18 Ισχυρά τρόφιμα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Ένα υγιές σώμα και μυαλό είναι αυτό που κάνει ένα άτομο και το βοηθά να προχωρήσει στη ζωή του. Είτε πρόκειται για τον επαγγελματικό τομέα είτε για τον προσωπικό, μόνο ένα σωστό σώμα και μυαλό μπορούν να ζήσουν μια ομαλή και χωρίς προβλήματα ταλαιπωρία. Ωστόσο, πολλές φορές, συμβαίνει να υπάρχουν διάφοροι εξωτερικοί παράγοντες και ξένα σωματίδια στο περιβάλλον που εισέρχονται στο σώμα και προκαλούν λοιμώξεις και ασθένειες. Το σώμα έχει αναπτυχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί κύτταρα που καταπολεμούν και αποτρέπουν τέτοια μόλυνση προκαλώντας ιούς και βακτήρια. Αυτό είναι αυτό που είναι κοινώς γνωστό ως ασυλία. Η αποτελεσματική λύση για τη βελτίωση της ανοσίας είναι η τακτική κατανάλωση τροφών που ενισχύουν την ανοσία.

Ισχυρά τρόφιμα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Αυτά τα τρόφιμα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και απαραίτητα για την ευημερία ενός ατόμου. Τα τρόφιμα που ενισχύουν την ασυλία μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε να πέσετε αρκετά στην κανονική ασθένεια. Όλα αυτά τα τρόφιμα είναι φυσικά διαθέσιμα για να τροφοδοτήσουν τον οργανισμό με βιταμίνες, μέταλλα και να ενισχύσουν το σύστημα.

Ελέγξτε τα και διευρύνετε τις γνώσεις σας σχετικά με τα τρόφιμα για να αυξήσετε την ανοσία.

Τα καλύτερα τρόφιμα για την αύξηση της ανοσίας:

1. Γιαούρτι:

Το ανοσοποιητικό γιαούρτι ενισχύει τα τρόφιμα

Ένα από τα κορυφαία τρόφιμα που βοηθά στην ενίσχυση των επιπέδων ανοσίας είναι το βιολογικό και απλό γιαούρτι. Τα προβιοτικά γνωστά και ως καλά βακτήρια που υπάρχουν σε αυτό το φαγητό λειτουργούν ως ζωντανές ενεργές καλλιέργειες που βοηθούν στον καθαρισμό του συστήματος από τα κακά βακτήρια καθώς και τις τοξίνες. Συστήνεται περίπου 2 μπολ γιαούρτι σε αυτή την περίπτωση και είναι ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για ασυλία.

2. Ολικής αλέσεως:

Ολικής αλέσεως τρόφιμα πλούσια σε ανοσία

Τα δημητριακά ολικής αλέσεως όπως το κριθάρι καθώς και η βρώμη είναι και πάλι μερικά από τα είδη διατροφής που βοηθούν στην επίτευξη στόχων καλής ανοσίας. Η β-γλυκάνη είναι ένα είδος φυτικών ινών που έχει τόσο αντιοξειδωτικές όσο και αντιμικροβιακές ιδιότητες για να καθαρίσει το σύστημα από ιούς και βακτήρια. Ενισχύει τόσο την ανοσία όσο και τις θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος.

3. Σκόρδο:

Τρόφιμα σκόρδου καλό για το ανοσοποιητικό σύστημα

Μαζί με τις αντι-ιικές ιδιότητες και τα αντιμικροβιακά πλεονεκτήματα, το σκόρδο έχει επίσης αλικίνη που βοηθά στην αποτελεσματική καταπολέμηση των βακτηρίων και των ιών στο σώμα. Μαζί με τη θεραπεία λοιμώξεων, το σκόρδο εάν περιλαμβάνεται στην καθημερινή διατροφή μπορεί να ενισχύσει την ανοσία μακροπρόθεσμα και να σας αποφέρει σημαντικά οφέλη.

4. Σούπα κοτόπουλου:

Τρόφιμα σούπας κοτόπουλου για αύξηση της ανοσίας

Υπάρχουν αντιφλεγμονώδεις παράγοντες στη σούπα κοτόπουλου που είναι γνωστό ότι θεραπεύει το κρυολόγημα και το βήχα όχι μόνο αραιώνοντας τη βλέννα αλλά και βελτιώνοντας την ικανότητα μάχης του σώματος. Αυτό το φαγητό που ενισχύει την ανοσία είναι μια νόστιμη απόλαυση που μπορείτε να απολαύσετε 2-3 φορές την εβδομάδα. Είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει με σημαντικούς τρόπους.

