Κίτρινα δόντια: Λόγοι και σπιτικά φάρμακα για να απαλλαγείτε

Ανησυχείτε για τα κίτρινα δόντια σας; Μην ανησυχείτε καθώς υπάρχουν περισσότεροι τρόποι για να επιστρέψετε τα μαργαριταρένια λευκά σας. Οι λόγοι αποχρωματισμού των δοντιών είναι πολλοί και εμφανίζονται για διάφορους λόγους. Αν και η στοματική υγιεινή θα μπορούσε να είναι ένας από τους κύριους λόγους που επηρεάζουν την εμφάνιση των δοντιών σας, ωστόσο υπάρχουν παράγοντες όπως η διατροφή, οι συνθήκες υγείας, η γενετική και η προχωρημένη ηλικία που παίζουν επίσης ζωτικό ρόλο. Μερικές φορές η αλλαγή χρώματος στα δόντια είναι πολύ λεπτή καθώς μεγαλώνετε. Το σμάλτο τείνει να φθείρεται και η οδοντίνη από κάτω γίνεται ορατή. Ευτυχώς, δεν είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας ή να βασιστείτε σε χημικά, καθώς υπάρχουν εύκολες θεραπείες για τη λεύκανση των κίτρινων δοντιών που θα τα έχουν όλα λαμπερά και λαμπερά σε χρόνο μηδέν!

Λόγοι για τα κίτρινα δόντια:

1. Κάπνισμα:

Διάφοροι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν αποχρωματισμό των δοντιών και η νικοτίνη είναι ένας λόγος όπου τα δόντια μπορούν να αποχρωματιστούν με την πάροδο του χρόνου. Το κάπνισμα κάνει τα δόντια σας κίτρινα. Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει λεκέδες στο σμάλτο των δοντιών. Μόλις αρχίσετε να καπνίζετε, δεν αργεί τα δόντια σας να έχουν κιτρινωπή εμφάνιση. (1)

2. Καφές/τσάι:

Δεν υπάρχει τίποτα σαν να ξεκινάς μια μέρα με καφέ ή τσάι, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν τι κάνει στα δόντια σου. Ο καφές/το τσάι αφήνει ένα λεκέ στα δόντια σας επειδή περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται τανίνες. (2) Είναι ένας τύπος πολυφαινόλης που βρίσκεται επίσης στο κρασί και το τσάι. Οι τανίνες τείνουν να κολλάνε στα δόντια σας και να αφήνουν έναν κίτρινο λεκέ πίσω.

3. Υπερβολική ζάχαρη:

Η ζάχαρη είναι ένας από τους λόγους για τα κίτρινα δόντια να κάνουν τα γλυκά έναν από τους κύριους ενόχους. Τα γλυκά προκαλούν ζημιές και λεκέδες στα δόντια. Το υπόλειμμα ζάχαρης στα δόντια προσκαλεί τα βακτήρια και γίνεται τροφή για αυτό στο στόμα μας. Αυτά καταλήγουν στο σκούρο ή κιτρίνισμα των δοντιών. Καταλήγουν επίσης να προκαλούν κοιλότητες στα δόντια μας.

4. Ανεπάρκεια βιταμινών:

Η περιοδοντίτιδα είναι μια κατάσταση όπου υπάρχει φλεγμονή του ιστού γύρω από τα δόντια, και αυτό συχνά οδηγεί σε συρρίκνωση των ούλων και χαλάρωση των δοντιών. Η έλλειψη βιταμίνης C μπορεί να καταλήξει σε επιδείνωση της περιοδοντίτιδας, όπου υπάρχει συσσώρευση βακτηρίων στα ούλα και τα δόντια. Αυτή η συσσώρευση οδηγεί σε αποχρωματισμό των δοντιών. Πιστεύεται ότι η συμπλήρωση της βιταμίνης C μπορεί να μειώσει τον αποχρωματισμό, αλλά χρειάζεται περισσότερη έρευνα για αυτό. (3)

5. Γήρανση:

Το σκούρο χρώμα των δοντιών λόγω ηλικίας είναι φυσική επίδραση της γήρανσης και της γήρανσης. Καθώς μεγαλώνουμε ή μεγαλώνουμε, το εξωτερικό κάλυμμα των δοντιών που ονομάζεται σμάλτο φθείρεται. Ο αποχρωματισμός της γήρανσης των δοντιών εκθέτει τη σκοτεινότερη επιφάνεια κάτω από αυτήν που ονομάζεται οδοντίνη. Αυτό οδηγεί στα δόντια να φαίνονται πιο κίτρινα ή γκρι παρά λευκά. (4)

6. Γενετική:

Εκτός από τη γήρανση, η γενετική παίζει επίσης ρόλο στην απόχρωση των δοντιών. Υπάρχουν δύο κληρονομικές διαταραχές που προκαλούν ατελή οδοντογένεση και ατελή αμελογένεση. Προκαλούν την ακατάλληλη ανάπτυξη των δοντιών και θα μπορούσαν επίσης να οδηγήσουν σε αποχρωματισμό. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιος μπορεί απλά να γεννηθεί με κίτρινα δόντια σε σύγκριση με άλλους που έχουν λευκά δόντια.

7. Ασθένειες:

Ορισμένες ασθένειες οδηγούν σε κιτρίνισμα των δοντιών. Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία για καρκίνους τραχήλου/κεφαλής μπορεί να έχουν λεκιασμένα ή κιτρινωπά αποχρωματισμένα δόντια. Η νευρική βουλιμία προκαλεί επίσης αλλαγή στα δόντια και εμφάνιση κίτρινου χρώματος. Υπάρχουν ορισμένες κληρονομικές ασθένειες που προκαλούν επίσης κίτρινα ή αποχρωματισμένα δόντια.

