Siddha Yoga Asanas και οφέλη

Η Siddha Yoga είναι ένα πνευματικό μονοπάτι που ιδρύθηκε από τον Swami Muktananda. Με βάση τις ανατολικές φιλοσοφίες και διδασκαλίες από τις ινδικές γιόγκικες γραφές, όπως η Vedanta, η Bhagavad Gita και ο Kashmir Shaivism, αναπτύσσεται η παράδοση και η πορεία της Siddha Yoga. Το κεντρικό στοιχείο της Siddha Yoga είναι το ShaktipatDiksha, που σημαίνει έναρξη με την κάθοδο της θεϊκής δύναμης όπου η Κουνταλίνι του αναζητητή αφυπνίζεται από τον Γκουρού. Υπάρχουν άσραμ όπου μπορείτε να ζήσετε και να εξασκηθείτε στη Σίντα Γιόγκα.

Η γιόγκα και ο διαλογισμός ασκούνται από τους Ινδιάνους εδώ και πολύ καιρό. Η Siddha Yoga είναι ένα ιδιαίτερο είδος γιόγκα που ανακαλύφθηκε και αναπτύχθηκε από τον Muktananda. Ο GurumayiChidvilasananda είναι ο σημερινός πνευματικός επικεφαλής αυτής της αίρεσης. Έχει δύο κύρια αστράμ αφιερωμένα στις διδασκαλίες του. Πρόκειται για τους Gurudev Siddha Peeth και Shree Muktananda Ashram. Το πρώτο βρίσκεται στην Ινδία στο Ganeshpuri και το δεύτερο στην επαρχία της Νέας Υόρκης.

Siddha Yoga Asanas And Benefits

Γκουρού Μουκτανάντα:

Siddha Yoga είναι το όνομα που δίνεται σε μια πνευματική μεταμόρφωση της ψυχής σας. Είναι ένας δρόμος εσωτερικής μεταμόρφωσης και πειθαρχίας. Η πρακτική της Siddha yoga ανεβάζει την ψυχή σας σε υψηλότερο επίπεδο δόνησης. Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση αυτής της τέχνης είναι το shaktipat-diksha, που κυριολεκτικά μεταφράζεται ως «μύηση με την κάθοδο της θεϊκής δύναμης». Αυτή η μύηση γίνεται από τον γκουρού που καθοδηγεί τους μαθητές μέσα από τις διάφορες διδασκαλίες και τις γραφές της Siddha yoga.

Για να κυριαρχήσετε στη Siddha yoga, πρέπει να έχετε μεγάλη αίσθηση πειθαρχίας και να είστε εξαιρετικά σοβαροί σε αυτήν την προσπάθεια, γιατί οι μαθητές της Siddhi yoga είναι υποχρεωμένοι να αφιερώνουν πολύ χρόνο στη μελέτη των διδασκαλιών και των πρακτικών αυτής της γιόγκα για μεγάλο χρονικό διάστημα για να βοηθήσουν απορροφούν τις αρχές του. Μόλις ξεκινήσετε, θα έχετε μεγαλύτερη επίγνωση του εαυτού σας.

Η δήλωση αποστολής των γιόγκι των Σίντα είναι: «Να μεταδίδει συνεχώς τη γνώση του Εαυτού». Ενώ η δήλωση οράματος της Siddha yoga είναι: “Για όλους, παντού, να συνειδητοποιήσουν την παρουσία της θεότητας στον εαυτό τους και τη δημιουργία, την παύση όλων των δυστυχιών και των δεινών και την επίτευξη της υπέρτατης ευδαιμονίας.”

Ο Muktananda, ο ιδρυτής της Siddha Yoga, ξεκίνησε από τον γκουρού του Nityananda. Ο Νιτιανάντα γεννήθηκε στη Μαχαράστρα και ήρθε στο Γκανεσπούρι, ένα μικρό χωριό το 1936. Εκεί ίδρυσε έναν μικρό ναό αφιερωμένο στον Σίβα. Η αφοσίωσή του και ο ιδιαίτερα αρχές του επέτρεψαν τη δημοτικότητά του να ανέβει σε τέτοιο ύψος που ο ναός του σύντομα έγινε ασράμ.

Mταν εδώ που ο Μουκτανάντα έλαβε τη μύηση του και πέτυχε μόκσα μετά από άλλα εννέα χρόνια σάντανα ή διαλογισμού και μαθητείας.

Οι γραφές που ακολουθούνται από τους Yiddis Siddha περιλαμβάνουν τις Βέδες, τους Ουπανισάδες, την Μπαγκαβάντ Γκίτα, τη Βιβέκα Τσουνταμάνι της Σανκαραχαριά και τη Γιόγκα Βασίστη. Αντλούν έμπνευση από τις διδασκαλίες της φιλοσοφίας του Μαχαράστρια ποιητή-αγίων και του Κασμίρ Σαϊβισμού.

