Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης του βήχα και του κρυολογήματος στο σπίτι

Ένα από τα πιο προκλητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί γιατροί και ασθενείς σε όλο τον κόσμο σε ένα κοινό κρυολόγημα! Ναί! Αν και μια απλή μόλυνση, ένα κρυολόγημα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε στο κρεβάτι του θανάτου. Τα περισσότερα από τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα καταστέλλουν το κοινό κρυολόγημα για λίγες ώρες, αλλά επίσης σας δίνουν πολλές παρενέργειες. Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν πολλές φυσικές θεραπείες για το βήχα και το κρυολόγημα, οι οποίες είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να τα χρησιμοποιείτε.

σπιτικές θεραπείες για το βήχα και το κρυολόγημα

Αιτίες κρυολογήματος και βήχα:

Τόσο το κρυολόγημα όσο και ο βήχας προκαλούνται από μια μικροβιακή λοίμωξη, συνήθως έναν ιό που ονομάζεται Rhinovirus. Ακολουθούν μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που ευθύνονται για την εξάπλωση αυτής της λοίμωξης:

 • Κοινή χρήση προσωπικών αντικειμένων.
 • Φυσική επαφή.
 • Σταγονίδια σάλιου.
 • Καθίσματα τουαλέτας.

Κρυολόγημα και βήχας μπορεί επίσης να προκληθούν ως αλλεργική αντίδραση στον καιρό, κρύα τρόφιμα ή ποτά, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα.

Συμπτώματα κρυολογήματος και βήχα:

Αυτά είναι τα κοινά σημάδια που αντιμετωπίζει ένα μολυσμένο άτομο που πάσχει από κρυολόγημα και βήχα:

 • Ρινική ή βουλωμένη μύτη.
 • Πονόλαιμος.
 • Επίμονος Βήχας.
 • Ρινική συμφόρηση.
 • Πόνοι στο σώμα, πόνοι στις αρθρώσεις.
 • Συνεχές Φτέρνισμα.
 • Πυρετός, συνήθως χαμηλού βαθμού.
 • Γενική ασθένεια.
 • Απώλεια όρεξης.

Πρόληψη κρυολογήματος και βήχα:

Είναι πολύ δύσκολο να αποφευχθεί το κρυολόγημα και ο βήχας, ιδιαίτερα στα παιδιά. Ωστόσο, μπορείτε σίγουρα να μειώσετε τη συχνότητά του ακολουθώντας αυτές τις απλές προφυλάξεις:

 • Τηρείτε αυστηρή προσωπική υγιεινή.
 • Φροντίστε να έχετε πρακτικά αντιμικροβιακά μαντηλάκια και απολυμαντικά. Καθαρίστε όλες τις επιφάνειες, όπως πόμολα, τραπέζια ή είδη χαρτικής, αν είναι κοινά.
 • Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι για να καταστρέψετε οποιαδήποτε μόλυνση που προκαλεί μικρόβια.
 • Αποφύγετε την επαφή με άτομα που έχουν μολυνθεί.
 • Μην στέλνετε τον θάλαμο σας στο σχολείο εάν έχει κρυολόγημα για να εμποδίσετε τη μετάδοσή του σε άλλους.
 • Τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Φυσικές θεραπείες για το βήχα και το κρυολόγημα:

Παρακάτω παρατίθενται μερικές από τις πιο απλές, αλλά αποτελεσματικές DIY σπιτικές θεραπείες για τον κρυολόγημα:

1. Σκόρδο για βήχα και κρύο:

Σκόρδο για βήχα και κρύο

Μια από τις καλύτερες θεραπείες για το βήχα και το κρυολόγημα είναι το σκόρδο. Είναι ένα αντιικό, αντιβακτηριακό και αντιμυκητιακό στοιχείο που μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία σας. Κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει το σκόρδο χυμώνοντάς το και καταναλώνοντας σιγά σιγά λίγο κάθε φορά. Εκτός από αυτό, ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το σκόρδο για τη θεραπεία του κρυολογήματος είναι να το σοτάρετε με λίγο γκι ή βούτυρο και να το καταναλώσετε. Φροντίζει επίσης για την ασυλία σας αφού αυτή τη στιγμή το σώμα είναι επιρρεπές σε διάφορες ασθένειες. Κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμη και σκόρδο στο καθημερινό του γεύμα για να εξασφαλίσει γρήγορη ανάρρωση.

