Padmasana Yoga (Lotus Pose) – Βήματα και τα οφέλη της

Το σώμα, το μυαλό και η ψυχή χρειάζονται πολλή ενέργεια για να τρέχουν σε καθημερινή βάση. Δεν είμαστε παρά θύματα περιστάσεων ανά πάσα στιγμή, ειδικά όταν πρόκειται για ατυχήματα. Οι ατυχίες εδώ για τις οποίες μιλάμε είναι αυτές που επηρεάζουν το σώμα, το μυαλό και την ψυχή γενικότερα.

Για παράδειγμα, ο αρουραίος αγωνίστηκε για τη ζωή που κάνουμε, δεν μας επιτρέπει να φροντίζουμε σωστά το σώμα μας. Αυτό στη συνέχεια οδηγεί σε δυσαρμονία των τσάκρα μέσα μας. Όταν τα τσάκρα δεν είναι ευθυγραμμισμένα και ενωμένα μεταξύ μας, τότε τείνουμε να είμαστε ψυχικά ανισορροπημένοι και σωματικά άρρωστοι.

Είναι επομένως σημαντικό, όχι μόνο να ασκείτε το σώμα, αλλά και το μυαλό επίσης. Για αιώνες, η τέχνη και η επιστήμη της γιόγκα βοηθά πολλούς σε όλο τον κόσμο. Δεν χρειάζεται κάποιος να περνά ώρες στο γυμναστήριο μαθαίνοντας γιόγκα και να την εφαρμόζει στην καθημερινή του ζωή. Μισή ώρα το πολύ πρωί, πρωί, μεσημέρι ή βράδυ είναι υπεραρκετή.

Padmasana Yoga (Lotus Pose) - Βήματα και τα οφέλη της

Οι ειδικοί, επίσης, πιστεύουν ότι η γιόγκα και οι ασάνες μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση ασθενειών και ασθενειών, μερικές φορές χωρίς ιατρική παρέμβαση ή επίσης να μπει κάτω από το μαχαίρι. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά σε μια πολύ δημοφιλή αλλά αποτελεσματική asana, την padmasana yoga σήμερα!!

Η Padmasana Yoga (Lotus Pose):

παδμασανα

Γνωστή και ως στάση Lotus, η Padmasana είναι πράγματι μια πράξη να αγαπάς το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σου χωρίς οποιεσδήποτε συνθήκες. Διαβάστε παρακάτω και μάθετε περισσότερα, αυτή είναι μια πόζα που βοήθησε εκατομμύρια και είμαστε σίγουροι ότι θα σας βοηθήσει επίσης.

Περισσότερα για την Padmasana Yoga:

Στα σανσκριτικά, “Padmam” σημαίνει λωτός. Ως εκ τούτου, το padmasana ονομάζεται πότος λωτού. Η πόζα είναι μια πολύ δημοφιλής και κλασική στάση γιόγκα και είναι επίσης γνωστή εκτός κοινότητας επίσης. Παρόλο που αυτή η στάση θεωρείται μια βασική στάση διαλογισμού, η εκτέλεση μιας παδμασάνας είναι πολύ δύσκολη, καθώς είναι μια αμφίδρομη στάση που σημαίνει ότι και τα δύο μέρη, στην περίπτωση αυτή τα πόδια, είναι ανταλλακτικά ή διασταυρώνονται. Αυτό απαιτεί καλή πρακτική για να επιτευχθεί.

Πώς να κάνετε Padmasana Yoga (Lotus Pose) – βήματα και τα οφέλη της:

Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς να κάνετε padmasana yoga βήμα προς βήμα και τα οφέλη, οι τροποποιήσεις, οι προφυλάξεις και οι συμβουλές για αρχάριους μαζί με τις παραλλαγές που θέτουν εικόνες.

Βήματα Padmasana Yoga:

Η Padmasana είναι αρκετά δύσκολη asana. Ως εκ τούτου, είναι ιδανικό να εκτελέσετε μερικές προπαρασκευαστικές ασάνες, όπως στάση περιστεριού ή πόζα πεταλούδα, πριν εκτελέσετε αυτήν την άσανα.

1. Ξεκινήστε κάθοντας σε στάση σταυροπόδι με το δεξί πόδι σταυρωμένο πάνω από το αριστερό σας. Βεβαιωθείτε ότι οι γοφοί σας είναι ψηλότερα από τα γόνατά σας.

2. Λαμβάνοντας τη βοήθεια των χεριών σας, φέρτε το δεξί σας πόδι στον αριστερό μηρό έτσι ώστε να αγγίξει την άρθρωση του ισχίου.