Η Siddha Yoga στοχεύει να γνωρίσει καλύτερα την απεραντοσύνη της ψυχής του. Οι πρακτικές του έχουν ως στόχο να σας βοηθήσουν να ανοίξετε το εσωτερικό σας μάτι. Περιλαμβάνει διαλογισμό και ψαλμωδίες μάντρα όπως αυτή των διασημότερων – «Om Namah Shivaya.» Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν δύο κύρια είδη ψαλμωδίας που χρησιμοποιεί ο Siddha Yogis. Αυτές είναι οι “NamaSankirtana” και “Swadhyaya.’NamaSankirtanachantings είναι λυρικές διδασκαλίες από τις Βέδες και άλλα κείμενα. Η Swadhyaya, από την άλλη πλευρά, διαβάζει πιο περίπλοκα σανσκριτικά κείμενα.

Ο Muktananda ίδρυσε το ίδρυμα SYDA το 1974 για την προστασία, τη διατήρηση και τη διευκόλυνση της διάδοσης των διδασκαλιών της Siddha Yoga. Σήμερα προσφέρει μια ποικιλία μαθημάτων όλο το χρόνο που προσελκύει αρκετούς μανιώδεις διαλογιστές.

Ο GurumayiChidvilasananda ήταν ένας από τους πρώτους μαθητές του Muktananda. Το αρχικό της όνομα ήταν MaltiShetty. Πριν από το θάνατό του, ο Μουκτανάντα ονόμασε αυτήν και τον αδελφό της συν-γκουρού και πνευματικούς ηγέτες της πορείας της Σίντα Γιόγκα.

Gurumayi:

Οι οπαδοί του μονοπατιού Siddha Yoga συναντιούνται και εξασκούνται στο διαλογισμό σε satsangs, ομαδικές συναντήσεις. Οι πρακτικές τους περιλαμβάνουν ψαλμωδίες μάντρας πιο γνωστές ως Japa, βαθιά περισυλλογή και Dakshina ή δίνοντας δώρα και φαγητό σε σάντχους και άλλους ανθρώπους που χρειάζονται τέτοια αντικείμενα.

Ο Gurumayi έχει ξεκινήσει αρκετές φιλανθρωπικές κινήσεις Siddha yoga. Αυτές περιλαμβάνουν το έργο PRASAD, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να παρέχει τις βασικές ανέσεις της ζωής, όπως τρόφιμα, εκπαίδευση, υπηρεσίες υγείας κ.λπ. σε απόρους και το Ινδολογικό Ινστιτούτο Muktabodha, το οποίο διατηρεί τις ινδικές γραφές και τις αρχαίες βεδικές παραδόσεις.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε τη Siddha Yoga?

Η Siddha Yoga είναι μια τεχνική πρακτικής μέσω της οποίας μπορεί κανείς να αγγίξει και να επεκτείνει την εσωτερική μυστικιστική κατάσταση έως ότου νιώσετε την ενότητα με τον Θεό. Είναι μια υγιεινή μελέτη και περιλαμβάνει διαλογισμούς, ψαλμωδίες, υπηρεσίες, υποχωρήσεις και πολλά άλλα. Κάθε μία από αυτές τις πρακτικές είναι σημαντική και μας βοηθά να δώσουμε μια άλλη γεύση της πραγματικής μας φύσης που είναι η ειρήνη και η ενότητα με το θεϊκό. Οι πρακτικές έχουν αφυπνιστεί και ζωντανέψει από την ενέργεια του Γκουρού, και έτσι, όταν ασκούμε τη Σίντα Γιόγκα, οι δικές μας πρακτικές μεγεθύνονται.

Πώς να κάνετε Siddha Yoga:

Η Siddha Yoga μπορεί να χωριστεί σε 6 βασικά μέρη τα οποία είναι – Διαλογισμός, Υπηρεσία, ntαλμωδία, Δέκατη (Dakshina) Μελέτη και Στοχασμός και Hatha Yoga. Ακολουθεί μια λεπτομερής περιγραφή κάθε μέρους που πρέπει να εξασκηθεί στη Siddha Yoga:

