9 Αποτελεσματικά σημεία Acupressure για την ανάπτυξη των μαλλιών

Ο βελονισμός είναι μια αρχαία τεχνική που μπορεί να ελέγξει αποτελεσματικά τη φαλάκρα, να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων μαλλιών και να σταματήσει την τριχόπτωση. Η επανέκδοση της πιέσεως για τα μαλλιά λειτουργεί στοχεύοντας τα σημεία πίεσης στο σώμα μας. Η υγεία των μαλλιών μας συνδέεται πρωτίστως με την κατάσταση του αίματος και με το πόσο καλά λειτουργούν τα επινεφρίδια. Εάν θέλετε υγιή μαλλιά, το αίμα θα πρέπει να ρέει στις ρίζες και το τριχωτό της κεφαλής. Η δίαιτα, η άσκηση και το μασάζ διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και βοηθούν στη μεταφορά οξυγόνου και φρέσκου αίματος στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Η αποτοξίνωση βοηθά να σταματήσει και να αναστρέψει την τριχόπτωση.

σημεία acupressure για την ανάπτυξη των μαλλιών

Το τακτικό μασάζ του τριχωτού της κεφαλής θα βοηθήσει να σταματήσει η ριζική τριχόπτωση και θα λειτουργήσει ενεργά για να διευκολύνει την καλύτερη τριχοφυΐα. Ένα καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό το αίμα φέρνει θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ανάπτυξη των μαλλιών. Το άγχος και η ένταση της καθημερινής ζωής μειώνει την κυκλοφορία του αίματος στους θύλακες των τριχών και το λάδι του τριχωτού της κεφαλής και το νεκρό δέρμα μπορεί να εμποδίσει τη φυσική ανάπτυξη των μαλλιών.

Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και ο εντοπισμός των σημείων πιέσεως για τα μαλλιά θα διορθώσει αυτά τα προβλήματα και θα βοηθήσει στη ρύθμιση της φυσικής ανάπτυξης των μαλλιών. Η χρήση ειδικών ελαίων για μασάζ στα μαλλιά συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη των μαλλιών. Λάδια όπως ξύλο κέδρου, κόλπος, σπόροι σταφυλιών. jojoba, γκρέιπφρουτ, λεμόνι, λεβάντα, δεντρολίβανο, θυμάρι και neem αιθέρια έλαια έχουν αντιβακτηριακές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Βοηθούν στην τόνωση της τριχοφυΐας και βοηθούν στην αναζωογόνηση των νεκρών κυττάρων του τριχωτού της κεφαλής.

Για να τονώσετε την ανάπτυξη των μαλλιών, πρέπει να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και στο κεφάλι για πέντε έως δέκα λεπτά καθημερινά. Μετά από ένα γενικό μασάζ, θα πρέπει να γίνει ένα μασάζ βελονισμού με αυτά τα σημεία. Αυτά τα σημεία αν κάνετε μασάζ καλά, βοηθούν να σταματήσει η τριχόπτωση και έτσι να διευκολυνθεί η νέα ανάπτυξη. GV 12, LI 1, GV 14, LU 7, GV 20, LU 6, B 13 και LU 9. Υπάρχουν μερικά από τα πιο σημαντικά και συνιστώμενα σημεία βελονισμού που απαιτούν καλή πίεση για να μακρύνουν τα μαλλιά και επίσης να σας ξαναζήσει από προσωρινούς μυϊκούς πόνους.

Καλύτερα σημεία Acupressure για ανάπτυξη μαλλιών:

Αυτά τα λίγα σημεία βελονισμού εάν διεγερθούν θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης:

1. Paihui:

βελονισμός για την ανάπτυξη των μαλλιών

Το Paihui είναι το σημείο που βρίσκεται στην κορυφή του κεφαλιού. Αυτή η απλή άσκηση βελονισμού στο τριχωτό της κεφαλής είναι αποδεδειγμένα υπεύθυνη για την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι και βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών. Αυτό είναι το σημείο όπου η προέκταση της μύτης συναντά την προέκταση του αυτιού. Για να τονώσετε το Paihui, πρέπει να πάρετε 10 οδοντογλυφίδες. Συνδέστε τα μαζί με ένα λαστιχάκι. Τονώστε το Paihui για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, προχωρήστε στους θύλακες των τριχών. Κάντε μασάζ στο κεφάλι ομοιόμορφα και να είστε απαλός ώστε να μην βλάψετε τα μαλλιά ή τραυματιστείτε.

