Πώς να εκτελέσετε Varuna Mudra για να εξισορροπήσετε το νερό στο σώμα;

Υπάρχουν πολλοί αναρίθμητοι θησαυροί στην ινδική μυθολογία μας. Η αρχαία Ινδία μας έχει δώσει πολλά πολύτιμα πράγματα και αντικείμενα τα οποία, αν θησαυρίζουμε καλά, τότε μπορούμε να μας χαρίσουμε μια υγιή ζωή και μέλλον, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τις επόμενες γενιές. Ένα τέτοιο πολύτιμο δώρο είναι η μούτρα ή η γιόγκα. Τι εννοούμε με τον όρο mudra; Το Mudra είναι ως επί το πλείστον μια χειρονομία με το δάχτυλο όπου πρέπει να επικοινωνούμε τις δραστηριότητες του εσωτερικού μας σώματος μέσω των δακτύλων ή των κινήσεων του σώματος. Ένα mudra που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των επιπέδων του νερού στο σώμα είναι το Varuna Mudra. Εάν υποφέρετε από αφυδατωμένο σώμα, δυσκοιλιότητα και ξηροστομία, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Διαβάστε περισσότερα για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το Varuna Mudra για το δέρμα.

Varuna Mudra που σημαίνει βήματα και οφέλη:

Η έννοια της Varuna Mudra:

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με την έννοια του Varuna Mudra είναι μια επιστήμη της υγιούς επικοινωνίας. Το Varun mudra συνδέεται με τη διανοητική διαύγεια. Είναι επίσης ευρέως γνωστό ως Jal Vardhak Mudra. Βασίζεται σε μια απλή αρχή ότι η επικοινωνία είναι πολύ απαραίτητη για τον τρόπο ζωής σας. Πρέπει να επικοινωνείτε σαφώς και γρήγορα για να επιτύχετε μια υγιή και γόνιμη ζωή. Και αυτό φροντίζει η Varuna Mudra. Εκτός από αυτό, το Varuna Mudra έχει επίσης άλλα οφέλη για την υγεία. Είναι επίσης γνωστό ότι εξισορροπεί το στοιχείο του νερού στο σώμα. Το νερό είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό και πρέπει να γνωρίζετε πλήρως ότι εάν έχετε επαρκή περιεκτικότητα σε νερό στο σώμα σας, η μισή ζωή σας είναι εύκολη. Έτσι, η Varuna mudra φροντίζει το ίδιο.

Πώς να εκτελέσετε Varuna Mudra για να εξισορροπήσετε το νερό στο σώμα

Βήματα για την εκτέλεση της Varuna Mudra:

Δεδομένου ότι η vaunt mudra είναι τόσο σημαντική μούντρα, πρέπει να προσδιορίσουμε λεπτομερώς πώς πρέπει να κάνετε το Varuna Mudra και να αποκτήσετε τεχνογνωσία σε αυτό.

Παρακάτω είναι μερικά από τα βήματα που δίνονται λεπτομερώς για το πώς πρέπει να κάνετε το Varuna Mudra.

 • Καθίστε σε έναν λωτό ή πολύ εύκολη ημι -καθιστή θέση.
 • Η πρώτη προϋπόθεση κάθε άσκησης μούτρα είναι η άνεση.
 • Πρέπει να είστε σε άνετη θέση για να κάνετε αυτήν την άσκηση.
 • Προτείνεται επίσης να καθίσετε σε χαλί ή είτε σε ελαφρύ χαλί.
 • Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί ειδικοί φυσικής κατάστασης και διαιτολόγοι έχουν προτείνει ότι δεν πρέπει να κάθεστε στο γυμνό πάτωμα.
 • Το γυμνό πάτωμα εκπέμπει και βγάζει ακτινοβολία η οποία δεν είναι καλή και υγιής ενώ κάνετε τη μούτρα.
 • Μπορείτε να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά ή κλειστά όπως θέλετε. Τα κλειστά μάτια σίγουρα εξασφαλίζουν περισσότερη συγκέντρωση.
 • Ενώστε τις άκρες των αντίχειρων και των μικρών δακτύλων.