8. Φάρμακα:

Ορισμένα φάρμακα που προκαλούν κίτρινα δόντια είναι αυτά που συνταγογραφούνται για την αρτηριακή πίεση και το άσθμα. Η τετρακυκλίνη και η δοξυκυκλίνη είναι δύο αντιβιοτικά που είναι γνωστό ότι αποχρωματίζουν τα δόντια, ειδικά όταν χορηγούνται σε παιδιά με αναπτυσσόμενα δόντια, πριν από την ηλικία των 8 ετών. Ορισμένα στοματικά ξεπλύματα και πλύσεις που περιέχουν χλωρεξιδίνη και χλωριούχο κετυλπυριδίνιο μπορούν επίσης να λεκιάσουν τα δόντια. (5)

Φυσικά σπιτικά φάρμακα για τη λεύκανση των κίτρινων δοντιών:

Η παρακάτω λίστα έχει κάποιους φυσικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να φωτίσετε τα δόντια σας. Δείτε τα και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

1. Μαγειρική σόδα και λεμόνι για λεύκανση δοντιών:

ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας με χυμό λεμονιού είναι χρήσιμος για τα δόντια σας. Η μαγειρική σόδα ενισχύει την στοματική υγεία εξισορροπώντας το επίπεδο pH της στοματικής κοιλότητας. Οι φυσικές λευκαντικές ιδιότητες του λεμονιού βοηθούν στην επίτευξη λευκών δοντιών και στην απομάκρυνση του κιτρίνισμα. Μπορείτε είτε να κάνετε γαργάρες στο στόμα με χυμό λεμονιού αραιωμένο σε νερό είτε αλλιώς να τρίψετε τα δόντια με φλούδα λεμονιού. Αυτό πρέπει να γίνεται 2-3 φορές την ημέρα. Ο χυμός λεμονιού είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για να λευκαίνουν τα κίτρινα δόντια.

Απαιτούμενα συστατικά:

 • Μαγειρική σόδα.
 • Χυμό λεμονιού.

Παρασκευή:

 • Πάρτε ένα μπολ.
 • Ανακατέψτε την απαιτούμενη ποσότητα μαγειρικής σόδας με χυμό λεμονιού.
 • Η πάστα πρέπει να είναι παχιά σε συνοχή.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Πάρτε λίγο από αυτό στην οδοντόβουρτσα σας και τρίψτε απαλά τους λεκέδες στα δόντια.
 • Αφήστε την πάστα να παραμείνει για ένα λεπτό και ξεπλύνετε.

Πώς είναι χρήσιμο:

 • Αυτό το κοινό οικιακό προϊόν που είναι γνωστό σε όλους είναι ένα αποτελεσματικό αφαίρεση λεκέδων και κάνει καλή δουλειά και στο σμάλτο σας! Κάνει τα δόντια λαμπερά και είναι μια υπέροχη αφαίρεση πλάκας και πέτρας. Η μαγειρική σόδα και το λεμόνι είναι μια από τις δημοφιλείς θεραπείες που χρησιμοποιούνται για τη λεύκανση των δοντιών.

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 • Πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή και δεν πρέπει να αφήνεται να παραμείνει στα δόντια για περισσότερο από 2 λεπτά. Χρησιμοποιήστε το μόνο μερικές φορές την εβδομάδα και όχι καθημερινά.

2. Φλούδες φρούτων:

Ισχυρίζεται από μερικούς ότι το τρίψιμο φλούδας μπανάνας στα δόντια, λεμόνι ή φλούδες πορτοκαλιού στα δόντια σας θα τα κάνει πιο λευκά. Η μπανάνα είναι πλούσια σε περιεκτικότητα σε μέταλλα, και αυτά περιλαμβάνουν μέταλλα όπως ο σίδηρος και το μαγγάνιο, τα οποία με τη σειρά τους βοηθούν στην ανάκτηση της λευκότητας. Μπορεί κανείς να τρίψει δόντια με το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας ή του πορτοκαλιού. Η φλούδα φρούτων βοηθά στη μείωση της κίτρινης απόχρωσης. Αυτή είναι η καλύτερη θεραπεία στο σπίτι για τα κίτρινα δόντια.

Συστατικά:

 • Φλούδες φρούτων (μπανάνα ή φλούδες πορτοκαλιού ή λεμονιού).

Παρασκευή:

 • Πάρτε είτε μπανάνα είτε πορτοκάλι.
 • Αφαιρέστε τη φλούδα από τα φρούτα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Τρίψτε τις φλούδες στα δόντια.
 • Ξεπλύνετε καλά.

Πώς είναι χρήσιμο:

 • Το λεμόνι έχει φυσικούς λευκαντικούς παράγοντες και πιστεύεται ότι η ένωση d-λιμονένιο, κιτρικό οξύ, που βρίσκεται στις φλούδες των εσπεριδοειδών, βοηθά στη λεύκανση των δοντιών.

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 • Η όξινη φύση του καρπού μπορεί μερικές φορές να διαβρώσει και να φθείρει το σμάλτο. Από τη στιγμή που κάποιος παρατηρεί ότι τα δόντια γίνονται πιο ευαίσθητα, τότε αυτό το φάρμακο πρέπει να σταματήσει.

3. Τράβηγμα λαδιού:

Η έλξη λαδιού είναι μια παραδοσιακή θεραπεία. Δεδομένου ότι ορισμένες σύγχρονες θεραπείες έχουν παρενέργειες, εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε αυτό και χρησιμοποιούν τη μέθοδο έλξης λαδιού. Η έλξη λαδιού είναι ευεργετική για τη διατήρηση της στοματικής υγιεινής και υγείας.

Συστατικά:

 • Το τράβηγμα λαδιού μπορεί να γίνει με λάδι καρύδας ή οποιοδήποτε βρώσιμο λάδι της επιλογής σας.

Πώς να προετοιμάσετε και να χρησιμοποιήσετε:

 • Περάστε λάδι καρύδας γύρω από το στόμα.
 • Το λάδι θα γίνει λεπτό και γαλακτώδες λευκό.
 • Φτύνετε και πλένετε καλά το στόμα με ζεστό νερό.

Πώς είναι χρήσιμο:

 • Το λαυρικό οξύ στο λάδι καρύδας δρα ενάντια σε επιβλαβή βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν κακή αναπνοή, τερηδόνα και ασθένεια των ούλων. Αφήνει την επιφάνεια των δοντιών καθαρή και λευκή.