[Δείτε περισσότερα: Οι καλύτερες θεραπείες στο σπίτι για την ανάπτυξη των μαλλιών]

2. Μασάζ κεφαλής Paihui:

βελονισμός του τριχωτού της κεφαλής για την ανάπτυξη των μαλλιών

Για να κάνετε αυτήν την τεχνική μασάζ, πρέπει να σπρώξετε το Paihui με τα πέντε δάχτυλα του χεριού σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να κάνετε μασάζ μόνοι σας. Η πίεση πρέπει να ασκείται στην κατακόρυφη θέση. Κάντε μασάζ στο κεφάλι ομοιόμορφα και να είστε απαλός για να μην βλάψετε τα μαλλιά. Αυτή η μέθοδος αυξάνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι που υποστηρίζει την αναγέννηση των μαλλιών. Αυτό είναι ένα σημείο βελονισμού στα χέρια για την ανάπτυξη των μαλλιών.

3. Μασάζ Ρεφλεξολογίας:

σημεία βελονισμού για την αναγέννηση των μαλλιών

Σε αυτό, ένα μασάζ ρεφλεξολογίας ενσωματώνεται με ένα μασάζ βελονισμού. Για αυτήν την τεχνική, πρέπει να κάνετε μασάζ δυνατά στα χέρια και τους καρπούς. Αυτή είναι μια καλή θεραπεία βελονισμού για την τριχόπτωση.

Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

  1. Τρέξτε τα νύχια σας μαζί. Αυτό θα βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών. Αυτό σίγουρα θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Θυμηθείτε να το κάνετε αυτό καθημερινά. Η άσκηση στα νύχια διεγείρει τη ροή του αίματος στο κεφάλι. Μόνο όταν η ροή του αίματος φτάσει στους θύλακες των τριχών θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων μαλλιών.
  2. Ο λαιμός, οι ώμοι και η πλάτη έχουν επίσης σημεία πίεσης που όταν κάνουν μασάζ διεγείρουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα αποτελέσματα θα είναι αργά αλλά εμφανή μέσα σε ένα μήνα περίπου.

Η τριχόπτωση μπορεί να προκληθεί από κακές διατροφικές συνήθειες, δερματικές αντιδράσεις, κληρονομικότητα ή στρες. Τα κινεζικά σημεία βελονισμού που επικρατούν στην Κίνα εξασφαλίζουν τα πυκνά μαύρα μαλλιά του πληθυσμού τους. Έτσι, ο βελονισμός βοηθά στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθά επίσης στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος που με τη σειρά του βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών.

Δείτε περισσότερα: Σημεία βελονισμού για πόνο στην πλάτη

4. LI1:

βελονισμός για ανάκτηση μαλλιών

Υπάρχουν ορισμένα αποτελεσματικά σημεία βελονισμού για την ανάπτυξη τρίχας στο σώμα, τα οποία μπορούν να τονώσουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Το LI1 είναι βασικά το σημείο που βρίσκεται κάτω από τους οσφυϊκούς σπονδύλους (πρώτο) ακριβώς δίπλα στο παχύ έντερο. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά σημεία βελονισμού που θα διευκολύνει την ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.

Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε.

  1. Πιέστε ένα σημείο που είναι ακριβώς ένα χιλιοστό στη γωνία του νυχιού του δείκτη (στο πλάι του αντίχειρα). Αυτό έχει αποδειχθεί ότι είναι αποτελεσματικό για τους περισσότερους ανθρώπους και πιστοποιείται για καλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.
  2. Μπορείτε να πατήσετε το συγκεκριμένο σημείο για περίπου τρία ή δύο λεπτά μία φορά κάθε μέρα και θα αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό για εσάς, όπως για όλους όσους το έχουν δοκιμάσει.

5. Β13:

βελονισμός για την τριχόπτωση

Ένα άλλο εκπληκτικό σημείο βελονισμού για τη θεραπεία της τριχόπτωσης είναι το B13. Αυτή η άσκηση είναι μάλλον απλή.