 • Διαλογισμός – Όταν κάποιος διαλογίζεται, η σιωπή των αισθήσεων αφυπνίζει την επίγνωση της παρουσίας του Θεού μέσα. Η εγγενής δύναμή μας για διαλογισμό όταν αναφλεγεί μέσω του Shaktipat, έλκουμε βαθιά τον στόχο μας της αυτοπραγμάτωσης. Μέσω του διαλογισμού, μπορεί κανείς να ξεδιαλύνει το μεγαλύτερο μυστήριο της ζωής, το οποίο είναι – αν και στην ανθρώπινη μορφή, είμαστε ακόμα θεϊκοί.
 • Υπηρεσία – Μέσω της Σεβά ή της Υπηρεσίας επιταχύνεται η σάντανα του αναζητητή και φωτίζεται με το μονοπάτι προς τον Θεό.
 • Ntαλτική – Μετά από ένα ορισμένο σημείο, οι συνηθισμένες μας λέξεις δεν μπορούν να μας οδηγήσουν εκεί που προοριζόμαστε να πάμε και ως εκ τούτου η ψαλμωδία είναι σημαντική. Το να ψέλνουμε τα ιερά μάντρα μαζί με τη μουσική μπορεί να μας βοηθήσει να μπούμε σε διάλογο με το θεϊκό.
 • Δέκατη (Dakshina) – Είναι το να δίνεις αυτό που λαμβάνεις και ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό για έναν μαθητή στο δρόμο της φώτισης να είναι ένα μονοπάτι αυτού του φυσικού κύκλου που υπάρχει στο σύμπαν.
 • Μελέτη και στοχασμός – Όσο περισσότερο σκέφτεστε στη μελέτη, τόσο βαθύτερη είναι η γνώση που λαμβάνετε από αυτήν. Οι λέξεις, είτε θετικές είτε αρνητικές, έχουν αντίκτυπο σε εμάς, οπότε προφανώς όταν εμπλέκουμε τον εαυτό μας στα λόγια των σοφών και των γκουρού, στην πραγματικότητα εμποτίζουμε το δρόμο των φωτισμένων. Τα λόγια τους μας θυμίζουν συνεχώς τον δικό μας ανώτερο εαυτό και ανεβάζουν την κατάστασή μας.
 • Hatha Yoga – Το σώμα μας είναι ναός του Θεού και στεγάζει θεϊκό φως. Κάθε μέρος της ύπαρξής μας, του σώματος, του νου, της ενέργειας μας είναι θεϊκό, και όταν εξασκούμε τη Hatha Yoga, είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε αυτό το θεϊκό φως που λάμπει πάνω μας.

Οφέλη από το Doing Siddha Yoga:

Τα παρακάτω είναι μερικά από τα οφέλη που σχετίζονται με τη Siddha Yoga:

 • Βελτίωση της συγκέντρωσης
 • Τονώνει την εσωτερική ευτυχία
 • Μειώνει το άγχος και το άγχος
 • Μείωση του πόνου από χρόνιες ασθένειες
 • Μια ευρύτερη και θετική άποψη για τη ζωή
 • Αυτοπραγμάτωση
 • Επίτευξη ενότητας με τον Θεό

Η Σίντα Γιόγκα είναι μια ισχυρή μορφή Γιόγκα που βοηθάει κάποιον να επιτύχει την αυτοπραγμάτωση και την ενότητα με τον Θεό. Εάν σχεδιάζετε να εξασκήσετε τη Siddha Yoga, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον Siddha Yoga Practitioner. Απλώς εξασκηθείτε στη Siddha Yoga και φτάστε ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη ενότητας με τον Θεό και στην εμπειρία της εσωτερικής ειρήνης και ηρεμίας.

Συχνές Ερωτήσεις:

Ερώτηση 1: Τι είναι η Siddha Yoga?

Απάντηση 1: Η Siddha Yoga είναι ένα πνευματικό μονοπάτι που ιδρύθηκε από τον Swami Muktananda. Έχει αναπτυχθεί με βάση τις διάφορες φιλοσοφίες της ανατολής και τις γραφές της Ινδίας. Το μονοπάτι, αν ακολουθηθεί με αφοσίωση, μπορεί να φωτιστεί και να επιτευχθεί ενότητα με την ανώτερη ύπαρξή μας και τον θεϊκό εαυτό μας. Αυτός ο δρόμος οδηγείται τώρα από τον Gurmayi.

Ερώτηση 2: Είναι η Siddha Yoga και η Kundalini Yoga το ίδιο?

Απάντηση 2: Η Κουνταλίνι είναι η άπειρη ενεργειακή δύναμη που περιελίσσεται στο βασικό μας τσάκρα. Κάνοντας διαλογισμό Κουνταλίνι, μπορεί κανείς να αφυπνίσει την ενέργεια της Κουνταλίνι, που είναι η θεϊκή ενέργεια και να την κάνει να ταξιδέψει στο Τσάκρα Σαχασράρα. Η Κουνταλίνι Γιόγκα είναι ο βασιλιάς όλων των γιόγκας και μπορεί επίσης να είναι γνωστή ως Σίντα Γιόγκα.