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 • Αυτό πρέπει να γίνει νωρίς το πρωί πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι για περίπου 20 λεπτά (6) Αποφύγετε να τρώτε οτιδήποτε για μισή ώρα μετά το φτύσιμο του λαδιού και κάντε το καθημερινά για να αποφύγετε τα οδοντικά προβλήματα.
 • Χρησιμοποιείτε πάντα παρθένο λάδι καρύδας για λεύκανση δοντιών.

4. Σπόροι και ξηροί καρποί:

Οι σπόροι και οι ξηροί καρποί είναι ένα άλλο δημοφιλές σπίτι για τα κίτρινα δόντια. Αυτά λειτουργούν δομικά σε λεκιασμένα δόντια και τα λευκαίνουν με φυσικό τρόπο. Τα αμύγδαλα, τα κάσιους, οι ηλιόσποροι και τα καρύδια έχουν λειαντική φύση όταν τρώγονται και βοηθούν να λειτουργούν σαν απολεπιστικά στα δόντια μας.

Απαιτούμενα συστατικά:

 • Καρύδια/αμύγδαλα/κάσιους/ηλιόσποροι.

Παρασκευή:

 • Απλά πάρτε τα καρύδια της επιλογής σας.
 • Τα θρυμματίζουμε και τα κάνουμε χοντρή σκόνη.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Το απαλό τρίψιμο των δοντιών με θρυμματισμένη σκόνη θα απολέψει καλά τα δόντια. Αυτό θα κρατήσει τα βακτήρια υπό έλεγχο στο στόμα.

Πώς είναι χρήσιμο:

 • Οι ξηροί καρποί είναι φυσικά καθαριστικά. Μπορούν να αφαιρέσουν τους λεκέδες από τα σμάλτα μας και να λευκάνουν την επιφάνεια των δοντιών.

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 • Το υπερβολικό τρίψιμο πρέπει να αποφεύγεται καθώς μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών.

5. Κουρκουμάς και λάδι καρύδας:

Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο DIY για να αφαιρέσετε λεκέδες και να λευκάνετε τα δόντια σας. Ο κουρκουμάς και το λάδι καρύδας είναι ένα από τα παλιά και ινδικά σπιτικά φάρμακα για τη θεραπεία των κίτρινων δοντιών με τις αντισηπτικές και λευκαντικές του ιδιότητες..

Απαιτούμενα συστατικά:

 • Βιολογικό λάδι καρύδας – 1 κουταλάκι του γλυκού.
 • Σκόνη κουρκουμά- 2 πρέζες.
 • Μαγειρική σόδα – 1/2 κουταλάκι του γλυκού.

Πως να προετοιμαστείς:

 • Συνδυάστε και τα τρία συστατικά για να σχηματίσετε μια πάστα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να βουρτσίζετε μια μικρή ποσότητα πάστας στα δόντια για ένα λεπτό.
 • Αφήστε να μείνει για 2 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Πώς είναι χρήσιμο:

 • Το λάδι καρύδας περιέχει αντιοξειδωτικά μαζί με υψηλή συγκέντρωση λαουρικού οξέος, αυτό βοηθά να σκοτωθούν τα βακτήρια στα δόντια.
 • Ο κουρκουμάς βοηθά στη μείωση της ευαισθησίας και της φλεγμονής στα ούλα.
 • Η μαγειρική σόδα βοηθά στην αφαίρεση της πλάκας, καθώς και στους αποχρωματισμούς.

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 • Χρησιμοποιήστε αυτό το φάρμακο μόνο μία φορά την εβδομάδα και διακόψτε το μόλις ασπρίσουν τα δόντια.
 • Αποφύγετε την υπερβολική χρήση αυτού του φαρμάκου.

6. Αλάτι:

Το αλάτι είναι ένα από τα καλύτερα φάρμακα για τη λεύκανση των κίτρινων δοντιών. Το πιο δημοφιλές είναι αυτό που περιλαμβάνει μια πάστα από αλάτι και μουστάρδα/μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε μια μικρή ποσότητα αλατιού στην οδοντόκρεμα κάθε μέρα πριν το βούρτσισμα για να αποκτήσετε την επιθυμητή λευκότητα στα κίτρινα δόντια. Αναπληρώνει την περιεκτικότητα σε μέταλλα στα δόντια που μπορεί να είναι μια από τις αιτίες των κιτρινισμένων δοντιών. Το αλάτι μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των βακτηρίων που προκαλούν οσμή στο στόμα σας και φρεσκάρει την αναπνοή σας.

Απαιτούμενα συστατικά:

 • Αλας.
 • Αλάτι μουστάρδας (ή).
 • Μαγειρική σόδα.

Πως να προετοιμαστείς:

 • Επιλέξτε τον συνδυασμό της επιλογής σας.
 • Ανακατέψτε αλάτι και λάδι μουστάρδας και βάλτε το σε ένα κλαδί neem.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Τρίψτε το κλαδί στα δόντια για να αφαιρέσετε την πλάκα.

Πώς είναι χρήσιμο:

 • Αυτό βοηθά στην αναπλήρωση του περιεχομένου σε μέταλλα στα δόντια και το βοηθά να ανακτήσει τη λευκότητά του.
 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αλάτι και λεμόνι για λεύκανση δοντιών.

Συμβουλή και προφυλάξεις:

 • Το κοινό αλάτι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μαζί με μαγειρική σόδα ως κανονική σκόνη δοντιών αντί για οδοντόκρεμα.
 • Βεβαιωθείτε ότι δεν το τρίβετε τραχιά στα δόντια, έτσι ώστε το σμάλτο ή τα ούλα να μην καταστραφούν.

7. Γαλακτοκομικά προϊόντα:

Το γαλακτικό οξύ στα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί, το γάλα και το γιαούρτι προστατεύει τα δόντια από την τερηδόνα και λευκαίνει τα δόντια. Αυτό το καθιστά ένα νόστιμο φάρμακο και έναν από τους φυσικούς τρόπους λεύκανσης των δοντιών. Αυτό το καθιστά μία από τις εύκολες λεύκανση δοντιών στο σπίτι.

