Πώς να χρησιμοποιήσετε πράσινο τσάι για διαβήτη;

Είστε πότης πράσινου τσαγιού; Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το πράσινο τσάι παίζει σημαντικό ρόλο στον διαβήτη. Ναι, το πράσινο τσάι μειώνει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Ο λαός καταναλώνει τσάι για αιώνες, καθώς και σήμερα είναι το δεύτερο κυρίως αποδεκτό ποτό στον κόσμο (αργότερα από το νερό). Ένας αριθμός αυτής της φήμης μπορεί να προέρχεται από τα πολλά ευρέως γνωστά οφέλη του πράσινου τσαγιού, μετρώντας τη δύναμή του να σταματήσει τον καρκίνο καθώς και να αλέσει την ψυχική υγεία. Ωστόσο, σε αυτό το άρθρο, συζητάμε το ρόλο του πράσινου τσαγιού για τον διαβήτη.

Πώς να χρησιμοποιήσετε πράσινο τσάι για διαβήτη

Ο διαβήτης είναι μια ασθένεια που περιγράφεται από την ανεπαρκή έκκριση, αλλιώς προσβλητική απόδοση της ινσουλίνης που εμποδίζει τη σωστή αφομοίωση της γλυκόζης στους ιστούς και επιπλέον οδηγεί σε υψηλή προσοχή του σακχάρου στο αίμα που πρέπει τελικά να αποβληθεί στα ούρα. Κατά τη διάρκεια μιας πολύπλευρης βιοχημικής αντίδρασης, το τσάι – ειδικά το πράσινο τσάι – βοηθά στην ευαισθητοποίηση των κυττάρων, επομένως, είναι πιο υγιείς σε θέση να μεταβολίσουν τη ζάχαρη. Το πράσινο τσάι είναι ανώτερο για άτομα με διαβήτη, καθώς βοηθά το μεταβολικό σύστημα να λειτουργεί πιο υγιεινά.

Πλεονεκτήματα του πράσινου τσαγιού:

  • Μείωση των κινδύνων ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2
  • Βελτιώστε την ευαισθησία στην ινσουλίνη
  • Διατηρήστε την υγιή πίεση του αίματος
  • Αποτρέψτε τους θρόμβους αίματος
  • Ο μειωμένος κίνδυνος αύξησης του καρκίνου
  • Μειώνεται η πιθανότητα καρδιαγγειακής νόσου

Μηχανισμός του πράσινου τσαγιού για τον διαβήτη:

Από τη στιγμή που το άμυλο καταναλώνεται, χρειάζεται το ένζυμο αμυλάση για να το σπάσει σε απλά σάκχαρα που μπορούν να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος. Οι πολυφαινόλες πράσινου τσαγιού μειώνουν την αμυλάση. Μια ανάγνωση έδειξε ότι μόνο 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι διατηρούσε τη δράση της αμυλάσης κατά 87%. Μια ακόμη μελέτη δείχνει ότι η αφαίρεση του πράσινου τσαγιού συμπιέζει τη φυσιολογική αύξηση της γλυκόζης καθώς και της ινσουλίνης, ενώ καταβλήθηκαν 50 γραμμάρια αμύλου.

Η επίδραση του πράσινου τσαγιού στον διαβήτη:

1. Το πράσινο τσάι είναι μέτρια ανεπεξέργαστο και είναι δύο φορές πιο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C. Απορροφά πολυφαινόλες που οι ερευνητές θεωρούν ότι μπορούν να ενισχύσουν τη δραστηριότητα της ινσουλίνης. Επιπλέον, η προσθήκη γάλακτος στο τσάι μειώνει την ιδιότητα ευαισθητοποίησης του ινσουλίνης στο τσάι.

2. Ο διαβήτης είναι μια κατάσταση υγείας που γενικά ταξινομείται στον τύπο 1 μαζί με τον διαβήτη τύπου 2-. Εάν ένα άτομο διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 1, μετά από αυτό το πάγκρεας δεν δημιουργεί κατά τα άλλα πολύ μικρή ποσότητα ινσουλίνης.

3. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που είναι απαραίτητη για τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, συν για τον έλεγχο της φυσιολογικής λειτουργίας του κυττάρου. Στον διαβήτη τύπου 2, τα κύτταρα του σώματος δεν είναι σε θέση να αντιδράσουν στην ινσουλίνη που σχηματίζεται από το πάγκρεας. Επιπλέον σε τροφές για διαβήτη

4. Το πράσινο τσάι περιέχει πολυσακχαρίτες που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, επιπλέον έχουν αντι-ακτινοβολία καθώς και αντικαρκινικές ιδιότητες.

5. Το ECGC εκεί στο πράσινο τσάι είναι χρήσιμο δίπλα στον διαβήτη τύπου 2, καθώς βοηθά στη συναρπαστική γλυκόζη στην απαραίτητη ποσότητα από τα κύτταρα του σώματος.

6. Το πράσινο είναι μία από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για τον διαβήτη τύπου 2, καθώς όχι μόνο μειώνει τα επίπεδα σακχαρόζης, αλλά οι κατεχίνες που υπάρχουν στο πράσινο τσάι βοηθούν επίσης στην παρεμπόδιση της φυσικής γλυκόζης στο πεπτικό σύστημα..

7. Το ζωηρό συστατικό του πράσινου τσαγιού, που έχει εκτεθεί να επιβραδύνει την εντερική γλυκόζη και την πρόσληψη λιπιδίων, είναι ένα σίγουρο είδος φλαβονοειδούς που ονομάζεται γαλατικές κατεχίνες. Μετράται ότι ο αριθμός των γαλατικών κατεχινών που είναι απαραίτητες για τη μείωση της συγκέντρωσης της γλυκόζης στο αίμα μπορεί να επιτευχθεί από μια κανονική ποσότητα πράσινου τσαγιού.

8. Από την άλλη πλευρά, η ποσότητα πράσινου τσαγιού που επιθυμείται για τη μείωση της πρόσληψης λιπιδίων από το έντερο είναι ανώτερη και έχει εκτεθεί ότι έχει κακές επιπτώσεις στον άνθρωπο. Μόλις εισέλθουν στο αίμα, οι γαλατικές κατεχίνες μπορούν πραγματικά να αυξήσουν τη σύγκρουση ινσουλίνης, κάτι που είναι καταθλιπτικό, ιδιαίτερα σε παχύσαρκους και διαβητικούς ασθενείς..

Πράσινο τσάι για τον διαβήτη