18 Σοβαρές παρενέργειες των ανεπιθύμητων τροφίμων στην υγεία σας

Όλοι μας γνωρίζουμε τις βλαβερές συνέπειες του Junk Food. Ωστόσο, επιλέγουμε να επιδοθούμε σε αυτό, καθώς είναι νόστιμο, φθηνό και εύκολα διαθέσιμο. Από μπιφτέκια μέχρι πατάτες, καραμέλες μέχρι κόλα και τσιπς μέχρι λιπαρά μασάλα, το πρόχειρο φαγητό παίρνει πολλές μορφές. Είναι απλά ένα γευστικό δηλητήριο, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει όλεθρο στη ζωή σας, αργά, αλλά σίγουρα! Φορτωμένο με νάτριο, σάκχαρα και λίπη, το πρόχειρο φαγητό είναι η πύλη σας στην κόλαση! Υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο 40.000 θάνατοι προκαλούνται ετησίως σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του πρόχειρου φαγητού. Συγκλονιστικός? Αλλά είναι η αλήθεια! Διαβάστε παρακάτω για να καταλάβετε τις αρνητικές επιπτώσεις του πρόχειρου φαγητού στην υγεία σας.

18 Σοβαρές παρενέργειες των ανεπιθύμητων τροφίμων στην υγεία σας

Τι είναι το Junk Food?

Τι εμπίπτει λοιπόν στην κατηγορία “Junk food”; Κάθε επεξεργασμένο τρόφιμο που περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, ζάχαρη και λάδι χαρακτηρίζεται ως ανεπιθύμητο φαγητό. Τα περισσότερα προσυσκευασμένα τρόφιμα όπως κονσερβοποιημένοι χυμοί, πατατάκια ή τρόφιμα προσφέρουν πολύ μικρή θρεπτική αξία. Ορισμένα fast-food όπως εργοστασιακές πίτσες, μπιφτέκια και μερίδες ζυμαρικών μπορεί επίσης να εμπίπτουν σε πρόχειρα φαγητά ανάλογα με τη θρεπτική τους αξία και τα συστατικά τους.

Συγκλονιστικές παρενέργειες των ανεπιθύμητων τροφίμων στο σώμα σας:

Εδώ καταγράψαμε 18 σοβαρές επιδράσεις πρόχειρου φαγητού στην υγεία σας. Ας τους ρίξουμε μια ματιά.

1. Σκοτώνει την όρεξή σας:

Maybeσως το μόνο καλό με το πρόχειρο φαγητό είναι ότι γεμίζει το στομάχι σας αμέσως και για αρκετό χρόνο, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε τις εργασίες σας χωρίς να ανησυχείτε για τίποτα. Τα τρόφιμα είναι πλούσια σε λίπος, υδατάνθρακες και ακόμη και βιταμίνες μερικές φορές που μπορεί, μακροπρόθεσμα, να επηρεάσουν αρνητικά το σύστημά σας, αλλά αν καταναλώνονται με ελεγχόμενο τρόπο, πάντα θα σας ωφελήσουν. Είναι καλό όταν είστε συνεχώς σε κίνηση καθώς θα σας δώσει τη δύναμη να συνεχίσετε.

2. Οδηγεί σε Πεπτικές Διαταραχές:

Οι κακές συνέπειες του πρόχειρου φαγητού στο πεπτικό σύστημα είναι πολύ γνωστές σε εμάς. Το πεπτικό σύστημα λειτουργεί καλά για να κάψει μια καλή ποσότητα υδατανθράκων για να διατηρήσει το σάκχαρο στο αίμα σας υπό έλεγχο και επίσης βοηθά να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές. Το χωνευτικό όμως θα γίνει άβολο όταν συνεχίσετε να τρώτε πάρα πολύ πρόχειρο φαγητό γιατί όλα τα είδη πρόχειρου φαγητού είναι φορτωμένα με υπερβολικές ποσότητες υδατανθράκων που σίγουρα θα προκαλέσουν βλάβη στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

3. Μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα:

Ένα άλλο πολύ δύσκολο πρόβλημα που σχετίζεται με το γρήγορο φαγητό είναι τα αναπνευστικά προβλήματα. Τα αναπνευστικά προβλήματα σχετίζονται με το γρήγορο φαγητό λόγω της παχυσαρκίας που προκαλεί το φαγητό. Με την αύξηση της παχυσαρκίας, ο αριθμός των αναπνευστικών προβλημάτων θα αυξηθεί και μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι τα παιδιά που τρώνε γρήγορο φαγητό τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα είναι επιρρεπή στο να πάθουν άσθμα πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο παιδί.

4. Επιπτώσεις στο νευρικό σύστημα:

Το νευρικό σύστημα επηρεάζει επίσης όταν τρώτε πάρα πολύ πρόχειρο φαγητό. Το νευρικό σύστημα όταν επηρεάζεται προκαλεί οξεία κατάθλιψη και μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε εμπορικά τρόφιμα είναι πιο πιθανό να πάθουν κατάθλιψη από οποιοδήποτε άλλο άτομο.