2. Τζίντζερ:

Τζίντζερ

Μια αρχαία κινεζική μέθοδος ανέφερε τη χρήση του τζίντζερ για τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος και της καταρροής και το ίδιο ισχύει για τη γνώση στην ινδική Αγιουρβέδα. Το τζίντζερ είναι μια γνωστή παραδοσιακή μέθοδος, η οποία είναι γνωστό ότι θεραπεύει το βήχα και το κρυολόγημα αμέσως και γι ‘αυτό ο καλύτερος τρόπος που προτείνεται είναι ένα ζεστό φλιτζάνι τσαγιού τζίντζερ που μπορεί να αναμιχθεί μερικές φορές με λίγο λεμόνι και μέλι. Όχι μόνο έχει υπέροχη γεύση, οι ιδιότητες του σας κρατούν φρέσκους και ανοίγει το μπλοκαρισμένο ρινικό σας πέρασμα.

3. Ευκάλυπτος εισπνοή:

Ευκάλυπτος

Ο ευκάλυπτος είναι ουσιαστικά φυτό, διάσημο για τα κόμμεα και τα έλαια και τις ξυλείες του, αλλά μπορεί να εκπλαγεί το πώς η εισπνοή του ευκαλύπτου μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε το υπερφορτωμένο στήθος και τη μύτη που τρέχει. Όταν λέμε εισπνοή ευκαλύπτου, δεν εννοούμε το ίδιο το φυτό αλλά το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μερικές σταγόνες από αυτό το αιθέριο έλαιο. Πάνω από μια επιφάνεια που βράζει νερό ρίξτε μερικές σταγόνες λάδι ευκαλύπτου και στη συνέχεια καλύπτοντας το κεφάλι σας με μια πετσέτα, δημιουργήστε μια κατάσταση σπα στο σπίτι όπου σκύβετε πάνω από την επιφάνεια του νερού και αναπνέετε τον ατμό. Αυτό είναι ένα πολύ αποτελεσματικό φάρμακο στο σπίτι για το βήχα και το κρυολόγημα.

4. Saline Nasal Spray:

Ρινικό σπρέι φυσιολογικού ορού

Το αλάτι είναι η καλύτερη θεραπεία στο σπίτι για το κρυολόγημα και το βήχα, τα οποία μπορούν να καταστρέψουν τα ιικά παθογόνα. Κατά τη διάρκεια των κρύων ημερών, το σώμα μας είναι αδύναμο καθώς χάνουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Το αλάτι στο σώμα μας αυτή τη στιγμή θα μας βοηθήσει να καταπολεμήσουμε τον ιό και τα επιβλαβή ξένα σώματα. Ενώ δεν μπορούμε να καταναλώνουμε αλάτι σε χούφτες, αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για το πώς μπορείτε να θεραπεύσετε τον εαυτό σας. Η καλύτερη μέθοδος είναι να φτιάξετε ένα αραιωμένο διάλυμα από αλάτι και μαγειρική σόδα αναμεμειγμένο με νερό και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί σε ρινικό σπρέι για να το ψεκάσετε στη μύτη. Το αλμυρό νερό είναι επίσης γνωστό ότι ανοίγει τα μπλοκαρισμένα σας περάσματα.

5. Το μέλι θεραπεύει το βήχα και το κρυολόγημα:

το μέλι θεραπεύει τον βήχα και το κρυολόγημα

Το μέλι είναι η καλύτερη οικιακή θεραπεία για το κρυολόγημα και το βήχα, που χρησιμοποιείται σε πολλά σπίτια από αμνημονεύτων χρόνων. Λέγεται ότι έχει μια αντιοξειδωτική και αντιβακτηριακή ιδιότητα που σας βοηθά να καταπρανετε έναν ερεθισμένο λαιμό, βοηθώντας έτσι να ανακουφιστείτε από τον ερεθισμό. Μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το μέλι απευθείας ή να το χρησιμοποιήσει με τη μορφή παστίλιας. Αυτό είναι επίσης ένα από τα καλύτερα σπιτικά φάρμακα για σοβαρό κρυολόγημα και βήχα στα παιδιά.

