Mikä aiheuttaa yskää yöllä ja miten lopettaa luonnollisesti?

Ihmisellä voi olla painajainen unettoman yön saamisesta yskän takia, mikä osoittaa sen ulkonäön yöllä, kun kaikki haluavat nukkua hiljaa. Yskä on ihmiskehon heijastava toiminta torjumaan vieraita hiukkasia tai paksua limaa, jotka muodostavat kehosta eri syistä.

Mikä aiheuttaa yskää yöllä & amp; Kuinka lopettaa luonnollisesti

Tärkeimmät yön yskän syyt:

Tässä kerromme joitain yskän syitä yöllä??

1. Painovoima:

Suurin syy yön yskään on Gravity, sanoo Mitchells Blass, erikoislääkäri. kun makaamme suoraan, gastroesofageaalinen refleksitoimintamme tulee ja johtaa liman kyselyyn, mikä puolestaan ​​johtaa yskään.

2. Virus-yskä:

Virustartunnan aiheuttama yskä, joka saa liman paksuun ja valuu takaisin kurkkuun. Virusinfektio aiheuttaa kurkun tulehduksen ja laukaisee yskäkeskuksen.

3. Astma:

Astma johtuu trakeobronkiaalisen sileän lihaksen hyperreagoivasta toiminnasta erilaisiin ulkoisiin ärsykkeisiin, mikä johtaa putkien kaventumiseen. Altistuminen kylmälle yöllä lisää astman aiheuttaman yskän riskiä.

4. Keuhkosairaudet:

Kuten keuhkoputkentulehdus, kasvaimet, jotka aiheuttavat hengitysvaikeuksia ja hengitysvaikeuksia erityisesti yöllä.

[Katso lisää: Yskäsiirapit Intiassa]

5. Lääkkeen aiheuttama yskä:

Syyt Lääke, kuten angiotensiinikonvertaasin estäjät, aiheuttaa yskää, koska kiniinivälittäjät kertyvät hengitysteihin ja lisää yskärefleksejä.

6. Tuberkuloosi:

Älä näytä Tuberculodossa ei ole merkittäviä oireita, koska bakteerit voivat menestyä ihmiskehossa vaikuttamatta kehoon. Kun bakteerit kukoistavat monta päivää, se aiheuttaa kuivaa yskää, joka lisääntyy imusolmukkeiden turvotuksen myötä.

7. Sydänongelmat:

Sairaudet, kuten kongestiivinen sydämen vajaatoiminta, aiheuttavat jatkuvaa kuivaa yskää ja hengityksen vinkumista. Limaa voidaan sävyttää verellä, kun on keuhkotulehdus ja sydämen vajaatoiminta.

8. tupakointi:

Tupakointi aiheuttaa keuhkopussien toimintakyvyttömyyden, mikä johtaa toksiinin kertymiseen. Poistaakseen myrkkyjä kehosta tupakoivat ihmiset yskivät erityisesti yön aikana. Sitä kutsutaan myös tupakoitsijoiden yskäksi.

9. Sinuiitti:

Jatkuva yskä, joka on kuiva yskä, johtuu kurkun ja tulehtuneiden hengitysteiden ärsytyksestä ja pahenee myös kuivan ilmaympäristön vuoksi, mikä vaikeuttaa hengitystämme, mikä tyypillisesti näkyy poskiontelotulehduksen aikana.

Luonnolliset korjaustoimenpiteet kuivan yskän hallitsemiseksi yöllä:

Tässä on 9 parasta hyödyllistä korjaustoimenpidettä, jotka auttavat meitä yskän aiheuttaman unihäiriön aikana.

1. Yrttiteetä hunajalla:

Yrttiteetä hunajan kanssa

Kaikki kuuma juoma, jossa ei ole maitoa ja joka on kofeiiniton hunajalla, auttaa murtamaan limakuituja ja puhdistaa hengitysteitä, jotka rauhoittavat kurkkua yskästä. Tämän tyyppinen kotihoito on helposti saatavilla kotona milloin tahansa yöllä.

2. Höyryn ottaminen:

Höyryn ottaminen

Kuiva yskä johtuu pääasiassa kurkun kosteuspitoisuuden vähenemisestä. Kurkun kosteuttamiseksi ja ärsytyksen vähentämiseksi paras keino voisi olla höyryn ottaminen ja höyryhöyryn hengittäminen. Höyry voidaan ottaa joko tavallisella vedellä tai lääkevedellä joko nenäpisaran tai lääkeöljyn, kuten eukalyptusöljyn kanssa.

