Surabhi Mudra (Kamadhenu Mudra) – vaiheet ja edut

Surabhi Mudra tai Kamadhenu Mudra:

Puhumme täällä tänään vielä yhdestä erittäin suositusta mudrasta, joka tunnetaan nimellä Surabhi mudra. Tämä mudra tunnetaan myös nimellä Kamadhenu mudra tai toiveiden täyttävä mudra. Nyt saatat ihmetellä, mitä Kkamadhenu mudra tarkoittaa? Kamadhenu on intialaisen Jumalan nimi, jolla on voima toteuttaa harjoittajan toiveet.

Surabhi Mudra (kamadhenu Mudra

Surabhi Mudran merkitys, vaiheet ja edut:

Täällä keskustelemme tärkeimmistä ja tärkeimmistä Tridosha Naashak Surabhi mudrasta, jotka suorittavat vaiheiden merkityksen ja hyödyt.

Surabhi Mudran tai Kamadhenu Mudran merkitys:

Kamadhenu on sanskritin kielen sana, joka tarkoittaa lehmien äitiä. Lehmillä on syvä merkitys intialaisessa perinteessä, joten kamadhenu on myös erittäin tärkeä perinne. Uskotaan, että jumalatar kamadhenulla on ihmevoima ja hän voi täyttää kaikki toiveemme. Joten suurin osa ihmisistä tulee tämän jumalattaren luo haluillaan ja matkustaa lopulta spiritualismin polulle. Uskotaan, että saavutat äärimmäisen onnen.

Kuinka suorittaa Surabhi Mudra:

Nyt herää suuri kysymys siitä, miten tämä Surabhi -mudra suoritetaan

1. Istu mukavassa puoliksi lootuksen asennossa. Voit joko istua kevyellä matolla tai tavallisella matolla. Monet asiantuntijat ovat kehottaneet voimakkaasti olemaan istumatta suoraan lattialla. Tämä johtuu siitä, että uskotaan, että lattiasta on säteilyä, joka ei ole hyvä harjoitellessasi mitään joogaa tai mudraa.

Voit istua silmät kiinni ja avata täysin valintasi, mutta suljetut silmät voivat auttaa keskittymään paremmin.

2.Varmista, että oikeanpuoleisen pienen sormen kärki koskettaa vasemman etusormen kärkeä.

3. Nyt vasemmanpuoleisen pienen sormen kärjen on koskettava oikean käden etusormen kärkeä. On huomattava, että kolmas vaihe on juuri päinvastainen kuin toinen.

4. Kosketa oikean käden etusormen kärkeä vasemman keskisormen kärjellä.

5. Kosketa seuraavaksi vasemman etusormen kärkeä oikean käden keskisormen kärjellä. Se on juuri päinvastainen kuin edellinen vaihe.

6. Varmista, että molemmat peukalot ovat ojennettuina.

Vaiheet saattavat kuulostaa hieman hämmentäviltä, ​​mutta se on itse asiassa tehtävä ja harjoiteltava. Ja tämän mudran valtavat edut tekevät siitä suosikkivalinnan aina.

Surabhi Mudran edut:

Surabhi mudralla on useita etuja. Katsotaanpa joitain Surabhi mudran etuja –

  •  Se on erittäin hyödyllinen kehon ruoansulatus- ja aineenvaihduntajärjestelmälle.
  • Sen tiedetään parantavan kaikkia kolmea doshaa – Vata, Pitta ja Kapha. Tämä on tärkein syy, miksi tämä tunnetaan nimellä tridosha naashak.
  • Tämän tiedetään myös puhdistavan järjestelmän.
  • Sillä on rauhoittava vaikutus kehoosi.
  • Sen tiedetään myös parantavan suolistosairauksia, kuten maha-, happo-, ilmavaivoja.
  • Sen tiedetään parantavan terveyttä ja onnea tasapainottamalla kehosi kaikki viisi elementtiä – Vaayu (ilma), Agni (tuli), Jal (vesi), Bhoomi (maa) ja Loha (metalli).
  •  Sen tiedetään myös luovan hormonaalista tasapainoa järjestelmään.

Surabhi Mudra -muunnelmat:

Surabhi mudrassa on joitain muunnelmia, kuten – Vayu Surabhi mudra ja Shunya Surabhi mudra.

Surabhi Mudran varotoimet ja vinkit:

Tämä on erittäin voimakas mudra, jonka tiedetään saavuttavan tasapainon maan kaikkien viiden elementin välillä. Sinun on siis oltava tämän mudran tehokas harjoittelija. Jos mudra on aluksi hieman vaikea tehdä, älä pakota itseäsi tai kiirehdi mihinkään. Aloita vain 1-2 minuutilla ja sitten vähitellen voit tehdä 15 minuuttia päivässä. Pitkäkestoisten etujen saavuttamiseksi tätä mudraa tulisi harjoitella päivittäin 45 minuuttia tai kolme kertaa päivässä 15 minuutin ajan.