6. Πρόσληψη υγρών:

πρόσληψη υγρών

Η στερεά πρόσληψη είναι απαραίτητη για το αδύναμο σώμα σας αυτή τη στιγμή, αλλά ένα πράγμα που πρέπει να διατηρείται και να διατηρείται σταθερό είναι η πρόσληψη υγρών στο σώμα σας που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το λαιμό σας ζεστό και χωρίς φαγούρα, ένας άλλος λόγος για τον οποίο ο βήχας μπορεί να είναι υπερβολικός. Για να αποφύγετε μια ξηρή φαγούρα στο λαιμό συνήθως η σούπα κοτόπουλου, το νερό, οι χυμοί και τα ενεργειακά ποτά είναι ο καλύτερος αποτελεσματικός τρόπος. Αποχή από κρύα ή ζεστά ροφήματα όπως κρύα ροφήματα και ζεστό καφέ που μπορεί να λειτουργήσει σαν διουρητικό και να σας αφυδατώσει.

7. Astragalus:

Αστράγαλος

Χρονολογώντας την κινεζική παράδοση, οι ρίζες Astragalus ήταν γνωστό ότι λειτουργούσαν ως ελιξίριο στο εξασθενημένο σώμα. Έχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που κρατούν το κρύο μακριά, ενώ το astragalus λειτουργεί στο σώμα σας για να διατηρήσει την ασπίδα ασυλίας ισχυρή και προστατευτική. Παρόλο που κάποιος μπορεί να αγοράσει κάψουλες χωρίς φάρμακο, ο καλύτερος τρόπος είναι να φτιάξει μια σούπα από τις βρασμένες ρίζες του astragalus και να την καταναλώσει. Το Astragalus είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά βότανα για το βήχα και το κρυολόγημα.

8. Elderberry:

ElderBerry

Παρόλο που το όνομα υποδηλώνει ένα φρούτο, το elderberry είναι ουσιαστικά ένα βότανο που χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος και του ξηρού βήχα. Δρα επίσης για τη δημιουργία ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Είτε χυμώστε το είτε χρησιμοποιήστε κάψουλες που αγοράσατε από το κατάστημα. Είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για το βήχα και το κρυολόγημα.

9. Παρακολουθήστε τι λαμβάνετε:

προσέξτε τι προσλαμβάνετε

Λόγω του παραπαίοντος ανοσοποιητικού συστήματος, η σωστή αναλογία θρεπτικών συστατικών είναι απαραίτητη για τον οργανισμό και ξεκινώντας από αντιοξειδωτικά όπως μούρα και βιταμίνη C που περιέχουν πορτοκάλια και λάιμ πρέπει να διασφαλιστεί ότι η πρόσληψη πρωτεΐνης στο σώμα του είναι επαρκής. Η βιταμίνη D είναι επίσης μια ισχυρή απαίτηση. Επομένως, ο κατάλογος των τροφίμων που πρέπει να είναι must στον κατάλογο είναι αυγά, τόφου, γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέας και πολλά λαχανικά. Μερικές φορές ορισμένα μπαχαρικά και βότανα μπορούν επίσης να είναι αποτελεσματικά.

10. Εισπνοή ατμού:

Σπιτικές θεραπείες εισπνοής με ατμό για το βήχα και το κρυολόγημα

Οι σπιτικές θεραπείες για το βήχα και το κρυολόγημα περιλαμβάνουν το πρώτο και κύριο βήμα της εισπνοής ατμού για να διώξετε τη συμφόρηση της ρινικής κοιλότητας. Το παχύ φλέγμα στη ρινική κοιλότητα κατά την εισπνοή ατμού μαλακώνει το επίμονο φλέγμα και το φωτίζει, έτσι ώστε ένα μικρό φύσημα μπορεί να ανακουφίσει τη ρινική σας δίοδο. Μπορείτε συχνά να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου ή λεβάντας στο βραστό νερό για επιπλέον φροντίδα.

11. Πρωινό ποτό:

πρωινό ποτό

Ξεκινήστε τη μέρα σας εν μέσω κρυολογήματος και γρίπης με ένα χλιαρό ποτήρι νερό, μια κουταλιά της σούπας μέλι και ένα στίψιμο λάιμ. Το μέλι θεωρούνταν πάντα ως φυσικός θεραπευτής και η χρήση ασβέστη ή λεμονιού εμπλουτισμένου σε αντιοξειδωτικά μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τη συμφόρηση σας. Το ζεστό νερό από μόνο του είναι ένας θαυματουργός και παρηγορητής για τις κρύες και τις μέρες της γρίπης.

