Tuhkarokon oireet, syyt ja hoito

Tuhkarokko on hengityselimissä, ihossa ja immuunijärjestelmässä esiintyvä infektio, jonka aiheuttaa paramyksovirusperheen virus nimeltä Morbillivirus. Tuhkarokko on erittäin tarttuva ja leviää yksinkertaisen hengityksen kautta. Ihmiset ovat tämän yksijuosteisen viruksen ainoat isännät. Se ei vaikuta muihin lajeihin. Yskä, aivastelu tai suora kosketus eritteen kanssa on yleisin tapa vaikuttaa tähän tautiin.

Tuhkarokon oireet, syyt ja hoito

Lapsille annetaan yleensä rokote, joka tunnetaan nimellä MMR- tai MMRV -rokote. Tuhkarokko tunnetaan yleensä tämän taudin ominaisesta neljän päivän kuumeesta ja ihottumasta 96 tunnin kuluttua.

Tuhkarokkojen ja hoidon syyt ja oireet:

Tässä oppaassa kerrotaan, mitkä ovat tuhkarokko -oireet ja syyt, jotka ovat hyödyllisiä tämän terveysongelman kannalta.

Tuhkarokon oireet:

Tuhkarokon oireet ovat. Ensimmäiset oireet ovat korkea kuume, vuotava nenä, hakkeroiva yskä ja voimakas kylmä. Silmät voivat muuttua punaisiksi ja sinulle voi kehittyä ripulia. Inkubaatioaika on yleensä 8-10 päivää.

1. kuume:

Kuume kestää neljä peräkkäistä päivää yhdessä monien muiden oireiden kanssa. Kuume nousee joskus jopa 104 asteeseen, johon liittyy ihottumaa ja punaisia ​​silmiä. Tähän liittyy myös yskä, nuha ja sidekalvotulehdus. Aivastelu ja kurkkukipu ovat myös yleisiä oireita, joihin liittyy korkea kuume.

2. Ihottuma:

Kuumeen jälkeen kehittyy ihottumaa, joka leviää koko kehoon, myös suun sisäpuolelle. Tämä on yleensä tapa tunnistaa, onko sairaus tuhkarokko vai ei. Ihottumien puhkeaminen suussa on merkki siitä, että sairaus on tuhkarokko. Tämä yleistynyt ihottuma alkaa useita päiviä kuumeen jälkeen. Ihottumat yleensä merkkijono yhdessä kutinaa. Se alkaa vaaleanpunaiselta ja punaiselta ja muuttuu sitten ruskeaksi ennen kuin se lopulta katoaa.

3. Punaiset silmät:

Yksi tärkeimmistä tulevista tuhkarokko -oireista on silmien punoitus. Usein tämä olisi kutiavaa ja punaista ja saattaa jopa aiheuttaa pehmeitä kyyneleitä, aivan kuten väsyneet silmät korkean kuumeen aikana.

4. Yskä ja limaa:

Tuhkarokko -oireisiin kuuluu myös paljon yskää. Kuivasta yskästä alkanut kasvaa pian limaa ja limaa. Juuri tätä kehon nestettä sinun pitäisi joko pitää poissa tai olla poissa, koska ne ovat erittäin tarttuvia.

5. Heikkous ja vilunväristykset:

Kun kuume on välitön osa, seuraava osa koostuu vilunväristyksistä ja väreistä, jotka kulkevat selkärankaa pitkin. Heikkous valtaa sinut, kun yrität kovasti mennä päivittäin. tuhkarokko on tästä syystä todella vaarassa lapsille, kun he saavat kaiken energiansa.

6. Tavallinen kylmä:

Tuhkarokon oireet ovat yleensä samat kuin flunssan. Aivastelu, yskä, tukahduttaa ja haistaa pariksi juokseva punainen nenä. Älä kuitenkaan sekoita flunssaa tuhkarokkoon.