5. Κάνει το δέρμα θαμπό και άψυχο:

Είναι επίσης γνωστό ότι το πρόχειρο φαγητό επηρεάζει επίσης το δέρμα. Αυτό συμβαίνει επειδή το πρόχειρο φαγητό που τρώτε είναι γεμάτο με υδατάνθρακες που επηρεάζουν σοβαρά τα επίπεδα σακχάρου σας μακροπρόθεσμα. Η επίδραση στα επίπεδα σακχάρου θα αυξήσει σίγουρα την ποσότητα ακμής που αποκτάτε μακροπρόθεσμα μαζί με πολλά άλλα προβλήματα που σχετίζονται με το σώμα σας.

6. Διάβρωση των δοντιών:

Το πρόχειρο φαγητό που τρώτε επηρεάζει φοβερά το σμάλτο των δοντιών σας μακροπρόθεσμα. Εάν χάσετε το σμάλτο σας, τότε το να στερεώσετε τα δόντια σας είναι εντελώς αδύνατο. Τα δόντια σας είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος του σώματός σας και η απώλεια των δοντιών σας σίγουρα θα σας κάνει πίσω τρομακτικά.

7. Αποδυναμώνει τα οστά:

Ακόμα και τα οστά σας δεν μένουν εκτός της εξίσωσης του πρόχειρου φαγητού που βλάπτει το σώμα σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το υπερβολικό πρόχειρο φαγητό θα αυξήσει σίγουρα το σάκχαρο στο αίμα προκαλώντας διαβήτη, ο οποίος προκαλεί εξασθενημένα οστά μακροπρόθεσμα. Τα εύθραυστα οστά σίγουρα θα επηρεάσουν δραστικά την υγεία σας.

8. Οδηγεί σε καρδιακές παθήσεις:

Ένα από τα πιο δραστικά προβλήματα με το πρόχειρο φαγητό είναι τα καρδιακά προβλήματα που σίγουρα θα περάσετε μακροπρόθεσμα. Η κατανάλωση πρόχειρου φαγητού κατά μέσο όρο 3 έως 4 φορές την εβδομάδα θα αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο σώμα σας προκαλώντας διαβήτη μαζί με άλλα προβλήματα όπως η παχυσαρκία που προκαλεί μεγάλη πίεση στην καρδιά σας. Τα καρδιακά επεισόδια είναι επιρρεπή σε άτομα που βασίζουν την πρόσληψη τροφής τους σε πρόχειρο φαγητό.

9. Σας δίνει δύσπνοια:

Η δύσπνοια είναι ένας πολύ φυσιολογικός παράγοντας όταν τρώτε πρόχειρο φαγητό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οφείλεται στην αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα στο σώμα λόγω του υπερβολικού λίπους, υδατανθράκων και νατρίου που προκαλούν παχυσαρκία και διαβήτη που συνεργάζονται για να μειώσουν την αντοχή σας λόγω όλων των προβλημάτων υγείας. Η δύσπνοια σίγουρα θα μειώσει σημαντικά την εργασιακή σας ικανότητα.

10. Διαχωρισμός πονοκεφάλων:

Οι πονοκέφαλοι είναι ένας δευτερεύων παράγοντας σε σύγκριση με όλες τις άλλες επιπτώσεις του πρόχειρου φαγητού, αλλά στο τέλος της ημέρας, κανένα πρόβλημα δεν είναι πολύ μικρό. Οι πονοκέφαλοι είναι ένα πολύ ερεθιστικό πρόβλημα και προκαλούνται λόγω των επιπτώσεων που έχει το πρόχειρο φαγητό στο σάκχαρο στο αίμα σας. Τα σταθερά υψηλά και χαμηλά επίπεδα σίγουρα θα σας προκαλέσουν πονοκεφάλους που δεν φεύγουν τόσο εύκολα.

11. Αρνητικές θερμίδες:

παρενέργειες του πρόχειρου φαγητού

Παρόλο που οι επιπλέον θερμίδες ακούγονται σαν κάτι καλό για το αδύνατο άτομο, καθώς σας βοηθά να κερδίσετε πάρα πολλές θερμίδες, απλά σας κάνει παχύσαρκους, μειώνοντας τα επίπεδα αντοχής σας στο μισό. Οι επιπλέον θερμίδες μπορούν να ελεγχθούν ανά πάσα στιγμή ελέγχοντας την πρόσληψη πρόχειρου φαγητού.

12. Αντλεί την αρτηριακή πίεση:

Το ανεπιθύμητο φαγητό αυξάνει επίσης την αρτηριακή σας πίεση σε μεγάλο βαθμό σε μακροπρόθεσμη βάση και αυτός είναι ένας πολύ κυρίαρχος παράγοντας όσον αφορά την εμφάνιση καρδιακών προσβολών. Μπορεί να είστε πιο ανθεκτικοί όταν είστε νέοι αλλά με την ηλικία, το σώμα σας μπορεί να επηρεαστεί εύκολα αυξάνοντας έτσι την αρτηριακή σας πίεση και μαζί με αυτό, καρδιακά προβλήματα.