12. Άγιος Βασίλειος και Μέλι:

ιερός βασιλικός και μέλι

Ο ιερός βασιλικός, γνωστός και ως Tulsi, χρησιμοποιείται ως παλιό εναλλακτικό φάρμακο για τον βήχα και το κρυολόγημα. Είτε πρόκειται για φαγούρα είτε για πόνο, θα μπορούσε εύκολα να αφαιρεθεί χρησιμοποιώντας ιερό βασιλικό σε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Ο ιερός βασιλικός μπορεί να αγοραστεί από την κοντινή βοτανική σας ή απλώς από ένα τοπικό παντοπωλείο.

13. Γαργάρες:

Κάνε γαργάρες στο σπίτι θεραπείες για το βήχα και το κρυολόγημα

Οι σπιτικές θεραπείες για το κρυολόγημα και το βήχα περιλαμβάνουν επίσης γαργάρες ως μία από τις σημαντικές τεχνικές για να καταπρανετε τον πονόλαιμο διατηρώντας παράλληλα το στήθος και την κοιλότητα του λαιμού σας άνετα και ζεστά. Το κανονικό ζεστό νερό που ενδεχομένως αναμιγνύεται με λίγο αλάτι ή σταγόνα τζίντζερ ή ακόμη και φάρμακο για τον πονόλαιμο θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε τους μυς του λαιμού σας, επιτρέποντάς τους να ανοίξουν ενώ το νάτριο μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και του οιδήματος.

14. Μέντα Μειώνει το κρυολόγημα και το βήχα:

η μέντα μειώνει το βήχα και το κρυολόγημα

Η μέντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τη μορφή φυτικού ελαίου ή απλά συνθλίβοντας τα φύλλα μέντας και προσθέτοντάς τα στο γαργάρες σας. Η μέντα είναι ένας φυσικός παράγοντας ψύξης και μπορεί να δροσίσει την οδυνηρή αίσθηση κόκκινου πρηξίματος στο λαιμό σας, ενώ ανοίγει τις υπερφορτωμένες κοιλότητες σας, ώστε να μπορείτε να αναπνέετε φρέσκα και ελεύθερα.

15. ρινικό σπρέι μαγειρικής σόδας:

ρινικό σπρέι μαγειρικής σόδας

Κάντε ένα γρήγορο ρινικό σπρέι χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα και βεβαιωθείτε ότι το αραιώνετε αρκετά καλά με νερό για να γίνει το διάλυμα υδαρές. Τώρα χρησιμοποιήστε έναν ψεκαστήρα μύτης ή βουτήξτε για να ψεκάσετε λίγο στη ρινική σας κοιλότητα, με τέτοιο τρόπο ώστε η ρινική συμφόρηση να χαλαρώσει επιτρέποντας έτσι στον αέρα να περάσει από τη ρινική σας κοιλότητα. Μετά τη χρήση αυτής της θεραπείας στο σπίτι, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν είναι καλό, απλά πείτε ότι είναι μια εξαιρετική θεραπεία για το κρυολόγημα και το βήχα.

16. Τσάι κανέλας:

τσάι κανέλας

Το σπιτικό φάρμακο για το κρυολόγημα και τον βήχα θα σας ζητούσε επίσης να πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι κανέλας στον ατμό. Οτιδήποτε ζεστό και άνετο θα έδινε ανακούφιση στο γεμάτο στήθος σας, πιθανότατα ένας από τους λόγους για τους οποίους το τσάι που παρασκευάζεται σε κανέλα θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τον εαυτό σας ζεστό, ενώ καταπρανει τον πονόλαιμο και θα ελέγξει τον βήχα σας. Η κανέλα είναι επίσης αντιφλεγμονώδης στη φύση πιθανώς θεραπεύοντας τον πρησμένο λαιμό σας.

17. Μπράντι:

Κονιάκ

Αυτό είναι ιδιαίτερα ένα φάρμακο για τους ηλικιωμένους που υποφέρουν από κρυολόγημα και βήχα. Το κονιάκ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως άμεση θεραπεία για το κρυολόγημα και το βήχα, αλλά λίγη ζεστασιά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σίγουρα θα έφερνε ανακούφιση στη συμφόρηση της ρινικής σας κοιλότητας. Ξεκινήστε με μια απλή μυρωδιά που καθαρίζει τη ρινική σας δίοδο και στη συνέχεια πιείτε ένα καλό ποτό.