7. Lihas- ja nivelkipu:

Vielä yksi oire, jonka tuhkarokko yleensä osoittaa, on lihaskipu, joka tulee välittömästi kuumeen ja vilunväristysten mukana. Usein tunsit jäykkyyttä, kun lihaksesi alkavat särkeä. Toisinaan ja erityisesti aikuisille huomattaisiin myös, että nivelet alkavat turvota.

8. Kipeät herkät silmät:

Tässä on toinen silmäongelma, jonka saatat kohdata tuhkarokko -päivinäsi. Silmien punoituksen lisäksi saatat tuntea myös arkuutta ja repeytymistä, ja jos se ei riitä, valoherkkyys on nyt yleinen asia. Tämä viimeinen osa on erityisen tärkeä tuhkarokkoa arvioitaessa.

9. Ruokahalun menetys:

Yksi vakavan sairauden tavallisista oireista on äkillinen ruokahaluttomuus, jonka voisi tuntea yhä enemmän. Noin tähän aikaan ei pitäisi koskaan turvautua pakkosyöttöön, mutta ei myöskään koskaan saa tinkiä ravitsemuksellisista tekijöistä.

10. Epätavallinen väsymys:

Väsymys ja väsymys ovat jälleen yksi yleinen merkki tuhkarokosta, jossa saatat olla epätavallisen väsynyt milloin tahansa.

Tuhkarokkojen syyt:

Alla on lueteltu joitakin syitä, joiden vuoksi tuhkarokko syntyy.

1. ilmassa:

Tuhkarokko on ilmassa. Ilmailulla tarkoitamme tässä jotain, joka voidaan saada ilman kautta. Jos ystävälläsi tai kollegallasi on tuhkarokko ja sinä olet sattumalta viettänyt aikaa heidän kanssaan, on todennäköistä, että hän on jossain vaiheessa yskänyt tai pilkannut. Vaikka hänet käännettäisiin toiseen suuntaan, virus voi tulla suustaan ​​tulevien pisaroiden kautta ja hyökätä sinua vastaan, jos olet lähellä.

2. Ota yhteyttä:

Sinun ei aina tarvitse olla varuillasi ilmaongelmista, vaan myös raivoisasta yhteysongelmasta. Tämä tarkoittaisi ruokalautasen jakamista tai ehkä jossakin vaiheessa ihosi joutumista kosketuksiin uhrin kanssa. Jopa yksinkertainen kosketus tai ihottumat, joita hän harrastaa, voivat vahingoittaa sinua, joten on aina suositeltavaa välttää tällaiset tilanteet.

3. A -vitamiinin puute:

Tuhkarokko on lähinnä lapsiin liittyvä sairaus. Syyt tuhkarokkoon lapsillasi, uuden tutkimuksen mukaan, usein A -vitamiinin puute järjestelmässäsi saattaa saada sinut alttiiksi tuhkarokkovirukselle. Siksi sinun tulee aina varmistaa, että lapsesi on ravitseva ja terve ja riittävästi A -vitamiinia. Tämä tarkoittaisi kalaa, porkkanaa, lehtivihanneksia, bataattia ja muita aterian sisältämiä aineita.

4. Rokotuksen puute:

Tuhkarokkon syyt voivat myös liittyä rokotuksen puutteeseen, jossa lapsuutesi suurin osa oli vapaa tuskallisista isoista ruiskuista, mutta lapsuutesi myöhempi osa oli täynnä virustauteja. Vastasyntynyttä vauvaa tai vauvaa yleensä kehotetaan usein käymään läpi laajat rokotustoimenpiteet, jotta vauva pysyy tulevaisuudessa turvassa ja poissa tuhkarokon kaltaisista viruksista.

5. Ikäpalkit:

Mitä tulee tuhkarokkoon, suurimman osan ajasta on huomattu perusteellisesti, että tärkein ikäkaavio tämän taudin uhriksi ovat olleet lapset, lähinnä imeväiset. Tämä on kuitenkin vain väestötutkimus ja -tutkimus, eikä se missään tapauksessa tarkoita, etteikö nuoruuden myöhempi osa voisi olla riskikausi.