Απαιτούμενα συστατικά:

 • Τυρί/γιαούρτι/γάλα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Πρέπει κανείς να καταναλώνει τουλάχιστον ένα μικρό κομμάτι τυριού μετά από κάθε γεύμα ως σπιτική θεραπεία για τα κίτρινα δόντια.

Πώς είναι χρήσιμο:

 • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι γνωστό ότι κρατούν μακριά το οξύ και το αλκαλικό από το στόμα.
 • Το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι είναι καλά καθαριστικά για τα κίτρινα δόντια και βοηθούν στην απομάκρυνση των κακών βακτηρίων από το στόμα. Αυτό συμβαίνει επειδή το τυρί αυξάνει το επίπεδο pH του σώματος και μειώνει το οξύ που εναποτίθεται μετά το γεύμα.
 • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτρέπουν τη διάβρωση του σμάλτου και τον αποχρωματισμό των δοντιών.
 • Το μάσημα του τυριού βοηθά στο σάλιο και αυτό πλένει τα σωματίδια που λεκιάζουν τα δόντια.

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 • Τα γαλακτοκομικά προϊόντα πρέπει να λαμβάνονται με μέτρο, καθώς πάρα πολλά από αυτά μπορούν να κάνουν ακόμη και ένα καλό προϊόν κακό.

8. Φράουλες:

Οι φράουλες είναι ένα από τα δημοφιλή σπιτικά φάρμακα για τα κίτρινα δόντια για να τα λευκάνουν. Και, οι φράουλες είναι τα φυσικά λευκαντικά δοντιών. Το τρίψιμο φράουλας στα δόντια βοηθά στην απομάκρυνση των σωματιδίων που προκαλούν λεκέδες από τα δόντια και είναι ένα φυσικό στυπτικό.

Απαιτούμενα συστατικά:

 • Φράουλες.

Παρασκευή:

 • Πολτοποιήστε μερικές φράουλες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να βουρτσίσετε το παραπάνω μείγμα στα δόντια.

Πώς είναι χρήσιμο:

 • Το μηλικό οξύ και η βιταμίνη C που βρίσκονται στις φράουλες βοηθούν στη λεύκανση των δοντιών.
 • Το μηλικό οξύ δρα ως στυπτικό που βοηθά στην απομάκρυνση των επιφανειακών λεκέδων και η βιταμίνη C βοηθά στην πλύση της πλάκας.

9. Υπεροξείδιο του υδρογόνου για λεύκανση δοντιών:

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένα χρήσιμο φάρμακο επειδή το υπεροξείδιο έχει την ικανότητα να διεισδύει στα στρώματα των δοντιών και να απομακρύνει τις ενώσεις που προκαλούν αποχρωματισμό. Ο συνδυασμός νερού, υπεροξειδίου του υδρογόνου και μαγειρικής σόδας είναι ένα φοβερό σπιτικό φάρμακο για τα κίτρινα δόντια.

Απαιτούμενα συστατικά:

 • Υπεροξείδιο του υδρογόνου.
 • Μαγειρική σόδα.
 • Νερό.

Πως να προετοιμαστείς:

 • Προετοιμάστε μια πάστα με μία κουταλιά της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου και δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα.
 • Ανακατέψτε το με την οδοντόκρεμα και βουρτσίστε το.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Τρίψτε τα δόντια σας με αυτό το μείγμα για δύο λεπτά και μπορείτε να δείτε πόσο εύκολο είναι να αφαιρέσετε τους λεκέδες των δοντιών με υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Πώς είναι χρήσιμο:

 • Η μαγειρική σόδα είναι λειαντική στη φύση θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τους λεκέδες, ενώ το υπεροξείδιο του υδρογόνου θα τους κάνει ελαφρύτερους με τις λευκαντικές του ιδιότητες.

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 • Βεβαιωθείτε ότι δεν το παρακάνετε καθώς είναι λειαντικό, μπορεί να καταστρέψει το σμάλτο.
 • Η ευαισθησία των δοντιών είναι μία από τις πιο γνωστές παρενέργειες της χρήσης υπεροξειδίου του υδρογόνου.
 • Ωστόσο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει ερεθισμός λόγω υπεροξειδίου του υδρογόνου.
 • Αν και είναι ένα από τα σπιτικά φάρμακα για τη λεύκανση των δοντιών γρήγορα, πρέπει να δίνεται προσοχή.

10. Neem:

Κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει κλαδιά neem όπως μια οδοντόβουρτσα για να καθαρίσει τα δόντια σας το πρωί. Αποτρέπει το κιτρίνισμα των δοντιών. Το Neem είναι το καλύτερο βοτανικό φάρμακο που διατίθεται εύκολα στο σπίτι.

Συστατικά:

 • Κλαδί Neem.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Κάποιος μπορεί να μασήσει φύλλα neem ή κλαδιά για να αποτρέψει το κιτρίνισμα των δοντιών.
 • Μασήστε το ένα άκρο ενός ξυλαριού neem μέχρι να δημιουργηθούν τρίχες στο άκρο του ραβδιού.
 • Τώρα τρίψτε τις τρίχες στα δόντια σας καθώς χρησιμοποιείτε μια οδοντόβουρτσα και δείξτε πόσο ωφέλιμο είναι το neem για τη λεύκανση των δοντιών.

Πώς είναι χρήσιμο:

 • Το Neem έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Το Neem έχει βρεθεί ότι είναι χρήσιμο κατά της ουλίτιδας (7).

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 • Θεωρείται μη ασφαλές να χρησιμοποιείτε λάδι neem ή φλοιό neem κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

11. Κρεμμύδια:

Το όφελος από την κατανάλωση ωμών κρεμμυδιών λειτουργεί καλά για τη λεύκανση των δοντιών και την αφαίρεση λεκέδων. Αυτό είναι ένα λαχανικό κατά της πλάκας που μπορεί να κάνει θαύματα στα δόντια σας. Είναι επίσης μια από τις πιο εύκολες θεραπείες στο σπίτι για τα κίτρινα δόντια.

Συστατικά:

 • Ωμά κρεμμύδια.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Τρώτε ωμά κρεμμύδια σε σαλάτες ή ως μέρος γαρνιτούρας για άλλες συνταγές.

