6 εκπληκτικά οφέλη του αφρικανικού μάνγκο για απώλεια βάρους

Με το αφρικανικό μάνγκο να δημιουργεί πολύ θόρυβο στην αγορά της Ινδίας πρέπει να γνωρίζουμε αν βοηθά πραγματικά στην απώλεια βάρους ή απλώς έναν μύθο που πιστεύουν οι παχύσαρκοι άνθρωποι; Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το αφρικανικό μάνγκο είναι ευεργετικό για την απώλεια βάρους, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακόμα τόσο ξεκάθαρα, καθώς έχουν γίνει λιγότερες έρευνες σχετικά με αυτό το τελευταίο φρούτο που έχει βγει στην αγορά τα τελευταία χρόνια..

Οφέλη από αφρικανικό μάνγκο για απώλεια βάρους

Επιστημονικά γνωστό ως Irvingia gabonensis (IG), βρίσκεται στο δάσος της Δυτικής Αφρικής. Η ιστορία λέει ότι αυτό το σπάνιο φρούτο ανακαλύφθηκε στις περιοχές του Καμερούν της Αφρικής. Ο σπόρος του φυτού υποτίθεται ότι περιέχει ισχυρά συστατικά. Οι σπόροι είναι μόνο σε σκόνη και χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία των συμπληρωμάτων που διατίθενται στην αγορά. Ο καρπός δεν είναι καινούργιος, αλλά το χαρακτηριστικό απώλειας βάρους που σχετίζεται με αυτό είναι σίγουρα νέο και κερδίζει δημοτικότητα. Τα εκχυλίσματα των φρούτων διατίθενται στην αγορά με τη μορφή συμπληρωμάτων ικανά για απώλεια βάρους και φαρμακευτικά οφέλη.

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερα από 150 mg αφρικανικού συμπληρώματος μάνγκο καθημερινά δείχνουν σημαντικές βελτιώσεις στην απώλεια βάρους, την καύση λίπους, τον έλεγχο της πείνας.

Πώς λειτουργεί το αφρικανικό μάνγκο ακριβώς στην απώλεια βάρους:

Η λεπτίνη είναι μια ορμόνη που βρίσκεται και μειώνει τα σήματα πείνας από τον εγκέφαλο, καταστέλλοντας έτσι την πρόσληψη τροφής. Το αφρικανικό μάνγκο βοηθά στον σχηματισμό και τη ρύθμιση της λεπτίνης. Τα παχύσαρκα ή παχύσαρκα άτομα παράγουν πολλή λεπτίνη με αποτέλεσμα να γίνεται λιγότερο αποτελεσματική στη μείωση της πείνας. Το αφρικανικό μάνγκο αυξάνει επίσης την αδιπονεκτίνη, μια πρωτεΐνη που ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης. Η αδιπονεκτίνη βοηθά επίσης στη διάσπαση λιπαρών οξέων.

Οφέλη από αφρικανικό μάνγκο για απώλεια βάρους

1. Καταπολεμά τις επιθυμίες επεξεργασμένων και όχι τόσο υγιεινών τροφίμων:

Εάν αισθάνεστε συνεχώς την επιθυμία να τρώτε εκτός φαγητού και να λαχταράτε τα αγαπημένα σας αλλά παχυντικά πιάτα, το αφρικανικό μάνγκο είναι η λύση. Η κατανάλωση αφρικανικού μάνγκο δεν οδηγεί σε λαχτάρα για μεσημεριανά σνακ και πρόχειρο φαγητό στο οποίο απολαμβάνουμε.

2. Διατηρεί το στομάχι σας γεμάτο:

Βοηθά στην καταστολή της όρεξης διατηρώντας το στομάχι σας γεμάτο, κρατώντας σας έτσι μακριά από τα εξωτερικά τρόφιμα. Επίσης, βοηθά στη διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής και στην καταστολή της επιθυμίας για φαγητό. Βασικά αυξάνει το μεταβολισμό του σώματος και βοηθά στον έλεγχο της πείνας.

3. Μειώνει το επίπεδο χοληστερόλης:

Εκτεταμένες έρευνες έχουν αποδείξει το γεγονός ότι το αφρικανικό μάνγκο μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης με αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς μακροπρόθεσμα. Ένα άτομο με υψηλότερη από τη μέση τιμή χοληστερόλης πρέπει να το καταναλώσει.

4. Αυξάνει το μεταβολισμό του σώματος:

Ο μεταβολισμός είναι το σύστημα καύσης λίπους του σώματος. Όταν ο μεταβολισμός είναι χαμηλός, ένα άτομο τείνει να παχαίνει καθώς το σώμα καθίσταται αναποτελεσματικό στην καύση θερμίδων. Το αφρικανικό μάνγκο αυξάνει τον μεταβολισμό του σώματος με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.

5. Αυξάνει την ενέργεια:

Καθώς η ενέργεια αυξάνεται το σώμα λειτουργεί περισσότερο. Αυξάνει το επίπεδο ενέργειας σε ένα σώμα για να κάνει περισσότερες δραστηριότητες από το συνηθισμένο. Όταν επιδιώκουμε να κάνουμε περισσότερες δραστηριότητες οδηγεί σε καύση λίπους.

6. Καίει λίπος με τη διαδικασία της θερμογένεσης:

Το αφρικανικό μάνγκο καίει λίπος μέσω της διαδικασίας θερμογένεσης- Ένας τρόπος αύξησης της θερμοκρασίας του σώματος που έχει ως αποτέλεσμα να καίγεται μεγάλη ποσότητα λίπους χωρίς απώλεια μυϊκής δύναμης. Είναι μια ιδανική επιλογή για εκείνους τους ανθρώπους που θέλουν να χάσουν λίπος χωρίς να έχουν την πικρία αίσθηση που είναι κοινή στα συμπληρώματα καύσης λίπους και άλλα.

Κάποιος μπορεί να αγοράσει τα φρούτα ή τα συμπληρώματα διατίθενται σε διάφορες διαδικτυακές ιστοσελίδες όπως το amazon. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί όταν αγοράζετε συμπληρώματα καθώς πολλές εταιρείες πωλούν φθηνά προϊόντα που περιέχουν περισσότερη σκόνη από την πραγματική ουσία για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Έτσι, πριν επενδύσετε στην αγορά ενός συμπληρώματος θα πρέπει να ερευνήσετε σωστά την εταιρεία και στη συνέχεια να προχωρήσετε.