6. Alhainen immuniteetti:

Aiheista, kuten aliravitsemuksesta, on jo keskusteltu aiemmin, ja tuodaan perhesanalla, että tuhkarokkoviruksen perussyy rakentaa koti sinussa johtuu kehosi alentavasta puolustusjärjestelmästä. Alhaisen vastustuskyvyn vuoksi kehosi sallii yhä enemmän viruksia päästä sisään. Tätä kannustetaan enemmän, kun sinulla on yksilönä aiemmin ollut keltaisuutta tai ripulia.

7. Liian paljon antibioottien kulutusta:

Jos lapsena tai imeväisenä olit sairas liian usein ja jouduit silloin tällöin syömään liikaa antibiootteja, on todennäköistä, että antibioottikokteilissasi on kasvanut vasta -aine, joka ei reagoi kehon puolustusjärjestelmään. Nämä vasta -aineet eivät ole hyödyllisiä kehollesi ja saattavat rikkoa immuniteetin, mikä tekee siitä hyödyttömän ja antaa virusten jälleen päästä vapaasti.

8. Liittyvät komplikaatiot:

Komplikaatiot ovat suhteellisen yleisiä, jos olet saanut tuhkarokkoa. Koska immuniteettisi on heikentynyt tänä aikana, lievät tai triviaalit ongelmat, kuten flunssa, voivat kehittyä vakavammiksi ongelmiksi, kuten keuhkokuumeeksi. Komplikaatiot ovat paljon yleisempiä tai aiheellisempia aikuisilla, joilla on tuhkarokko, kuin lapsilla.

Tuhkarokko johtuu yksijuosteisesta viruksesta, joka on erittäin tarttuva, kun se tarttuu kehoon. Pelkkä käytettyjen esineiden jakaminen voi myös johtaa taudin supistumiseen.

9. immuunipuutos tai immuunipuutos:

Nämä ihmiset tai lapset ovat alttiimpia tälle taudille ja siihen liittyville komplikaatioille. Ne ovat puutteellisia tässä yhteydessä, ja ne voivat johtua eri syistä, kuten AIDS, syöpä, leukemia jne.

10. aliravitsemus:

Mahdollisesti yksi suurimmista tekijöistä ja syistä alikehittyneissä maissa olisi aliravitsemus. Laadukkaiden elintarvikkeiden ja lisäravinteiden aukko, ruokailutottumusten tuntemus ja lääketieteellisten laitteiden puuttuminen ovat merkittävä tekijä. Tämä jättää immuunijärjestelmän kyvyn taistella taudinaiheuttajia vastaan ​​erittäin heikossa tilassa.

Hoito:

Tuhkarokkoa voidaan hoitaa kotona noudattamalla tiettyjä asioita. Nesteytyksen pitäminen ja riittävä lepo ovat listan tärkeimpiä asioita.

  • Pidä sairastunut potilas loitolla muista perheenjäsenistä. Käytä henkilöä varten erilaisia ​​esineitä ja jos joudut koskettamaan niitä (pestäväksi), pese kädet kunnolla ja käytä antibakteerista tai antiseptistä ainetta.
  • Tuhkarokkoa sairastavien ihmisten on usein vaikea sietää kirkasta valoa, joten pidä valot alhaisina ja himmeinä.
  • Tuhkarokko on usein sidekalvotulehdus, ja se voi rasittaa henkilön silmiä. Pidä henkilön silmä puhtaana käyttämällä puuvillaa ja vettä. Pyyhi karkeus ulospäin ja käytä kummallakin silmällä erillistä puuvillapalloa.
  • Pidä potilas hyvin nesteytettynä. Tällainen kova sairaus voi muuttua erittäin vaativaksi, ja sen taistelua varten ihmisen pitäisi syödä, nukkua ja juoda paljon nesteitä.