Oireet fibroidit

Kohdun kerrokseen muodostuneita sileälihaskudosten hyvänlaatuisia kasvaimia kutsutaan fibroidiksi tai leiomyomaksi. Yleensä ne esiintyvät lisääntymisen myöhempinä vuosina. Tämän kasvaimen pahanlaatuisen version löytäminen on hyvin harvinaista ja sitä kutsutaan leiomyosarkoomaksi. Jotta kasvain olisi pahanlaatuinen, sen täytyy tunkeutua naapurikudoksiin tai etäpesäkkeitä. Koska Leiomyomalla ei ole mitään näistä ominaisuuksista, se on hyvänlaatuinen. Fibroidit tekevät kuukautiset ja yhdynnän erittäin tuskalliseksi, ja se on myös vastuussa usein virtsaamistarpeista. Pienet fibroidit ovat yleensä oireettomia ja oireet riippuvat koosta ja vauriosta. Tällaisten fibroidien oireita ovat mm,

fibroidit

Gynekologinen verenvuoto:

Tämä ei ole muuta kuin liiallinen verenvuoto emättimestä. Joskus se voi olla myös sisäinen (verenvuoto lantion alueelle, hematooman muodostuminen). Yleensä ne ovat epätavallisen runsasta verenvuotoa kuukautisten aikana. Tämän seurauksena joillekin naisille kehittyy anemia, joka häiritsee mielialaa ja energiatasoa. Hyytymät ovat myös näkyviä näissä tapauksissa, kun niillä on kuukautisia.

Vaikeus tulla raskaaksi:

Vaikka on olemassa monia erilaisia ​​tekijöitä, jotka voivat olla vastuussa siitä, että he eivät voi tulla raskaaksi, fibroidit aiheuttavat joskus suuria vaikeuksia. He ovat myös vastuussa keskenmenoista, ennenaikaisesta synnytyksestä ja verenvuodosta raskauden aikana. Äärimmäisissä tapauksissa ne voivat myös johtaa hedelmättömyyteen.

Kivulias seksi:

Fibroidit voivat tehdä yhdynnästä erittäin tuskallista. Se tapahtuu, kun fibroidin kasvu on lähellä kohdunkaulaasi. Kipu voi olla voimakkain tietyssä asennossa seksin aikana tai tietyn ajan kuukautiskierron aikana. Tämä on yksi tärkeimmistä oireista.

Lantion epämukavuus:

Naisilla, joilla on suuret fibroidit, on usein taipumus tuntua raskaalta lantion alueen ympäriltä ja jatkuva paine alavatsaan. Se on enemmän epämukavuutta kuin rasitusta. Taivutus alaspäin, venyttely vyötärötasostasi ei ole ilman epämukavuutta tällaisissa tilanteissa.

Paine tyhjennyksen aikana:

Fibroidit voivat työntää peräsuolta vasten ja luoda työntävän tunteen, mikä vaikeuttaa suolen liikkumista ja voi liittyä kipuun. Peräpukamia voi esiintyä myös tällaisissa tilanteissa.

Virtsarakon ongelmat:

Mahdollisesti yleisin oire on halu virtsata usein ja kyvyttömyys kestää liian kauan. Tämä tapahtuu, kun fibroid painautuu virtsarakkoa vasten. Tämä vähentää virtsarakon hallintaa ja virtsaamisen tarvetta. Joskus se voi myös estää itse nesteen vapautumisen.

Selkä- ja lantionkipu ovat myös huomattava oire. Vaikka akuutit ja terävät kivut eivät ole Lieomyoman tapauksessa kovin havaittu oire. Itse asiassa krooninen selkäkipu on yleisempi oire.

Jos sinulla on näitä oireita, ota välittömästi yhteyttä gynekologiin.