Ναι αυτό είναι. δεν είναι εξαιρετικά εύκολο να γίνει αυτό το μούτρα. Μερικά μούτρα είναι πολύ περίπλοκα να γίνουν. Χρειάζονται χρόνο για να κατανοήσουν και στη συνέχεια να αποκτήσουν τεχνογνωσία για τα βήματα. Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που μπορεί να ξεχάσετε τα βήματα. Αυτό όμως είναι πολύ πιο απλό. Δεν υπάρχουν πιθανότητες να ξεχάσουμε τα βήματα αυτής της μούδρας.

Οφέλη από το Varuna Mudra:

Τώρα, εδώ είναι η στιγμή που πρέπει να συζητήσουμε λεπτομερώς τα οφέλη της Varuna Mudra. Όταν έχετε αμέτρητα οφέλη από ένα μόνο πράγμα, τότε μόνο οι άνθρωποι ενδιαφέρονται. Εξάλλου, μπορεί να σκεφτείτε ότι εφόσον αυτό το mudra είναι τόσο εύκολο να το κάνετε, μπορεί να μην είναι επωφελές. Αλλά είναι.

Παρακάτω είναι μερικά από τα εγγεγραμμένα σημαντικά οφέλη της Varuna Mudra:

 • Σας βοηθά στην επίτευξη σαφών και ισχυρών διαύλων επικοινωνίας.
 • Εξισορροπεί την περιεκτικότητα σε νερό στο σώμα σας ενεργοποιώντας την κυκλοφορία υγρών στο σώμα σας.
 • Το Varuna Mudra βοηθά στην αναβίωση των αφυδατωμένων κυττάρων, ιστών και άλλων συνδέσμων του σώματος.
 • Φέρνει μια λάμψη και λάμπει στο πρόσωπο.
 • Βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της ξηρότητας του στόματος.
 • Το Varuna Mudra μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των σπυριών και της ακμής

Πότε και πόσο πρέπει να το κάνετε?

Το Varuna Mudra πρέπει να ασκείται 3-5 φορές την ημέρα. Δεν υπάρχει τέτοιος συγκεκριμένος χρόνος για το πότε πρέπει να γίνει αυτή η μούτρα. Μπορείτε να το κάνετε όποτε θέλετε.

Προφυλάξεις και παρενέργειες του Varuna Mudra:

Οι παρενέργειες Varuna Mudra είναι σχεδόν μηδενικές, καθώς είναι απολύτως ασφαλές για εκτέλεση.

Ωστόσο,

 • Τα άτομα που έχουν πρόβλημα με κατακράτηση νερού συνιστάται να μην εκτελούν αυτή τη μούτρα.
 • Εάν υποφέρετε από κρυολόγημα ή βήχα, μείνετε μακριά από αυτό το Mudra, καθώς μπορεί να προκαλέσει δυσφορία.

Το Varuna Mudra είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές στάσεις χεριών που μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα που σχετίζονται με το νερό. Είτε έχετε προβλήματα με ξηροστομία, δυσκοιλιότητα, ραγισμένο δέρμα, ακμή, θαμπάδα, λήθαργο, έλλειψη γεύσης, το Varuna Mudra μπορεί να σας βοηθήσει. Αυτή η μούδρα έχει αποδειχθεί ότι διατηρεί την ισορροπία του νερού στο σώμα και επίσης ανακουφίζει το σώμα από πολλές ασθένειες που σχετίζονται με το νερό. Η άσκηση αυτής της μούδρας μπορεί να σας βοηθήσει να συγκρατήσετε νερό στον κορμό σας για να καθαρίσετε το σώμα από τις τοξίνες. Ειδικά αν υποφέρετε από σκληρά μπολ λόγω έλλειψης νερού, το Varuna Mudra μπορεί να είναι πολύ ευεργετικό. Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο σας βοήθησε να καταλάβετε τη δύναμη του Yogic Mudras!