Top 14 syytä selkäkipuun

Kärsitkö selkäkipuista? Tiedätkö syyn tähän?

Syitä selkäkipuun

Alaselän kipu voi johtua olosuhteista, jotka siirtävät luun lannerankaa, nikamien levyjä, selkärangan nivelsiteitä ja levyjä, selkäytimen ja hermot, alaselän lihakset, lantion sisäelimet ja vatsan, ja iho peittää lannerangan.

Syy selkäkipuun:

Tässä on 14 tärkeintä syytä selkäkipuun seuraavasti.

1. Cauda Equinan oireyhtymä:

Cauda -hevos on nippu selkäydinhermon juuria, jotka syntyvät selkäytimen alapäästä. Cauda equine -oireyhtymästä kärsivät ihmiset tuntevat tylsää kipua alaselässä ja ylemmässä pakarassa, kipujen (tunteen puute) lisäksi pakaroissa, sukupuolielimissä ja reisissä. Joskus esiintyy suoliston ja virtsarakon toimintahäiriöitä. Tämä on yksi syy selkäkipuun.

2. Raskaus:

Vauvan kantamisen ylimääräinen paino voi rasittaa selkää; tulkita ylimääräistä selkäkipua raskauden aikana. Tämä on yksi syy selkäkipuun.

3. tupakointi:

matala selkäkipu_target_32971296_m_0

Tämä voi johtua tupakoinnin aiheuttamasta kudosvauriosta, muuten tupakoivilla ihmisillä on taipumus elää epäterveellisemmin kuin tupakoimattomilla. Tämä on yksi syy selkäkipuun.

4. Muutoin repeytyneet levyt:

Levyt toimivat pehmusteina selkärangan luiden (nikamien) joukossa. Levyn joustava materiaali voi pullistua, muuten se voi repeytyä ja painaa lisäksi hermoa. Silti sinulla voi olla pullistuva tai muuten repeytynyt levy ilman selkäkipua. Levysairaus löytyy usein muuten, kun koet selkärangan röntgenkuvat jostain muusta syystä. Tämä on yksi syy selkäkipuun.

5. Toimistotuolisi Muut sohvat kotona:

Saatat kärsiä selkäkipuista, jotka johtuvat siitä, että pysyt yhdessä asennossa pitkään, olipa kyseessä sitten työtuoli, kuljettajan istuin tai muuten seisominen yhdessä paikassa osana työtäsi. Tämä on yksi syy selkäkipuun.

6. Raskaan olkalaukun kantaminen muuten käsilaukku:

Joskus sinun on nostettava kukkaron, käsilaukun tai raskaan lompakon paino takataskussa, muutat selkärangan käyrää, mikä voi johtaa selkäkipuun, koska ne aiheuttavat lisäkuormitusta selkärankaan ja voivat johtaa alaselkään kipu. Tämä on yksi syy selkäkipuun.

7. Niveltulehdus:

Nivelrikkoon sairastuneet kärsivät yleensä lonkkien, polvien, käsien ja alaselän nivelongelmista. Joissakin tapauksissa selkärangan ahtauma voi laajentua – selkäytimen ympärillä oleva tila kapenee.

8. Harjoittelun puuttuminen, istumaton elämäntapa ja lihasheikkous:

Istuva voi johtaa painonnousuun ja selkäkipuoireisiin. Vaihtoehtoisesti harjoitukset tarjoavat sinulle lihaksen sävyn, jota tarvitset selän pitämiseen, ja pidä se kivuttomana. Selän nostaminen auttaa vähentämään selkärangan rasitusta ja vähentää loukkaantumismahdollisuuksia.

9. Selän epänormaali kaarevuus:

Jos selkäpiirit käyristyvät oudolla tavalla, potilas kärsii todennäköisemmin selkäkipuista. Tapaus on skolioosi, kun taas selkäranka kaartuu sivulle.

10. Lihas Muuten nivelside:

Usein raskas nosto, muuten äkillinen hankala liike voi rasittaa selkälihaksia ja selkärangan nivelsiteitä. Jos fyysinen kunto on heikko, selän jatkuva rasitus voi aiheuttaa kivuliaita lihaskouristuksia. Tämä on yksi syy selkäkipuun.

11. Luurangan epäsäännöllisyydet:

Selkäkipua voi tapahtua, jos selkärankasi kaartuu epätavallisesti. Skolioosi, tila, jossa selkäranka kaartuu sivulle, voi lisäksi aiheuttaa selkäkipua, mutta yleensä vain, jos skolioosi on ankara.

12. Huono patja:

Epävarmasti patja ei kestä tarkkoja kehon osia ja pitää selkärangan suorana; selän kipujen lisääntymisen vaara on suurempi.

13. Huonot jalkineet:

Me kaikki tiedämme, että korkokengät eivät ole parhaita kenkiä selällesi. Kuitenkin järkevä kenkäpari voi muuttaa kävelyäsi ja opastusta selkäkipuun, jos pohjat ovat kuluneet, joten muista laittaa vanhat kengät takaisin. Muista, että istuvuus on äärimmäisen tärkeää, jotta jalkineet eivät aiheuttaisi selkäkipuja jalkikipujen lisäksi. Tämä on yksi syy selkäkipuun.

14. Stressi ja masennus:

Asiantuntija uskoo, että se on todennäköisimmin elämäntapojen yhdistelmä (muuttuu istuvaksi, kun olet stressaantunut, muuten masennus) ja lisäksi se, että tunteet voivat aiheuttaa kipua..

Toivottavasti edellä mainitut syyt selkäkipuun ovat sinulle hyödyllisiä.