18. Επιπλέον φροντίδα μαξιλαριού:

Επιπλέον περιποίηση μαξιλαριού

Κατά τη διάρκεια ενός κακού κρυολογήματος και γρίπης, το να ξαπλώνετε στο μαξιλάρι σας συχνά εμποδίζει την ομαλή διέλευση του αέρα μέσα από τη ρινική σας κοιλότητα, καθιστώντας δύσκολη την αναπνοή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται πάντα να σηκώνετε το κεφάλι σας λίγο ψηλά χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο σετ μαξιλαριού, έτσι ώστε ο κεκλιμένος λαιμός να επιτρέπει την ελεύθερη αναπνοή χωρίς να φράζει τη μύτη σας. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανακουφιστείτε από το κρύο.

19. Θεραπεία σούπας κοτόπουλου για κρυολόγημα και βήχα:

θεραπεία σούπας κοτόπουλου για βήχα και κρυολόγημα

Το κρυολόγημα και η γρίπη συνοδεύονται πάντα από πυρετό και πόνο στο σώμα. Εκείνη τη στιγμή, ένα αρωματικό μπολ με σούπα κοτόπουλου με μαλακά ξύστρα που επιπλέουν σε αυτό είναι ακριβώς αυτό που σας έλειπε όλο αυτό το διάστημα. Το κοτόπουλο δεν είναι μόνο χρήσιμο για να ανακτήσετε τη δύναμή σας αυτή τη στιγμή αλλά και για τον πονόλαιμο. Τίποτα δεν μπορεί να φτιάξει ένα ζεστό μπολ σούπα. Η κοτόσουπα είναι η απλούστερη και καλύτερη σπιτική θεραπεία για το βήχα.

20. Τρίψιμο ατμού:

VapoRub

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Ένα κοινό όνομα, το τρίψιμο ατμού μπορεί συχνά να χρησιμοποιηθεί από το κοντινό φαρμακείο ή φαρμακείο. Η γεύση μέντας σε αυτό το φαρμακευτικό τζελ μπορεί εύκολα να ανοίξει μπλοκαρισμένα ή συμφόρηση διαδρόμων. Εφαρμόστε αυτό το τζελ στο στήθος ή στο μέτωπό σας και αφήστε τη μυρωδιά του τζελ που κόβεται να κάνει τα θαύματα του σε εσάς. Σίγουρα δίνει ανακούφιση από το κρυολόγημα και το βήχα.

21. Υγραντήρας:

Σπιτικές θεραπείες υγραντήρα για το βήχα και το κρυολόγημα

Κρατήστε τον αέρα γύρω σας ζεστό, έτσι ώστε το κρύο από έξω να μην μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση για εσάς. Ένας υγραντήρας ή ένας θερμαντήρας δωματίου που λειτουργεί στο δωμάτιό σας θα κρατήσει το περιβάλλον άνετο και άνετο. Παρόλο που δεν συμμετέχει άμεσα στη θεραπεία του κρυολογήματος και του βήχα, σίγουρα θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τον εαυτό σας μακριά από περαιτέρω πιθανότητες να προσβληθείτε από κρυολόγημα.

22. Φυτική φροντίδα:

Φυτική φροντίδα

Χρησιμοποιήστε βότανα στην καθημερινή σας διατροφή, ώστε να ηρεμήσει το εσωτερικό σας και ταυτόχρονα να σας βοηθήσει να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας. Χρησιμοποιήστε βότανα όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, μαϊντανό και ακόμη και κόλιανδρο, όλα ψιλοκομμένα και κομμένα στον καθημερινό ουρανίσκο σας. Τα βότανα είναι πάντα μία από τις καλύτερες και φυσικές θεραπείες για το βήχα και το κρυολόγημα και οι οποίες είναι πολύ χρήσιμες για την υγεία σας επίσης.

23. Ζεστό μασάζ με λάδι καρύδας:

μασάζ με ζεστό λάδι καρύδας

Τα σπιτικά φάρμακα για το κρυολόγημα και το βήχα μπορούν επίσης να έχουν τη μορφή ενός καλού μασάζ με ζεστό λάδι, ειδικά στην περιοχή του στήθους. Το ζεστό λάδι καρύδας διατηρεί το εσωτερικό σας ζεστό και το μασάζ θα σας βοηθήσει να ανοίξετε τη συμφόρηση, έτσι ώστε να αναπνεύσετε. Από τις πιο οικιακές θεραπείες για το βήχα και το κρυολόγημα, είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία στο σπίτι.