3. Suolaveden kuristaminen:

Suolaisen veden gargling

Suolalla on antibakteerinen vaikutus, joka auttaa hajottamaan limaa ja rauhoittamaan kurkkua kostuttamalla kurkun limakalvoa. Ysköksen muodostavat ärsyttävät aineet, bakteerit, jotka johtavat infektioon ja kurkun turvotukseen. Turvotusta vähentää osmoosin vaikutus, jossa suolan pitoisuus kasvaa solujen ulkopuolella kuristamisen aikana, jolloin vesi soluista vapautuu, mikä todella vähentää turvotusta. Suolaveden kuristaminen tuo helpotusta heti. Liiallista suolaveden kuristamista tulee välttää, koska se voi aiheuttaa suun kuivumista.

4. Höyryn hankaukset:

Höyry hieroo

Höyryhieronta sisältää ainesosia, kuten eukalyptusta ja yrttejä, joilla on tärkeä rooli nenän tukkoisuuden estämisessä. Se on ulkoinen paikallisesti käytettävä hoitovoide, jota levitetään kurkun alueen ympärille, joka kulkee ihoon ja auttaa lievittämään yskää. Tällainen höyry voidaan valmistaa kotona käyttämällä kookosöljyä, eukalyptus-, rosmariini- ja laventeliöljyä tai käyttämällä eukalyptusöljyä.

Katso lisää: Yskän sairauksien luettelo

5. Valkosipuli yskälle yöllä:

Valkosipuli

Se on nielun rauhoittava aine, joka auttaa rauhoittamaan kurkkua yön aikana. Se on pureskeltava lääkemakeinen, jossa on erilaisia ​​makuja ja joka liukenee suuhun hitaammin vapauttamalla lääke, joka sisältää mentolia, dekstrometorfaania ja nukutusainetta, kuten bentsokaiinia, joka auttaa lievittämään kurkun aluetta yskää vastaan. Se auttaa vähentämään yskää kostuttamalla kurkkua ja tukahduttamalla hermopään, joka laukaisee yskän yöllä.

6. Kurkuma yskään yöllä:

KurkumaKurkumalla on monia terapeuttisia arvoja, joista yksi on antibakteerinen vaikutus. Se auttaa murtamaan liman muodostumisen ja tuhoamaan bakteerien kasvun. Hyvä kuppi kuumaa vettä, jossa on yksi ruokalusikallinen kurkumaa ja mustapippuria, kiehuu ja juo päivittäin, kunnes yskä lakkaa. Toinen menetelmä voisi olla kurkumajuuren jauhaminen jauheeksi ja sen kulutus veden ja hunajan kanssa rauhoittaa myös kurkkua yskästä.

Katso lisää: Kuivan yskän oireet

7. Sipulilääke yskälle yöllä:

Sipuli

Vahvan sipulihöyryn hengittäminen auttaa ehdottomasti estämään yskimistä. Yksi teelusikallinen sipulimehua yhdessä hunajan kanssa päivittäin kaksi kertaa vähentää tulehdusta ja estää yskää.

8. Probiootit:

probiootit

Se tarjoaa ihmiskeholle paljon hyötyä mikro -organismeja vastaan, probiootissa on bakteerikantoja, jotka rakentavat immuunijärjestelmää ja jotka taistelevat yskää aiheuttavia bakteereja vastaan. British Journal of Nutritionin viimeaikaisten tutkimusten mukaan Bifidobacterium bifidum tietty bakteerikanta auttaa torjumaan kylmää ja flunssaa. Jogurtti, marinoidut vihannekset ovat hyvä probioottien lähde.

Katso lisää: Yskänlääke

9. Mintun lehdet helpottavat yön yskää:

mintunloma

Mintunlehdet ovat hyödyllisimpiä astman potilaiden yskän hoidossa, sillä niillä on antibakteerinen ja yskänlääkevaikutus, joka auttaa hajottamaan limaa. Yksi tippa minttuuutetta haalean veden kulutukseen antaa kurkulle rauhoittavan ja rentouttavan vaikutuksen.

Kylmä ja yskä ovat aina ihmisten elämässä esiintyvä sairaus. Tapa diagnosoida ja hoitaa perimmäinen syy on yksinkertainen tapa päästä eroon unta riistävästä yskästä. Syy voi olla joko ulkoinen tai sisäinen tekijä. Kun kylmä jatkuu yli viikon, lääkärin kuuleminen on erittäin suositeltavaa. Tiskin kautta lääkettä on ehdottomasti vältettävä haitallisten sivuvaikutustensa vuoksi. Yskänsiirappia, jolla on pienempi annos, voidaan käyttää vain silloin, kun joku on varma sairaushistoriastaan, jotta vältetään aphylaktinen reaktio tai paras tapa hoitaa yksinkertainen vilustuminen on käyttää kotilääkkeitä, jotka antavat hyvän helpotuksen. Lapsille on parasta neuvotella lääkärin kanssa ennen lääkkeiden antamista.