Πώς να εκτελέσετε την Padahastasana (Πόζα από χέρι σε πόδι) και τα οφέλη της.

Η γιόγκα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Αν θέλετε να ενσωματώσετε μια τεντωμένη στάση στη ρουτίνα προπόνησής σας, η Padahastasana μπορεί να είναι ιδανική. Ευρέως γνωστή ως Hand Under Feet Pose, η Padahastasana έρχεται κάτω από μια έντονη στροφή προς τα εμπρός ανεστραμμένη στάση γιόγκα. Βοηθά στη διατήρηση της υγείας του σώματός σας με σημαντικό τρόπο. Μπορείτε να δυναμώσετε τα γόνατα και τους μηρούς σας ενώ τεντώνετε το κάτω μέρος της πλάτης, το πίσω μέρος των μηρών, τις γάμπες και τους γοφούς κάνοντας ασκήσεις Padahastasana.

Padahastasana (χέρι σε πόδια θέτουν) Πώς να το κάνετε και οφέλη

Αυτό το άρθρο συζητά τα οφέλη της Padahastasana και πώς μπορείτε να εκτελέσετε αποτελεσματικά αυτή τη asana γιόγκα.

Τι είναι η Padahastasana Yoga ;:

Το Padahastasana είναι μια τεντωμένη στάση που βοηθά στην αποτελεσματική διάταση των μυών της μέσης, της γάμπας και του μηρού σας. Το Padahastasana προέρχεται από τα σανσκριτικά, όπου pada σημαίνει πόδι, hasta σημαίνει χέρι και asana σημαίνει στάση σώματος. Ως εκ τούτου, το νόημα αυτής της asana είναι να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να αγγίξετε τα πόδια σας κάμπτοντας προς τα εμπρός.

Οφέλη της Padahastasana Yoga:

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα οφέλη από την τακτική εκτέλεση της Padahastasana.

1. Σας βοηθά να κάψετε το κοιλιακό λίπος:

Η στάση και η κάμψη προς τα εμπρός της Padahastasana σας βοηθά να χάσετε κοιλιακό λίπος ενώ τεντώνετε τους μυς σας σωματικά. Μπορεί να μην εκτελέσετε αυτήν την ασάνα με την τελειότητα αρχικά, αλλά μπορείτε να επιτύχετε τρομερά αποτελέσματα με την εξάσκηση.

2. Ισχυρή και ευέλικτη σπονδυλική στήλη:

Ενώ εκτελείτε την Padahastasana, οι μύες στα πόδια και τα χέρια σας είναι τεντωμένοι, ενισχύοντας τους τρομερά στη διαδικασία. Επιπλέον, η σπονδυλική σας στήλη γίνεται ευέλικτη με την τακτική εξάσκηση αυτής της ασάνας γιόγκα.

3. Ενισχύει το επίπεδο ζωτικότητας του σώματος:

Το Padahastasana, που ονομάζεται επίσης πόζα χεριών-ποδιών, είναι μέρος της ρουτίνας Surya namaskar και ενισχύει τη δύναμη και τη δραστηριότητα του σώματός σας.

4. Βελτιώνει την πέψη σας:

Η πρακτική της Padahastasana κάνει τα πράγματα να κινούνται αποτελεσματικά μέσα στο πεπτικό σύστημα διεγείροντας τη διαδικασία πέψης, η οποία ενισχύει τις λειτουργίες των διαφόρων πεπτικών οργάνων.

5. Ενισχύστε τον μεταβολισμό σας:

Η Padahastasana βοηθά στη διατήρηση μιας υγιούς μεταβολικής δραστηριότητας σε καθημερινή βάση. Αυτή η σωματική άσκηση ενισχύει όλες τις μεταβολικές διεργασίες στο σώμα σας, κάνοντας τη διαχείριση βάρους πολύ πιο εύχρηστη.

6. Βελτιώνει τη μνήμη:

Η εκτέλεση της Padahastasana ενεργοποιεί το νευρικό σας σύστημα. Βελτιώνει επίσης τη δύναμη και τη μνήμη του εγκεφάλου σας ενισχύοντας τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό σας.

7. Μασάζ στα πεπτικά όργανα:

Το Padahastasana βοηθά στην αύξηση της ευελιξίας στις γάμπες, τους βραχίονες και το μασάζ και τονώνει αποτελεσματικά τα πεπτικά όργανα.

8. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος:

Η κίνηση των χεριών και των ποδιών ενώ εκτελείτε το Padahastasana θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σας. Η ροή του αίματος στο πάνω μέρος του σώματος ενισχύεται καθώς βοηθά στην απελευθέρωση περίσσειας αέρα από την κοιλιά σας.

9. Βοηθά σε προβλήματα που σχετίζονται με τη μύτη και το λαιμό:

Η συμπερίληψη της θέσης του χεριού κάτω από τα πόδια στο πρόγραμμα υγείας σας είναι κατάλληλη για άτομα που πάσχουν από διάφορα προβλήματα στη μύτη και το λαιμό. Με την πρακτική, μπορείτε να εκτελέσετε αυτήν τη στάση με μεγαλύτερη ευκολία.