3. Τώρα πρέπει να γυρίσετε τη σόλα του ποδιού σας προς τα πάνω, επιμηκύνοντας τον αστράγαλο.

4. Μόλις νιώσετε άνετα σε αυτή τη θέση, φέρτε το αριστερό σας πόδι στο δεξιό μηρό με τη φτέρνα να αγγίζει την άρθρωση του ισχίου, η σόλα γυρισμένη.

5. Πιέστε απαλά τους αστραγάλους σας στους μηρούς σας. Τώρα εκτείνεται από τη βάση του περινέου, μέχρι το μήκος της σπονδυλικής στήλης, με πλήρη ενέργεια με μία κίνηση.

6. Τώρα τοποθετήστε τα χέρια σας στα γόνατα. Και φέρτε τα δάχτυλά σας στη jnana mudra, δηλαδή, με τους αντίχειρες και τον δείκτη να σχηματίζουν έναν κύκλο και τα υπόλοιπα δάχτυλα να εκτείνονται.

7. Παραμείνετε σε αυτή τη θέση για ένα χρονικό διάστημα, παίρνοντας βαθιές ανάσες, όσο το δυνατόν περισσότερο.

8. Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε δυσκολία ή μούδιασμα, επιστρέψτε αμέσως στην αρχική θέση.

9. Ενώ ασκείστε, θυμηθείτε να εναλλάσσετε το πόδι μολύβδου κάθε φορά που έρχεστε σε αυτήν τη στάση.

Οφέλη Padmasana (Lotus Pose):

padmasana (πότος λωτού)

Φυσικά οφέλη της Padmasana (Yoga Lotus Pose):

1. Η Padmasana yoga είναι γνωστό ότι είναι μία από τις πιο προηγμένες ασάνες ανοίγματος ισχίου και επίσης μια από τις βασικές στάσεις διαλογισμού, επομένως ηρεμεί τον εγκέφαλο.

2. Το asana βοηθά τις αρθρώσεις του αστραγάλου στην οικοδόμηση δύναμης και ευελιξίας.

3. η στάση του λωτού βοηθά στην τόνωση της σπονδυλικής στήλης, της κοιλιάς, της λεκάνης και της ουροδόχου κύστης.

4. Η asana βοηθά επίσης στο τέντωμα των γόνατων και των αστραγάλων.

Θεραπευτικά οφέλη της Padmasana (Yoga Lotus Pose):

1. Τα άτομα με ισχιαλγία μπορούν να επωφεληθούν κάνοντας αυτό το asana.

2. Οι γυναίκες που εμφανίζουν δυσφορία στην έμμηνο ρύση μπορούν να βρουν ανακούφιση κάνοντας αυτό το asana.

3. Η Padmasana yoga αναφέρεται ως ο «καταστροφέας όλων των ασθενειών» σε παραδοσιακά κείμενα.

4. Η έγκυος γυναίκα μπορεί να ασκήσει αυτήν την ασάνα μέχρι το τέλος για να διευκολύνει τον τοκετό.

Τροποποιήσεις για Padmasana (Yoga Lotus Pose):

Πριν από την πλήρη εκτέλεση της padmasana, μπορεί κανείς να ξεκινήσει κάνοντας μια ardha padmasana, όπου ardha σημαίνει το μισό. Για να εκτελέσετε ardha padmasana, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Αφού φέρετε το πόδι του μολύβδου στη θέση του, γλιστρήστε το κάτω πόδι κάτω από το πόδι. Το πόδι πρέπει να συναντά το εξωτερικό του απέναντι ισχίου.

2. Ενώ το κάνετε αυτό εάν το γόνατο του άνω ποδιού δεν αγγίζει το πάτωμα, χρησιμοποιήστε μια κουβέρτα με πάχος διπλωμένο από κάτω.

3. Εκτελέστε αυτό το asana, με τα δύο πόδια να εναλλάσσονται κάθε φορά, κατά τη διάρκεια κάθε προπόνησης.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μπλοκ αφρού ή μια διπλωμένη κουβέρτα κάτω από το κάθισμά σας για να αποκτήσετε επιπλέον ύψος στους γοφούς.

Προφυλάξεις για Padmasana (Yoga Lotus Pose):

1. Αυτή η asana δεν είναι κατάλληλη για άτομα που παρουσιάζουν πόνο ή σφίξιμο στα γόνατα, τους αστραγάλους ή τις αρθρώσεις του ισχίου. Μπορούν ωστόσο να συνεχίσουν να εκτελούν αυτό το asana χρησιμοποιώντας τροποποιήσεις μετά από διαβούλευση με έναν ειδικό.

