Karnapidasana – Πώς να το κάνετε και οφέλη

Ο τέλειος τρόπος για να διατηρηθείτε σε φόρμα, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, είναι να αφεθείτε στον κόσμο της γιόγκα. Η γιόγκα ήταν ένας κυρίαρχος φροντιστής για τα θέματα του σώματός σας και συμμορφώθηκε με την ηρεμία που επιτυγχάνει το μυαλό σας μόλις ακολουθήσετε αυτόν τον δρόμο. Εφαρμόζοντας για πολλές ηλικίες και πολλά άλλα, η Γιόγκα τώρα τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει τη μανία του να διατηρείς τον εαυτό σου σε φόρμα. Ο κόσμος σήμερα ενδιαφέρεται περισσότερο για εύκολους τρόπους για να κρατήσετε την αίσθηση μακριά ενώ ψάχνετε μικρές συμβουλές και κόλπα για να τερματίσετε τα ατελείωτα μικρά προβλήματα σώματος. Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για μια τέτοια γιόγκα, την Karnapidasana και τα οφέλη που μπορεί να μας φέρει.

Καρναπιδασάνα

Karnapidasana (πόζα στο γόνατο στο αυτί):

Η Karnapidasana είναι επίσης γνωστή ως πόζα από το γόνατο στο αυτί όπου η λέξη «karna» σημαίνει «αυτιά» κυρίως. Μέσα από μια διαδικασία περιστροφής του σώματος και διατάσεων σε συνδυασμό με απαλή βαθιά αναπνοή, αυτή η στάση γιόγκα για αρχάριους μπορεί να μην είναι παιδικό παιχνίδι. Ωστόσο, όταν αρχίσουμε να αποκαλύπτουμε τα οφέλη που συνδέονται με αυτό, θα μείνετε άφωνοι με δέος.

Πως να το κάνεις?

  • Για να ξεκινήσετε, τοποθετήστε τον εαυτό σας σε ένα χαλάκι γιόγκα. Αυτό μπορεί να είναι λίγο δύσκολο στην αρχή και συνιστάται αυστηρά να μην πιέζετε τον εαυτό σας στην τελειότητα την πρώτη κιόλας μέρα της δοκιμής σας. Στην πραγματικότητα, μπορεί επίσης να ζητήσετε ένα ξεχωριστό ζευγάρι χεριών για να σας βοηθήσει σε αυτήν τη δοκιμή. Η πρωταρχική στάση της γιόγκα εστιάζει κυρίως την πίεση στο κρανίο και ως εκ τούτου θα πρέπει να διατηρείται προσοχή.
  • Ξαπλωμένοι ανάσκελα τοποθετήστε τα χέρια σας εκατέρωθεν, παράλληλα με το σώμα σας καθώς κοιτάτε τη σπονδυλική στήλη ευθεία και τον λαιμό ευθυγραμμισμένο.
  • Τώρα έρχεται το μέρος όπου σπρώχνετε τις παλάμες σας στο έδαφος καθώς σηκώνετε τα πόδια σας προς τα πάνω. Το να πιπιλίζετε την αναπνοή σας και να το κρατάτε ενώ σηκώνετε θα διευκολύνει τη διαδικασία.
  • Τώρα κουνήστε τα πόδια σας πάνω και πάνω από το κεφάλι σας σηκώνοντας τους γοφούς σας. Σε αυτό το σημείο, η ισορροπία του μοναδικού σας σώματος στηρίζεται στα χέρια και το λαιμό σας.
  • Περιστρέφοντάς το προς την άλλη πλευρά φέρτε τα γόνατα παράλληλα με τα αυτιά σας.
  • Μόλις κλειδωθείτε στη θέση, αφήστε τα χέρια σας να διατηρήσουν την αρχική τους θέση, αλλά αυτή τη φορά με την παλάμη στραμμένη προς τα πάνω.