Πώς να κάνετε Padahastasana:

Ακολουθούν τα απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εκτελέσετε αποτελεσματικά το Padahastasana:

  • Σταθείτε όρθιοι σε στάση βουνού με τα χέρια στο πλάι του σώματός σας διατηρώντας τα ίσια.
  • Σκύψτε αργά προς τα κάτω ενώ ακουμπάτε τις αρθρώσεις του ισχίου και εκπνέετε. Φροντίστε να μην στρίψετε από τις αρθρώσεις της μέσης.
  • Θυμηθείτε ότι πρέπει να τεντώσετε τον κορμό στους πρόποδες και να συνεχίσετε να αναπνέετε ενώ σκύβετε προς τα εμπρός.
  • Κλείστε και γείρετε τα χέρια σας κάτω από τα πόδια και φροντίστε να κρατάτε τα δάχτυλά σας κάτω από τα πόδια εντελώς.
  • Πάρτε το κεφάλι και τον κορμό όσο το δυνατόν περισσότερο ενώ εισπνέετε, παίρνοντας το πόδι και τον κορμό πιο κοντά.
  • Σηκώστε λίγο τον κορμό, προσπαθήστε να τεντωθείτε και μην σταματάτε την εισπνοή και την εκπνοή όλη την ώρα. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να σκύψετε μπροστά και βαθύτερα όταν αναπνέετε.
  • Μείνετε σε αυτή τη θέση για όσο περισσότερο μπορείτε.
  • Αρχικά, μπορεί να μην τεντώνεστε πολύ, αλλά μπορείτε σταδιακά να αυξήσετε τη δύναμη και την ευελιξία του σώματός σας.
  • Κατά την εκτέλεση αυτής της asana, κρατήστε τα πόδια και την πλάτη σας ίσια.
  • Αποφύγετε να πιέσετε τους μυς του αυχένα σας αφήνοντας το κεφάλι σας να κρέμεται σφιχτά.
  • Εισπνεύστε και φέρτε αργά τον κορμό σας προς τα πάνω.

Ποιος δεν πρέπει να κάνει Padahastasana ;:

Παρόλο που η Padahastasana είναι επωφελής, τα άτομα με τις ακόλουθες παθήσεις υγείας θα πρέπει να αποφεύγουν να κάνουν αυτή τη στάση.

  • Υπέρταση και καρδιακά προβλήματα.
  • Έλκη.
  • Τραυματισμοί ισχίου.
  • Κοιλιακή κήλη.
  • Ισχιαλγία.
  • Προβλήματα στο γόνατο.
  • Ιλιγγος.

Η γιόγκα είναι ένας τέλειος τρόπος για να ενσωματώσετε μια προπόνηση στην καθημερινή σας ρουτίνα. Ωστόσο, για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη από την εκτέλεση της Padahastasana, φροντίστε να συμπεριλάβετε τουλάχιστον μια προθέρμανση δέκα λεπτών, ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε τη δυσκαμψία στο σώμα σας. Επιπλέον, εάν είστε αρχάριος, φροντίστε να λάβετε την καθοδήγηση ενός έμπειρου ασκούμενου για να αποφύγετε τυχόν σοβαρούς τραυματισμούς. Τέλος, μην ξεχάσετε να μας ενημερώσετε αν βρήκατε χρήσιμο αυτό το άρθρο!

Αποποίηση ευθυνών: Οι συμβουλές και οι προτάσεις που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο είναι για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αντικαθιστούν επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές. Είναι πάντα ασφαλές να συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή διαιτολόγο πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε νέο.

Συχνές ερωτήσεις:

1. Ποιες είναι οι προπαρασκευαστικές στάσεις για την παράσταση Padahastasana?

Απάντηση: Πριν αρχίσετε να ασκείτε πόζα χεριών-ποδιών ή Padahastasana, ακολουθούν οι προπαρασκευαστικές στάσεις που πρέπει να εξασκήσετε:

  • Πασχιμοτανασάνα.
  • Γιανουσιρσασάνα.
  • Adho mukha svanasana.
  • Sputa padangusthasana.

2. Ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνετε γιόγκα?

Απάντηση: Η κατάλληλη στιγμή για να εκτελέσετε οποιαδήποτε στάση γιόγκα είναι τα πρωινά ή τα βράδια όταν τα σπλάχνα σας είναι άδεια. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε γιόγκα σε ανοιχτούς χώρους ή δωμάτια με κατάλληλο εξαερισμό.

3. Μπορεί κάποιος να κάνει γιόγκα ασάνες στο σπίτι?

Απάντηση: Παρόλο που η γιόγκα απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτως φύλου, είναι καλύτερο να κάνετε ασάνες γιόγκα υπό την καθοδήγηση ενός επαγγελματία, ειδικά εάν είστε αρχάριος ή υποφέρετε από οποιεσδήποτε συνθήκες υγείας. Για να αποφύγετε τυχόν τραυματισμούς, φροντίστε να εκπαιδεύεστε υπό επαγγελματία.