Κορυφαίες 9 φυσικές υγιεινές τροφές για τη θεραπεία του πόνου στην πλάτη

Όλοι βιώνουμε πόνους στην πλάτη ανά πόνο κάθε τόσο. Αυτά προκαλούνται από περιστασιακές κακές συνήθειες τις οποίες δεν καταφέρνουμε να ξεπεράσουμε πολύ χρόνο, όπως ξύπνημα στη λάθος πλευρά του κρεβατιού, ακατάλληλα βήματα που έγιναν πριν από μια βαριά και σκληρή προπόνηση κ.λπ. είναι εμφανείς όταν οι κρύες εποχές πρόκειται να φτάσουν και τα ενοχλητικά κρυολογήματα αποδυναμώνουν τους μυς και τις αρθρώσεις. Στη συγκεκριμένη περίοδο, θα πρέπει να προσπαθήσετε να κρατήσετε το σώμα ζεστό όσο το δυνατόν περισσότερο. Αντί να χρησιμοποιείτε παυσίπονα, χάπια ή συμπλήρωμα, πηγαίνετε φυσικά και πιείτε μια σειρά τροφών και πιείτε πολλά ποτά για να κρατήσετε την πλάτη σας πάντα έτοιμη για δράση. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες τροφές για να μειώσουμε τους πόνους στην πλάτη που σας ενδιαφέρουν. Η κατανάλωση αυτών των τροφίμων θα μειώσει αποτελεσματικά τους πόνους στην πλάτη.

Φυσικές υγιεινές τροφές για τη θεραπεία του πόνου στην πλάτη

Τροφές για τη μείωση του πόνου στην πλάτη:

Ας δούμε τις παρακάτω καλύτερες τροφές για ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη.

1. Καφές:

καφές

Η κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να μειώσει τους πόνους στην πλάτη και να τους εμποδίσει να επιστρέψουν. Οι κόκκοι καφέ έχουν ένα μαγικό στοιχείο που μειώνει το άγχος μαζί με τραυματισμούς που μπορεί να έχετε υποστεί λόγω κακού ύπνου ή βαρέων βαρών. Ένα φλιτζάνι καφέ είναι πολύ καλύτερο από τα συμπληρώματα καφεΐνης και έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας αποτελεσματικός παράγοντας κατά του πόνου.

2. Κόκκινα σταφύλια:

Κόκκινα σταφύλια

Τα κόκκινα σταφύλια έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στην ανάρρωση του σώματος από σχεδόν όλα τα είδη εσωτερικών πόνων. Αυτά τα φρούτα έρχονται με μια ισχυρή ένωση η οποία είναι ευεργετική για την παρεμπόδιση των ενζύμων για τη μείωση του εκφυλισμού των ιστών. Το κόκκινο κρασί φτιάχνεται από κόκκινα σταφύλια που κάνουν καλό στην καρδιά. Έτσι, η κατανάλωση κόκκινων σταφυλιών θα εξασφαλίσει καλύτερη κυκλοφορία του αίματος μέσω της καρδιάς.

3. Λαχανικά:

Λαχανικά

Εάν αντιμετωπίζετε πόνο στην πλάτη, μην το αγνοήσετε γιατί μπορεί να είναι σημάδι κάτι σοβαρού. Ξεκινήστε να τρώτε ή αυξήστε την πρόσληψη λαχανικών. Η σωστή και καθημερινή κατανάλωση λαχανικών θα προσφέρει καλύτερη πλάτη χωρίς κανένα πόνο ή πόνο.

4. Τροφές με ασβέστιο:

Τροφές για την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη 4

Τροφές με ευνοϊκή περιεκτικότητα σε ασβέστιο μπορούν να μειώσουν αποτελεσματικά τον πόνο στην πλάτη. Οι πόνοι στην πλάτη μπορούν να αποφευχθούν με τη σωστή κατανάλωση τροφών που περιέχουν ασβέστιο. Φρούτα όπως το αβοκάντο, λαχανικά όπως το μπρόκολο κλπ περιέχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και μπορούν να μειώσουν αποτελεσματικά τους πόνους στην πλάτη.

5. Τζίντζερ:

τροφές για τον πόνο στην πλάτη

Η θαυμαστή ρίζα εξυπηρετεί επίσης την πλάτη σας. Είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία της ναυτίας, της ναυτίας κλπ. Τα αντιφλεγμονώδη οφέλη στο τζίντζερ καταπολεμούν τον πόνο στην πλάτη και τον εμποδίζουν να επανέλθει εάν συνεχιστεί η κατανάλωση. Είναι εύκολο να αφομοιωθεί και για όσους δεν τους αρέσει η γεύση του τζίντζερ, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να καταναλώσετε αυτό το φαγητό.

6. Σολομός:

Τροφές για την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη 6

Ο σολομός είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης. Ορισμένες προσωπικότητες που χτίζουν σωματική διάπλαση έχουν τον σολομό ως μία από τις κύριες πηγές άπαχου κρέατος. Εκτός από την απόκτηση μάζας, ανακτούν την πλάτη τους που έχει υποστεί ή είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς από τις έντονες προπονήσεις. Το ιχθυέλαιο περιέχει ωμέγα-3 που είναι εξαιρετικά για την αναζωογόνηση του σώματος.

7. Πορτοκάλια:

Πορτοκάλια

Το συγκεκριμένο φρούτο έχει την καλοσύνη της Βιταμίνης C και μειώνει αποτελεσματικά τις επιπτώσεις του πρώιμου κρυολογήματος. Διορθώνει επίσης τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Τα αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά των πορτοκαλιών είναι πολύ ευεργετικά για το ανθρώπινο σώμα και θεραπεύουν μια σειρά από σοβαρές ασθένειες.

8. Σόγια:

Τροφές για την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη 8

Οι γιατροί συστήνουν την κατανάλωση πρωτεϊνών σόγιας καθημερινά για τη μείωση όλων των ειδών πόνων στην πλάτη και στις αρθρώσεις.

9. Κουρκουμάς:

Τροφές για την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη 9

Ο κουρκουμάς είναι εξαιρετικός για τη μείωση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας, του πόνου στην πλάτη κλπ. Αυτό το βότανο διαθέτει περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που ονομάζεται NF-kB, η οποία ενεργοποιεί το φλεγμονώδες σύστημα και μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις.

Κρατώντας τα παραπάνω τρόφιμα στο καθημερινό σας πρόγραμμα διατροφής, μπορείτε σίγουρα να ανακουφιστείτε από τον πόνο στην πλάτη. Μαζί με τη διατροφή τροφίμων, καλύτερα να κάνετε ασκήσεις για να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.