Πώς να ανακουφιστείτε φυσικά από τη μόλυνση του μαστού;

Τι είναι η μόλυνση του μαστού?

Η λοίμωξη του μαστού είναι επίσης γνωστή ως μαστίτιδα, μια λοίμωξη που λέγεται ότι συμβαίνει στον ιστό του μαστού. Παρατηρείται ότι είναι συνηθισμένες μεταξύ των μητέρων που θηλάζουν, επειδή τα βακτήρια από το στόμα του μωρού έρχονται σε επαφή με το απαλό δέρμα του μαστού, προκαλώντας έτσι μόλυνση. Αυτό το είδος είναι επίσης γνωστό ως μαστίτιδα γαλουχίας. Επηρεάζει τους λιπώδεις ιστούς του μαστού και μπορεί να προκαλέσει πόνο, πρήξιμο, πόνο και μερικές φορές σβώλους. Κυρίως, η λοίμωξη του μαστού είναι το αποτέλεσμα φραγμένων αγωγών γάλακτος ή απλώς θηλασμού.

Πώς να ανακουφιστείτε φυσικά από τη μόλυνση του μαστού

Τι προκαλεί μόλυνση του μαστού:

Η πιο κοινή αιτία της λοίμωξης του μαστού που μπορεί να αναπτύξετε είναι λόγω του μύκητα.

Μυκητιασική λοίμωξη μαστού:

Η μυκητιασική λοίμωξη δεν είναι μόνο πρόβλημα μόνο των μαστών σας. Είναι όλο και πιο άβολα οπουδήποτε αλλού στο σώμα σας επίσης. Ο μύκητας αρέσει να αναπτύσσεται σε υγρές περιοχές. Προκαλείται από έναν μύκητα γνωστό ως Candida και είναι ο ίδιος που προκαλεί εξανθήματα από την πάνα για το μωρό σας. Όταν συσσωρεύεται υγρασία στο στήθος σας, λόγω ακατάλληλου στεγνώματος μετά το ντους, αυτό είναι πιθανό να συμβεί. Ωστόσο, μπορείτε να χαλαρώσετε ότι είναι πραγματικά σπάνιο για τις θηλάζουσες μητέρες να το βιώσουν αυτό.

Η μη χρήση του κατάλληλου υφάσματος σουτιέν μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μόλυνση του μαστού. Μπορείτε επίσης να αναπτύξετε λοίμωξη του μαστού από το σουτιέν που χρησιμοποιείτε. Πηγαίνετε πάντα για βαμβακερά σουτιέν, αυτά που προορίζονται ειδικά για νοσηλευτική. Στεγνώστε τα στον ήλιο. Όταν φοράτε σφιχτά σουτιέν, μπορεί να αρχίσετε να ιδρώνετε, οδηγώντας έτσι σε υγρασία. Μην καθαρίζετε το έδαφος για να αναπτυχθεί ο μύκητας! Η αυτο-υγιεινή είναι το πρώτο βήμα για να παραμείνετε υγιείς.

Συμπτώματα Λοίμωξης Μαστού:

Πριν αρχίσετε να πιστεύετε ότι πρόκειται για λοίμωξη στο στήθος σας, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε. Προσέξτε αυτά τα συμπτώματα.

 • Μπορεί να αρχίσετε να βιώνετε ένα μη φυσιολογικό πρήξιμο. Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε το ένα στήθος μεγαλύτερο από το άλλο.
 • Ένας σταθερός κνησμός και μια αίσθηση μυρμηκιάματος είναι ένα άλλο σημαντικό σύμπτωμα λοίμωξης του μαστού.
 • Θα αρχίσετε να αισθάνεστε πόνο όταν θηλάζετε το μωρό σας.
 • Αναζητήστε ένα ψηλαφητό και επώδυνο εξόγκωμα στο στήθος σας.
 • Το στήθος σας θα γίνει τρυφερό.
 • Θα δείτε μεγάλους λεμφαδένες στις μασχάλες σας και μερικές φορές και στο λαιμό σας.
 • Προσέξτε για μια έκκριση θηλής που έχει πύον μέσα της.
 • Το ζεστό στήθος και η ερυθρότητα του δέρματος είναι ένα άλλο σύμπτωμα.

Προσέξτε αυτά τα συμπτώματα. Μην τρομάζετε ή αγχώνεστε εκτός αν είστε σίγουροι ότι πρόκειται για λοίμωξη του μαστού.

Φυσικές θεραπείες για τη θεραπεία της λοίμωξης του μαστού στο σπίτι:

Λοιπόν, τι γίνεται αν έχετε ένα ήπιο ή νομίζετε ότι μπορεί να έχετε; Μην ασχοληθείτε με το άγχος ή προσπαθήστε να κλείσετε αμέσως ραντεβού με γιατρό. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε πρώτα αυτές τις θεραπείες στο σπίτι και να δείτε πόσο πραγματικά αισθάνεστε άνετα. Ελέγξτε μερικές από τις συνήθεις μεθόδους προσφυγής.

