Bhekasana (Frog Pose) – Πώς να το κάνετε και τα οφέλη του

Εάν υποφέρετε από πόνους στο γόνατο ή πόνο στις αρθρώσεις, τότε απλά δοκιμάστε να κάνετε Bhekasana. Το όνομα προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη Bheka που σημαίνει βάτραχος και asana που σημαίνει στάσεις. Η Bhekasana ονομάζεται Mandukasana που έχει διαφορετικές παραλλαγές. Λόγω της καθιστικής ζωής και της κακής στάσης εργασίας, οι σωματικές δραστηριότητες παραμελούνται.

Bhekasana (βάτραχος στάση) Πώς να το κάνετε και τα οφέλη του

Συχνά οδηγεί σε σφιγμένους γοφούς και κόπωση. Η συμπερίληψη της στάσης βάτραχου στον καθημερινό σας κατάλογο δραστηριοτήτων όχι μόνο θα βοηθήσει στη θεραπεία από το πρόβλημα του πόνου και του πόνου στη βουβωνική χώρα, αλλά επίσης θα ενισχύσει τους βασικούς μυς του σώματος.

Πώς να κάνετε Bhekasana με απλά βήματα:

1. Κατ ‘αρχάς, καθίστε σε μια εύκολη στάση. Κρατήστε τα πόδια σας σταυρωμένα και χαλαρώστε το σώμα σας, απλώς βρεθείτε σε μια άνετη ζώνη. Τώρα αρχίστε σιγά σιγά να φέρνετε τα χέρια σας πίσω σας, αρχίστε να σηκώνετε το στήθος σας και να είστε στα χέρια σας. Απλά αφήστε τις κολάρες σας να διευρυνθούν. Ξεκινήστε να επεκτείνετε τους μύες του στήθους σας και επιμηκύνετε το λαιμό σας.

2. Τώρα ξαπλώστε ανάποδα, βάζοντας το βάρος στην κοιλιά σας και τροποποιήστε το σώμα σας σε στάση bhandasana. Κρατήστε τα πόδια σας επίπεδα και τους γοφούς σε απόσταση μεταξύ τους. Βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλα των ποδιών σας είναι στραμμένα, στραμμένα προς την οροφή.

3. Τώρα αρχίστε να τεντώνετε τα χέρια σας πίσω και να σφίγγετε και τα δύο σας πόδια με τα χέρια σας.

4. Ξεκινήστε προσεκτικά τώρα να σηκώνετε το στήθος σας όσο πιο ψηλά μπορείτε. Ξεκινήστε να αναπνέετε αργά. Επίσης, ενώ σηκώνετε αρχίστε να σφίγγετε τους ώμους σας μεταξύ τους. Απλά λάβετε υπόψη ότι όσο πιο ψηλά σηκώνετε το στήθος σας, τόσο πιο εύκολο θα ήταν να κρατήσετε τα πόδια σας.

5. Κρατήστε τον εαυτό σας σε αυτή τη στάση για περίπου 1 λεπτό. Στη συνέχεια, αρχίστε σιγά σιγά να απελευθερώνετε το σώμα σας. Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι το σώμα σας απλώς ξαπλώνετε στο έδαφος και χαλαρώνετε για λίγο

Πολλοί άνθρωποι στο πρώιμο στάδιο ξεκινούν με πόζα Ardha bhekasana ή πόζα μισού βατράχου, επειδή η είσοδος σε μια πλήρη στάση βάτραχου μπορεί να μην είναι εύκολη για εσάς. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το asana σας ενισχύοντας κάτω από το κλουβί σας. Κάνει την asana πιο απλή.

Αυτή η asana πρέπει να αποφεύγεται εντελώς εάν αντιμετωπίζετε κάθε είδους πλάτη ή πρέπει να ευθυγραμμιστείτε. Ακόμα και άτομα που υποφέρουν από έρευνα στα γόνατα πρέπει να προσπαθήσουν να αποφύγουν αυτή τη στάση. Κατά τη διάρκεια αυτής της στάσης, απλώς προσπαθήστε να εισπνεύσετε και να εκπνεύσετε όσο περισσότερο μπορείτε. Βοηθά πραγματικά στη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας.

Οφέλη:

Οι πρακτικές της γιόγκα είναι πολύ καλές για την υγεία σας. Η εξάσκηση σε δύσκολες πόζες όπως η Bhekasana σίγουρα επεκτείνει την καθημερινή μας εμπειρία. Ακόμα και για άτομα που ασκούν αυτή τη στάση για περισσότερα από 25-30 χρόνια, βιώνουν κάτι νέο και προκλητικό. Αυτή η στάση όχι μόνο αυξάνει την ευελιξία του σώματός σας, αλλά αναπτύσσει επίσης την ευελιξία του σώματός σας, όπου απαιτείται.

Η Bhekasana είναι πολύ γνωστό ότι διεγείρει την ενέργειά σας. Εάν είστε αθλητής, θα πρέπει να ασκείτε αυτήν την ασάνα κάθε μέρα. Δεν βοηθά μόνο στο τέντωμα των μυών σας, αλλά εξαλείφει το σώμα από κάθε είδους δυσκαμψία. Αυτή η asana θεωρείται πολύ αποτελεσματική στην ανακούφιση από το άγχος και το άγχος. Θεωρείται επίσης θεραπευτικό για τις εμμηνορροϊκές κράμπες.

Η Bhekasana όχι μόνο ενισχύει αλλά διεγείρει και τα όργανα της κοιλιάς. Πρέπει να έχετε ακούσει ότι αναζωογονεί τις αρθρώσεις του γόνατος και επίσης αυξάνει τη ροή του αίματος στη μήτρα και τις ωοθήκες. Βελτιώνει την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική στάση του σώματος.

Σε περίπτωση λοιπόν που ψάχνετε για μια υγιή και χωρίς άγχος ζωή ξεκινήστε να κάνετε γιόγκα από σήμερα. Αλλά αν θέλετε να ενεργοποιήσετε και να ενισχύσετε τους βασικούς μυς σας και να το κάνετε πιο ευέλικτο, τότε η Bhekasana είναι η καλύτερη asana για εσάς. Μην καθυστερείτε περισσότερο, απλά ξεκινήστε.