2. Δεν είναι κατάλληλο για άτομα που είχαν ιστορικό τραυματισμού στο γόνατο ή τραυματισμού στον αστράγαλο.

3. Η Padmasana είναι μια πολύ προηγμένη στάση και συνιστάται ιδιαίτερα να γίνει με τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή πριν το κάνετε μόνοι σας.

Συμβουλές για αρχάριους:

Τις περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης ο εξωτερικός αστράγαλος είναι συχνά υπερτασμένος. Για να εξισώσετε τους δύο αστραγάλους, θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να σπρώξετε την εσωτερική άκρη του ποδιού σας προς τον άνω βραχίονα. Βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε ακόμη και το τέντωμα του εσωτερικού και του εξωτερικού αστραγάλου, όταν προσπαθείτε να φέρετε το πόδι σας απέναντι στη βουβωνική χώρα.

Προπαρασκευαστικές και επακόλουθες θέσεις:

Οι προπαρασκευαστικές στάσεις για την padmasana είναι baddha konasana, virasana, janu sirsasana.

Οι επόμενες πόζες είναι adho mukha svanasana, supta padangusthasana.

Λίγα περισσότερα για τη στάση της Padmasana Yoga:

Όταν έχουμε ήδη αναφέρει πολλά από τα οφέλη της padmasana, ας αυξήσουμε τώρα τις γνώσεις μας λίγο περισσότερο για αυτήν την πολύ κοινή στάση γιόγκα. Αυτή είναι φυσικά η πιο συνηθισμένη στάση όταν κάποιος θέλει να κάνει διαλογισμό. Το νόημα αυτού, όπως ήδη αναφέρθηκε νωρίτερα, είναι φυσικά η στάση του λωτού. Αυτό συμβαίνει επειδή ενώ εκτελούμε αυτήν τη στάση τα πόδια μας βρίσκονται στη θέση που μοιάζει με τη βάση ενός λωτού. Αυτή είναι επίσης γνωστή ως «καμαλασάνα». Ο πολύ σίγουρος λόγος για αυτό το όνομα είναι ότι το λουλούδι λωτού είναι επίσης γνωστό ως «καμάλ» στα Χίντι. Αυτό τεντώνει το σώμα με έναν πολύ ήρεμο τρόπο και χαλαρώνει επίσης το μυαλό σας έτσι ώστε να είστε έτοιμοι να διαλογιστείτε.

Για τους ανθρώπους που εργάζονται συνεχώς, τα οφέλη της padmasana ίσως είναι λίγο δύσκολο για αυτούς να λαμβάνουν όλη την ημέρα. Είναι φυσιολογικό να έχετε κακή στάση του σώματος εάν κάθεστε σε μία μόνο θέση για πολλές ώρες. Το θλιβερό είναι ότι η padmasana yoga δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε χώρους εργασίας όποτε θέλετε. Ως αντικατάσταση, αυτό που μπορείτε γενικά να κάνετε είναι να τεντώσετε τα πόδια σας και στη συνέχεια να το μετακινήσετε ρολόι σωστά και αριστερόστροφα. Περισσότερο από αυτό είναι ακόμα καλύτερο εάν κάνετε διαλείμματα σε σύντομα διαστήματα και στη συνέχεια κάνετε μια βόλτα στο πάτωμα για να τεντώσετε την πλάτη σας και επίσης να χαλαρώσετε τη σταθερή θέση.

Ακολουθώντας όλα τα βήματα padmasana yoga ελέγχει επίσης την αναπνοή σας και ηρεμεί το επίπεδο του άγχους. Είναι επίσης γενικά μια συνολική προπόνηση για το σώμα, ωστόσο δεν αισθάνεστε καμία καταπόνηση. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι η γιόγκα padmasana μπορεί να είναι η μόνη θεραπεία για κάθε είδους προβλήματα. Είναι καλύτερο να περάσετε από μια διεξοδική συνεδρία γιόγκα όπου μπορείτε να εκτελέσετε μια σειρά βημάτων το ένα μετά το άλλο για τα καλύτερα αποτελέσματα. Δεν είναι δυνατόν να αποκτήσετε όλα τα οφέλη χωρίς να επιβαρύνετε το σώμα και έτσι η παδμασάνα μπορεί να κάνει μόνο ένα μέρος της.

Η γιόγκα γενικά είναι ο καλύτερος τρόπος για να λύσετε σωματικά αλλά και ψυχικά προβλήματα που προκύπτουν λόγω άγχους. Ομοίως, τα οφέλη της padmasana είναι μερικά από τα καλύτερα μεταξύ όλων και θα πρέπει να ξεκινήσετε την άσκηση αμέσως.