24. Ινδικό φραγκοστάφυλο:

ινδικό φραγκοστάφυλο

Το ινδικό φραγκοστάφυλο ή όπως το αποκαλούμε amla είναι εμπλουτισμένο σε βιταμίνη C, μια σταθερή πηγή αντιοξειδωτικών που σας βοηθούν να δημιουργήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα ενώ παράλληλα σας βοηθά να θεραπεύσετε τον πονόλαιμο και το πρήξιμο. Μετά τη χρήση του φραγκοστάφυλου, μπορείτε να αισθανθείτε την ελευθερία στο λαιμό και τη μύτη σας. Που σημαίνει ότι μπορεί να ελέγξει το πρόβλημα του κρυολογήματος και του βήχα.

25. Jaggery για βοήθεια για κρυολόγημα και βήχα:

ζαχαροπλαστική για να βοηθήσει στο κρυολόγημα και το βήχα

Το Jaggery, όταν αναμειχθεί σε ένα διάλυμα με μαύρο πιπέρι και κύμινο μπορεί να είναι μια καλή θεραπεία για τον πονόλαιμο και το κοινό κρυολόγημα. Ανακατέψτε το καλά με νερό και κρατήστε το στήθος σας ζεστό και χωρίς συμφόρηση. Οι αντι-ιικές ιδιότητες αυτού του μείγματος μπορούν να προσφέρουν καταπραϋντική ανακούφιση από τη μόλυνση.

Είστε έκπληκτοι που διαβάζετε για αυτές τις απλές θεραπείες στο σπίτι για το κρυολόγημα και το βήχα; Τα περισσότερα από τα συστατικά είναι διαθέσιμα στην κουζίνα σας, καθιστώντας τα μια από τις πιο οικονομικές μεθόδους αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος. Για να είμαι πολύ ειλικρινής, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα φάρμακα που μπορούν να θεραπεύσουν το κρυολόγημα και τον βήχα που συνοδεύεται από αυτό. Αντί να πάτε για φάρμακα υψηλής ισχύος που καταστέλλουν μόνο τα συμπτώματα ή προκαλούν ύπνο, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Συχνές ερωτήσεις:

1. Πόσο διαρκεί συνήθως ένα κρυολόγημα και βήχας?

Το κοινό κρυολόγημα και ο βήχας διαρκούν συνήθως για μια εβδομάδα ή 7 ημέρες. Είναι το αποτέλεσμα μιας ιογενούς λοίμωξης, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιοτικά. Ωστόσο, μπορείτε να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα δοκιμάζοντας αυτές τις φυσικές θεραπείες στο σπίτι. Εάν η κατάσταση δεν βελτιωθεί ακόμη και μετά από μια εβδομάδα, σας συμβουλεύουμε να δείτε έναν γιατρό.

2. Γιατί τα παιδιά του σχολείου είναι πιο επιρρεπή στο να κολλήσουν το κρυολόγημα?

Τα παιδιά κάτω των 6 ετών, ιδιαίτερα εκείνα που πηγαίνουν σχολείο, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να κρυώσουν. Η σωματική επαφή, η ανταλλαγή αντικειμένων, η έλλειψη ευαισθητοποίησης για την προσωπική υγιεινή συμβάλλουν σε αυτές τις επιθέσεις. Μπορείτε να μειώσετε τη συχνότητα των κρυολογημάτων ενισχύοντας το ανοσοποιητικό τους σύστημα με τρόφιμα φορτωμένα με θρεπτικά συστατικά. Με την ηλικία, ο κίνδυνος κρυολογήματος μειώνεται.

3. Γιατί με συμβουλεύουν να μένω στο σπίτι κατά τη διάρκεια κρυολογήματος και βήχα?

Ο λόγος που σας ζητείται να κάνετε ένα διάλειμμα από τη δουλειά είναι το κρύο και ο βήχας είναι μεταδοτικοί. Μεταδίδεται εύκολα από άτομο και άτομο. Ειδικά σε κλειστούς χώρους όπως σταθμούς εργασίας, σχολεία ή κινηματογραφικές αίθουσες, οι πιθανότητες συστολών είναι μεγάλες. Για την ευημερία των συναδέλφων, των φίλων και των αγαπημένων σας προσώπων, είναι καλύτερο να μείνετε στο σπίτι μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.