Mayurasana (Peacock Pose) – Πώς να το κάνετε και τα οφέλη του

Η γιόγκα ως μέσο άσκησης εξαπλώνεται αργά και σταθερά σε όλο τον κόσμο αγγίζοντας τις καρδιές και τα μυαλά πολλών ανθρώπων. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη προέλευση για τη θεμελίωση της γιόγκα καθώς είναι μια παλιά μορφή τέχνης. Καθημερινά αναπτύσσονται νέες και βελτιωμένες στάσεις που δείχνουν πόσο προσωπική μπορεί να είναι η γιόγκα. Το να κάνετε γιόγκα στο σπίτι σας κάθε μέρα είναι ίσως ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας.

Mayurasana Peacock Pose Πώς να το κάνετε και τα οφέλη του 3

Η γιόγκα είναι σαν ένα καθεστώς που πρέπει να ακολουθείται καθημερινά για να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Η γιόγκα είναι συγκεκριμένα μια αργή και σταδιακή προπόνηση που ακολουθείται από μια ποικιλία ανατροπών και στροφών με βαθιά και συνεχή αναπνοή. Αυτή η διαδικασία είναι αναπόσπαστο μέρος για την επίτευξη της καλύτερης στάσης γιόγκα.

Στο σημερινό άρθρο θα συζητήσουμε τη στάση της Mayurasana και πώς να την κάνουμε αποτελεσματικά μαζί με τα διάφορα οφέλη της.

Πώς να κάνετε το Mayurasana και τα οφέλη του:

Πως να το κάνεις:

Η Mayurasana μιλά για το παγώνι ως «mayur», «asana» που σημαίνει τη στάση του σώματος. Ωστόσο, αυτή η στάση δεν έχει καμία σχέση με τα παγώνια, αλλά μπορεί να είναι ένας πραγματικός αγώνας για τους αρχάριους. Πρόκειται κυρίως για μια στάση ισορροπίας σε σχέση με το μεγάλο βάρος, όπου ισορροπείτε το σώμα σας, κάθετα στα χέρια σας. Παρόλο που μπορεί να ακούγεται τρομακτικό, με εξάσκηση και σωστή οδηγία για το πώς μπορείτε να επιτύχετε εύκολα την τελειότητα σε αυτό.

  • Για να ξεκινήσουμε, θα χρειαζόμασταν ένα χαλάκι γιόγκα ως βάση.
  • Στο χαλάκι σας, γονατίστε στα γόνατά σας με τους γοφούς σας να ακουμπούν στις φτέρνες σας.
  • Τα γόνατα πρέπει να αγγίζουν το έδαφος καθώς διευρύνετε το κενό μεταξύ των δύο γόνατων.
  • Τοποθετήστε το χέρι σας εκεί με την παλάμη στραμμένη προς τα πίσω, δείχνοντας τους εσωτερικούς μηρούς σας καθώς ισιώνετε τη σπονδυλική σας στήλη και παίρνετε μια βαθιά αναπνοή.
  • Αυτό ήταν το εύκολο μέρος, αλλά τώρα έρχεται το πιο σημαντικό από τις στάσεις.
  • Γείρετε προς τα εμπρός, ώστε να μπορείτε να απλώσετε το λυγισμένο πόδι σας μέχρι την πλάτη, ισιώνοντάς τα όπως κι εσείς.
  • Χρησιμοποιήστε τον αγκώνα σας ως ώθηση προς τα πλάγια καθώς τεντώνετε τους κοιλιακούς μυς, σηκώνοντας το κάτω μέρος του σώματος σας προς τα πάνω.
  • Τα αρχικά στάδια μπορεί να απαιτούν ένα επιπλέον ζευγάρι χεριών και είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα μαξιλάρι ως στήριγμα σε περίπτωση που χάσετε την ισορροπία σας.
  • Καθώς τεντώνετε το κάτω μέρος του σώματος ανυψώνοντας το, το σώμα σας θα σχηματίσει μια οριζόντια γραμμή που υποστηρίζεται από τον αγκώνα σας, η οποία θα πρέπει να λειτουργεί ακόμα ως καταλύτης.
  • Προσπαθήστε να κρατήσετε το σώμα σας όσο πιο ίσιο γίνεται και κλειδώστε τη θέση για πέντε δευτερόλεπτα προτού το αφήσετε ένα προς ένα.

Μην επιλέξετε αυτήν την άσκηση εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή προβλήματα κήλης. Μόλις τελειώσετε με τη στάση, ξεκλειδώστε τον εαυτό σας βήμα προς βήμα, ένα κάθε φορά όχι όλα μαζί. Ενώ βρίσκεστε εκεί ψηλά, ίσως θελήσετε να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να την κρατήσετε για λίγα δευτερόλεπτα.

Δείτε περισσότερα:  Οφέλη Mandalasana

Πώς μας βοηθά?

1. Θα νιώσετε τις θερμίδες να ιδρώνουν από μέσα σας καθώς ισιώνετε την κοιλιά σας προσπαθώντας να κρατήσετε την οριζόντια θέση. Μπορείτε να αισθανθείτε το λίπος σας να αποβάλλεται καθώς ασκείτε πίεση στο κάτω μέρος του σώματός σας.

2. Ενώ η άλλη γιόγκα επικεντρώνεται μόνο στο άνω ή στο κάτω μέρος του σώματος, εδώ θα βρείτε δύο πουλιά με μία μόνο πέτρα. Αυτή η γιόγκα θα σφίξει όχι μόνο τους γλουτούς και τους μυς των μηρών σας, αλλά θα είναι επίσης χρήσιμη για τους πήχεις και τους ώμους σας.

3. Το αναστατωμένο στομάχι θα είναι απλά μια ιστορία μαζί σας εάν επιδοθείτε σε αυτήν την άσκηση που φροντίζει όλη την ακατάλληλη δυσπεψία που σας κρατάει πάντα κάτω.

Πηγή εικόνων: 1.