Vajra Mudra – Πώς να κάνετε βήματα και οφέλη

Το Vajra Mudra είναι ένα από τα καλύτερα μούτρα της γιόγκα μούτρα και έχει πολλά οφέλη. Οι περισσότεροι άνθρωποι σε παλιές εποχές εξασκούν αυτή τη vajra mudra και άλλα μούτρα γιόγκα. Πριν μάθετε κάτι για τη vajra mudra εδώ δίνουμε λεπτομερή εξήγηση για τα mudras της γιόγκα και τη σημασία της γιόγκα εκείνες τις μέρες.

Όπως όλοι γνωρίζουμε καλά ότι η mudra είναι πολύ σημαντική για το σώμα και το καθημερινό μας σύστημα υγείας. Είναι γνωστό ότι βελτιώνει και θεραπεύει το σώμα σας μακροπρόθεσμα. Πολλές θανατηφόρες ασθένειες έχουν αντιμετωπιστεί με το mudra. Στις παλαιότερες μέρες όπου δεν υπήρχαν γιατροί και τεχνητά φάρμακα, οι άνθρωποι πίστευαν στη γιόγκα και στις φαρμακευτικές ιδιότητες της γιόγκα και της διαμεσολάβησης. Εκείνη την εποχή εφευρέθηκαν αυτά τα μούτρα. Εφαρμόζονταν νωρίτερα από τον σάντχους και τους γιόγκι. Αλλά σταδιακά οι άνθρωποι έλκονται από αυτό το mudra και άρχισαν να το εξασκούν.

Vajra Mudra Πώς να κάνετε βήματα και οφέλη

Αλλά αυτή τη στιγμή το άγχος και άλλοι παράγοντες συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στον ανισορροπημένο και ανθυγιεινό τρόπο ζωής. Και οι άνθρωποι συνήθως λαμβάνουν αλλοπαθητικά φάρμακα για μικρά προβλήματα στην υγεία. Αυτό έχει καταστρέψει ολόκληρο το σώμα και το εσωτερικό μας σύστημα. Έτσι, για να βελτιώσουμε και να θεραπεύσουμε το ήδη κατεστραμμένο μας σύστημα, δίνεται ξανά άγχος στις πόζες mudra και γιόγκα. Ακόμα και οι γιατροί σήμερα ζητούν από τους ανθρώπους να βασίζονται σε στάσεις γιόγκα και μούντρα.

Βήματα Vajra Mudra, έννοια και οφέλη:

Σήμερα θα συζητήσουμε για τα σημαντικά σημεία της Vajra mudra και πώς να εκτελέσουμε τα βήματα της vajra mudra μαζί με τα οφέλη και το νόημα επίσης.

Ας γνωρίζουμε τη σημασία Vajra Mudra:

Το αίμα είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό στο ανθρώπινο σώμα μας. Οι περισσότερες εσωτερικές λειτουργίες του σώματός μας εξαρτώνται από το αίμα. Το πόσο καθαρό και καθαρό είναι το αίμα σας καθορίζει την κατάσταση της υγείας σας. Και σε αυτόν τον δρόμο για την επίτευξη ενός υγιούς αίματος η vajra mudra παίζει πολύ κεντρικό ρόλο.

Οφέλη Vajra Mudra:

  • Στο σώμα μας η κυκλοφορία του αίματος μειώνεται από διάφορους παράγοντες. Είτε πρόκειται για χαμηλή αρτηριακή πίεση, ζάλη, αδυναμία ή θέματα γύρω.
  • Και για να οδηγήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής πρέπει να έχετε ένα σωστό ρεύμα και υγιές σύστημα κυκλοφορίας του αίματος.
  • Το Vajra mudra περιλαμβάνει και τα πέντε στοιχεία στο σώμα σας. είτε πρόκειται για αέρα, φωτιά, γη, νερό και μέταλλο. Έτσι, πολλά πράγματα φροντίζονται στο εσωτερικό σύστημα του σώματός σας από αυτή τη vajra mudra.

Πώς να κάνετε Vajra Mudra:

  • Αφού κατανοήσαμε την τεχνολογική σημασία της vajra mudra. Ας συζητήσουμε πώς να το κάνουμε αυτό.

    Παρακάτω είναι μερικά από τα καταχωρημένα βήματα στα οποία πρέπει να συζητήσουμε πώς να κάνουμε αυτό το vajra padma mudra.

Βήματα Vajra Mudra:

1. Καθίστε σε μια πλήρως χαλαρή θέση. Η γιόγκα ή η μούτρα είναι περισσότερο θέμα χαλάρωσης. Πρέπει να αποκοπείς από τις κοσμικές υποθέσεις του κόσμου. Αλλιώς δεν θα μπορείτε να συγκεντρωθείτε στη μούτρα. Στο vajra mudra μπορείτε επίσης να καθίσετε πολύ άνετα είτε σε ένα ελαφρύ χαλάκι είτε στο κρεβάτι σας ή ακόμα και στον καναπέ σας. Το βασικό όμως είναι ότι πρέπει να είσαι απόλυτα άνετος και χαλαρός. Το μυαλό σας πρέπει να είναι απαλλαγμένο από κάθε είδους εντάσεις ή άγχος.

2. Πρέπει να σηκώσετε και τα δύο χέρια μπροστά από το τσάκρα της καρδιάς.

3. Τώρα, ο δείκτης του ενός χεριού πρέπει να τυλιχτεί και να κλειστεί στη γροθιά του άλλου χεριού.

4. Τα υπόλοιπα δάχτυλα πρέπει να σχηματίζουν μια γροθιά ακριβώς από κάτω.

5. Οι δεξιόχειρες πρέπει να κρατούν την παλάμη του δεξιού χεριού για να κρατούν τον δείκτη του αριστερού χεριού.

6. Ενώ οι αριστερόχειρες σχηματίζουν αυτό το mudra με το αριστερό χέρι τυλιγμένο γύρω από το δεξί δείκτη.

Πότε και πόσο πρέπει να κάνετε Vajra Mudra ?

Το Vajra mudra πρέπει να ασκείται 3-5 φορές την ημέρα. Δεν υπάρχει τέτοιος συγκεκριμένος χρόνος για το πότε πρέπει να γίνει αυτή η μούτρα. Μπορείτε να το κάνετε όποτε θέλετε. Αλλά πρέπει να θυμάστε ότι το vajra mudra δεν είναι τόσο εύκολο να το κάνετε. Απαιτεί τακτική εξάσκηση και ζήλο για να γίνει. Επομένως, μην κοιτάτε να υπερέχετε στο vajra mudra από την πρώτη μέρα. Σταδιακά θα αρχίσετε να αποκτάτε εμπειρία τόσο στο vajra mudra όσο και στα οφέλη του.