  1. Θα πρέπει να βάλετε τρία από τα καλύτερα σας στο τμήμα μεταξύ της ωμοπλάτης και της σπονδυλικής στήλης. Απαιτείται υπερβολικό τρίψιμο και πάτημα.
  2. Θα βιώσετε μια αίσθηση ανακούφισης. Αυτό γίνεται μόνο στη μία πλευρά της σπονδυλικής στήλης.
  3. Κάντε το και στην άλλη πλευρά της σπονδυλικής στήλης για να έχετε αποτελεσματικά αποτελέσματα. Αυτό έχει πολλές άλλες λειτουργίες επίσης.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσική θεραπεία που ηρεμεί το μυαλό σας. Λειτουργεί τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες και είναι μία από τις συνήθεις πρακτικές θεραπείας σημείου βελονισμού που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη των μαλλιών. Θα πρέπει να κάνετε μασάζ σε αυτά τα σημεία για 3 λεπτά τουλάχιστον για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

6. LU6:

βελονισμός για την ανάπτυξη των μαλλιών

Αυτό είναι σαν ένα μυστικό σημείο πιέσεως που βρίσκεται στο αντιβράχιο (εσωτερικό τμήμα). Βρίσκεται βασικά στο τμήμα Nickle και θεωρείται ότι είναι ένα από τα καλύτερα σημεία βελονισμού που μπορούν να τονώσουν αποτελεσματικά την ανάπτυξη των μαλλιών. Μπορείτε να πιέσετε αυτό το τμήμα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας για δύο έως τρεις φορές και θα αποδειχθεί αποτελεσματικό για τη βελτίωση της τριχοφυΐας.

7. LU9:

μπορεί ο βελονισμός να βοηθήσει στην τριχόπτωση

Αυτό βρίσκεται στην πτυχή του καρπού στο μπροστινό μέρος του αντίχειρα και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν. Είναι καλό για τη μείωση του σωματικού στρες στα χέρια και βοηθά επίσης στην καλύτερη σύσπαση των μυών. Συχνά χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της θεραπείας τραυματισμού στον καρπό. Σύμφωνα με πολλές έρευνες, έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα καλύτερα σημεία βελονισμού που μπορεί να εξασφαλίσει την καλύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.

8. GV12 και GV14:

βελονισμός του τριχωτού της κεφαλής για την ανάπτυξη των μαλλιών

Αυτά είναι δύο από τα πιο σημαντικά σημεία βελονισμού για την ανάκτηση τρίχας στο σώμα σας. Ο GV12 είναι βασικά ένας θωρακικός σπόνδυλος και βρίσκεται ανάμεσα στις ωμοπλάτες. Πιέζοντας αυτό το σημείο συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να αντιμετωπίσετε το ζήτημα της τριχοφυΐας.

Από την άλλη πλευρά, ο GV14 είναι ένα σημείο κοντά στους αυχενικούς σπονδύλους και βρίσκεται στο πίσω μέρος του λαιμού. Αυτό είναι ένα άλλο σημείο, πιέζοντας το οποίο θα εξασφαλίσει μια καλή ανάπτυξη των μαλλιών. Και πάλι, θα πρέπει να το εξασκείτε συχνά για να δείτε τα στοιχήματα.

9. Βελονισμός για ανάκτηση μαλλιών:

Ένας τακτικός βελονισμός θα βοηθήσει στην τόνωση της αναγέννησης των μαλλιών. Ο βελονισμός θα βελτιώσει τη ροή του qi και του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και ως εκ τούτου θα ενισχύσει τα μαλλιά να αναγεννηθούν. Μια αυστηρή δίαιτα με όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητη. Ο σολομός, τα καρύδια, οι σπόροι λιναριού είναι μια πλούσια πηγή Ωμέγα 3 λιπαρών οξέων και είναι σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Μια τακτική χρήση σημείων βελονισμού όπως αναφέρθηκε παραπάνω θα σας δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα όταν πρόκειται για την ανάπτυξη των μαλλιών. Θυμηθείτε να είστε τακτικοί για να τα εξασκείτε. Η τεχνική του βελονισμού χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα. Αυτή η παλιά τεχνική της χρήσης σημείων acupressure για την αναγέννηση των μαλλιών και τον έλεγχο της τριχόπτωσης μας έδωσε τη δυνατότητα για το καλό μας. Τα αποτελέσματά τους ήταν εντυπωσιακά σε όλες τις ηλικίες που μαρτυρούν τη δύναμη και την αποτελεσματικότητά τους. Αυτό που θα μπορούσε να είναι τρομακτικό είναι ότι η διαδικασία μπορεί να είναι λίγο χρονοβόρα, αλλά παρόλα αυτά είναι μια καλή στρατηγική.