Mikä on Dharmachakra Mudra, edut ja suoritettavat vaiheet?

Jooga koostuu sekä asanoista että mudroista. Mudrat ovat käden asentoja, joilla on erityinen vaikutus kehon energiavirtaan. Näihin mudroihin kuuluu Dharma Chakra mudra, jota Gautam Buddha käytti ensimmäisen kerran varhaisten saarnojensa aikana. Dharma tarkoittaa “lakia” ja Chakra tarkoittaa “pyörää”. Dharma Chakra mudra tarkoittaa “lain pyörää”. Se edustaa ympyrää, jatkuvuuden symbolia. Tämä mudra heijastaa jatkuvaa energian virtausta kehossa. Sitä kutsutaan myös “Kalachakraksi”, joka tarkoittaa “ajan kiertoja”. Dharma Chakra mudra edustaa sisäisen maailman liittoa ulkomaailman kanssa.

Tämä mudra suoritetaan yhdessä Padmasanan kanssa ja rauhoittaa tehokkaasti mieltämme ja ylläpitää positiivisuutta. Tässä artikkelissa keskustelemme enemmän DharmaChakra Mudran merkityksistä ja vaiheista sen suorittamiseksi.

Mikä on Dharmachakra Mudra, hyödyt ja suoritettavat vaiheet

Mikä on Dharma Chakra Mudra?

Dharmachakra mudra -pose on yksi tällaisista motivoivista ja ainutlaatuisista käsimerkeistä, joita käytetään Buddha -patsaissa, mikä tarkoittaa Dharman pyörää buddhalaisuudessa. Dharmachakra mudra tunnistetaan lisäksi eleeksi, joka opettaa Dharman pyörää. Tämä merkki kuvaa yhtä tärkeimmistä hetkistä Buddhan elämässä, kun hän suorittaa Dharmachakra mudraa ensimmäisessä luennossaan Sarnathissa myöhemmin kuin hän sai selityksen.

Dharmachakra Mudrassa molempien käsien peukalo ja etusormi koskettavat kärkiä muodostaen ympyrän. Tämä ympyrä osoittaa Dharman pyörää, muuten metafyysisesti termejä, menetelmän ja tiedon liittoa.

 • Oikeanpuoleiset sormet osoittavat Buddhan kolmea keskeistä opetusta.
 • Keskisormi tarkoittaa opetusten “kuuntelijoita”.
 • Sormenpuolena on “yksinäinen toteuttaja”. Pieni sormi osoittaa Mahayanaa tai “Suurta ajoneuvoa”.
 • Vasemmanpuoleiset sormet osoittavat buddhalaisuuden kolme jalokiveä, Dharma, Buddha ja Sangha.

Dharma Chakra Mudran merkitys:

Dharmachakra tarkoittaa sanskritin kielellä “Dharman pyörää”. Tämä mudra on ainoa, joka kääntää Dharman pyörää muuten opettaen. Tämä mudra liittyy enimmäkseen Buddhan ensimmäiseen opetukseen.

Toisaalta on kaksi pyörää, ja tämä osoittaa reinkarnaation opetuksen. Kädet muodostavat kaksi pyörää. Vasen keskisormi (Saturnus) vastaa muutosta tästä maailmasta seuraavaan, joka on kuolemasta syntymän mukana. Vasen käsi, joka osoittaa sydämeen, symboloi kehon sisäistä maailmaa. Oikea käsi osoittaa lähellä olevaa maailmaa. Sisäisen ja ulkoisen tulee olla sopusoinnussa toistensa kanssa. Tätä Dharmachakra Mudraa käytetään myös ikuiseen muutokseen.

Tämä jooga-asento osoittaa opetuksen uudelleen ruumiillistumisesta, oikea käsi, joka kiinnittää kehoon, on viereisen maailman symboli. On kuitenkin erittäin merkittävää, että sisä- ja ulkomaailman on oltava harmoniassa ja synkronoituna. Tai muuten, energiat eivät ole tasapainossa, ja lopulta siitä tulee surun syy.

Vaiheet Dharmachakra Mudran suorittamiseksi:

1)  Aseta molemmat kädet rintaasi vastapäätä.

2) Pidä oikea käsi melko korkealla kuin vasen.

3) Yhdistä tällä hetkellä jokaisen käden peukalot ja etusormet.

4) Vasemman käden kämmenen on oltava sydäntäsi kohti.

5) Oikean kätesi kääntöpuolen pitäisi olla vartaloa kohti.

6) Vasen keskisormi koskettaa paikkaa missä peukalo oikean käden etusormella tekee suljetun ympyrän.

7) Samanaikaisesti tämän mudran luomisen kanssa hengitä vähitellen ja erittäin syvään.

8) Keskity tällä hetkellä siihen, kuinka kolme sormenpäät ovat koskettavia toisiaan.

Tulet varmasti kokemaan mielialan muutoksen. Analysoi heti miltä sinusta tuntuu.

Dharma Chakra Mudran edut:

 •  Se palauttaa meditaatiovoiman.
 •  Tämän jooga -mudran suorituskyky varmistaa ikuisen muutoksen ihmisen sisällä.
 •  Se takaa positiivisen tulon elämään.
 •  Dharmachakra mudra, kädet syrjään sydämen tasolla, symboloivat, mitä nämä opetukset ovat suoraan Buddhan sydämestä.
 •  Tämä jooga -asento rauhoittaa mielen ja auttaa pysymään optimistisena elämässä.
 •  Se tuo myös muutosta mielialaan parantamiseksi.
 •  Tämän mudran toteuttaminen auttaa säilyttämään sisäisen puhtauden ja rauhallisuuden.

Dharma Chakra Mudraa harjoitetaan yleensä Padmasanan kanssa maksimaalisen hyödyn saavuttamiseksi. Mudran uskotaan vaikuttavan energian virtaukseen kehossa vapauttamalla chakrat. Niillä on uskomattomia terveyshyötyjä, joihin kuuluu mielen tuhoaminen ja myös monien sairauksien, kuten diabeteksen, verenpaineen jne., Lievittäminen. Se poistaa negatiivisuuden ja ohjaa mielemme kohti optimistisia ajatuksia. Tämän mudran säännöllinen harjoittelu voi nostaa mielesi arjen yläpuolelle. Istunnon loppuun mennessä tunnet olosi rentoutuneeksi ja autuaaksi. Toivomme, että harjoittelet tätä mudraa ja saat hyviä etuja.

Dharma Chakra Mudraa harjoitellaan yleensä Padmasanan kanssa maksimaalisen hyödyn saavuttamiseksi. Mudran uskotaan vaikuttavan kehon energiavirtaan avaamalla chakrat. Niillä on uskomattomia terveyshyötyjä, joihin kuuluu mielen tuhoaminen ja myös monien sairauksien, kuten diabeteksen, verenpaineen jne., Lievittäminen. Se poistaa negatiivisuuden ja ohjaa mielemme kohti optimistisia ajatuksia. Tämän mudran säännöllinen harjoittelu voi nostaa mielesi arjen yläpuolelle. Istunnon loppuun mennessä tunnet olosi rentoutuneeksi ja autuaaksi. Toivomme, että harjoittelet tätä mudraa ja saat hyviä etuja.