Πώς είναι χρήσιμο:

 • Οι ενώσεις θείου που βρίσκονται στα ωμά κρεμμύδια δεν επιτρέπουν τη δημιουργία πλάκας.

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 • Αποφύγετε να τρώτε τηγανητά κρεμμύδια ή σοταρισμένα καθώς δεν θα σας βοηθήσει.

12. Γαρύφαλλα:

Το γαρύφαλλο και το φθόριο κάνουν καλό θαυματουργό όταν πρόκειται για την οδοντική υγιεινή. Αυτά τα δύο παίζουν ουσιαστικό ρόλο στη φροντίδα των δοντιών και των ούλων. Τα γαρίφαλα βοηθούν στην απομάκρυνση των κοιλοτήτων, καθώς επίσης ενισχύουν και προστατεύουν από επιβλαβή βακτήρια. Συμβάλλουν σημαντικά στην στοματική φροντίδα. Πολλοί γνωρίζουν ότι τα γαρίφαλα χρησιμοποιούνται ως παυσίπονα και είναι επίσης φυσικά λευκαντικά δοντιών.

Συστατικά:

 • Αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Για να χρησιμοποιήσετε λάδι γαρίφαλου για δόντια, χρησιμοποιήστε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου πάνω από την οδοντόκρεμα.
 • Όταν βουρτσίζετε τα δόντια με αυτό, υπάρχει μια μικρή αίσθηση μυρμήγκιασμα, αλλά αφήνει τα δόντια να φαίνονται πιο λευκά.

Πώς είναι χρήσιμο:

 • Αυτό το αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου έχει φαρμακευτικές ιδιότητες.
 • Είναι αντιβακτηριακό και στοχεύει στη φυσική οδοντιατρική φροντίδα.
 • Λειτουργεί αφαιρώντας κίτρινους λεκέδες ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί μια πιο λευκή εμφάνιση.

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε λάδι γαρίφαλου φαρμακευτικής ποιότητας. Είναι μη τοξικό και ασφαλές.

13. Άνθρακας:

Ο ενεργός άνθρακας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση λεκέδων από τα δόντια. Είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις σήμερα να χρησιμοποιείτε κάρβουνο. Η χημική ουσία με βάση τον κρύσταλλο στον άνθρακα το καθιστά ιδανικό για τη λεύκανση των δοντιών και τη θεραπεία του κιτρίνισμα. Είναι ένα πανάρχαιο φάρμακο, το οποίο είναι γνωστό για τις απορροφητικές του ιδιότητες.

Συστατικά:

 • Οδοντόκρεμα ενεργού άνθρακα ή στοματικό διάλυμα.

Πως να προετοιμαστείς:

 • Η σκόνη άνθρακα μπορεί να αναμειχθεί με την κανονική οδοντόκρεμα κάθε μέρα για επιθυμητά και άμεσα αποτελέσματα.
 • Αυτό είναι ένα από τα χρήσιμα σπιτικά φάρμακα για τον καθαρισμό των δοντιών για να γίνουν τα δόντια λευκά και λαμπερά.
 • Εκτός από την οδοντόκρεμα, μπορείτε να κάνετε ένα στοματικό διάλυμα αραιώνοντάς το με νερό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Χρησιμοποιήστε μικρούς κύκλους και βουρτσίστε τα δόντια σας για 2 λεπτά.
 • Φροντίστε να είστε προσεκτικοί στην περιοχή γύρω από τα ούλα καθώς μπορεί να προκαλέσει γδαρσίματα στα δόντια, φτύστε το.
 • Εάν το δόντι σας είναι ευαίσθητο ή θέλετε να περιορίσετε τη λειαντικότητα του κάρβουνου, μπορείτε να το τρίψετε στα δόντια σας. Αφήστε το να δράσει για 2 λεπτά.
 • Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα, περάστε το στο στόμα για δύο λεπτά πριν το φτύσετε.

Πώς είναι χρήσιμο:

 • Πιστεύεται ότι ο άνθρακας μπορεί να αφαιρέσει λεκέδες και χρωστικές ουσίες από τα δόντια επειδή είναι απορροφητικό και επίσης απαλλάσσει από βακτήρια και τοξίνες στο στόμα.

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 • Μην βουρτσίζετε πολύ επιθετικά.
 • Να είστε προσεκτικοί κατά τη χρήση άνθρακα, ειδικά λόγω της έλλειψης στοιχείων που να αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του. Η έρευνα έχει δείξει ότι μπορεί να είναι λειαντική και μπορεί να επηρεάσει τη δομή των δοντιών. (8)

14. Ξίδι μηλίτη μήλου:

Το μηλόξυδο είναι όξινο, βοηθά στη διάσπαση της συσσωρευμένης πλάκας στα δόντια και βοηθά στη λεύκανση των δοντιών. Είναι ένα από τα πιο γρήγορα φάρμακα λεύκανσης δοντιών. Έχει ορισμένες ιδιότητες, που καθαρίζει καλά τα δόντια και μία από τις δημοφιλείς θεραπείες στο σπίτι για να απαλλαγείτε από τα κίτρινα δόντια.

Συστατικά:

 • μηλόξυδο,
 • νερό

Πως να προετοιμαστείς:

 • Φτιάξτε ένα αραιό διάλυμα νερού και μηλόξιδο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Τρίψτε λίγο ξύδι μήλου μηλίτη στα δόντια απευθείας.
 • Ενώ το βούρτσισμα των δοντιών με μηλόξυδο δεν είναι πολύ δύσκολο να το κάνετε, καθώς μπορεί να φθείρει το σμάλτο σας και θα καταλήξει να κάνει μεγαλύτερη ζημιά παρά καλό.
 • Βουρτσίστε απαλά μετά από αυτό χρησιμοποιώντας κανονική οδοντόκρεμα. Διαφορετικά, μπορείτε να περάσετε αραιό διάλυμα γύρω από το στόμα για να χρησιμοποιήσετε τις λευκαντικές του ιδιότητες.