13. Αυξάνει τα επίπεδα LDL:

Το πρόχειρο φαγητό επηρεάζει επίσης τα επίπεδα χοληστερόλης που είναι απαραίτητα για τη διάσπαση του λίπους και τη διατήρηση των μυών. Η χοληστερόλη διατηρεί επίσης τα επίπεδα στο αίμα σας διατηρώντας την καρδιά σας υγιή, κάτι που δεν είναι δυνατό με την πρόσληψη πρόχειρου φαγητού με την πάροδο του χρόνου.

14. Θέματα Συμπεριφοράς:

Οι βλαβερές συνέπειες του πρόχειρου φαγητού στα παιδιά είναι πολύ κακές! Έχει επίσης παρατηρηθεί ότι το πρόχειρο φαγητό προκαλεί επίσης προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά λόγω ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών. Το πρόχειρο φαγητό στερείται διατροφής, η οποία όταν τροφοδοτείται σε μικρά παιδιά μπορεί να επηρεάσει το κεντρικό νευρικό τους σύστημα. Η έλλειψη κατάλληλων βιταμινών και μετάλλων μπορεί να τα κάνει θαμπά, ληθαργικά και μερικές φορές επιθετικά.

15. Παχυσαρκία:

Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα του πρόχειρου φαγητού είναι οι αυξημένοι κίνδυνοι παχυσαρκίας. Το πρόχειρο φαγητό είναι γεμάτο χοληστερόλη, η οποία μπορεί να προσθέσει επιπλέον όγκο στη μέση σας. Η ανεύθυνη απόλαυση μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση του σώματός σας μετά από ένα χρονικό διάστημα. Θα αντιμετωπίσετε όλες τις παρενέργειες της παχυσαρκίας, συμπεριλαμβανομένων των αναπνευστικών προβλημάτων, της δυσκοιλιότητας, των καρδιακών προβλημάτων και ακόμη και της κοινωνικής αμηχανίας.

16. Οδηγεί σε απώλεια μνήμης:

Ένα από τα λιγότερο γνωστά μειονεκτήματα της κατανάλωσης πρόχειρου φαγητού είναι η επίδρασή του στη μνήμη. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι είναι γνωστό ότι επηρεάζει τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Η παρατεταμένη κατανάλωση πρόχειρων τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μνήμης λόγω της μειωμένης παραγωγής ορισμένων χημικών. Μπορεί ακόμη και να προκαλέσει μαθησιακά προβλήματα, ιδιαίτερα σε παιδιά και νεαρούς ενήλικες.

17. Διαβήτης:

Ο διαβήτης είναι μια από τις σοβαρές παρενέργειες του πρόχειρου φαγητού. Τρόφιμα φορτωμένα με ζάχαρη όπως παγωτά, καραμέλες, κόκα και γλυκά μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλή αντλία γλυκόζης στο σώμα. Αυτό μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και την κακή παραγωγή ινσουλίνης. Επίσης, η κατανάλωση αλμυρών αντικειμένων είναι γνωστό ότι προκαλεί λαχτάρα για ζάχαρη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα παστά τσιπ συμβάλλουν επίσης έμμεσα στον διαβήτη.

18. Νεφρική Νόσος:

Μια άλλη σοβαρή επίδραση του πρόχειρου φαγητού στην υγεία είναι ο αντίκτυπός του στο απεκκριτικό σας σύστημα. Η υπερβολική κατανάλωση πρόχειρου φαγητού μπορεί να οδηγήσει σε νεφρικές παθήσεις. Όλα αυτά τα τρόφιμα μετατρέπονται σε γλυκόζη και μεταφέρονται στους Νεφρούς. Τα νεφρά δυσκολεύονται να τα εξαλείψουν, προκαλώντας τους προβλήματα φθοράς. Αυτό οδηγεί σε δυσλειτουργία των νεφρών και ακόμη και σε νεφρική ανεπάρκεια.

Δεν σας ανατριχιάζουν αυτές οι επιπτώσεις από την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού; Το σώμα μας είναι ένας ιερός τόπος, που αξίζει σεβασμό, καθαριότητα και προσοχή. Φορτώνοντάς τα με συντρίμμια, (δεν είναι περίεργο γιατί λέγεται Junk), αφαιρείτε την ιερότητα του εσωτερικού σας εαυτού. Ολόκληρο το σύστημα μπαίνει σε μια ανατροπή και κάνει τη ζωή σας Topsy-turvy. Τις περισσότερες φορές, το πρόχειρο φαγητό προκαλεί μη αναστρέψιμη βλάβη στο σώμα και περιμένει μια ευκαιρία να σας επιτεθεί. Μην αφήσετε το γευστικό Jilebi ή το πακέτο πατατάκια να σας δελεάσουν! Ο κίνδυνος κρύβεται στη γωνία!!