Πόζα πίεσης αυτιών για συμβουλές για αρχάριους:

Για να εξασκήσετε αυτήν τη στάση, θα πρέπει να έχετε την ευελιξία και την ισορροπία μαζί. Το Karnapidasana είναι το προηγμένο επίπεδο της Sarvangasana και της halasana. Οι σημαντικές συμβουλές που πρέπει να προσέξετε για αρχάριους είναι:

  1. Μην ανησυχείτε αν τα γόνατά σας δεν έρχονται μέχρι το πάτωμα. Είναι καλό να κρατάτε τα γόνατα μέχρι να έρθουν στο πάτωμα φυσικά.
  2. Υπάρχει κάποιο βάρος στο λαιμό σε αυτή τη θέση, οπότε απαγορεύεται αυστηρά η μετακίνηση του κεφαλιού σας από τη μία πλευρά στην άλλη.

Οφέλη Karnapidasana:

Ένα από τα κύρια οφέλη που μας προσφέρει η γιόγκα για πάντα είναι η ευελιξία του σώματος. Γνωρίζουμε ότι η ακαμψία μπορεί να σας πάρει καλύτερα όλη την εβδομάδα με έναν απαλό πόνο στην πλάτη σας ή ένα ελαφρύ τράβηγμα κοντά στο λαιμό σας. Μέσω αυτής της στάσης γιόγκα, μπορείτε να επιτρέψετε στο σώμα σας να είναι πιο ευέλικτο. Η εργασία στην κοιλιά σας θα πρέπει να είναι τέλεια για τις γυναίκες όχι μόνο επειδή στεγάζει τις ωοθήκες αλλά και επειδή το πεπτικό σύστημα έχει συνδεθεί με την κοιλιά που φιλοξενεί και τα έντερα. Η πίεση που αισθάνεστε στο τμήμα της κοιλιάς σας ενώ πρέπει να περάσετε από αυτή τη στάση θα κρατήσει σίγουρα την κοιλιά σας ισχυρή και υγιή. Βάζοντας την πίεση στο κρανίο σας, καθώς κάνετε αυτή τη γιόγκα, πιέζει τον θυρεοειδή αδένα διεγείροντάς τον και διευκολύνει την ανάπτυξη του σώματος και πάνω από όλα έναν υγιή έλεγχο θυρεοειδούς. Αυτό σχετίζεται επίσης με την επιμήκυνση της σπονδυλικής στήλης και των ώμων σας, η οποία για τους άνδρες θα σας βοηθήσει, θα διευρύνει το πάνω μέρος του σώματος και το στήθος σας.

Προληπτικά μέτρα και αντενδείξεις:

Αυτή η στάση γιόγκα είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατακτηθεί για αρχάριους. Η στάση της Karnapidasana γιόγκα απαιτεί μεγάλη δύναμη και ευελιξία.

Οι κυριότερες αντενδείξεις περιλαμβάνουν άτομα με προβλήματα όπως διάρροια, εμμηνόρροια, τραυματισμούς στον αυχένα, αποκλεισμένες αρτηρίες, υψηλή αρτηριακή πίεση, άσθμα, έγκυες γυναίκες αρχάριου. Συνιστάται ιδιαίτερα σε αυτά τα άτομα να αποφεύγουν να ασκούν αυτή τη στάση. Εάν αυτή η στάση γιόγκα ασκείται από αυτά τα άτομα, θα πρέπει να γίνεται μόνο υπό την αυστηρή επίβλεψη ειδικού ακολουθώντας τη συμβουλή του γιατρού.

Η Karnapidasana είναι επίσης γνωστή ως πόζα από το γόνατο στο αυτί όπου η λέξη «karna» σημαίνει «αυτιά» κυρίως. Αυτή η άσκηση συνιστάται ανεπιφύλακτα σε γυναίκες που υποφέρουν από ανωμαλίες και συναφή προβλήματα, η εμμηνόρροια μπορεί να είναι μια εύκολη δοκιμασία τώρα που έχετε αρχίσει να ασκείτε αυτήν τη γιόγκα. Η προπόνηση του κόλπου μπορεί να προληφθεί εκτελώντας αυτήν την άσκηση όπου η πίεση στο κρανίο σας ανοίγει τη ρινική κοιλότητα σας επιτρέπει να αναπνέετε σωστά. Η γιόγκα πάνω απ ‘όλα φέρνει την ηρεμία, έναν από τους σημαντικότερους καταλύτες για έναν υγιή ύπνο. Έτσι, αν δεν έχετε ξεπεράσει ακόμα την αϋπνία σας, ξέρετε τι να κάνετε καλύτερα.