Πώς είναι χρήσιμο:

 • Η λεύκανση των δοντιών με μηλόξυδο λειτουργεί καλά καθώς είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό.
 • Βοηθά στον έλεγχο της ανάπτυξης των κακών βακτηρίων.

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 • Αποφύγετε τη χρήση μηλόξυδου καθημερινά καθώς μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο.

15. Περιορίστε τη δίαιτα με ζάχαρη:

Η ζάχαρη, από μόνη της, δεν προκαλεί αποχρωματισμό ή δόντια με κίτρινο χρώμα. Το υπόλειμμα ζάχαρης που αφήνεται πίσω στα δόντια τροφοδοτείται από βακτήρια. Τρώει επίσης το σμάλτο, και αυτό οδηγεί στην αποχρωματισμένη εμφάνιση όταν εκτίθεται η κίτρινη οδοντίνη από κάτω. Η υιοθέτηση σωστών τεχνικών βουρτσίσματος και οδοντικού νήματος βοηθά στην αποφυγή κίτρινων δοντιών. Το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα θρησκευτικά θα βοηθήσει στην αποφυγή λεκέδων στα δόντια. Η στοματική υγιεινή θα βοηθήσει πολύ στο να διατηρήσουμε τα δόντια μας υγιή, καθαρά και λευκά. Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης μπορεί να προκαλέσει κιτρίνισμα των δοντιών των παιδιών, οπότε πρέπει να προσέξουμε πόσο ζάχαρη καταναλώνουν τα παιδιά. Κατά το νήμα, βεβαιωθείτε ότι το κάνετε σωστά, καθώς μπορεί να βλάψει τα ούλα.

16. Βούρτσισμα και οδοντικό νήμα:

Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο βούρτσισμα και το νήμα. Το πρώτο σχέδιο δράσης πρέπει να είναι το βούρτσισμα των δοντιών με τον σωστό τρόπο. Είναι πολύ σημαντικό να βουρτσίζετε τα δόντια μετά την κατανάλωση τροφής και ποτού, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κίτρινα δόντια. Μην παραλείπετε το νήμα, καθώς βοηθά στη χαλάρωση των σωματιδίων που χάθηκαν από την οδοντόβουρτσα. Το ακατάλληλο βούρτσισμα και το νήμα θα μπορούσαν να προκαλέσουν κίτρινα δόντια σε ενήλικες. Βουρτσίστε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και για 2 λεπτά κάθε φορά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε φτάσει σε όλες τις ρωγμές. Χρησιμοποιήστε μια κυκλική κίνηση για να βουρτσίζετε τα δόντια σας και να προστατεύετε τα ούλα σας. Μερικές φορές το κιτρίνισμα των δοντιών οφείλεται στο λάθος βούρτσισμα ή το νήμα, οπότε βεβαιωθείτε ότι ακολουθείται η σωστή τεχνική.

17. Χρησιμοποιήστε το Straw ενώ κάνετε κρύα ή ζεστά ροφήματα:

Η χρήση μαγειρέματος μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τους λεκέδες. Όταν κάποιος πίνει χυμό ή παγωμένο καφέ ή τσάι, τουλάχιστον το μπροστινό μέρος των δοντιών θα γλιτώσει από λεκέδες. Η κατανάλωση σκούρου χρώματος σόδας θα μπορούσε επίσης να είναι ένας από τους λόγους για τα αίτια των κιτρινισμένων δοντιών. Κρατήστε τα καλαμάκια κοντά σας. Υπάρχουν διαθέσιμα καλαμάκια από ανοξείδωτο χάλυβα, τα οποία όχι μόνο είναι επαναχρησιμοποιήσιμα αλλά επίσης δεν δημιουργούν περιβαλλοντικά προβλήματα με τα απόβλητα με τη μορφή πλαστικών καλαμιών. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε ένα καλαμάκι όποτε και όπου είναι δυνατόν καταναλώνοντας ζεστά ή κρύα ροφήματα. Αυτή η απλή μέθοδος αποτρέπει την αλλοίωση του σμάλτου και αποτρέπει τις κοιλότητες στο δόντι. Βεβαιωθείτε ότι πετάτε τα καλαμάκια προσεκτικά και ψάχνετε για καλαμάκια που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

18. Κουνουπίδι:

Το κουνουπίδι και το μπρόκολο είναι χοντρά λαχανικά που έχουν λευκαντικά οφέλη, ειδικά όταν τα τρώτε ωμά. Αυτά είναι το εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό λεκέδων για τα δόντια. Η τραχιά υφή των λαχανικών που δημιουργεί καθαρισμό όταν μασάτε βοηθά στην απομάκρυνση των λεκέδων στα δόντια.

Απαιτούμενα συστατικά:

Για τη σαλάτα:
 • Δύο φλιτζάνια τριμμένο κουνουπίδι
 • Ένα φλιτζάνι βρασμένα φασόλια mung
 • Ένα κόκκινο πιπέρι, κομμένο σε κύβους
 • Τέταρτο φλιτζάνι θρυμματισμένο καρύδι
 • Μισό φλιτζάνι πράσινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
 • Μισό φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για το ντύσιμο:
 • Μισό φλιτζάνι χυμό λεμονιού
 • Δύο κουταλιές ξύδι
 • Τρεις κουταλιές μελάσα ροδιού
 • Ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μέντα
 • Ένα και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Πως να προετοιμαστείς:

 • Πάρτε ένα μπολ και συνδυάστε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί.
 • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε και συνδυάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
 • Ρίξτε αυτό σε όλη τη σαλάτα και ανακατέψτε καλά.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Όταν αυτά τα λαχανικά τρώγονται ωμά, είναι δύσκολο να μασουληθούν και για λίγο

Πώς είναι χρήσιμο:

 • Μασώντας αυτά τα λαχανικά, αφαιρεί τους λεκέδες που βρίσκονται επιφανειακά στην επιφάνεια των δοντιών.
 • Όσο περισσότερο μασάτε αυτά τα λαχανικά, τόσο περισσότερο σάλιο εκκρίνεται και αυτό βοηθά στην καταπολέμηση των λεκέδων και καθιστά τα δόντια λευκά.

