15 parasta punapippurin hyötyä iholle, hiuksille ja terveydelle

Jos vierailet missä tahansa supermarketissa tai vihannesmarkkinoilla, huomaat todennäköisesti jäähdyttimissä punaisia ​​paprikoita. Niitä kutsutaan Red Bell Peppersiksi, joita käytetään laajalti salaateissa, perunoissa ja jopa pizzoissa. Huolimatta siitä, että ne ovat kirkkaan punaisia, ne ovat melko lieviä ja makeita, toisin kuin punaiset chilit tai paprika. Punaisia ​​paprikoita on helppo valmistaa ja ne lisäävät ruokaan rapeutta. Ne ovat myös melko mehukkaita ja ne voidaan syödä raakana epäröimättä. Kulinaaristen etujen lisäksi punaisia ​​paprikoita suositellaan myös ravintoarvonsa vuoksi. Tässä artikkelissa keskustelemme yksityiskohtaisesti punaisen paprikan syömisen tärkeimmistä terveydellisistä eduista.

punaisen paprikan edut

Mikä on punainen paprika?

Red Bell Peppers, jota kutsutaan myös Red Capsicums -alueen vihreiden Capsicums -alaluokiksi. Punaisen paprikan tieteellinen nimi on “Capsicum Annum”. Ne ovat pohjimmiltaan samat vihreät paprikat, jotka ovat muuttuneet punaisiksi kypsymisen jälkeen. Suuri määrä karotenoideja tekee kasvista kirkkaan punaisen värin ja kiillon. Punaiset paprikat ovat melko makeita ja niitä käytetään laajalti monissa intialaisissa ja mannermaisissa keittiöissä. Red Bell Pepper -kuvia haetaan myös eniten Internetistä kirkkaasta ja kauniista ulkoasustaan.

Ovatko punaiset paprikat terveellisiä?

Punainen paprika on herkullinen tapa antaa tärkeitä kivennäisaineita ja vitamiineja ruokavalioosi. Ne ovat täynnä antioksidantteja, jotka voivat estää infektioita aiheuttavia bakteereja ja vahvistaa immuunijärjestelmääsi. Punaiset paprikat tarjoavat myös yli 200 % päivittäisestä C -vitamiinin saannista. Näiden uskomattomien vihannesten säännöllinen nauttiminen voi estää anemian, näköhäiriöt ja jopa syövät.

Punaisen paprikan ravitsemustiedot:

Alla on lueteltu punaisen paprikan ravitsemus per annos (149 grammaa):

 • Punaisen paprikan kalorit: 46.2
 • Hiilihydraatit yhteensä: 3,1 g
 • Proteiini: 1,5 g
 • Kuitu: 3,1 g
 • A -vitamiini: 93 % DV
 • C-vitamiini: 317 % DV
 • E -vitamiini: 12 % DV
 • K -vitamiini: 9 % DV
 • Folaatti: 17 % DV
 • Kalsium: 10,4 mg
 • Magnesium: 17,9 mg
 • Kalium: 314 mg

Kuinka syödä punaisia ​​paprikoita?

Jos mietit punaisen paprikan valmistamista, vastaus on yksinkertainen! Ne ovat erittäin monipuolisia ja niitä voi syödä melkein missä tahansa muodossa. Voit yksinkertaisesti lisätä raakapippuria salaatteihin, grillata niitä grillissä, lisätä niitä curryihisi tai soseuttaa ne dippien valmistamiseksi. Luovuus on rajana paprikoiden syömisessä!

Punaisen paprikan terveysvaikutukset:

Kätevän lähestymistavan vuoksi on annettu alla oleva opas, jossa on joitain punaisen paprikan huippuluokkaa ja ihanteellisimpia käyttötarkoituksia ja etuja. Tarkista se:

punaisen paprikan terveysvaikutukset

1. vähäkalorinen sisältö:

Sen lisäksi, että se tarjoaa niin monia tärkeitä ravintoaineita ja antioksidantteja keholle, paras osa ja tärkeimmät edut, jotka liittyvät punaisiin paprikoihin, on pieni määrä kaloreita, joita se lisää keholle. Nämä ominaisuudet ovat yksi punaisen paprikan syönnin suurista eduista laihtumisen ehkäisemiseksi ja asianmukaiseksi painonhallintaan.

2. Tarjoaa C -vitamiinia:

Punaisen paprikan monien vitamiinien joukossa C -vitamiinin osuus on suurin. C -vitamiini ei ole vain tärkeä immuunijärjestelmän vahvistamisessa, vaan se auttaa myös poistamaan ikääntymisen merkkejä ja pitää ihon nuorena. Nämä ovat joitain etuja, joita saat pussiin punaisista paprikoista vain siksi, että niissä on runsaasti tätä vitamiinia.

3. Tulehduskipulääkkeet:

Elimistön beetakaroteenitasot sekä kasvikemikaalit ja karotenoidit ovat hyviä antioksidantteja, joilla on anti-inflammatorisia ominaisuuksia, jotka auttavat kaikenlaisten tulehdusten hoidossa kehossa, mukaan lukien niveltulehdus, kuten niveltulehdus.

4. Hallitsee diabetesta:

Paprikassa olevat ravintokuidut, ravintoaineet, vitamiinit, kivennäisaineet ja antioksidantit auttavat hallitsemaan kehon verensokeriarvoja ja estävät niiden nousua. Tämä auttaa hallitsemaan diabetesta hyvin.

