Κορυφαία 9 τρόφιμα που ενισχύουν τον μεταβολισμό

Γνωρίζετε ποια είναι τα τρόφιμα που ενισχύουν το μεταβολισμό; Ένας γρηγορότερος μεταβολισμός σας βοηθάει στην πέψη, επιπλέον βοηθά στην καύση του λίπους και των κιλών, ακόμα ενώ κοιμάστε. Ο μεταβολισμός είναι μια σύνθετη βιοχημική μέθοδος κατά την οποία το σώμα σας παίρνει θερμίδες από τα τρόφιμα που καταναλώνονται, ενώστε το με οξυγόνο και επιπλέον παράγετε ενέργεια.

Τροφές που ενισχύουν τον μεταβολισμό

Ο ρυθμός με τον οποίο το σώμα ανταλλάσσει θερμίδες σε ενέργεια αναγνωρίζεται ως ο βασικός ρυθμός μεταβολισμού. Επομένως, εδώ σε αυτό το άρθρο, υπάρχουν ορισμένες τροφές που διευκολύνουν την αύξηση του μεταβολισμού σας και σας κάνουν να είστε σε καλύτερη φυσική κατάσταση.

Τροφές που ενισχύουν τον μεταβολισμό:

1. Πλιγούρι βρώμης:

πλιγούρι βρώμης

Αξιολογήστε με άλλη επιλογή πρωινού ότι έχει άφθονες επιπλέον φυτικές ίνες, καθώς καθώς το σώμα σας εργάζεται για να το διασπάσει, επιπλέον το περνάτε σε όλο το μήκος του, ενώ παράλληλα καίει επιπλέον θερμίδες. Επιπλέον έχει εκτεθεί στη μείωση της χοληστερόλης σας. Κατά συνέπεια, υπάρχει αρκετός λόγος για να το καταναλώσετε.

2. Φακές με δημητριακά ολικής αλέσεως:

μεταβολισμός Ενίσχυση τροφών 2

Οι φακές είναι μια μεγάλη βάση πρωτεϊνών, φυτικών ινών και υδατανθράκων που βοηθούν στην καλή πέψη. Η σιδερένια ουσία διευκολύνει τη ροή οξυγόνου σε όλο το σώμα που βοηθά περαιτέρω στην ενίσχυση του μεταβολισμού συν την παραγωγή ενέργειας. Επιπλέον, πάρτε δημητριακά ολικής αλέσεως στη διατροφή σας, ενώ απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να σπάσουν και να αφομοιωθούν και να βοηθήσουν στην καύση του λίπους.

3. Άπαχο κρέας επίσης πρωτεΐνη:

Κόκκινο κρέας

Το σώμα σας πρέπει να δουλέψει σκληρά για να αφομοιώσει την επεξεργασία της πρωτεΐνης που αυξάνει το μεταβολισμό σας καθώς καταναλώνεται πολλή ενέργεια μόνο για να αφομοιώσει την πρωτεΐνη που καταναλώνετε. Η προσθήκη πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα θα σας παρουσιάσει την κύρια πιθανή ανάρρωση του μεταβολισμού σας. Καλή πηγή πρωτεΐνης είναι το ψάρι, το άπαχο κοτόπουλο, η γαλοπούλα καθώς και τα άπαχα κομμάτια βοείου κρέατος και το χοιρινό.

4. Σπόροι Nuts Plus:

Ποικιλία ξηρών καρπών

Τα ξηρά φρούτα αποτελούν κίνητρο ενέργειας. Οι ξηροί καρποί παρόμοιοι με τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φιστίκια Αιγίνης και τα καρύδια Βραζιλίας, έχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Αποτελούν μεγάλη πηγή πρωτεΐνης. Επειδή η πρωτεΐνη έχει αυξημένη θερμική επίδραση, το σώμα σας θα πρέπει να κάψει επιπλέον λίπη για να τα αφομοιώσει.

5. Μπρόκολο:

μπρόκολο

Είναι πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνη C. Αυτές οι δύο βιταμίνες λειτουργούν από κοινού για να σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες γρηγορότερα και επιπλέον αποτελεσματικά. Το ασβέστιο ενεργοποιεί το μεταβολισμό σας, ενώ η βιταμίνη C σας βοηθά να προσελκύσετε επιπλέον ασβέστιο.

6. Καφές:

καφενείο

Συχνά αναφέρεται ως τρόφιμο που μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε θερμίδες, ωστόσο την ίδια στιγμή επιδρά στο συκώτι, καθώς πρέπει να πίνετε 3 επιπλέον φλιτζάνια νερό για κάθε φλιτζάνι καφέ που έχετε για να βοηθήσετε το πλύσιμο του ήπατος Η καφεΐνη επιπλέον ενυδατωμένη.

7. Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών:

γιαούρτι

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα τρόφιμα που καταναλώνετε εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε το μεταβολισμό σας. Το γιαούρτι είναι γεμάτο ασβέστιο και πρωτεΐνες. Σας προσφέρει την ενέργεια που το σώμα σας επιθυμεί να διατηρήσει όλη την ημέρα, επιπλέον σας βοηθά να δημιουργήσετε μια μυϊκή μάζα. Το γιαούρτι μπορεί επιπλέον να βοηθήσει στον έλεγχο της πεπτικής οδού σας.

8. Σολωμός Επιπλέον τόνος:

Σάλμαν

Μεγάλα επίπεδα της ορμόνης λεπτίνης έχουν συσχετιστεί με βραδύτερους μεταβολισμούς και αύξηση βάρους. Ένας ανώτερος τρόπος για χαμηλότερα επίπεδα λεπτίνης είναι να αυξήσετε την κατανάλωση ψαριών. Το λάδι που βρίσκεται στα ψάρια, όπως ο σολομός και ο τόνος, έχει εκτεθεί στην μείωση των επιπέδων της λεπτίνης και βοηθά το σώμα σας να επεξεργαστεί τα τρόφιμα με επιτυχία..

9. Πράσινο τσάι:

Πράσινο τσάι 5

Σε περίπτωση που ψάχνετε για διευρυμένη συναρμολόγηση μεταβολισμού πρέπει να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι το EGCG που υπάρχει στο πράσινο τσάι χρησιμοποιείται συχνά από τους κατασκευαστές χαπιών διατροφής για αυτόν τον εξαιρετικά λόγο. Αντίθετα με τον κίνδυνο και τον ρυθμό των χαπιών απώλειας βάρους, βελτιώνεται η φυσική πηγή, αυξάνοντας επιπλέον την πρόσληψη πράσινου τσαγιού.

Τροφές που ενισχύουν τον μεταβολισμό