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 • Το ωμό κουνουπίδι είναι καλύτερο για τη γενική υγεία από το να τα βράζετε σε ανθούς νερού και το να είναι ένα ευπροσάρμοστο λαχανικό μπορεί εύκολα να προστεθεί στη διατροφή μας.

19. Ανανάς:

Ο ανανάς είναι ένας από τους φυσικούς τρόπους λεύκανσης δοντιών, ο οποίος περιέχει βρωμελίνη, το οποίο είναι ένα ένζυμο που διαταράσσει τις πρωτεΐνες στην επιφάνεια του σμάλτου, βοηθά στην απομάκρυνση των λεκέδων και τον αποχρωματισμό. Είναι αποδεδειγμένα φυσικό αφαίρεσης λεκέδων.

Συστατικά:

 • Ανανάς 2 φλ
 • Γάλα 1-1/4 φλιτζάνια (γάλα Badam)
 • 4 αμύγδαλα (ψιλοκομμένα)
 • Μια πρέζα ελαίχι ή πιπέρι είναι προαιρετική

Πως να προετοιμαστείς:

 • Ξεφλουδίστε τον ανανά και κόψτε σε κύβους
 • Προσθέστε τα κομμάτια στο μπλέντερ μαζί με το γάλα
 • Τώρα ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.
 • Για να φτιάξετε γάλα badam, μουλιάστε μια χούφτα αμύγδαλα για 3-4 ώρες, ξεφλουδίστε το δέρμα και περάστε μέσα από ένα μπλέντερ.
 • Τώρα προσθέστε τα πάντα για να φτιάξετε ένα υπέροχο smoothie.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Ο ανανάς χρησιμοποιείται σε smoothies, συνταγές και φρουτοσαλάτες επίσης.

Πώς είναι χρήσιμο:

 • Όταν οι πρωτεΐνες διαταράσσονται από τη βρωμελίνη, το σάλιο ξεπλένει τους λεκέδες φυσικά. Αυτό κάνει τα δόντια πιο λαμπερά από πριν

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 • Οι ανανάδες είναι γλυκοί από τη φύση τους. δεν χρειάζεται να προσθέσετε ζάχαρη.

20. Σέλινο:

Τα δόντια σας κάνουν εξαιρετική προπόνηση με σέλινο και το σέλινο μασώντας όχι μόνο καθαρίζει τα δόντια αλλά δημιουργεί επίσης αρκετό σάλιο για να εξουδετερώσει τα βακτήρια. Το μάσημα σέλινου πλένει επίσης τα υπολείμματα τροφίμων και δυναμώνει τα ούλα. Αυτό καθιστά το σέλινο χρήσιμο και έναν από τους φυσικούς τρόπους για να αποκτήσετε πιο λευκά δόντια.

Συστατικά:

Για τη σαλάτα:
 • Σέλινο ψιλοκομμένο (ένα μάτσο)
Για το ντύσιμο:
 • Δύο κουταλιές λάδι canola
 • Μια κουταλιά της σούπας ξύδι μηλίτη
 • Μισό κουταλάκι λευκή ζάχαρη
 • Τέταρτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Πως να προετοιμαστείς:

 • Τοποθετήστε το ψιλοκομμένο σέλινο σε ένα μπολ.
 • Συνδυάστε ξύδι, λάδι, ζάχαρη και αλάτι
 • Ανακινήστε καλά σε ένα βάζο με καπάκι
 • Ρίξτε αυτό σε όλο το ψιλοκομμένο σέλινο
 • Η νόστιμη σαλάτα σας είναι έτοιμη.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Το μάσημα δίνει στα δόντια μια καλή προπόνηση και κάνει μασάζ στα ούλα.

Πώς είναι χρήσιμο:

 • Αυτό είναι επίσης ένα φυσικό σπιτικό φάρμακο που αφαιρεί το κίτρινο χρώμα στα δόντια και κρατά μακριά την κακή αναπνοή και την ουλίτιδα. Καθαρίζουν τα δόντια.

Συμβουλές και προφυλάξεις:

 • Το σέλινο είναι ένα ευέλικτο λαχανικό που μπορεί να καταναλωθεί μαγειρεμένο αλλά και ωμό.

Τα καλύτερα και χειρότερα τρόφιμα για υγιή δόντια:

Υγιεινή διατροφή για τα δόντια:

Παρακάτω παρατίθενται μερικά από τα πιο ευεργετικά τρόφιμα για τα δόντια,

 1. Το τυρί αντισταθμίζει το οξύ που αφήνεται μετά από ένα γεύμα. Προστατεύει τα δόντια από την οξέα διάβρωση.
 2. Τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός είναι μια ζωτική πηγή βιταμίνης D. Επιτρέπει στα δόντια και τα ούλα σας να επωφεληθούν πλήρως από το ασβέστιο από τα τρόφιμα που τρώτε και η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για να επιτρέψει στο σώμα σας να απορροφήσει ασβέστιο.
 3. Τα πορτοκάλια περιέχουν βιταμίνη C, και αυτό ενισχύει τα αιμοφόρα αγγεία και τον συνδετικό ιστό. Επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου των ούλων μειώνοντας τη φλεγμονή.
 4. Το πράσινο και το μαύρο τσάι καταστέλλουν την παρουσία βακτηρίων που παράγουν οξύ στο στόμα και αλλιώς θα λερώσουν τα δόντια.
 5. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι καλά για τα δόντια όπου λαχανικά όπως καρότο, σέλινο, κουνουπίδι, μπρόκολο βοηθούν στο πλύσιμο των λεκέδων από τα δόντια μαζί με ακτινίδιο, φράουλες κ.λπ..
 6. Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο για τα οστά και τα δόντια σας όπως γάλα, σαρδέλες, γάλα σόγιας, σύκα, γιαούρτι, τυρί και πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
 7. Η τσίχλα για υγιή δόντια είναι δημοφιλής στις μέρες μας, όπου προστίθεται ασβέστιο στις τσίχλες για να προωθηθεί η επαναμετάλλωση του σμάλτου.
 8. Το σπανάκι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και κάλιο. Είναι αποτελεσματικό στην ενίσχυση των δοντιών και των οστών.
 9. Η παπάγια είναι ένα άλλο φρούτο που έχει ένα ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη παρόμοιο με τη βρωμελίνη που βοηθά καλύτερα στην αφαίρεση λεκέδων στα δόντια.