5. alentaa huonoa kolesterolia:

Monet tutkimukset ja tutkimukset ovat osoittaneet, että punaisen paprikan päivittäinen kulutus auttaa vähentämään kehon huonoa kolesterolia ja LDL: ää. Tämä on jälleen yksi eduista, joita punaiset paprikat säilyttävät kehon hyvinvoinnin kannalta ja pitävät myös erilaiset sydänsairaudet loitolla. Tämä auttaa myös oikeassa painonhallinnassa.

6. Suoja syöpää vastaan:

Punaisissa paprikoissa on rikkiä, joka voi auttaa luomaan kehossa suojaavan suojan erilaisia ​​syöpiä vastaan. Samaa tarkoitusta varten sinun on sisällytettävä punaisia ​​paprikoita päivittäiseen ruokavalioon rutiininomaisesti.

7. Hyvä hermoston terveys:

Punaisen paprikan B6 -vitamiinitasot vaikuttavat täydellisesti hermostoon ja auttavat sitä toimimaan ihanteellisesti. Se auttaa myös hermosoluja uudistumaan hyvin ja luonnollisella tavalla.

8. Antaa täydellisen yönäkymän:

Punaiset paprikat, joista puhumme täällä, ovat erittäin runsaasti A-vitamiinia, joka auttaa pitämään näkösi terveenä ja ongelmattomana. Tämä pätee erityisesti pimeänäköön. Se on yksi hyvistä asioista ja antaa näkyviä tuloksia päivittäisellä kulutuksella. Se myös estää makulan rappeutumista ja kaihia.

9. Nuorekas iho:

Punaisen paprikan antioksidantit ja E -vitamiinipitoisuudet ovat jotain, mitä odotamme nuorekkaalta iholta. Se auttaa myös pitämään hiukset terveinä ja ongelmattomina.

10. runsaasti antioksidantteja:

Yhtenä superruoasta punaisten paprikoiden on tarkoitus tarjota keholle hyviä antioksidanttitasoja fytoravinteiden muodossa. Se auttaa estämään solujen hajoamista ja poistamaan myrkkyjä. Se myös pitää syövän loitolla suojaamalla kehoa vapailta radikaaleilta.

11. Antaa keholle A -vitamiinia:

A -vitamiini on toinen tärkeistä ravintoaineista, joihin punaisen paprikan edut kuuluvat. Punaisen paprikan ravitsemukselliset edut varmistavat 75 % vaatimusten täyttymisestä vain yhdellä kupillisella tätä supervihannesta. Tämä parantaa näköä ja estää kaihia.

12. Kuitupitoinen:

Terveen ruoansulatuksen kannalta hyvät kuidut ovat tärkeitä ateriassa joka päivä. Punainen paprika hyödyttää sinua tässä vaihtoehdossa. Se auttaa myös pitämään kolesterolitasot kurissa. Voit hyötyä ärtyvän suolen oireyhtymästä ja ummetuksesta tämän hyödyn avulla.

13. Antaa kaliumia:

7 % päivittäisestä kaliumin tarpeesta keholle voidaan täyttää yhdellä kupillisella punaisia ​​paprikoita. Tämä säätelee kehon nestettä ja auttaa sydämen sopivassa supistumisessa.

14. Lisääntynyt hiusten kasvu:

Punainen paprika sisältää C -vitamiinia, joka auttaa tuottamaan kollageenia kehossa, joka ei ainoastaan ​​pidä hiuksia terveinä vaan myös auttaa saavuttamaan optimaalisen hiusten kasvun. C -vitamiinin puutteen tiedetään yleensä aiheuttavan hauraita ja kuivia hiuksia. Voit jopa keittää muutamia punaisia ​​paprikoita vedessä noin 10-15 minuuttia. Kun se on jäähtynyt, levitä se päänahkaan puoli tuntia ja huuhtele sitten vedellä. Tämä auttaa myös stimuloimaan hiusten kasvua.

15. Auttaa hallitsemaan niveltulehdusta:

Punaisissa paprikoissa olevat karotenoidit toimivat tässä. Punaisen paprikan etuja ovat niveltulehduksen parantaminen luonnollisella tavalla. Se auttaa niveltulehdukseen liittyvän turvotuksen hoidossa ja helpottaa jonkin verran. Tämä on mahdollista myös kasvin piipitoisuuden vuoksi. Se voidaan ottaa mehun muodossa saavuttaakseen korkeat parantavat ominaisuudet.

Punaisen paprikan sivuvaikutukset:

Punainen paprika ei välttämättä sovi kaikille. Ihmiset, joilla on herkkä vatsa, saattavat kokea seuraavia haittavaikutuksia:

 • Pahoinvointi
 • Kuumat aallot
 • Ruoansulatushäiriöt
 • Polttava tunne vatsassa
 • Löysät ulosteet

Mitä odotat? Eivätkö nämä edut ole liian hyviä jätettäväksi huomiotta? Punainen paprika on yksi luonnon parhaista lahjoista ihmiskunnalle. Niiden sisällyttäminen normaaliin ruokavalioon voi auttaa tasapainottamaan monia tärkeitä ravintoaineita, jotka ovat välttämättömiä kehosi hyvinvoinnille. Kokeile niitä salaateissasi, paista niitä dippien valmistamiseksi tai levitä niitä runsaasti pizzoillesi, jotta yksinkertainen ruoka maistuu herkulliselta. On aika sanoa “kolme tervehdystä punaisille paprikoille”!