.

Πώς να κάνετε Shakti Mudra:

Αφού συζητήσαμε όλο το νόημα του Shakti mudra και τη σημασία του, ήρθε η ώρα να συζητήσουμε πώς να το κάνουμε.

 • Καθίστε σε μια άνετη θέση μισού λωτού. Μπορείτε είτε να καθίσετε σε ένα ελαφρύ χαλάκι είτε σε οποιοδήποτε κανονικό χαλί. Πολλοί ειδικοί συνέστησαν ανεπιφύλακτα να μην κάθεστε απευθείας στο πάτωμα. Αυτό συμβαίνει επειδή πιστεύεται ότι υπάρχουν κάποιες ακτινοβολίες από το πάτωμα που δεν θα είναι καλές κατά την άσκηση οποιασδήποτε μορφής mudra.
 • Μπορείτε να καθίσετε με τα μάτια κλειστά και να ανοίξετε εντελώς της επιλογής σας, αλλά τα κλειστά μάτια μπορούν να σας βοηθήσουν να συγκεντρωθείτε καλύτερα.
 • Πρέπει να τοποθετήσετε το δαχτυλίδι και το μικρό σας δάχτυλο μαζί σε μία θέση.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να τοποθετήσετε τον αντίχειρά σας στην παλάμη.
 • Τώρα, λυγίστε τα άλλα δάχτυλα (μεσαίο και δείκτη) χαλαρά και σταδιακά πάνω από τον αντίχειρά σας.
 • Βεβαιωθείτε ότι και τα δύο σας χέρια εμπλέκονται σε αυτήν τη χειρονομία.
 • Στη συνέχεια, πρέπει να εστιάσετε στην αναπνοή σας στην περιοχή της λεκάνης.
 • Επιβράδυνση της εκπνοής σας σταδιακά.

Οφέλη από το Shakti Mudra:

Υπάρχουν αμέτρητα οφέλη από το Shakti mudra. Μερικά από τα σημαντικότερα οφέλη παρατίθενται παρακάτω –

 1. Έχει έντονη επίδραση στην κάτω περιοχή του θώρακα. Αυξάνει το ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο καθιστά ολόκληρο το εσωτερικό σύστημα ενεργοποιημένο και εξαιρετικά υγιές.
 2. Η τακτική άσκηση αυτής της μούντρα Shakti έχει μια ηρεμιστική επίδραση σε ολόκληρο το σώμα. Αυτό σας φέρνει μακροπρόθεσμη ειρήνη και σταθερότητα.
 3. Ολόκληρη η άσκηση έχει καλή επίδραση στον τρόπο ύπνου σας. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα τακτικής άσκησης αυτής της μούδρας, θα παρατηρήσετε ότι οι ώρες ύπνου σας σταδιακά βελτιώθηκαν και εντάθηκαν.
 4. Αυτή η άσκηση ή η χειρονομία έχει ακριβώς ηρεμιστική επίδραση και στην περιοχή της λεκάνης. Απελευθερώνει την ένταση από το κάτω μέρος της λεκάνης. Αυτό με τη σειρά του χαλαρώνει την περιοχή της λεκάνης και στερούστε κάθε εμμηνόρροια κράμπες και σπασμούς ή οποιοδήποτε άλλο ζήτημα.

Συμβουλές και προφυλάξεις για την εκτέλεση του Shakti Mudra:

Μπορείτε να εξασκήσετε το Shakti mudra οποιαδήποτε στιγμή θέλετε. Προτείνω όμως να το κάνετε μόνο τρεις φορές την ημέρα για τουλάχιστον 12 λεπτά.

Υπάρχει μια τελευταία αλλά πολύ σημαντική λέξη για το Shakti mudra. Εάν το κάνετε για πολύ καιρό ή δεν είστε τακτικοί με την πρακτική του, τότε μπορεί να καταλήξετε να νιώθετε λήθαργος.