5. Οστρακοειδή:

Οι καλύτερες τροφές για οστρακοειδή για το ανοσοποιητικό σύστημα

Το σελήνιο είναι ένα είδος πρωτεΐνης που υπάρχει όχι μόνο σε όστρακα αλλά και σε αστακούς και καβούρια. Αυτά βοηθούν στην αποβολή του ιού και των βακτηρίων που προκαλούν λοιμώξεις στο σώμα. Δύο μερίδες σε μια εβδομάδα βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων ανοσίας σε μεγάλο βαθμό.

6. Μανιτάρια:

τροφή μανιταριών για το ανοσοποιητικό σύστημα

Οι κυτοκίνες είναι μερικά κύτταρα που είναι γνωστό ότι καταπολεμούν τις λοιμώξεις στο σώμα. Έχοντας μια μερίδα μανιταριών βοηθά στην αύξηση αυτών των κυττάρων και έτσι ενισχύει την ανοσία. Πολυσακχαρίτες υπάρχουν επίσης στα τρόφιμα που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

7. Τσάι:

Peppermint Tea ενισχυτικό ανοσοποιητικό σύστημα

Το μαύρο τσάι και το πράσινο τσάι είναι δύο εκδοχές που βοηθούν στο να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα για το ανοσοποιητικό σύστημα. Η L-θεανίνη υπάρχει και στα δύο που είναι ένα αμινοξύ που υποστηρίζει καλή υγεία και ανοσία. Οι εκδόσεις Decaf επίσης ωφελούνται.

8. Τζίντζερ:

Τζίντζερ

Τα σεσκιτερπένια είναι μια χημική ουσία που υπάρχει στο τζίντζερ σε καλή ποσότητα και στοχεύει στους ρινοϊούς που είναι υπεύθυνοι για λοιμώξεις από κρυολόγημα και βήχα. Η κατανάλωση τσαγιού τζίντζερ ή αλλιώς συμπεριλαμβανομένου του τζίντζερ είναι τα γεύματα που βοηθούν στην ενίσχυση της ανοσίας.

9. Γλυκοπατάτες:

Γλυκοπατάτα

Υπάρχει βιταμίνη Α είναι η γλυκοπατάτα που βοηθά στην απομάκρυνση και την αποτροπή των δερματικών λοιμώξεων ενισχύοντας τα επίπεδα του ανοσοποιητικού. Μπορείτε να συμπεριλάβετε γλυκοπατάτες στη διατροφή τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

10. Μέλι:

Τρόφιμα μελιού για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Οι φαρμακευτικές, αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες του μελιού μαζί με τους θεραπευτικούς παράγοντες το καθιστούν ένα τέλειο ανοσοποιητικό που ενισχύει τα τρόφιμα που μπορούν να συμπεριληφθούν στη διατροφή ειδικά όταν αντιμετωπίζετε τυχόν λοιμώξεις. Δοκιμάστε και πάρτε μέλι σε τσάι για τέλεια αποτελέσματα.

11. Εσπεριδοειδή:

Εσπεριδοειδές

Οποιοδήποτε είδος εσπεριδοειδών που επιλέγετε είναι καλό σε επίπεδα βιταμίνης C. Υπάρχουν τεράστιες ποσότητες αντιοξειδωτικών που μπορούν να κάνουν θαύματα σε κάθε είδους λοιμώξεις και παθήσεις. Μπορείτε να εξετάσετε τη λήψη φρέσκων χυμών λεμονιού, λάιμ ή πορτοκαλιών ή να συμπεριλάβετε στη διατροφή ως φρούτα.

12. Μαύρη πιπεριά:

Μαύρο πιπέρι

Η πιπερίνη είναι μια ένωση που υπάρχει στο μαύρο πιπέρι και είναι ο παράγοντας που βοηθά στην ενίσχυση της ανοσίας. Διατηρεί επίσης τον πυρετό μαζί με κρυολογήματα και λοιμώξεις από βήχα. Μαζί με αυτό, το μαύρο πιπέρι επίσης ανακούφισε τον πόνο σε καλό βαθμό.