Τρόφιμα προς αποφυγή ή μείωση για υγιή δόντια:

Μερικά τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε είναι:

 1. Το τσάι και ο καφές περιέχουν τανίνες, έναν από τους κύριους λόγους που κάνουν τα δόντια να κιτρινίζουν. Πιστεύεται ότι η αύξηση του γάλακτος σε τσάι ή καφέ μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των λεκέδων.
 2. Η κόλα με σκούρο χρώμα τείνει να είναι ένας άλλος λόγος για κίτρινα δόντια
 3. Οι χυμοί φρούτων με σκούρο χρώμα, όπως βατόμουρα, κράνμπερι και χυμοί σταφυλιών, αφήνουν λεκέδες στα δόντια και έναν από τους κοινούς λόγους αποχρωματισμού των δοντιών.
 4. Οι σάλτσες με βάση την ντομάτα έχουν μια χρωστική που τείνει να λερώνει τα δόντια.
 5. Αρκετά κάρυ μερικές φορές αφήνουν ενδεικτικά σημάδια στα δόντια και αποτελούν κοινές αιτίες τροφών που προκαλούν κίτρινα δόντια.
 6. Το μπαλσάμικο ξύδι έχει βαθιά χρωματισμό, το οποίο μερικές φορές μπορεί να λεκιάσει τα δόντια.
 7. Η σάλτσα σόγιας έχει σκούρο χρώμα, που μπορεί να τείνει να λερώνει τα δόντια σας.
 8. Τα μούρα όπως τα βατόμουρα, τα βατόμουρα και τα κεράσια μπορούν να λεκιάσουν τα δόντια.
 9. Το παντζάρι είναι ένα άλλο λαχανικό γεμάτο βιταμίνες, αλλά μπορεί να αφήσει ένα λεκέ στα δόντια σας.

Δεν χρειάζεται κανείς να περάσει από τη ζωή με λεκιασμένα κίτρινα δόντια, ειδικά όταν υπάρχουν εύκολοι φυσικοί τρόποι για να αποκτήσετε λευκά δόντια με τη μορφή σπιτικών θεραπειών. Υπάρχουν φυσικές θεραπείες καθαρισμού δοντιών που είναι διαθέσιμες για να αφαιρέσετε και να κρατήσετε τους λεκέδες μακριά, φωτίζουν και λευκαίνουν τα δόντια. Λέγεται εύστοχα ότι ένα χαμόγελο αξίζει χίλιες λέξεις, οπότε ετοιμαστείτε να καμαρώνετε τα μαργαριτάρια σας με τα αμέτρητα διαθέσιμα φάρμακα για να ανακτήσετε τη λευκότητα των δοντιών σας πίσω!

Αρχική θεραπεία για κίτρινα δόντια

Συχνές Ερωτήσεις:

1. Τι είναι οι λωρίδες λεύκανσης?

Οι λευκαντικές λωρίδες έχουν σχήμα για να ταιριάζουν στα δόντια και έχουν ένα λεπτό στρώμα τζελ υπεροξειδίου στις λωρίδες. Οι λωρίδες βοηθούν να φωτίζουν τα δόντια κατά δύο αποχρώσεις. Αυτά τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και μπορείτε να διαπιστώσετε ότι υπάρχουν οδηγίες σχετικά με τη χρήση τους αναλόγως. Μερικές από τις λωρίδες πρέπει να εφαρμόζονται δύο φορές την ημέρα, για 30 λεπτά. Οι περισσότερες από αυτές τις λωρίδες είναι ασφαλείς για χρήση για κιτρινωπό αποχρωματισμό των δοντιών. Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε λωρίδες με διοξείδιο του χλωρίου, καθώς μπορεί να καταστρέψει το σμάλτο.

2. Είναι ακριβό να κάνετε θεραπεία λεύκανσης δοντιών?

Ναί! Οι θεραπείες λεύκανσης δοντιών που γίνονται από έμπειρους γιατρούς μπορούν να κοστίσουν μια περιουσία. Οι θεραπείες λεύκανσης δοντιών με λέιζερ είναι πολύ ακριβές και είναι η ταχύτερη διαθέσιμη διαδικασία λεύκανσης. Αυτές οι οδοντιατρικές διαδικασίες δεν καλύπτονται από προγράμματα οδοντιατρικής ασφάλισης. Σήμερα, περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τις θεραπείες στο σπίτι ως τρόπους λεύκανσης των δοντιών στο σπίτι, όχι μόνο για να εξοικονομήσουν χρόνο και προσπάθεια, αλλά είναι επίσης ασφαλέστερες σε σύγκριση με τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται. Σε σοβαρές περιπτώσεις χρώσης των δοντιών, μπορεί να χρειαστεί να επιλέξουμε επαγγελματική βοήθεια όπου μπορεί να απαιτηθεί μία ή δύο συνεδρίες.

3. Ποια είναι τα οφέλη της οδοντόκρεμας με φθόριο?

Το φθόριο είναι ένα φυσικό ορυκτό και η οδοντόκρεμα με φθόριο βοηθά στη δημιουργία ισχυρών δοντιών. Αποτρέπει τις κοιλότητες και καταπολεμά τα βακτήρια που είναι επιβλαβή για τα δόντια και τα ούλα. Το φθόριο είναι πολύ χρήσιμο και βοηθά στην αφαίρεση λεκέδων και στην πρόληψη της φθοράς. Είναι πολύ ευεργετικό για όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης τερηδόνας ή τερηδόνας. Υπάρχουν ειδικά ξεπλύματα και τζελ με φθόριο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λεύκανση των κίτρινων δοντιών στο σπίτι. Αν και το φθόριο δεν μπορεί να αφαιρέσει τη φθορά, μπορεί να αποτρέψει τη φθορά των δοντιών και να δημιουργήσει μια ισχυρή εξωτερική επιφάνεια στα δόντια μας.