1. Ζεστή συμπίεση:

Η ζεστασιά μπορεί να σκοτώσει τον μύκητα. Βουτήξτε μια μαλακή πετσέτα σε χλιαρό νερό και πιέστε τη ζεστή πετσέτα στην πληγείσα περιοχή. Κρατήστε το για περίπου 15 λεπτά. Επαναλάβετε αυτό όσες φορές μπορείτε σε οποιοδήποτε σημείο της ημέρας. Λειτουργεί επίσης το ψυχρό Τύπο. Θα ανακουφίσει τον κνησμό εάν έχετε ή θα απαλύνει τον πόνο του πρηξίματος. Βουτήξτε μια πετσέτα σε δροσερό νερό και πιέστε απαλά την πληγείσα περιοχή με αυτήν. Επαναλάβετε τουλάχιστον τέσσερις έως πέντε φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα και ανακούφιση.

2. Σκόρδο:

Το σκόρδο έχει αντιβιοτικές ιδιότητες και μπορεί έτσι να βοηθήσει να απαλλαγούμε από τα βακτήρια ή τους μύκητες που προκαλούν τη μόλυνση. Βοηθά επίσης στην προώθηση της ταχύτερης ανάρρωσης.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Φάτε δύο σκελίδες σκόρδο με άδειο στομάχι. Πιείτε το με νερό ή χυμό αν δεν σας αρέσει να το έχετε ωμό. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε στη διατροφή σας ως επιπλέον συστατικά, με μια πρέζα υψηλότερη από οποιαδήποτε άλλη φορά.

3. Ξίδι μηλίτη μήλου:

Το μηλόξυδο έχει υψηλές ιδιότητες αντιφλεγμονώδους και αντιβακτηριακών. Αυτή η ιδιότητα θα καταπολεμήσει αποτελεσματικά τη μόλυνση που προκαλεί βακτήρια ή μύκητες, οπουδήποτε στο σώμα σας. Περιέχει επίσης φλαβονοειδή.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Σε δύο μέρη νερού, προσθέστε ένα μέρος μηλόξιδο.
 • Χρησιμοποιώντας βαμβάκι, εφαρμόστε το μείγμα στο προσβεβλημένο στήθος και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 15-20 λεπτά.

Μπορείτε να το επαναλάβετε για περίπου δύο ή τρεις φορές την ημέρα και να συνεχίσετε μέχρι να ανακουφιστείτε από τη μόλυνση.

4. Φύλλα λάχανου:

Μια άλλη μεγάλη ανακούφιση θα είναι το φύλλο λάχανου. Τα φύλλα απορροφούν οποιαδήποτε υγρασία στο δέρμα σας, καθιστώντας το έτσι στεγνό και αποτρέποντας οποιαδήποτε συσσώρευση λοίμωξης. Αποδεικνύονται επίσης καταπραϋντικά για το κατά τα άλλα πρησμένο και φαγούρα δέρμα σας. Είναι επίσης γνωστό ότι παρέχουν ανακούφιση από τους φραγμένους αγωγούς γάλακτος.

Πώς να χρησιμοποιήσετε:

 • Refύξτε καλά τα φύλλα του λάχανου.
 • Τοποθετήστε το φύλλο στην πληγείσα περιοχή και αφήστε το μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνεται.

Επαναλάβετε τη θεραπεία μέχρι να αρχίσετε να αισθάνεστε κάποια ανακούφιση από τη μόλυνση.

Πώς πρέπει να προσέχετε?

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αποτρέψετε την εμφάνιση λοίμωξης του μαστού σε εσάς.

 • Αδειάστε το στήθος σας ταΐζοντας το μωρό σας. Αδειάστε το εναλλακτικό στήθος ένα κάθε φορά.
 • Μπορείτε να προσθέσετε κάποια κορεσμένα τρόφιμα στη διατροφή σας για να αποφύγετε την εμφάνιση βουλωμένου στήθους. Δοκιμάστε γάλα ή φιστίκια ή ακόμα και συκώτι κρέατος.
 • Μην πηγαίνετε για σφιχτά σουτιέν, ένα που μπορεί να περιορίσει τη φυσική σας ροή γάλακτος.
 • Ακολουθήστε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα θηλασμού και τηρήστε το για την ασφάλειά σας.

Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό. Μερικά από τα συμπτώματα μπορεί στην πραγματικότητα να μην είναι σύμπτωμα τίποτα. Μόλις όμως αρχίσετε να νιώθετε σοβαρή ενόχληση, μη διστάσετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Θα μπορούσατε, ωστόσο, να δοκιμάσετε τις θεραπείες του σπιτιού μας για κάποια άμεση ανακούφιση.