13. Μερικά μπαχαρικά:

μπαχαρικά

Η ρίγανη, το θυμάρι, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο είναι μερικά από τα αποξηραμένα βότανα που όχι μόνο βελτιώνουν τη γεύση του φαγητού αλλά είναι και μεγάλοι ενισχυτές ανοσίας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πασπαλίσετε μερικές με σαλάτες, σάντουιτς και άλλα πιάτα όλη την ημέρα.

14. Συμπληρώματα βιταμίνης D:

Συμπληρώματα βιταμίνης D

Οι κάψουλες βιταμίνης D είναι διαθέσιμες στην αγορά που μπορούν να αποτελέσουν μέρος της διατροφής στη σωστή δόση για να διασφαλιστεί ότι η ανοσία ενισχύεται αποτελεσματικά. Βεβαιωθείτε ότι συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για το πόση βιταμίνη D πρέπει να λαμβάνεται κάθε μέρα για αυτό.

15. Μοσχάρι:

Βοδινό κρέας

Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο που είναι πολύ σημαντικό για την άψογη ανάπτυξη των λευκών αιμοσφαιρίων. Το βόειο κρέας είναι το προϊόν που έχει ψευδάργυρο σε καλές ποσότητες και μια μερίδα αυτού 1-2 φορές την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει πολύ στη βελτίωση των επιπέδων ανοσίας και στην καταπολέμηση ασθενειών και λοιμώξεων. Βεβαιωθείτε ότι εξετάζετε το άπαχο βόειο κρέας εδώ. Περίπου 30 γραμμάρια βοείου κρέατος ημερησίως μπορούν επίσης να ληφθούν.

16. Μπρόκολο:

Το μπρόκολο είναι ένα γεμάτο τρόφιμα που μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα. Περιέχει μεγάλη ποσότητα ασβεστίου, μαγνησίου και καλίου που μπορεί να ενισχύσει το νευρικό σύστημα και να ρυθμίσει την αρτηριακή πίεση. Είναι επίσης μια πλούσια πηγή βιταμίνης Κ και βιταμίνης C, που μπορούν να προωθήσουν την καλή υγεία των οστών. Αυτό το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά λαχανικό μπορεί να καταπολεμήσει τις κυτταρικές βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και να επιδιορθώσει το σώμα. Ο ψευδάργυρος και το σελήνιο που υπάρχουν στο μπρόκολο μπορούν να ενισχύσουν το σύστημα καταπολέμησης των ασθενειών σας.

17. Κουρκουμάς:

Ο κουρκουμάς ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα βοηθώντας το σώμα να καταπολεμήσει βακτήρια που προκαλούν ασθένειες. Αυτό το καταπληκτικό μπαχαρικό όχι μόνο προσθέτει χρώμα και γεύση στο πιάτο σας, αλλά μπορεί επίσης να κρατήσει την ασθένεια μακριά. Η κουρκουμίνη είναι μια ένωση που υπάρχει στον κουρκουμά, η οποία είναι υπεύθυνη για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της. Μπορεί κυρίως να καταπολεμήσει συμπτώματα όπως κρυολόγημα, βήχα, πονόλαιμο, πνευμονικές λοιμώξεις, πληγές και άλλες βακτηριακές λοιμώξεις. Είναι καλύτερα να λαμβάνεται σε μορφή σκόνης.

18. Παπάγια:

Η παπάγια είναι μια σούπερ τροφή με τεράστια οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθά στην καλύτερη πέψη για αύξηση της παροχής ενέργειας στο σώμα. Η παπάγια είναι επίσης μια άφθονη πηγή βιταμινών C, K, A, B που είναι απαραίτητες για την ενίσχυση της ανοσίας. Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, κάλιο, χαλκό και μαγνήσιο που προάγουν την καλή υγεία των οστών και βοηθούν στη σωστή λειτουργία του σώματος.

Η ασυλία είναι πολύ σημαντική για τον οργανισμό. Το να αρρωσταίνεις συχνά μπορεί να σε κάνει να περιοριστείς στο σπίτι και να εμποδίσει τη ζωή σου. Ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να αποτρέψει ασθένειες και να σας κάνει πάντα έτοιμους. Καμία βροχή ή ήλιος δεν μπορεί να σε αρρωστήσει. Μαζί με ένα θρεπτικό, η διατήρηση ενός καλού καθεστώτος άσκησης και ενός υγιούς τρόπου ζωής μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε ένα καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα. Δοκιμάστε αυτές τις κορυφαίες τροφές και πείτε αντίο στις ασθένειες.